Pa nije bas tako,.insomnia78 wrote:Prije ce biti da je zato sto ovi ubijaju šite, krscane i sad svima omiljene jezide pa eto i nije tolika steta
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
kanaan
#10751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
omar little
#10752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
na kojem jeziku da ti odgovorim da me razumijes? idi na temu o siriji pa tamo pitaj.rangoj wrote:Ok, ali nije mi jasno zašto se tamo rasprava nije rasplamsala u pravcu fašista koji proganjaju nevine?!omar little wrote:rangoj wrote:
Mene više interesuje zašto niko ne usuđuje rat u Siriji, gdje su pobijene desetine hiljada, ili Iračke sunitske luđake koje polako osvajaju zemlju i ubijaju Šite i ne muslimane.
Na takvim i sličnim ratištima svaki dan gine više ljudi nego u Palestini za ovih mjesec dana... Ginu u istim situacijama, u granatiranju stambenih zgrada, streljanjima i od snajperske vatre, ali se o njima ne priča...
zasto bi se o tome pricalo na temi o palestini? ima tema sirija, ima tema irak. zamjenjuj teze negdje drugo.
tvoje licemjerno relativiziranje i zamjenjivanje teza nece ici, opet ti kazem. izrael je okupator i cini zlocine.
-
L u c i f e r
#10753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato što se tamo ne zna čiji je u čijoj.rangoj wrote:Ok, ali nije mi jasno zašto se tamo rasprava nije rasplamsala u pravcu fašista koji proganjaju nevine?!omar little wrote:rangoj wrote:
Mene više interesuje zašto niko ne usuđuje rat u Siriji, gdje su pobijene desetine hiljada, ili Iračke sunitske luđake koje polako osvajaju zemlju i ubijaju Šite i ne muslimane.
Na takvim i sličnim ratištima svaki dan gine više ljudi nego u Palestini za ovih mjesec dana... Ginu u istim situacijama, u granatiranju stambenih zgrada, streljanjima i od snajperske vatre, ali se o njima ne priča...
zasto bi se o tome pricalo na temi o palestini? ima tema sirija, ima tema irak. zamjenjuj teze negdje drugo.
-
omar little
-
rangoj
#10755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ok care, ako ti tako kažeš, sigurno jeste!omar little wrote:na kojem jeziku da ti odgovorim da me razumijes? idi na temu o siriji pa tamo pitaj.rangoj wrote:Ok, ali nije mi jasno zašto se tamo rasprava nije rasplamsala u pravcu fašista koji proganjaju nevine?!omar little wrote:
tvoje licemjerno relativiziranje i zamjenjivanje teza nece ici, opet ti kazem. izrael je okupator i cini zlocine.
Volim kad podijelimo argumente i kad razgovor ovako fluidno teče
-
rangoj
#10756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Činjenica jeste da svijet boli kur**, ali ih boli i za sva druga ratišta trenutno u svijetu, gdje žrtava ima mnogo vise, pa nikom ništa. Tj. nije ništa novo da svijet boli taki za ljude koji umiru.nanosu wrote:
jaruga, isprana je prica - cinjenica je da im je to jedini otpor - na koji mogu da racunaju.... nemoj ni ti ograniceno razmisljat - mislis da bi im bila bolja sudbina da nema hamasa? i bez hamasa su ga pusili i sa hamasom....
cinjenica da svijet boli qrtz za palestince, zalosno je sto je to tako - al otvorene ruke su izraelskom nacifasizmu...
jedino da nema hamasa da im dijele vazelin dok ne pomru od mentalnog sifilisa i trise....
iza palestine i igara na bliskom istoku stoji samo jedan razlog a to je nafta.... nafta je jedini garant stabilnosti americke ekonomije - jer da ne njema - ameri bi bili kameno doba, a naftasi drmaju svijetom i svjetskom ekonomijom ucjenama...
palestina ti tu dodje sredstvo, kusur, razlog, izgovor i nista vise.... na politickoj i geostrateskoj mapi oni su obican kusur....
Na drugim ratištima ginu desetine hiljada pa se niko ne miješa i niko ne izvještava, diktatori ubijaju, samoprozvani oslobodioci streljaju i ruše...
Na tim mjestima nema Izraela, pa opet nikom ništa...
