super... milijoni bOsnjaka u turskoj a nit jedan da se prikljuci odbrani BiH devdeset druge, vise Iranaca bilo, TurKi poslali bataljon plavih sljemova i svercali zene, pice i opojna sredstva... bravo braco draga allah da vam vrati sve isto ko inamak3ngur wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Minorities_in_TurkeyToday, the existence of Bosniaks in the country is evident everywhere. In cities like İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, or Adana, one can easily find districts, streets, shops or restaurants with names such as Bosna, Yenibosna, Mostar, or Novi Pazar.[33] However, it is extremely difficult to estimate how many Bosniaks live in this country. Some Bosnian researchers believe that the number of Bosniaks in Turkey is about four million. Turkish politicians are aware of the large number of Bosniaks living in Turkey, and, referencing this in 2010, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said: "There are more Bosniaks living in Turkey than in Bosnia.
I onda kazu sta ce Bosni Turska, joooj...
Republika Turska
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10751 Re: Republika Turska
-
Fudo387
#10752 Re: Republika Turska
A ti si je k'o biva branio?pici wrote:super... milijoni bOsnjaka u turskoj a nit jedan da se prikljuci odbrani BiH devdeset druge, vise Iranaca bilo, TurKi poslali bataljon plavih sljemova i svercali zene, pice i opojna sredstva... bravo braco draga allah da vam vrati sve isto ko inamak3ngur wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Minorities_in_TurkeyToday, the existence of Bosniaks in the country is evident everywhere. In cities like İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, or Adana, one can easily find districts, streets, shops or restaurants with names such as Bosna, Yenibosna, Mostar, or Novi Pazar.[33] However, it is extremely difficult to estimate how many Bosniaks live in this country. Some Bosnian researchers believe that the number of Bosniaks in Turkey is about four million. Turkish politicians are aware of the large number of Bosniaks living in Turkey, and, referencing this in 2010, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said: "There are more Bosniaks living in Turkey than in Bosnia.
- Kikibombona
#10753 Re: Republika Turska
Turkoglu Bosnjak!??
Zajebancija neka??

Inace, bio mi je prilicno simpatican igrac. Puca Hido rafalnom paljbom i kad ide i kad ne ide, bas ga briga...

Zajebancija neka??

