Primjer je naveden tek da se pokaze da se moze kad se hoce.Chmoljo wrote:ok, znači da krenemo sa brisanjem grafita i situacija u gradu će nam biti bolja?VjecitiStudent wrote:No, izvinjavam se, zaboravio sam da je prioritet prvo dobro uhljebiti 1001 clana SDP-a, jel drzava za (njihovog) covjeka ili nije.nije šala, izguglo Vjeciti kako je u New Yorku...
kaži mi, ako pretvorimo Alipašino u izgledom neko elitno naselje... (koje u Sarajevu gotovo ne postoji, Breka možda?) smanjiće se stopa kriminaliteta?![]()
možemo, ali znaš šta to znači? da si opet potvrdio ono što sam govorio. za očuvanje društvene imovine, nije fizički moguće da policija taj posao obavlja u potpunosti. to bi značilo da mora paziti na svaku klupu u parku. to znači da građani moraju biti savjesniji. a to bi značilo da bi se šira društvena zajednica morala uključiti...![]()
vjeciti, umjesto što
de mi reci ta svoja rješenja. i kako je ovaj primjer New Yorka uopšte primjenjiv na Sarajevo?Vjecitom, jer odmah trči da nekog hrakne i smjesti na neko mjesto odakle ga može gađati svojim nakupljenim frazama
Novi ministar je doktor nauka u toj oblasti, valjda je dobro izucio materiju prije prihvatanja ministarske fotelje?
Da se ova vukojebina od 300 000 stanovnika nikako ne moze dovesti u red, bez stvaranja hipoteticnih savjesnih gradjana, je demagogija u najboljoj SDP-ovskoj tradiciji.
Inace, ako ovako nastave, zaplakacemo cak i za Tajom