Referendum(i) u RS-u
-
dezurni_ucenik
#10751 Re: Referendum(i) u RS-u
Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
-
Org
#10752 Re: Referendum(i) u RS-u
De ba nemojte biti ograniceni. Ako cemo tako razmisljati. Kad je privatni biznis u pitanju, da Bog da oni uvijek kod nasih ljudi dolazili po platu a ne obratno. Za drzavne institucije se i ja nerviram al to nam je nasa borba dala
- Danguba
#10753 Re: Referendum(i) u RS-u
Cemu se ba vesele? 9.000 izaslo na glasanje.smijesni_ste wrote:Dernek u Beogradu. Ajde nek se neko barem veseli ako ništa drugo![]()
![]()
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1180871
- BayrakTB
#10754 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne mogu se prestati diviti MUDONJAMA našeg naroda iz FAZLAGIĆA KULE!
- 512MB
#10755 Re: Referendum(i) u RS-u
Al sta uradi Bake, postade covjek sinonim ugrozenosti republike i opstanka jednog vascelog naroda
Dodik: Zahvalan-sam-gradjanima-Bakir-bi-trebalo-bar-danas-da-cuti
Dodik: Zahvalan-sam-gradjanima-Bakir-bi-trebalo-bar-danas-da-cuti
Last edited by 512MB on 26/09/2016 00:06, edited 1 time in total.
- Danguba
#10756 Re: Referendum(i) u RS-u
Znas ti ovo.TLR wrote:Forumašu referendumašu sa planete Srpske.
Jarane moj, shvataš li ti uopšte šta se danas desilo?
Možeš li pokušati pojmiti kako druga dva (konstitutivna) naroda u RS doživljavaju tu 'slavu'?
Možeš li, ako ne - pokušaću ti dočarati... Zamisli NDH, pa zamisli da je '45 NDH nekim mirovnim sporazumom utvrđena kao entitet SFRJ. Pokušaj sada zamisliti da se kao praznik te iste NDH, dvadeset godina uzastopno, slavi dan osnivanja te iste 'države' iz '41 godine. Države koja je u vremenu 41-45 podignuta na kostima i krvi, ne Srba, nego žrtava, jer je puno više takvih dalo život za tu 'državu'.
Zamisli sada da je problem tog 'praznika' dignut na savezni nivo, te da ustavni sud odluči da je takav praznik sporan, a kako bi zaštitio konstitutivnost (koja je istovremeno temelj i ustava SFRJ, kao i ustava NDH).
...
Zamisli sada da si Hrvat i da je tvoja odluka danas bila - izaći na referendum ili ne.
Šta si učinio?
Zamisli da si Srbin i šta bi uradio na takvu provokaciju?
A sada vidi šta su učinili ti tvoji susjedi, koji su pukom greškom preživjeli?
Sjeli i skuhali kahvu.
Bosansku.
Taj fildžan kahve ili kafa, kakogodtidrago - to je taj odgovor, mjerica, drama - to je ta nebeska praznina koja dijeli naša dva svijeta.
Ja se danas osjećam ponosito i puno i Svemir mi je mali.
Jer sam Bosanac i TLR
-
m_l
#10757 Re: Referendum(i) u RS-u
I, kaze nas vrli predsjednik da je to nesto sto ce se postupno rijesiti.
Skoro 25 godina poslije rata, mnogih majki vise nema, a ne docekase ni da pronadju kosti svojih najmilijih, na kojima je izgradjena ova genocidna tvorevina. I ono prica o postupnosti. I, jos kaze branice MZ svoj autoritet. Ona ista MZ koja je bila prisutna dok su njegov narod razvrstavali i slali u logore, masovne grobnice...
Jadu i cemeru...
-
Budjav_lebac
#10758 Re: Referendum(i) u RS-u
Nek dolazi po karinu, hranis ga da bi ti iza ledja radio. Ko sjeba lijepu Jugu. Evo ko, Titovi amnestirani pioniri koji nastavise normalan zivot nakon 2. svjetskog rata potpomognuti tadasnjom vlascu i skrivanjem istine o genocidu nad Bosnjacima istocne Bosne. Zato cu uvijek zaliti Busluadzica i slicne jer su oni zbog svojih rijeci glavama placali, a cetalje za nedjela rezim nagradi funkcijama.Org wrote:De ba nemojte biti ograniceni. Ako cemo tako razmisljati. Kad je privatni biznis u pitanju, da Bog da oni uvijek kod nasih ljudi dolazili po platu a ne obratno. Za drzavne institucije se i ja nerviram al to nam je nasa borba dala
- Kikibombona
#10760 Re: Referendum(i) u RS-u
Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
U drzavnim jaslama se kvote moraju zadovoljiti, makar donekle...
