Pedja Kojovic wrote:veljaca
Ja sam zaista sve dao od sebe da vam pokusam odgovoriti.
Odustajem.
p.k.
Ricken wrote:
@Veljača:
Veljača prijatelju, ti baš ispiraš mozak u 5 voda. Do daha. Svojim očima sam vidio da ti je odgovoreno, ali i ako nije halali mu živ bio
Co0l wrote:Istina za @veljacu!

kamen spoticanja wrote:
ili sto bi veljaca kazao,ne pomazite pedji...tema se zove "pitajte me i ja cu vam odgovoriti"...ili more bit ako ne glasas za pedjine nemas pravo da postavljas pitanja...a to onda odmah znaci da valjda nikad ne treba da glasam za pedjine

Cijenjeni Pedja Kojovicu,
Nije mi ideja bila nikada da te omalovazim, potcijenim ili provociram a pogotovo ne po politickom ubjedjenju. Rekao sam i evo ponavljam - ne pripadam ni jednoj politickoj opciji, politika me toliko ne interesuje ali me se itekako dotice i da karikiram "radi o glavi", drago mi je i cijenim to sto si otvorio mogucnost da te se direktno pita

- volio bih da su to i drugi zastupnici u SKS ( za pocetak, a onda ka visim nivoima ) i smeta mi kada umjesto tebe odgovaraju tvoji forumski "advokati" . Pretpostavljam da i tebi kao principijelnom covjeku to smeta.
Ja sam po profesiji tehnicko lice i diskusija sa tobom je zapocela iz moga uvjerenja da se kod nas u tehnici ne mozes ponasati opcijom Suzdrzan ( kao primjer, vidis da ce pasti neka skela - moras reagirati - ili si Za skelu ( popravis je da ne padne ) ili si Protiv nje ( doprineses da bezbjedno padne - da ne ugrozi ni tebe a ni druge). Ne mozes biti Suzdrzan i ne reagirati , pogotovo ako si zaduzen za nju - jer ces odgovarati za tu suzdrzanost.
E sada u politici je drugacije i po meni ( a valjda za to i nisam politicar ) je to politikanstvo ...
Kasnije se na to nadodalo da mi objasnis RAZLIKU izmedju opcije Suzdrzan i Ne glasati nikako ( ovdje ti kao covjek najvise mogu zamjeriti na ne odgovoru, ali cu ti to pripisati ovoj izbornoj kampanji - a ne zelji da to ne uradis ).
I na kraju se svelo na to da svaki poslanik u SKS ima 4 opcije ( 3 pri glasanju i jednu ako ne iskoristi nijednu od ove 3 opcije ): 1. Za, 2. Protiv, 3. Susdrzan, 4. Ne glasati - sto sam ja tvrdio ...
Nije mi poenta ovdje dokazati i izvojevati neku pobjedu. Ali shvati cijenjeni Pedja

, da zbog moje profesije, uvijek idem ka onome sto smatram da je tacno. Ovo pogotovo zbog tvojih "advokata". Zbog tebe licno - ne bih to radio i mislim da je i po mene a i tebe bila bolja opcija razgovora u 4 oka, ali zbog tih "advokata" sam reagovao ovako.
Nadam se da bi i ti ( kao i ja naravno ) volio da nam se tom razgovoru pridruze Angelina Jolie i Klaudija Sifer i da bi se onda lako dogovorili i ne bi niko bio Suzdrzan ....
Evo i ja odustajem po ovom pitanju, ali ako bude potreba da mi odgovoris na neka druga, nadam se da neces biti protivan i da cu imati tu privilegiju da ti ih postavim ....
Puno srece i uspjeha u zivotu ,
Veljaca
s.r.