Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Ricken

#10751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Pedja Kojovic wrote:convict

Nasi kandidati su ucestvovali u svim emisijama u koje su ih pozvali, a koje su zakonska obaveza javnog servisa.
Nazalost broj takvih emisija je manji u odnosu na one u kojima se ucesce kandidata placa.
Nas je stav da javni servisi koje finansiraju gradjani ne bi smjeli ovakvo, debatno, predstavljanje kandidata tretirati kao priliku za marketinsku zaradu.

p.k.
Kad se već spominju nastupi, ja bih da pohvalim Vaš na Face tv, gledao sam ga na youtube neki dan, mislim da je vrlo frišak. Neosporan kvalutet i osvježenje posjeduje NS. Ipak u jednom moram da se složim sa g. Hadžifejzovićem, percepcija NS je više u tonu UG nego političke partije.

@Veljača:
Veljača prijatelju, ti baš ispiraš mozak u 5 voda. Do daha. Svojim očima sam vidio da ti je odgovoreno, ali i ako nije halali mu živ bio
Ricken

#10752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Erzsebet wrote:Peđa, za koga navijaš od ova naša četiri sarajevska kluba? Ako mi kažeš da ne pratiš fudbal, zamisli da te neko pištoljem tjera da se odlučiš, pa mi reci šta si odlučio :).
Kao i svaki normalni Sarajlija, garantujem da je plave krvi :D
Co0l

#10753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Istina za @veljacu! :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
Pedja Kojovic wrote:tarantula ba

Mislim da prebrzo donosite zakljucke.(A tek ste se, koliko juce, registrovali na forum)
Ne mozete biti na nasoj listi ukoliko ste ratni zlocinac.

p..
pedja ja sam dugo na forumu...i mene direktno zanima zasto je josip dujmovic nosilac liste u jednom velikom gradu kakav je Zenica,,,ne moguce je da nije bilo boljih jer jeste...tesko mi je povjerovati da josipovu biografiju niste znali(kad kazem vi mislim na tu kadrovsku komisiju koj ko biva bira likove za liste)
realno kad sam mu vidio lik na plakatu mislio sam da je dobra zahebancija :-)
a ti glasaj za onog sindikalca Pivica :wink:
kamen spoticanja

#10755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:

Mislim da prebrzo donosite zakljucke.(A tek ste se, koliko juce, registrovali na forum)

p..
pedja ja sam dugo na forumu...i mene direktno zanima zasto je josip dujmovic nosilac liste u jednom velikom gradu kakav je Zenica,,,ne moguce je da nije bilo boljih jer jeste...tesko mi je povjerovati da josipovu biografiju niste znali(kad kazem vi mislim na tu kadrovsku komisiju koj ko biva bira likove za liste)
realno kad sam mu vidio lik na plakatu mislio sam da je dobra zahebancija :-)
a ti glasaj za onog sindikalca Pivica :wink:
ma ne pada mi na pamet...al to opet ne znaci da ne treba da dobijem odgovor :wink:
jer ovako logicno sticem utisak da je NS samo vazno sarajevo...ili da nam pedja ovde samo prodaju finu pricu koja je u stvarnosti samo suplja
plain vanilla

#10756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
ma ne pada mi na pamet...al to opet ne znaci da ne treba da dobijem odgovor :wink:
jer ovako logicno sticem utisak da je NS samo vazno sarajevo...ili da nam pedja ovde samo prodaju finu pricu koja je u stvarnosti samo suplja
da, ali to znaci da i ako Pedja ne prodaje maglu i ako mu nije samo stalo do Sarajeva, ti opet neces glasati za Nasu stranku :mrgreen:
eto, meni je taj Pivic ok lik skroz (ako sta ne iskopate i o njemu)
kamen spoticanja