Za privatnike ne bih znao. Kakav je motiv nekog Bosnjaka da zaposli Srbina prije nego Bosnjaka? Jedino mozda ako je majstor u svom poslu. Mada, ne vjerujem nesto u to, slabo je ovdje majstora, bilo gdje.
-
Org
#10761 Re: Referendum(i) u RS-u
Buraz, slazem se s tobom u najvecem dijelu, cak me se i privatno tice. Samo sto ti ocito ne kontas o cemu ja pricamBudjav_lebac wrote:Nek dolazi po karinu, hranis ga da bi ti iza ledja radio. Ko sjeba lijepu Jugu. Evo ko, Titovi amnestirani pioniri koji nastavise normalan zivot nakon 2. svjetskog rata potpomognuti tadasnjom vlascu i skrivanjem istine o genocidu nad Bosnjacima istocne Bosne. Zato cu uvijek zaliti Busluadzica i slicne jer su oni zbog svojih rijeci glavama placali, a cetalje za nedjela rezim nagradi funkcijama.Org wrote:De ba nemojte biti ograniceni. Ako cemo tako razmisljati. Kad je privatni biznis u pitanju, da Bog da oni uvijek kod nasih ljudi dolazili po platu a ne obratno. Za drzavne institucije se i ja nerviram al to nam je nasa borba dala
-
smijesni_ste
#10762 Re: Referendum(i) u RS-u
Rekoh već, u IT firmama ima više takvih slučajeva. Za motive ne znam, to treba pitati gazde...Kikibombona wrote:Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
Za privatnike ne bih znao. Kakav je motiv nekog Bosnjaka da zaposli Srbina prije nego Bosnjaka? Jedino mozda ako je majstor u svom poslu. Mada, ne vjerujem nesto u to, slabo je ovdje majstora, bilo gdje.
-
dezurni_ucenik
#10763 Re: Referendum(i) u RS-u
Kikibombona wrote:Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
i dzravne i kantonalne i privatne. I ne mislim samo na zanatlije.
-
Budjav_lebac
#10764 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije moralno glasati za npr. NS, a traziti od SDA nesto, ali sta vi znate sta je moral. Za kenjanje je osmisljen WC tako da si na pogresnom mjestu.kamberovica polje wrote: Ajde ufati se onih banana što si dobio u paketiću, ja da sam na tvom mjestu od stida ne bi smio ništa napisat.
-
tlr
#10765 Re: Referendum(i) u RS-u
Jope' ovi sa hipicima i saloncima.
Hajde boga vam, ne serendajte. Uzmite stvar u svoje ruke. Zbor! Dolazite ovamo iz te tuđine, pa puške u ruke i napravite čišćenje svih onih što vam nisu po mjeri, a koje četnik (a 20 godina u kontinuitetu domaći balija) nije uspio počistiti.
Bože svakakvog svijeta ima.
Dokle je došlo, da ja moram uzimati Boga u usta - a ne mogu ga ni nacrtanog zamisliti.
Hajde boga vam, ne serendajte. Uzmite stvar u svoje ruke. Zbor! Dolazite ovamo iz te tuđine, pa puške u ruke i napravite čišćenje svih onih što vam nisu po mjeri, a koje četnik (a 20 godina u kontinuitetu domaći balija) nije uspio počistiti.
Bože svakakvog svijeta ima.
Dokle je došlo, da ja moram uzimati Boga u usta - a ne mogu ga ni nacrtanog zamisliti.
-
pinkman
#10766 Re: Referendum(i) u RS-u
Evo ja radim u IT industriji i mogu ti reci da je motiv svih u znanju. Ko ima znanje, taj upada jer sa fakulteta izlazi dosta ljudi koji su ucili ono sto su imali na fakultetu, a izvan toga nista. Mali je broj onih koji je dodatno ucio.smijesni_ste wrote:Rekoh već, u IT firmama ima više takvih slučajeva. Za motive ne znam, to treba pitati gazde...Kikibombona wrote:Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
- Dasi
#10767 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma nisu problem Srbi, nego ovi sto im na LK pise Drzavljasntvo: Republika Srpska koji Sarajevo zovu Teheran, koji zaokruzuju separatiste i po kojekakvim anketama DA. Sto muzu mlijeko sa sise koju bi sutra odsjekli i zakopali u tercijalnu grobnicu.Kikibombona wrote:Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
A nasim privatnicima je "isplativije" separatisti dati platu 500KM nego nasem svrsenom studentu 600KM i tako ustediti 100KM za dvije steke Malrbora.