- dječak sa šibicama
#10757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"U zadnjih oko mjesec dana svjedoci ste sistematskog napada na mene putem weba. Šire se neistine o meni i mom navodnom prelasku na drugu religiju, dijele se članci koji nemaju veze s naslovima, pišu se blogovi puni mržnje i osude koje nemaju veze sa istinom. Ljudi me vrijeđaju putem interneta, ne samo mene nego cijelu moju obitelj. Ako pogledate, većina tih uvreda dolazi iz razloga jer sam oženjen Jevrejkom. To pokazuje mržnju prema Jevrejima koja me je iznenadila količinom. Ja niti jednom izjavom ili postupkom nisam opravdao tu mržnju, ne znam uopće kako se može opravdati tuđi primitivizam.
Dok sam bio oženjen Hrvaticom znalo je biti pljuvanja, ali ovo sada je čista mržnja i totalno pretjerivanje. Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliski fašizmu. Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama.
Doslovce me se udaljava kao sina koji je uradio nešto loše jer je oženjen za pripadnicu druge religije i nacije, dok se na Jevreje gleda kao na sramotu i dehumanizira ih se sa svakom rečenicom.
Ja sam ponosan što sam Bosanac, ponosan sam što imam i BiH i HR pasoš, i volim svoju obitelj ma koliko je vi mrzili. Ja volim sve ljude i ne dijelim ih po naciji i religiji. Većina je samo pokazala da misli da je takva, ali je daleko od toga. Vaš Edo Maajka."
Bravo majstore.
Dok sam bio oženjen Hrvaticom znalo je biti pljuvanja, ali ovo sada je čista mržnja i totalno pretjerivanje. Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliski fašizmu. Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama.
Doslovce me se udaljava kao sina koji je uradio nešto loše jer je oženjen za pripadnicu druge religije i nacije, dok se na Jevreje gleda kao na sramotu i dehumanizira ih se sa svakom rečenicom.
Ja sam ponosan što sam Bosanac, ponosan sam što imam i BiH i HR pasoš, i volim svoju obitelj ma koliko je vi mrzili. Ja volim sve ljude i ne dijelim ih po naciji i religiji. Većina je samo pokazala da misli da je takva, ali je daleko od toga. Vaš Edo Maajka."
Bravo majstore.
-
L u c i f e r
#10758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Što se mene tiče, svaka mu čast za tu izjavu.nanosu wrote:ne znam koji klinac veze on ima sa izraelskim zlocinom kao tematikom?dječak sa šibicama wrote:"U zadnjih oko mjesec dana svjedoci ste sistematskog napada na mene putem weba. Šire se neistine o meni i mom navodnom prelasku na drugu religiju, dijele se članci koji nemaju veze s naslovima, pišu se blogovi puni mržnje i osude koje nemaju veze sa istinom. Ljudi me vrijeđaju putem interneta, ne samo mene nego cijelu moju obitelj. Ako pogledate, većina tih uvreda dolazi iz razloga jer sam oženjen Jevrejkom. To pokazuje mržnju prema Jevrejima koja me je iznenadila količinom. Ja niti jednom izjavom ili postupkom nisam opravdao tu mržnju, ne znam uopće kako se može opravdati tuđi primitivizam.
Bravo majstore.
sto se mene tice jebat ga
Fašistička govna sva jednako smrde, bila njemačka, jevrejska, srpska, bosanska ili neka deseta...
- pike
#10759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nanosu wrote:mojne mi te supljakane...
fasizam u bosnjackom narodu ako ga ima, kao i radikalizam ne opravdavam - ali itekako se narod razocarao u izljeve pravde u Hagu, i gledajuci i danasnje orgijanje velikodrzavnih hamelja koji su svoj fasizam opravdali, potvrdili i nastavljaju - ti izjednacavas sa bosnjackim tj nekim nepostojecim fasizmom bosanskih muslimana....
a sto je primadona podvila rep kad mu je narod sugerisao da progovori nesto o izraelskim zlocinima - samo govori kolika je dusevna picka i moralni siromah....
Living in denial
- insomnia78
#10760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bog mi je svjedok da ne volim niti nesto pretjerano cijenim Edu, poznajemo se i licno
Ali onaj tekst o njemu, ono nesto "zbog ljubavi bi presao u judaizam", il kako vec, je tolika glupost da je to nevjerovatno
Bukvalno su lika napali ni zbog cega
Na osnovu izmisljenih izjava, vadjenja iz konteksta i namjerno huskackog teksta
Ali onaj tekst o njemu, ono nesto "zbog ljubavi bi presao u judaizam", il kako vec, je tolika glupost da je to nevjerovatno
-
L u c i f e r
#10761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja debila, braćo rođena...Vojno krilo Hamasa protiv produženja primirja u Gazi
Vojno krilo Hamasa pozvalo je u četvrtak navečer palestinske pregovarače u Kairu da ne produžavaju 72-satni prekid vatre s Izraelom ako njihovi zahtjevi, posebno otvaranje luke u Gazi, ne budu ispunjeni i upozorilo da je spremno da uđe u dugi rat.