#10757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
da, ali to znaci da i ako Pedja ne prodaje maglu i ako mu nije samo stalo do Sarajeva, ti opet neces glasati za Nasu stranku :mrgreen:
ne znam ko je pivic ,ne znam ni da ima takav...al znam da ima josip i da nosi listu...a ja necu glasat za NS jer imam bolju ponudu...i zato ova forumska zvuci kao terenski suplja...
ili sto bi veljaca kazao,ne pomazite pedji...tema se zove "pitajte me i ja cu vam odgovoriti"...ili more bit ako ne glasas za pedjine nemas pravo da postavljas pitanja...a to onda odmah znaci da valjda nikad ne treba da glasam za pedjine :-)
plain vanilla

#10758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:
ne znam ko je pivic ,ne znam ni da ima takav...al znam da ima josip i da nosi listu...a ja necu glasat za NS jer imam bolju ponudu...i zato ova forumska zvuci kao terenski suplja...
ili sto bi veljaca kazao,ne pomazite pedji...tema se zove "pitajte me i ja cu vam odgovoriti"...ili more bit ako ne glasas za pedjine nemas pravo da postavljas pitanja...a to onda odmah znaci da valjda nikad ne treba da glasam za pedjine :-)
ne pomazem ja nikome, bar ti znas da sam Črvena

ali primijetila sam tog Pivica, a iz Zenice je..pa eto, da ga malo reklamiram na ovoj temi..
kamen spoticanja

#10759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:
ne pomazem ja nikome, bar ti znas da sam Črvena

ali primijetila sam tog Pivica, a iz Zenice je..pa eto, da ga malo reklamiram na ovoj temi..
pa nek ga stranka reklamira...valjda zato ima predizborna kampanja...ovako gledam glavu josip dujmovica i to je meni NS u Zenici...za pivica nikad cuo nisam
Erzsebet

#10760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Erzsebet »

Ricken wrote:
Erzsebet wrote:Peđa, za koga navijaš od ova naša četiri sarajevska kluba? Ako mi kažeš da ne pratiš fudbal, zamisli da te neko pištoljem tjera da se odlučiš, pa mi reci šta si odlučio :).
Kao i svaki normalni Sarajlija, garantujem da je plave krvi :D
I ja se kladim :). Ali se pitam hoćemo li dobiti odgovor? Peđa, ja sam ti već dao glas, i opet ću, daj nam reci :).
Loulou

#10761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Loulou »

convict wrote:Peđa,

Našao sam na internetu snimak izborne debate za Novi Grad sa TVSA. Bilo je 5 kandidata, ali ne i Ajla Šišić. Zašto?
Pitanje je upućeno Peđi, vidjela sam da je odgovorio u vezi s nastupima u emisija/debatama javnih emitera, samo ne znam jesam li ja nešto propustila ili...
Jer, Ajla Šišić jeste gostovala s 2 kandidata (drugih stranaka - mislim da je bio Muminović iz BPS-a i Hadžiomerović iz SDU) u emisiji "Izbori 2012" TVSA. A sutradan, svoje predstavljanje je imalo drugih 5 kandidata i kandidatkinja općine Novi grad (Aner Šuman - SDP, Lejla Alimanović - GDS, Semir Efendić - SDA, Alma Čardžić NSRZB i Zlatko Kravić - SBB).
Sad, ne znam mislimo li na isto...
kisni indijanac

#10762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kisni indijanac »

p..
koje ružno potcijenjivanje ljudi koji nisu možda do juče ni imali internet..pa ih treba automatski diskvalificirati kao neravnopravne sagovornike u odnosu na druge koji su odavno registrovani....neka vrta diskriminacije prema novoregistrovanim, pravi je termin za to...samo zbog ovakvog potcijenjivanja i ovakvog odgovora moj glas ne ide NS, to ću preporučiti i svojim prijateljima....dakle bolji izbor je apstinencija nego NS, samo zbog ovog vašeg odgovora..

pozdrav....
pike

#10763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pike »

kisni indijanac wrote:

p..
koje ružno potcijenjivanje ljudi koji nisu možda do juče ni imali internet..pa ih treba automatski diskvalificirati kao neravnopravne sagovornike u odnosu na druge koji su odavno registrovani....neka vrta diskriminacije prema novoregistrovanim, pravi je termin za to...samo zbog ovakvog potcijenjivanja i ovakvog odgovora moj glas ne ide NS, to ću preporučiti i svojim prijateljima....dakle bolji izbor je apstinencija nego NS, samo zbog ovog vašeg odgovora..

pozdrav....
Vidi ovog spin doktora, polako ne izvrci toliko.