- kamberovica polje
#10768 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne dobija NS izbore na patriJotizmu, vjeri i verbalnom proljevu o zaštiti države nego tvoji ali blago njima kad imaju tako kritično i pametno glasačko tijelo pa ih se i ne proziva za laž i nemoj mi molim te ti ko glasač SDA pričati o moralu.Budjav_lebac wrote:Nije moralno glasati za npr. NS, a traziti od SDA nesto, ali sta vi znate sta je moral. Za kenjanje je osmisljen WC tako da si na pogresnom mjestu.kamberovica polje wrote: Ajde ufati se onih banana što si dobio u paketiću, ja da sam na tvom mjestu od stida ne bi smio ništa napisat.
- Kikibombona
#10769 Re: Referendum(i) u RS-u
Drzavne i kantonalne moraju.dezurni_ucenik wrote: i dzravne i kantonalne i privatne. I ne mislim samo na zanatlije.
U Zenici u muriji ili KPD moras zaposliti odredjen procenat Srba i Hrvata.
I Srbi u RS moraju isto.
Naravno, ne postuju se kvote, zaposljava se manje nego zakon nalaze, ali opet se mora zaposliti odredjen broj.
Za privatnike ne znam.
-
tlr
#10770 Re: Referendum(i) u RS-u
Pssst. Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst. Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.Neprijatelj je svuda. Neprijatelj ne spava, neprijatelj prisluškuje. Pronađi i upucaj neprijatelja. Šalji dalje. Pssst.
Evo jedna od Dr Šaran-a za ekipu desno.
Prijatelju stari ispricacu ti pricu,
o nesretnom noju i tuznom mladicu.
Zivotinje volim, geoparda imam,
tri goluba bijela, sa njima sve stima.
Sve zbog jedne zene,
tudja krv se proli,
zivotinje jedne koja zivot voli.
REFREN:
Paranoja uzela mi dusu sve mi uzela,
paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, sve mi uzela.
Kupio sam noja, da bih joj ugodio,
ko joj je ugodio, jos se nije rodio.
Jedno vece rece da sam za nju nula,
ode s orangutanom sto voda pit-bulla.
Shvatio sam valjda,
vise nije moja,
pijan hrdjavim ekserom ja rasporih noja...
REFREN:
Spanija, Spanija, paprike patlidzan i buranija...
Bosnia, o Bosnia, mala bara puna krokodila...
REF. 2x
Sve mi uzela,aaaa sve mi uzela...
Evo jedna od Dr Šaran-a za ekipu desno.
Prijatelju stari ispricacu ti pricu,
o nesretnom noju i tuznom mladicu.
Zivotinje volim, geoparda imam,
tri goluba bijela, sa njima sve stima.
Sve zbog jedne zene,
tudja krv se proli,
zivotinje jedne koja zivot voli.
REFREN:
Kupio sam noja, da bih joj ugodio,
ko joj je ugodio, jos se nije rodio.
Jedno vece rece da sam za nju nula,
ode s orangutanom sto voda pit-bulla.
Shvatio sam valjda,
vise nije moja,
pijan hrdjavim ekserom ja rasporih noja...
REFREN:
Spanija, Spanija, paprike patlidzan i buranija...
Bosnia, o Bosnia, mala bara puna krokodila...
REF. 2x
Sve mi uzela,aaaa sve mi uzela...
- and
#10771 Re: Referendum(i) u RS-u
pa ako je sda dobila najviše glasova i vlast je ,očekujemo konkretne poteze, koristeći pravo i institucije, a ne samo čekati reakciju mz.Budjav_lebac wrote:Nije moralno glasati za npr. NS, a traziti od SDA nesto, ali sta vi znate sta je moral. Za kenjanje je osmisljen WC tako da si na pogresnom mjestu.kamberovica polje wrote: Ajde ufati se onih banana što si dobio u paketiću, ja da sam na tvom mjestu od stida ne bi smio ništa napisat.
kada na neke stvari šutiš, teško da će neko drugi reagovati.
imaju čistu situaciju i 100% su u pravu i za sve poteze imaju podršku međunarodne zajednice.
