SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Deep red

#10751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

LONGMAN wrote:A odem ja u cm u robotu na socijalnom, i velim njoj tako da probam, da vidim efekt bla bla, kad ona sva ljuta "sto i vi postavljate pitanja" :x :shock: :? :x Nista ja, ignorisem je uzmem tester i stavim. I oba su mi ok danas, vidjet cu sutra reakciju :D
Djevojke u CM-u na alipašinom su divne. To mi je najdrazi CM. Nisu lose ni one u Alipašinoj. ;-)
empaticna85 wrote:Ja u utorak bila u Kozmu u BBI, bilo mi usput, pa reko' da vidim ima li, i nema uopste Eveline kozmetike.
Jesi li gledala u Importaneu :?
drekalica28

#10752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Billy Doe wrote: Pupa ima ovako nesto :)

Image

Mada sam ja malo daltonist na zelenu,valjda je to to :D
mislim da bi ova mogla odgovarati. :thumbup:
nera18

#10753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

plavooka wrote:Žene koliko otprilike treba da Meow stigne ? .
Vidim da su užasno spori sa shippingom, ne pamtim više ni kad sam naručila a jutros su mi poslali
ma dugo, mjesec dana
despina

#10754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

amilicaaa wrote:
alica.k wrote:pijem ja druge pilule sa laktoferinom, i na hormonalne bubuljice nemaju efekta.
gdje ti se nalaze te bubuljice od po mjesec dana? ako je na liniji uz vrat, i na bradi...to su hormoni.
na bradi imam oziljke koji stoje tu vec mozda i dva mjeseca,ali mi se sad pojavile i na obrazima...:(
moj savjet je da ne radiš ništa na svoju ruku, idi dermatologu. ja sam prije imala probleme sa hormonima, što se odrazilo na moj ten :cry: već dvije godine pijem yaz i sada mi je lice super. rijetko se pojavi po jedna bubuljica, obično za vrijeme ciklusa, ali nestane za 2 dana.
beautyfool

#10755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by beautyfool »

bez_ideje wrote:Da podijelim jednu sminkersku anegdotu :mrgreen:
Sjele cure na kafu danas ,nas 4........prica ide...a jedna sva zabrinuta ,svako malo vadi ogledalo ogledalo ,ogleda se i vraca u torbu.....sta je bilo...spremala se ona u zurbi i sjela da se sminka,pa uzela tus iz case sa olovkama,fino izvukla cizu,da bi na kraju kad je sve spremala skontala da se "nacrtala" onim markerom za DVD-ove...... :lol: :lol: :lol:
Nije bilo vremena da skida i ona samo maskaru na to......i dosla...
Kako je protekao cin skidanja.....nije nam jos poznato :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

baj d vej.......vidim danas fino sredjenog decka sa savrseno diskretno popunjenim obrvama smedjom sjenom :mrgreen:
svim sminkerima,mahanje od mene :mrgreen:
:lol: da nebude trajni make up, mozda nece imati vise problema s tusem :lol:
rinna0304

#10756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

maloprije nadjoh onu cm karticu pa jel mi neko moze reci koja joj je funkcija ? jel se skupljaju bodovi il sta vec :S fkt ne kontam, nigdje na netu nisam mogla naci nista o tome pif
maraska

#10757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maraska »

rinna0304 wrote:maloprije nadjoh onu cm karticu pa jel mi neko moze reci koja joj je funkcija ? jel se skupljaju bodovi il sta vec :S fkt ne kontam, nigdje na netu nisam mogla naci nista o tome pif
A gdje si tražila??? :D
http://www.cmbih.com/portal/vijesti_cm/?id=23
rinna0304

#10758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

maraska wrote:
rinna0304 wrote:maloprije nadjoh onu cm karticu pa jel mi neko moze reci koja joj je funkcija ? jel se skupljaju bodovi il sta vec :S fkt ne kontam, nigdje na netu nisam mogla naci nista o tome pif
A gdje si tražila??? :D
gledala cm stranicu i ovo nisam mogla naci xD hvala :D
Pacificgirl

#10759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

rinna0304 wrote:
anelie wrote:ima li sada igdje u sarajevu kupiti eveline baza za puder,otkako se didaco zatvorio u carsiji?mislim u gradu,nemojte me slati na ilidzu,nije mi nikad usput
ima kozmo i u BBI :D moraju i oni imati eveline cim ima ovaj na ilidzi :)
Ako je kome blizu ili vozi, Kozmo u Vogosci ima Eveline. :)
LONGMAN

#10760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Kupih ja onaj PHOTO FINISH :D Nista mi nije "iskocilo" od njega, a ako ne bude valjao i nije skup. :D
Deep red

#10761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Ma nece ti ni iskociti, meni je upravo na licu, dobar je pravo :thumbup:
Po meni je isplativije kupovati u CM-u nego u DM-u, preko 10km ti idu bodovi. Bolje da skupljas pare na kartici, koje kasnije mozes potrositi, nego da lijepis one markice iz DM-a i dobijes popusta 2-3 km na neki proizvod. Ja sam na kraju godine imala oko 60-65km na kartici, malo sam doplatila i uzela parfem.
BJB

#10762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Mrzim CM..taman ja imala vremena dda odem u Mostar, a snizenje proslo..
Osim toga, nikako da se promijeni onaj katalog na njihovoj stranici..
Lounge Act

