Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#10751 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Darh Wader wrote:Šta se desilo s ovim momkom jel' prošao kroz crveno ili je vozač auta.? Pretpostavljam da se vraćao sa Trebevića.
par postova iznad
r_faruk

#10752 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

ako ste za neku turu javite. mozemo autom do polazista i onda biciklima, kod mene mogu pored mog bicikla jos dva na nosac....
sema911s

#10753 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911s »

Nefs-i Mulhima wrote:preporuka majstora na dobrinji? (Jakkao nego jeftin a dobar :lol: )

imas đeda na aerodromskom,., tezak lik i star i ako nije nesto komplikovano ,.,

ime neki ciko u lukavici gdje nisam siguran ali lijepio je plakate(prije nekih mjesec)

kaj se pokvarilo na biciklu,., mozda mogu i ja kada dodjem u Bosnu pogledat,., jel nes ozbiljno il rutina,.,

imam nekih majstora ali nisu na dobrinjii
Darh Wader

#10754 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Darh Wader »

quarterback wrote:
Darh Wader wrote:Šta se desilo s ovim momkom jel' prošao kroz crveno ili je vozač auta.? Pretpostavljam da se vraćao sa Trebevića.
par postova iznad
Da al' nigdje ne vidjeh ko je kriv, neko je morao proći kroz crveno.
quarterback

#10755 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Darh Wader wrote:
quarterback wrote:
par postova iznad
Da al' nigdje ne vidjeh ko je kriv, neko je morao proći kroz crveno.
mislio sam da je pisalo u tom tekstu ali se radilo o tekstu prije, neka od proslih strana, navodno je bicklista prosao kroz crveno

koliko sam razumio to je ona ulica pored OHRa uz brdo sto ide preko tranzita pa dalje gore, tuda idemo kada idemo na trebevic da izbjegnemo vraca i gust saobracaj uz njih
kikilika

#10756 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kikilika »

imam jedno pitanje, gdje u Sarajevu uzeti novo biciklo poni za dječaka od 9-10 godina; hvala
holowey

#10757 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

kikilika wrote:imam jedno pitanje, gdje u Sarajevu uzeti novo biciklo poni za dječaka od 9-10 godina; hvala
bas, bas poni? u i.sarajevu, "preseljena" unis fabrika je u ponudi fabricke prodavnice imala poni i violeta bicikla...info od prosle godine, pokusaj kontaktirati da li jos uvijek rade prodaju...ako se dobro sjecam, sa dobrinje ravno do pijace u i.s. pa jos malo pravo i tu je to
kloniran

#10758 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kloniran »

cuo sam da kod njih ima povoljno uzeti ram za mtb, zna li neko da li imaju ramove u ponudi?
quarterback

#10759 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

poceli bojiti staze koje su napravljene davno prije rata po grbavici...
neko se konacno sjetio da su to biciklisticke staze a ne parkinzi ili trotoari i da ih treba oznaciti
muz66

#10760 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

Šeki is on the road again od iduce hefte :nargila:
quarterback

#10761 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

muz66 wrote:Šeki is on the road again od iduce hefte :nargila:
dobro nam se vratio :thumbup:
dadoka84

#10762 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

kikilika wrote:imam jedno pitanje, gdje u Sarajevu uzeti novo biciklo poni za dječaka od 9-10 godina; hvala
Danas vidim malca na glanc novom poni biciklu narandzaste boje sa bijelim naljepnicama. Odlicno izgleda.
quarterback

#10763 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84 wrote:
Danas vidim malca na glanc novom poni biciklu narandzaste boje sa bijelim naljepnicama. Odlicno izgleda.
meni su takvog ukrali negdje 88 godine, nije valjda da je moj :?

:mrgreen:
The BEN10

#10764 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:poceli bojiti staze koje su napravljene davno prije rata po grbavici...
neko se konacno sjetio da su to biciklisticke staze a ne parkinzi ili trotoari i da ih treba oznaciti
Drug, bolje ikad nego nikad. Jeste da frustrira sporost ovih glavonja na vlasti, ali eto, makar ide naprijed.
Hvala Bogu da se situacija za bicikliste poboljšava fino u zadnje vrijeme. Zajedno sa A transverzalom će niknuti biciklistička staza prema aerodromu. Još kad bi po Dobrinji ofarbali one staze od ranije što postoje bilo bi odlično. I da se nekako Ilidža poveže sa ostatkom grada - baš je nezgodno doći do Ilidže biciklom, naročito ako ideš s djecom. Kuda vi idete do dole? :-?

