FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#10751 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

oridjidji wrote:nego sta vi mislite o utakmici izmedju barselone i atletiko bilbaa i kakva bi mogla biti?
Igra se u subotu u deset navece. Bice zanimljivo vidjeti ko ce se brze oporaviti od evropskih utakmica. Barca ce sigurno poceti sa tri ili cetiri igraca koji nisu odigrali 90 minuta u Milanu. Ath. Bilbao je malo zapustio ligu i borbu za LS. Sve karte baca na EL i kup Spanije. Nije iskljuceno da utakmica bude malo losijeg kvaliteta radi umora.
Distortion

#10752 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Bilbao je po meni poslije reala najtezi protivnik a tu ne ubrajam samo ekipe iz domace lige nego i sire. Uvijek igraju dobro protiv Barcelone, mnogo trce, bore se i sto je najvaznije znaju igrat od noge do noge, jaki su u skok igri kao i na kontre. Bice jedna od tezih utakmica ove sezone i mislim da ce se napatit dobro da pobjede baskijce.
skenderija04

#10753 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:Bilbao je po meni poslije reala najtezi protivnik a tu ne ubrajam samo ekipe iz domace lige nego i sire. Uvijek igraju dobro protiv Barcelone, mnogo trce, bore se i sto je najvaznije znaju igrat od noge do noge, jaki su u skok igri kao i na kontre. Bice jedna od tezih utakmica ove sezone i mislim da ce se napatit dobro da pobjede baskijce.
Ne znam,ali imaju Llorentea pod injekcijama a ostalo im je manje od 48 sati da se oporave plus putovanje. Igrace Toquero kao centarfor . Jesu Baskijci ali ipak su ljudi. Kada moraju uvesti tri igraca koji nisu standardni osjeti se u igri. Ipak oprez jer se radi o kvalitetnoj ekipi.
LSD

#10754 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Momci, uozbiljimo se malo ;-) na Nou Campu ni Real Madrid ne može biti favorit, a kamoli Bilbao (uz dužno poštovanje prema njima)...zadnji poraz je bio od Herculesa, koji je sad drugoligaš....i kad je to bilo?? koliko je vremena prošlo?
Ako ce Barca, prvak Evrope strahovati od Bilbaoa, umjesto da bude obratno - onda jbg.
skenderija04

#10755 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Momci, uozbiljimo se malo ;-) na Nou Campu ni Real Madrid ne može biti favorit, a kamoli Bilbao (uz dužno poštovanje prema njima)...zadnji poraz je bio od Herculesa, koji je sad drugoligaš....i kad je to bilo?? koliko je vremena prošlo?
Ako ce Barca, prvak Evrope strahovati od Bilbaoa, umjesto da bude obratno - onda jbg.
Ti si nepopravljiv. Pa dobice Barca ali polako, treba se i odmoriti za utorak
Zna li neko gdje ide Milan u Italiji?
ganjeta

#10756 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Na Siciliju, Catanja je u pitanju.
skenderija04

#10757 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Na Siciliju, Catanja je u pitanju.
To cete rijesiti i usput cete odmoriti par igraca.
Baudelaire

#10758 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

skenderija04 wrote:
ganjeta wrote:Na Siciliju, Catanja je u pitanju.
To cete rijesiti i usput cete odmoriti par igraca.
Teška će to utakmica biti za Milan, Catania se bori za izlazak u Evropu i ima realne šanse, a trener im je Vincenzo Montella, i pravo je talentovan.
skenderija04

#10759 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Znam Baudleaire,ali Milan ima kvalitet da ih odradi.
ganjeta

#10760 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Samo podsjećanja radi, prošle sezone poraženi. Dole je sve samo ne lako gostovanje.
LSD

#10761 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Puyol: „Sudac nije htio pokazati na bijelu točku protiv AC Milana“

Tridesettrogodišnji (33) stoper je nezadovoljan standardom suđenja na San Siru, a njegov suigrač Victor Valdes kaže da će se tim morati više potruditi da bi pobijedili u uzvratnoj utakmici.

Barcelonin kapetan Carles Puyol je kritičan u vezi posla kojeg je obavio sudac Joan Eriksson u neriješenoj utakmici bez golova u četvrtfinalu Lige prvaka protiv AC Milana na San Siru. Djamel Mesbah je povukao španjolskog braniča unutar Milanovog šesnaesterca tijekom drugog poluvremena četvrtfinalne utakmice, ali sudac je mahnuo za nastavak igre. Barça je imala još jedan nedosuđeni penal kada je Christian Abbiati srušio Alexisa Sancheza, pa je Puyol priznao da je frustriran poslom sudaca.