šta bi bilo da djeluju protivzakonito i da imaju međ. zajednicu protiv sebe?
možda ima nešto što ne znamo, da rade, al eto vidjećemo
- kamberovica polje
#10772 Re: Referendum(i) u RS-u
Nikšićevi su otišli u pm jer nisu ispoštovali ono što su obećali, a to ti govori da su njihovi bivši glasači ipak na malo višem civilizacijskom stupnju od SDA ovaca kojima je dovoljan paketić i 50 KM da im se izbriše pamćenje i hajmo Jovo nanovo.BayrakTB wrote:Evo baš sam kontao da glasam za nikšićeve pulene, ipak smo mi bošnjaci i vojnici republike srpske prava braća i širimo bratstvo i jedinstvo, mi lajanjem ko kerovi na sda i izetbegoviće a oni naoštrenim noževima, logorima, kalašima, minobacačima i ostalim sredstvima... svako onim u čemu je najbolji i koji je zanat ispekao.kamberovica polje wrote:a ja se ne mogu prestat divit mentalnoj retardaciji orangutana koji će dati glas SDA na ovim izborima nakon ovako hrabre i bespoštedne borbe protiv referenduma.BayrakTB wrote:Ne mogu se prestati diviti MUDONJAMA našeg naroda iz FAZLAGIĆA KULE!
živjelo bratstvo i jedinstvo !!!
-
smijesni_ste
#10773 Re: Referendum(i) u RS-u
Radim i ja i u pravu si. Samo onda čemu kuknjava za referendumom i čemu stotine stranica na temi?pinkman wrote:
Evo ja radim u IT industriji i mogu ti reci da je motiv svih u znanju. Ko ima znanje, taj upada jer sa fakulteta izlazi dosta ljudi koji su ucili ono sto su imali na fakultetu, a izvan toga nista. Mali je broj onih koji je dodatno ucio.
Ako nije bitno koga zapošljavaš i kome tako pomažeš već samo štancati pare onda ebo i državu i pravdu i pomirenje itd
-
Mirza007
#10774 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovaj post je ogledni primjer velikosrpskog fasizma. I dobro je da se ovako pise da ljudi znaju s kim se ima posla.ulinsky wrote:Ako uzmemo da su izlazili samo Srbi, tih 60% izlaznosti je dio srpskog "kolača" od 80%, dakle 6/8 = 75% izlaznost Srba, što je nezapamćeno visoko ako se posmatraju izbori kao nekakav etalon izlaznosti, kad su već referendumi rijetki.
Problem vas iz Sarajeva je što vi mislite da je Dodik neki diktator, da njega narod obožava, da je atmosfera kao u Sjevernoj Koreji, da smo mi gluplji od vas, da ste vi uzvišeniji, bla bla...Dodik je danas tu, sutra nije. Potpuno je nebitan. Lopov kao i svaki drugi političar. Ima par pozitivnih strana.
Jebe mi se za Dodikom, jebe mi se za SNSD i SDS. Jebe mi se za svakom partijom. Sve što je bitno je da je led probijen i da je narod (80% naroda) nacionalno svjesno. Ova rečenica je sve što je bitno.
Sviđa mi se što to narod jako lijepo može rastaviti. Dakle sa jedne strane Dodik, Bosić ili ko već hoće na vlast, odgovorni, zaslužni za dobro/loše stanje u ekonomiji, njih hvaliti, kuditi, kažnjavati bla bla, dakle taj prvi spektar.
A drugi spektar, nešto što nema veze sa političarima je ono naše, naša državnost, najveća ikada koju smo imali. I to se ne dira. To se njeguje, pazi, ako bude kakvih nasrtaja, demokratski se pokaže da svoje ne damo.
Sad bih ja, kao Banjalučanin, u vašem maniru trebao da se sprdam sa bošnjačkim vukojebinama a itekako ih ima. Konkretno ono što sam vidio u Bužimu... pa meni nije bilo dobro 10 dana. Ono je jebote Saudijska Arabija na tlu evropskog kontitenta. I stariji mi rekoše, da to uopšte nije odskora, to je oduvijek bilo tako.
Dakle tu smo "mi" tu je "nase" tu je "80% naroda nacionalno svjesno" tu su "bosnjacke vukojebine" itd.
Dakle stvoren je sistem iz kojeg i sami Srbi bjeze prvom prilikom bez obzira na "....ono naše, naša državnost, najveća ikada koju smo imali." Brojevi su naime neumoljni i ljudski faktor curi ko zrnca u pjescanom satu.