-
Kat
#10762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Edo se izjasnio o Izraelsko_Palestinskom pitanju u razgovoru sa Senadom Hadzifejsovicem kad je ozvanicio svoju vezu sa Lilah, i kad je poceo da prica kako ljudi u Izraelu pate, da mi nemamo pojma kako im je tesko i pod kakvim pritiskom zive, a i ni rijec o stradanju Palestinaca a to je bilo jedno godinu poslije Izraelske operacije Cast Lead...insomnia78 wrote:Bog mi je svjedok da ne volim niti nesto pretjerano cijenim Edu, poznajemo se i licno
Posrao se tada na sve sto je uradio...
Ako je vec neinformisan o tom pitanju...
- @mba
#10763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
L u c i f e r wrote:Ja debila, braćo rođena...Vojno krilo Hamasa protiv produženja primirja u Gazi
Vojno krilo Hamasa pozvalo je u četvrtak navečer palestinske pregovarače u Kairu da ne produžavaju 72-satni prekid vatre s Izraelom ako njihovi zahtjevi, posebno otvaranje luke u Gazi, ne budu ispunjeni i upozorilo da je spremno da uđe u dugi rat.
ste debili, jeli zato sto su digli glas protiv apartheida koji sprovode cionisti!
nekad je bolje umrijeti kao lav nego zivjeti kao pas!
za tebe je biti debil ako trzais pravo na normalan zivot, na pitku vodu, struju, nest sto je meni i tebi sasvim normalno?
nebitno jer ce cionisti uvjek naci razlog da podignu avione protiv civila!
- insomnia78
#10764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ljudi pobjedjuji, nece valjda sad odustati umjesto da im zadaju karatu smrtiL u c i f e r wrote:Ja debila, braćo rođena...Vojno krilo Hamasa protiv produženja primirja u Gazi
Zajebana je to situacija, naravno da bi luka trebala biti deblokirana
Ali na ovakav nacin sumnjam da ce to dobiti
- mirsek
#10765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji bi ti nacin smatrao prihvatljivim a da ne ukljucuje ukidanje ili razoruzavanje hamasa ?insomnia78 wrote:Pa ljudi pobjedjuji, nece valjda sad odustati umjesto da im zadaju karatu smrtiL u c i f e r wrote:Ja debila, braćo rođena...Vojno krilo Hamasa protiv produženja primirja u Gazi
-
swanfilter
#10766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Taj novi prekid vatre je samo jos jedna dnevna stranica ove agonije. Sta ostaje Gazi? Ponovna obnova sve porusenog? Pa, ljudima nisu dozvolili uvoz materijala za obnovu infrastrukture. Kao, koristice se za tunele. O ostalim stvarima da ne pricamo ..
Hrane ce ponovo biti u kalorijama. Halo, ljudi, hrane ih u kalorijama na dnevnoj bazi. Moze li to ljudski um pojmiti uopste ...
Kontate, na prostoru velicine Cazina zivi skoro 2 miliona ljudi! Granatiraju ih razornim raketama i granatama iz minute u minutu. Ja samo ne shvatam kako broj zrtava nije mnogo, ali mnogo veci ...
Ovo pitanje se moze rijesiti samo totalnim pritiskom na Izrael. Zna se sa cije strane isti mora doci ...
Hrane ce ponovo biti u kalorijama. Halo, ljudi, hrane ih u kalorijama na dnevnoj bazi. Moze li to ljudski um pojmiti uopste ...
Kontate, na prostoru velicine Cazina zivi skoro 2 miliona ljudi! Granatiraju ih razornim raketama i granatama iz minute u minutu. Ja samo ne shvatam kako broj zrtava nije mnogo, ali mnogo veci ...
Ovo pitanje se moze rijesiti samo totalnim pritiskom na Izrael. Zna se sa cije strane isti mora doci ...
- insomnia78
#10767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam, iskreno, ne znammirsek wrote:Koji bi ti nacin smatrao prihvatljivim a da ne ukljucuje ukidanje ili razoruzavanje hamasa ?insomnia78 wrote:Pa ljudi pobjedjuji, nece valjda sad odustati umjesto da im zadaju karatu smrtiL u c i f e r wrote: Ja debila, braćo rođena...