"Svi su vidjeli što se dogodilo“, rekao je Puyol za 'AS' nakon utakmice i dodao: "Kad sam pokušao doći do lopte, vukli su me za dres. Sudac nam nije htio suditi penal, vidio sam na ekranima. Ali ne smijemo tražiti isprike, moramo igrati. Suditi je veoma teško. Odigrali smo odličnu utakmicu, gol je jedino što je nedostajalo".

Barçin golman Victor Valdes je također izrazio razočarenje u standard suđenja, te je rekao: "Ovo se događalo puno puta, dosta nam je ovoga". Valdes je zatim rekao da će se Barcelona pokazati u boljem svjetlu u uzvratnoj utakmici na Nou Campu i naglasio je da će njegov tim ići u napad protiv Rossonera sljedeći tjedan.

"Uvijek je bitno zabiti u gostima. Mi nismo zabili, zato se moramo više potruditi u uzvratnoj utakmici, posebno u obrani. Kao što je Pep Guardiola rekao, ako budemo morali igrati sa devet napadača, igrati ćemo. Moramo pobijediti", naglasio je.
Baudelaire

#10762 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Na stranu sad jel penal ili nije, ono što je Mesbah uradio jako je rizično. Po mom mišljenju je više penal nego što nije, a da sam trener ili saigrač Mesbaha, ne bi mi bilo drago zbog onakve gluposti. Ne razumijem stvarno, dovodiš ekipu u jako nezgodnu situaciju totalno nepotrebnim startom. Imaju aktivan rezultat još uvijek, a da je u onoj situaciji dosuđen penal, Milan bi se već mogao fokusirati na Seriju A.
skenderija04

#10763 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Samo podsjećanja radi, prošle sezone poraženi. Dole je sve samo ne lako gostovanje.
Pa dobro,ali imate +4. Znam da nece biti lako ali bolji ste od Catanie
LSD

#10764 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Na stranu sad jel penal ili nije, ono što je Mesbah uradio jako je rizično. Po mom mišljenju je više penal nego što nije, a da sam trener ili saigrač Mesbaha, ne bi mi bilo drago zbog onakve gluposti. Ne razumijem stvarno, dovodiš ekipu u jako nezgodnu situaciju totalno nepotrebnim startom. Imaju aktivan rezultat još uvijek, a da je u onoj situaciji dosuđen penal, Milan bi se već mogao fokusirati na Seriju A.
A znaš šta je prava prica, koja nije sbb- kbb, jer to znamo iz iskustva....da je obratno bilo, da je npr. Puyol onako za dres ufatio Zlatana i da je sudija ostao nijem - garantujem ti da bi se barem 10 dana konstantno pricalo o Vatikanu, Unicefu,masonima, Kataru, Platiniju, UEFI, katalonskoj "ciganiji" itd.
Baudelaire

#10765 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Jebiga, raja ne gotivi Barcelonu :D
skenderija04

#10766 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:Jebiga, raja ne gotivi Barcelonu :D
:D
LSD

#10767 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

:-) to svakako...ona Colonia laže kad pjeva da svijet voli pobjednike :D
5 0 5

#10768 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

tika taka za pocetnike :)

Image
Image
Image
Image
Image
matt9

#10769 Re: FC Barcelona

Post by matt9 »

Jel ovo ironicno napisano :-D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#10770 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

LSD wrote:
Baudelaire wrote:Na stranu sad jel penal ili nije, ono što je Mesbah uradio jako je rizično. Po mom mišljenju je više penal nego što nije, a da sam trener ili saigrač Mesbaha, ne bi mi bilo drago zbog onakve gluposti. Ne razumijem stvarno, dovodiš ekipu u jako nezgodnu situaciju totalno nepotrebnim startom. Imaju aktivan rezultat još uvijek, a da je u onoj situaciji dosuđen penal, Milan bi se već mogao fokusirati na Seriju A.
A znaš šta je prava prica, koja nije sbb- kbb, jer to znamo iz iskustva....da je obratno bilo, da je npr. Puyol onako za dres ufatio Zlatana i da je sudija ostao nijem - garantujem ti da bi se barem 10 dana konstantno pricalo o Vatikanu, Unicefu,masonima, Kataru, Platiniju, UEFI, katalonskoj "ciganiji" itd.
sreća pa vi ne pričate :D
erik2