Znaci ni slova o postojanju drugi i drugacijih (konstitutivnih, makar na papiru), ni svijesti o pocinjenom genocidu, ni spoznaje o svakodnevnom ugrozavanju osnovnih ljudskih prava nesrba itd.
Podsjeca li vas situacija na nesto slicno iz bliske nam historije? Meni osobno lici na stanje u RSK prije plana Z4. Ista ideologija, ista argumentacije, isti vodja (Mile u oba slucaja). I sta bi?
Na srednji i dugi rok ovo se obicno zavrsava onako kako je bilo i sa RSK. Znaci uskoro bi mogli imati vladu PC u izbjeglistvu i novu himnu ("...ko da mi uzme iz moje duse PC.....Djurdjevdaaaaaaan"). To je tragicna varijanta koju ne bih nikome pozelio obzirom da ce se u nesto duzem roku ova genocidna urusiti sama od sebe demografski, ekonomski i u svakom drugom pogledu. Moralno je vec davno urusena jos od 09.01.1992.
Last edited by Mirza007 on 26/09/2016 00:26, edited 1 time in total.
-
asker
#10775 Re: Referendum(i) u RS-u
Nikakve reakcije medjunarodne zajednice nece biti dok ne reaguje tuzilastvo i SIPA.
Materijala za akciju imaju, sutra je radni dan, neznam koliko im vremena treba ali ne smiju oduglovaciti. Koliko god ovo suludo zvucalo to je jedini ispravan slijed dogadjaja.
Ukoliko tuzilastvo izda nalog za hapsenje SIPA krece u akciju. Zaustavlja ih policija RS-a, obavjestava da nemogu dalje. SIPA se vraca u bazu, podnose izvjestaj. Kod onog pretresanja policijskih stanica u RS-u od strane SIPA-e, Dodik je u svom reagovanju rekao da SIPA nije krovna policijska struktura BiH i da svoje akcije moraju najaviti i koordinirati sa MUP-om RS-a. Dakle nisu svemoguci.
U tom trenutku predsjednik drzave mora na svoju inicijativu sazvati sastanak sa vijecem za implementaciju mira, OHR-om, komadantom EUFORA, minstrom sigurnosti, ministarkom odbrane, direktorom SIPA-e.
Jasno poruciti da ovdje mirovni sporazum prestaje i da slijedi opca anarhija. Naglasiti da je od tog trenutka upitan rad granicne policije, oruzanih snaga i svih drugih zajednickih institucija. Izraziti zabrinutost za povratnicka naselja i Brcko distrikt, mogucu gradjansku neposlusnost tih naselja i reprekusije koje su moguce nad tim gradjanima. Jasno poruciti da ovo nije "help Basnia" mantra, vec upozorenje da ce Bosnjacka komponenta sama reagovati u cilju ocuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta drzave.
Tek nakon toga moze se ocekivati reakcija medjunarodne zajednice.
Materijala za akciju imaju, sutra je radni dan, neznam koliko im vremena treba ali ne smiju oduglovaciti. Koliko god ovo suludo zvucalo to je jedini ispravan slijed dogadjaja.
Ukoliko tuzilastvo izda nalog za hapsenje SIPA krece u akciju. Zaustavlja ih policija RS-a, obavjestava da nemogu dalje. SIPA se vraca u bazu, podnose izvjestaj. Kod onog pretresanja policijskih stanica u RS-u od strane SIPA-e, Dodik je u svom reagovanju rekao da SIPA nije krovna policijska struktura BiH i da svoje akcije moraju najaviti i koordinirati sa MUP-om RS-a. Dakle nisu svemoguci.
U tom trenutku predsjednik drzave mora na svoju inicijativu sazvati sastanak sa vijecem za implementaciju mira, OHR-om, komadantom EUFORA, minstrom sigurnosti, ministarkom odbrane, direktorom SIPA-e.
Jasno poruciti da ovdje mirovni sporazum prestaje i da slijedi opca anarhija. Naglasiti da je od tog trenutka upitan rad granicne policije, oruzanih snaga i svih drugih zajednickih institucija. Izraziti zabrinutost za povratnicka naselja i Brcko distrikt, mogucu gradjansku neposlusnost tih naselja i reprekusije koje su moguce nad tim gradjanima. Jasno poruciti da ovo nije "help Basnia" mantra, vec upozorenje da ce Bosnjacka komponenta sama reagovati u cilju ocuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta drzave.
Tek nakon toga moze se ocekivati reakcija medjunarodne zajednice.