Pedja, kada ce se moci donirat preko paypala?
Pedja Kojovic

#10764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

erzsebet

Ne pratim pazljivo, kao nekad.
Rodjaci su mi igrali u Zelji svojevremeno (Slobodan-Koka i Dragan Kojovic) tako da je to porodicni klub.

p.k.
Pedja Kojovic

#10765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kisni indijanac

Ne radi se o imanju interneta i slicnom nego o isticavanju prethodnih stranica.

p.k.
Challenger__

#10766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Dobro jutro.

Ovako...

...Otvorim svoj mail, pogledam pristiglu poštu, i na jednom pristiglom mailu zateknem YouTube link koji me uputio na video, sa isječcima iz emisije na BHT-u koju nisam gledao. Pogledam video i imam šta da vidim... :-D

10.48 min i dalje, Peđa Kojović: "Apsurdno je gospodo očekivati, da će nas ovi ljudi, uvesti u Evropsku uniju. Zašto? Zato što bi po pravilima Evropske unije, oni bi bili u zatvoru!...Vi od njih tražite da da pritisnu dugme za samouništenje".

:lol: :lol: :lol:

:thumbup:

Evo još se smijem... Ovo mi je popravilo jutro i zašećerilo jutarnju kafu. Odoh da odgledam do kraja...
ultima_palabra

#10767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

Ne pratim pazljivo, kao nekad.
Rodjaci su mi igrali u Zelji svojevremeno (Slobodan-Koka i Dragan Kojovic) tako da je to porodicni klub.

p.k.
:thumbup:

A dobri su ovi što će apstinirati samo i isključivo zbog toga što ih neko na forumu ne tretira kao celebrityje :-) How yes no...
kisni indijanac

#10768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kisni indijanac »

zato što ih ne tretira k'o ljude...how yes yes
veljaca

#10769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Ja sam zaista sve dao od sebe da vam pokusam odgovoriti.
Odustajem.

p.k.
Ricken wrote:

@Veljača:
Veljača prijatelju, ti baš ispiraš mozak u 5 voda. Do daha. Svojim očima sam vidio da ti je odgovoreno, ali i ako nije halali mu živ bio
Co0l wrote:Istina za @veljacu! :D
kamen spoticanja wrote:
Cijenjeni Pedja Kojovicu,
Nije mi ideja bila nikada da te omalovazim, potcijenim ili provociram a pogotovo ne po politickom ubjedjenju. Rekao sam i evo ponavljam - ne pripadam ni jednoj politickoj opciji, politika me toliko ne interesuje ali me se itekako dotice i da karikiram "radi o glavi", drago mi je i cijenim to sto si otvorio mogucnost da te se direktno pita :thumbup: - volio bih da su to i drugi zastupnici u SKS ( za pocetak, a onda ka visim nivoima ) i smeta mi kada umjesto tebe odgovaraju tvoji forumski "advokati" . Pretpostavljam da i tebi kao principijelnom covjeku to smeta.
Ja sam po profesiji tehnicko lice i diskusija sa tobom je zapocela iz moga uvjerenja da se kod nas u tehnici ne mozes ponasati opcijom Suzdrzan ( kao primjer, vidis da ce pasti neka skela - moras reagirati - ili si Za skelu ( popravis je da ne padne ) ili si Protiv nje ( doprineses da bezbjedno padne - da ne ugrozi ni tebe a ni druge). Ne mozes biti Suzdrzan i ne reagirati , pogotovo ako si zaduzen za nju - jer ces odgovarati za tu suzdrzanost.
E sada u politici je drugacije i po meni ( a valjda za to i nisam politicar ) je to politikanstvo ...
Kasnije se na to nadodalo da mi objasnis RAZLIKU izmedju opcije Suzdrzan i Ne glasati nikako ( ovdje ti kao covjek najvise mogu zamjeriti na ne odgovoru, ali cu ti to pripisati ovoj izbornoj kampanji - a ne zelji da to ne uradis ).
I na kraju se svelo na to da svaki poslanik u SKS ima 4 opcije ( 3 pri glasanju i jednu ako ne iskoristi nijednu od ove 3 opcije ): 1. Za, 2. Protiv, 3. Susdrzan, 4. Ne glasati - sto sam ja tvrdio ...
Nije mi poenta ovdje dokazati i izvojevati neku pobjedu. Ali shvati cijenjeni Pedja :thumbup: , da zbog moje profesije, uvijek idem ka onome sto smatram da je tacno. Ovo pogotovo zbog tvojih "advokata". Zbog tebe licno - ne bih to radio i mislim da je i po mene a i tebe bila bolja opcija razgovora u 4 oka, ali zbog tih "advokata" sam reagovao ovako.
Nadam se da bi i ti ( kao i ja naravno ) volio da nam se tom razgovoru pridruze Angelina Jolie i Klaudija Sifer i da bi se onda lako dogovorili i ne bi niko bio Suzdrzan .... :mrgreen:

Evo i ja odustajem po ovom pitanju, ali ako bude potreba da mi odgovoris na neka druga, nadam se da neces biti protivan i da cu imati tu privilegiju da ti ih postavim ....

Puno srece i uspjeha u zivotu ,

Veljaca
s.r.
Pedja Kojovic

#10770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Prihvatam da o pitanju na koje vam nisam uspio dati odgovor koji bi vas zadovoljio odmah poslije izbora popricamo uzivo.
Za sva druga sam naravno kao i uvijek spreman to uraditi na ovom forumu.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 01/10/2012 17:10, edited 1 time in total.
seln

#10771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja,

kako vidim, NS, kao i sve novoosnovane stranke, ima personalne probleme.
U Sarajevu se jos moze naci poneko veliko i jako ime, ali provincija je boze sacuvaj...
golobradi klinci koji ne znaju sastaviti prostoprosirenu recenicu.
Kako mislite to prevladati, ako namjeravate postati bosanskohercegovacka ( ne samo sarajevska) partija?
poznanik

#10772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

seln wrote:...kako vidim, NS, kao i sve novoosnovane stranke, ima personalne probleme...
Pa "sve što valja" raspoređeno je još prije 15-20 godina, zato i imamo ovako idiličnu javnu upravu :D
Pedja Kojovic

#10773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sein

S obzirom da stranke na vlasti kontrolisu veliki dio radnih mjesta i od ljudi koji se zele baviti, skoro bilo kojom profesijom, zahtijevaju politicku pripadnost, partijsku lojalnost ili barem stav "svi su isti" pristupiti, pogotovo javno, stranci koja nije u vlasti, je egzistencijalni rizik i mnogi se gradjani tesko odlucuju na to.
Mi smo kao sto znate nedavno izdali deklaraciju u kojoj se zalazemo za departizaciju velikog broja pozicija u drzavnoj sluzbi i javnim institucijama.
Mi cemo, ako dodjemo u poziciju, o ljudima koji obnasaju takve funkcije sud donositi iskljucivo na osnovu njihove etike i uspjesnosti, a ne na osnovu njihove stranacke pripadnosti.
Takodje, ja sam sreo jako mnogo mladih, obrazovanih, briljantnih ljudi koji apsolutno zasluzuju paznju i povjerenje javnosti a koji su anonimni jer se njihov glas razuma u ovoj kafansko- politickoj halabuci koju mediji tretiraju jednako kao i sva druga dogadjanja na folk estradi, nije ni mogao cuti.
Samo se u nasoj zemlji doktoru nauka i uspjesnom poduzetniku mladost racuna kao hendikep pri izboru na odgovornu funkciju.

p.k.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ne trebaju nikome velika imena već odgovorni ljudi....najveći problem ove zemlje su ublehaši "velikih" imena
Guido_Špišić

#10775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

imamo partiokratiju. stranka na vlasti ne bi trebala imenovati direktore javnih preduzeca i clanove upravnih odbora. to treba biti nezavisno od politike i to nam je najveci problem.
Locked