#10763 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

pozdrav svima,
imam jedno pitanje- na licu gdje god mi je bila koja pms bubuljica ostala mi smedja flekica, nije strasno pokrije se puderom, al me bas smeta. probala sam s onim setom iz oriflamea za mikrodermoabraziju, koza stvarno bude i njezna i glatka i sve to super, al fleke nigdje ne odose :-) pa znate li vi za kakav proizvod koji bi mogao pomoc? :?
boracha

#10764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

deep red ti si se onda dobro istrosila kod njih :D
rinna0304

#10765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Deep red wrote:Ma nece ti ni iskociti, meni je upravo na licu, dobar je pravo :thumbup:
Po meni je isplativije kupovati u CM-u nego u DM-u, preko 10km ti idu bodovi. Bolje da skupljas pare na kartici, koje kasnije mozes potrositi, nego da lijepis one markice iz DM-a i dobijes popusta 2-3 km na neki proizvod. Ja sam na kraju godine imala oko 60-65km na kartici, malo sam doplatila i uzela parfem.
aha znaci na toj kartici skupljas kao te bodove u obliku para :D kako sam ja tebe skontala xD ja tu karticu imam vec vise od god i nikad nisam kontala kako se koristi kad sam pitala u cm kako ide nisu znale ni one tacno jer je to valjda tad tek bilo uvedeno i poslije kad god sam kupovala nisam kontala koja joj je svrha pa je nikad nisam ni koristila :D al od sad def hocu :D

a sto se tice DM ja one bodove kupim samo radi kartice popusta :D a ono popust 10% mi je cista glupost nikakav spec popust
boracha

#10766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

uvije one pitaju jel imate cm karticu, a i ako ne pitaju, ti izvadi i daj prije nego ti otkucaju stvari
Lady Saray

#10767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

rinna0304 wrote: a sto se tice DM ja one bodove kupim samo radi kartice popusta :D a ono popust 10% mi je cista glupost nikakav spec popust
daj meni zaljepljene bodove nakon sto uzmes karticu popusta :D
Anne Boleyn

#10768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Anne Boleyn »

Nisam do sad znala za ovu CM karticu... Definitivno je to puno bolje nego oni bodovi u DM-u, jer mi onaj popust od 10% na jednu kupovinu ne znači ništa. Od sada sam redovan kupac u CM-u. :)
mumy

#10769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

jel to 10-1 bod tj 1KM na CM kartici?
thea

#10770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by thea »

enisa wrote:pozdrav svima,
imam jedno pitanje- na licu gdje god mi je bila koja pms bubuljica ostala mi smedja flekica, nije strasno pokrije se puderom, al me bas smeta. probala sam s onim setom iz oriflamea za mikrodermoabraziju, koza stvarno bude i njezna i glatka i sve to super, al fleke nigdje ne odose :-) pa znate li vi za kakav proizvod koji bi mogao pomoc? :?

1.ako si imala otvorene rane pa ih jos dirala, tjekom zarastanja si vjerojatno bila izlozena suncu, pa si samo tako potvrdila njihovo mjesto.
ja ti predlazem, laser, direkno djelovanje na mjesto, ne kosta puno a imas vidljiv rezultat nakon tog 3 sedmice nema sunca obavezno krema sa uv zast.zn.

2. opcija, kupi sebi pepanthen kremu, u apotekama 10km, ili avène cicalfate oko 12km koja regenerise kozu.
postoji opcija krema za izbjeljivanje koze, pa naneses direktno na crnu tacku. dermatolog prepisuje recept
Lounge Act

#10771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

thea wrote:
enisa wrote:pozdrav svima,

1.ako si imala otvorene rane pa ih jos dirala, tjekom zarastanja si vjerojatno bila izlozena suncu, pa si samo tako potvrdila njihovo mjesto.
ja ti predlazem, laser, direkno djelovanje na mjesto, ne kosta puno a imas vidljiv rezultat nakon tog 3 sedmice nema sunca obavezno krema sa uv zast.zn.

2. opcija, kupi sebi pepanthen kremu, u apotekama 10km, ili avène cicalfate oko 12km koja regenerise kozu.
postoji opcija krema za izbjeljivanje koze, pa naneses direktno na crnu tacku. dermatolog prepisuje recept
hvala puno thea :)
boracha

#10772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

mumy wrote:jel to 10-1 bod tj 1KM na CM kartici?
10 KM je 1 bod, ali ne i 1 KM na kartici, 100 KM je 10 bodova, sto je 5 KM na kartici, neko je gore stavio tabelu
VenomousV

#10773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ev' za zene koje zanima:
Image

:D :D :D
mumy

#10774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

boracha wrote:
mumy wrote:jel to 10-1 bod tj 1KM na CM kartici?
10 KM je 1 bod, ali ne i 1 KM na kartici, 100 KM je 10 bodova, sto je 5 KM na kartici, neko je gore stavio tabelu
hvala puno :)
LONGMAN

#10775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Pa hoce l narucivati ko sa elfa :D Zna l nera za ovo? I da, svidja mi se puder, kao da ga i nemam, da mi svjezinu, al me ne zabetonira. Nema neko prekrivanje, al to sam i trazila :)
Post Reply