Ali ono sto znam je da nema sanse da im Izrael na ovakav nacin da luku
Ako hamas prvi prekine primirje izgubice i ovo malo podrske koju ima na zapadu
-
L u c i f e r
#10768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za mene je debil ko god sam traži da dobije po pički.@mba wrote:L u c i f e r wrote:Ja debila, braćo rođena...Vojno krilo Hamasa protiv produženja primirja u Gazi
ste debili, jeli zato sto su digli glas protiv apartheida koji sprovode cionisti!
nekad je bolje umrijeti kao lav nego zivjeti kao pas!
za tebe je biti debil ako trzais pravo na normalan zivot, na pitku vodu, struju, nest sto je meni i tebi sasvim normalno?
nebitno jer ce cionisti uvjek naci razlog da podignu avione protiv civila!
Po nivou debilnosti za njima su mi oni koji to podržavaju naprdivajući po forumima, umjesto fino da ranac na leđa i pravac Palestina, pa hajmo braćo ho-ruk da vas oslobodimo od ovije cijonista...
- @mba
#10769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u neku ruku smo i mi bosnjaci onda debili po toj logici, jer smo glasali za nezavisnost!
- insomnia78
#10770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mozes to dvoje porediti
- @mba
#10771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
tacno da ne mozes, palestinski narod trpi apartheid decinijama, i onda se neko cudi sto ljudi sebi uzimaju pravo da se brane!
-
L u c i f e r
#10772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Morali smo biti mnogo spremniji prije povlačenja tog poteza, Alija se oslanjao na američku intervenciju, ali su ga naravno izlevatili...@mba wrote:u neku ruku smo i mi bosnjaci onda debili po toj logici, jer smo glasali za nezavisnost!
Međutim, ipak je jedna stvar iskoristiti svoje demokratsko pravo u skladu sa ustavom i zakonom, a druga je stvar istrajavati u oružanim sukobima u kojima možeš postići jedino to da pobiju još nekoliko hiljada tvojih civila...
-
L u c i f e r
#10774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niko ne spori da trpe, niti da imaju pravo da se brane, samo što to moraju raditi pametno, strpljivo i mudro, a ne jurišem na mitraljeze i samoubilačkim budalaštinama...@mba wrote:tacno da ne mozes, palestinski narod trpi apartheid decinijama, i onda se neko cudi sto ljudi sebi uzimaju pravo da se brane!
- insomnia78
#10775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Na zalost Hamas nije u poziciji da postavlja uslove
Hamas i Palestinci ce, ako Hamas prekrsi primirje ispaljivanjem neke rakete koja ce svakako zveknuti u pustinju, izgubiti i ovo malo podrske koju imaju na zapadu
Da vi samo vidite koja se ovdje medijska kampanja vodi u korist izraela
Evo sad sam gled'o na Fr TV intrvju sa Benjaminom npr.
Otidjite na IDF-ov twitter profil pa pogledajte tu profesionalnu propagandu, hiljade snimaka, slika, tekstova
Prosjecni Bosanac suosjeca sa Palestincima djelom zato sto je nesto slicno osjetio na vlastitoj kozi a djelom sto se radi o muslimanima
Sta mislite kakvo ce misljenje imati prosjecan Francuz npr, nenaviknut na fijukanje granata oko usiju i SRNINU propagandu, mada su oni za Izrael mala maca, kada pogleda koji snimak ispaljivanja raketa izmedju stambenih zgrada, tunele koji zavrsavaju na izraelskoj strani i sutra ga doceka vijest da je Hamas prekrsio primirje, na koje je zapad jedva natjerao Izrael?
Hamas i Palestinci ce, ako Hamas prekrsi primirje ispaljivanjem neke rakete koja ce svakako zveknuti u pustinju, izgubiti i ovo malo podrske koju imaju na zapadu
Da vi samo vidite koja se ovdje medijska kampanja vodi u korist izraela
Evo sad sam gled'o na Fr TV intrvju sa Benjaminom npr.
Otidjite na IDF-ov twitter profil pa pogledajte tu profesionalnu propagandu, hiljade snimaka, slika, tekstova
Prosjecni Bosanac suosjeca sa Palestincima djelom zato sto je nesto slicno osjetio na vlastitoj kozi a djelom sto se radi o muslimanima
Sta mislite kakvo ce misljenje imati prosjecan Francuz npr, nenaviknut na fijukanje granata oko usiju i SRNINU propagandu, mada su oni za Izrael mala maca, kada pogleda koji snimak ispaljivanja raketa izmedju stambenih zgrada, tunele koji zavrsavaju na izraelskoj strani i sutra ga doceka vijest da je Hamas prekrsio primirje, na koje je zapad jedva natjerao Izrael?