#10771 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

LSD wrote:
:thumbup:
p206

#10772 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

joj vam priče :D
Realno ono za Sancheza nije vidjelo penala, a ono za Puyola bi možda i bilo da je pao prije nego je dotakao loptu, znači i tu ne mora biti penal. Trava je bila solidna, lopta je mogla ići brzo, što se vidjelo kod nekih akcija i ne vidim razlog zašto se žale, i ako su u Milanu htjeli da malo uspore na taj način napade Barce, to nije bilo toliko strašno. Toga je uvijek bilo. Navijam za Barcu od Meha Kodre ali brate čini mi se da su u zadnje vrijeme primadone što se tiče travnjaka, ne može sve biti pod konac.

Što se tiče vikenda, i tu je situacija izjednačena sa Milanom, Barca igra kući protiv jakog protivnika koji igra u jakom ritmu, ali i koji igra i u Evropi i tu će se dosta potrošiti, a Milan u gostima protiv dosta nezgodnog, i trebali bi se podjednako istrošiti.
Fauja Singh

#10773 Re: FC Barcelona

Post by Fauja Singh »

Cuj nije vidjelo penala, pa zna se, povlacenje za dres i kontakt kao sto je Abiati napravio nad Sanchezom je penal... Samo sto ovaj sudija nije imao daMu da svira penal, ili nije htio iz njemu nekog poznatog razloga.
I gdje pise da mora igrac pasti da bi se svirao prekrsaj/penal... Pa frajer vuce Puyola za dres par metara i vidi se da je sudija u poziciji da sve to fino vidi, ako ono nisu penali onda fakat ne znam sta jesu.
Ali kao sto neko rece prije mene, neka vala nije svirao, vise ce boljeti ove hejtere Barcelone kad vide da je Barcelona prosla i uz cinjenicu da su osteceni za dva penala iz prve utakmice.
oridjidji

#10774 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

p206 wrote:joj vam priče :D
Realno ono za Sancheza nije vidjelo penala, a ono za Puyola bi možda i bilo da je pao prije nego je dotakao loptu, znači i tu ne mora biti penal. Trava je bila solidna, lopta je mogla ići brzo, što se vidjelo kod nekih akcija i ne vidim razlog zašto se žale, i ako su u Milanu htjeli da malo uspore na taj način napade Barce, to nije bilo toliko strašno. Toga je uvijek bilo. Navijam za Barcu od Meha Kodre ali brate čini mi se da su u zadnje vrijeme primadone što se tiče travnjaka, ne može sve biti pod konac.

Što se tiče vikenda, i tu je situacija izjednačena sa Milanom, Barca igra kući protiv jakog protivnika koji igra u jakom ritmu, ali i koji igra i u Evropi i tu će se dosta potrošiti, a Milan u gostima protiv dosta nezgodnog, i trebali bi se podjednako istrošiti.
sto bi volio da ih neki nas predstavnik ugosti u BIH da vide sta je teren :lol:
nikada se nebi zalili San Siro ...
veljaca

#10775 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

stroga normala wrote:Cuj nije vidjelo penala, pa zna se, povlacenje za dres i kontakt kao sto je Abiati napravio nad Sanchezom je penal... Samo sto ovaj sudija nije imao daMu da svira penal, ili nije htio iz njemu nekog poznatog razloga.
I gdje pise da mora igrac pasti da bi se svirao prekrsaj/penal... Pa frajer vuce Puyola za dres par metara i vidi se da je sudija u poziciji da sve to fino vidi, ako ono nisu penali onda fakat ne znam sta jesu.
Ali kao sto neko rece prije mene, neka vala nije svirao, vise ce boljeti ove hejtere Barcelone kad vide da je Barcelona prosla i uz cinjenicu da su osteceni za dva penala iz prve utakmice.
:thumbup:

Po nekima je penal ( pogotovo ZA Barcelonu ) kada igraca odnesu u bolnicu .....

Pobijediti Atletiko, zatim Milan i pripremati se polako za odlucujuce utakmice: utakmicu sa realom, finale Kupa i finale LP .....
Post Reply