Btw, ima li neka radnja polovnih bicikala gdje rade zamjenu dječijih bicikala?
quarterback

#10765 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:
quarterback wrote:poceli bojiti staze koje su napravljene davno prije rata po grbavici...
Drug, bolje ikad nego nikad. Jeste da frustrira sporost ovih glavonja na vlasti, ali eto, makar ide naprijed.
Hvala Bogu da se situacija za bicikliste poboljšava fino u zadnje vrijeme. Zajedno sa A transverzalom će niknuti biciklistička staza prema aerodromu. Još kad bi po Dobrinji ofarbali one staze od ranije što postoje bilo bi odlično. I da se nekako Ilidža poveže sa ostatkom grada - baš je nezgodno doći do Ilidže biciklom, naročito ako ideš s djecom. Kuda vi idete do dole? :-?

a ruta prema ilidzi je uvijek ista, trotoarima do energoinvesta, tamo skrecemo na njihov parking (zadnjih godinu dana cak i izrovan) pa ispod nadvoznjaka izlazimo ponovo na onu glavnu cestu koja ide prema ilidzanskom kruznom toku, srecom tu je desna traka / trotoar uglavnom slobodna

na kruznom toku i dalje od kruznog toka pa do mosta je katastrofa, malo manja katastrofa od mosta pa do pocetka aleje

ako idem sa sinom obicno taj cijeli put od kruznog toka pa do mosta guramo ili idemo lijevom stranom preko trotoara /tamo gdje je sara centar/, ne zelim da rizikujem bilo sta kad je on samnom

ima jedno drugo desavanje za koje mislim da ce znacajno popraviti stvari po bicikliste, pokretanje projekta rentanja gradskih bicikala sto treba biti vrlo brzo, ocekujem da ce to doprinjeti borbi biciklista za ravnopravnost u saobracaju + poboljsanju infrastrukture
dadoka84

#10766 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

dupli
Last edited by dadoka84 on 21/04/2016 10:29, edited 1 time in total.
dadoka84

#10767 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

quarterback wrote:
meni su takvog ukrali negdje 88 godine, nije valjda da je moj :?

:mrgreen:
Ovaj je glancerica bio :D A meni novog bmx-a maznuli 92 :(
The BEN10

#10768 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

muha_sa

#10769 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muha_sa »

The BEN10 wrote:Btw, ima li neka radnja polovnih bicikala gdje rade zamjenu dječijih bicikala?
juce sam prolazio pored jedne koja se nalazi na Dolac malti--kod bivšeg Šerbinog kaHvica--kolko sam mogo vidjet ima novih a i polovnih--vrijedi priupitat ako ti je usput
quarterback

#10770 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

muha_sa wrote:
The BEN10 wrote:Btw, ima li neka radnja polovnih bicikala gdje rade zamjenu dječijih bicikala?
juce sam prolazio pored jedne koja se nalazi na Dolac malti--kod bivšeg Šerbinog kaHvica--kolko sam mogo vidjet ima novih a i polovnih--vrijedi priupitat ako ti je usput
cika Muha de ziv bio samo objasni lokaciju Šerbinog kafica za nas mladje od 80 :thumbup: Hvalaaaa :)
samo pozitiva

#10771 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by samo pozitiva »

quarterback wrote:
muha_sa wrote:
cika Muha de ziv bio samo objasni lokaciju Šerbinog kafica za nas mladje od 80 :thumbup: Hvalaaaa :)
odmah do planet bike s desne strane :) iliti iza Argelinija :)

Image
quarterback

#10772 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

samo pozitiva wrote:Image
hvala, evo vice familija da malcu treba novi bajk :)
The BEN10

#10773 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Baciklo-znanci, jel ova baterija dovoljna za rekreativnu vožnju noću? :)
http://www.gearbest.com/bike-lights/pp_286105.html
quarterback

#10774 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:Baciklo-znanci, jel ova baterija dovoljna za rekreativnu vožnju noću? :)
vjerovatno jeste samo je pitaje sta je rekreativno? ako je vilsonovo i aleja odnoso mjesta gdje nije potpuni mrak i gdje se ne vozi po gudurama onda je ok :)

za voznje gdje je malo vise mrak obicno raja kupuje solar storm 5000, ona je 40 tak KM i cini se da je zadnje 2 godine najpopularnija za malo vece mrakove

The BEN10

#10775 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:
The BEN10 wrote:Baciklo-znanci, jel ova baterija dovoljna za rekreativnu vožnju noću? :)
vjerovatno jeste samo je pitaje sta je rekreativno? ako je vilsonovo i aleja odnoso mjesta gdje nije potpuni mrak i gdje se ne vozi po gudurama onda je ok :)

za voznje gdje je malo vise mrak obicno raja kupuje solar storm 5000, ona je 40 tak KM i cini se da je zadnje 2 godine najpopularnija za malo vece mrakove

Ma da mi je ba nešto do 15-tak KM maksimalno. Nije baš Vils u pitanju, ipak sam malo ozbiljniji rekreativac. :-D
Al ne bih sad da svijetlim ko svemirski brod. :razz:
Post Reply