Inace, bio mi je prilicno simpatican igrac. Puca Hido rafalnom paljbom i kad ide i kad ne ide, bas ga briga...
- pici
#10754 Re: Republika Turska
jok ja, cuvo aljinog maHlisana u trezoru, brojo donacijeFudo387 wrote:
A ti si je k'o biva branio?
-
Satelit_
#10755 Re: Republika Turska
Razgolicene starlete i umotane konzervativke su zapravo vrlo slicne, osim sto je ova razgolicena znatno postenija i bolja osoba. I jedna i druga same sebe tretiraju kao objekat, s tim sto umotana dodatno jos i muskarca tretira kao siledziju. Toliko smo mi muskarci vodjeni primalnim instinktima da se u nasem prisustvu zena mora pokrit pa da nam "prljave" misli ne padnu na pamet. Ne zanima nas njena pamet nego samo tijelo. Ona je masina za proizvodnju novih vjernika. Ne cjenimo je zbog individualnog dostignuca nego uloge u porodici. Toliko o njenom samopostovanju i postivanju drugih oko sebe.zrakomlat wrote:Pokrivena doktorica nauka nije prosvjetljena, emancipovana i istinski obrazovana, ali zato jesu recimo Mimi Oro i Sandra Afrika.Satelit_ wrote: .........
Prosvijetljena zena se nece pokrivat. Moze ona biti strucna i do nivoa nobelove nagrade, ali ne i istinski obrazovana tj prosvijetljena i emancipovana. Ti izgleda ne kontas, da samo zato sto je neko tehnoloski potkovan uopste ne znaci da i dalje nije zaostali primitivac. .................
Da ne pricam kakav je to kic paradirati svoj muslimanski identitet na nacin da se pokrivas na javnom mjestu u slobodnom ili relativno slobodnom drustvu, dok je za desetine miliona zena u striktnom islamskom svijetu to obaveza ili ode glava. Simbol diskriminacije nad zenama je tebi trend kojim se pravis vazna i moralna. Koje licemjerje. Groteskni patrijarhalni mizogonijski obicaj nametnut religijskim terorom nad zenama njoj sluzi da kaze "ja sam bolja" od obicne zene koja valjda treba da se stidi sto je zena da ne bi ispala "kurva".
-
Fudo387
#10756 Re: Republika Turska
pici wrote:jok ja, cuvo aljinog maHlisana u trezoru, brojo donacijeFudo387 wrote:
A ti si je k'o biva branio?
Za sve i jednog cetnika kojeg si ti upuco u odbrani nam jedne jedine, nezavisne, multiqrate i oberkonfensionalne, pristajem da svakom od njihove prezivjele rodbine popusim qrac.
- pici
#10757 Re: Republika Turska
Fudo387 wrote:pici wrote:jok ja, cuvo aljinog maHlisana u trezoru, brojo donacijeFudo387 wrote:
A ti si je k'o biva branio?![]()
Za sve i jednog cetnika kojeg si ti upuco u odbrani nam jedne jedine, nezavisne, multiqrate i oberkonfensionalne, pristajem da svakom od njihove prezivjele rodbine popusim qrac.
bogumi otice ti zubi
-
Fudo387
#10758 Re: Republika Turska
Bjezi ne seri, najveci kalibar koji si repetiro u ratu bio je karton ikar narezaka, i sad me tu jebes sa svojim bitkama.
Povuci se bez gubitaka dok nisam nazvao pm-a da ti ves provjeri.
- pici
#10759 Re: Republika Turska
ima jedna nena u maHali allahrahmetile i bacala grah i gledala u fildjan i rece ona meni nista ne brini sinko turki ce poslat stoiljada dobrovoljaca i stotine avijona, e rekoh neno svaka ti se pozlatila, tako ja docekaH oslobodiJoce u Dejtonu... mashallahFudo387 wrote:Bjezi ne seri, najveci kalibar koji si repetiro u ratu bio je karton ikar narezaka, i sad me tu jebes sa svojim bitkama.
- SkyLimit
#10760 Re: Republika Turska
Nisu to Bošnjaci. Ni turski Ustav ih ne tretira kao takve. To su Turci bošnjačkog porjekla, prisilno asimilirani u Turke dražesnim metodama tjeranjem na promjene prezimena i zabranama korištenja bosanskog jezika.k3ngur wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Minorities_in_TurkeyToday, the existence of Bosniaks in the country is evident everywhere. In cities like İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, or Adana, one can easily find districts, streets, shops or restaurants with names such as Bosna, Yenibosna, Mostar, or Novi Pazar.[33] However, it is extremely difficult to estimate how many Bosniaks live in this country. Some Bosnian researchers believe that the number of Bosniaks in Turkey is about four million. Turkish politicians are aware of the large number of Bosniaks living in Turkey, and, referencing this in 2010, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said: "There are more Bosniaks living in Turkey than in Bosnia.
Nigdje Bošnjaci na Svijetu i dan danas nemaju manje prava nego u Turskoj. Jedino bi se RS mogla porediti, ali i u njoj barem imaju pravo na bošnjačko ime i prezime, a jedne i druge karakteriše što bošnjačkoj djeci zabranjuju učenje bosanskog jezika.
Kad Erdogan s ponosom priča o Bošnjacima u Turskoj on priča o osobama koje su zakonski i legalno turci, Bošnjaci nisu priznati kao zaseban narod u Turskoj, prisilno su im data turska imena i prezimena i zbog zabrana većina ih je zaboravila govoriti bosanskim jezikom, te se i etnički izmješala sa ostalim stanovništvom Turske.
"Bošnjaci u Turskoj" su tek malo više Bošnjaci nego što je Bošnjak recimo neki Predrag Adžić iz Beograda kome je praradjed bio Bošnjak koji je prisilom prešao na pravoslavnu vjeru.
-
Fudo387
#10761 Re: Republika Turska
Ja tebi na fin nacin pokusavam objasniti kako nisi u poziciji da se qrcis. Ostario si, dosle nove generacije koje se ne libe opalit na hinjaka, sam si jebo te. Mani se corava posla, ogrni se turskom zastavom i vici tajjiiipeee tajiipeee...jest da si logistika, al opet mi neka nostalgija govori, Fudo pomozi mu.pici wrote:ima jedna nena u maHali allahrahmetile i bacala grah i gledala u fildjan i rece ona meni nista ne brini sinko turki ce poslat stoiljada dobrovoljaca i stotine avijona, e rekoh neno svaka ti se pozlatila, tako ja docekaH oslobodiJoce u Dejtonu... mashallahFudo387 wrote:Bjezi ne seri, najveci kalibar koji si repetiro u ratu bio je karton ikar narezaka, i sad me tu jebes sa svojim bitkama.
- SkyLimit
#10762 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote:Turkoglu Bosnjak!??![]()
Zajebancija neka??![]()
Inace, bio mi je prilicno simpatican igrac. Puca Hido rafalnom paljbom i kad ide i kad ne ide, bas ga briga...![]()
I on je žestoki Erdoganofil. Uvalio se na neku funkciju u turskoj košarci, uhljebio se. Čak je i javno prozivao Enesa Kantera, NBA igrača i najboljeg turskog igrača kome je zabranjeno nastupanje za reprezentaciju jer je pristalica Gulena
- pici
#10763 Re: Republika Turska
Fudo387 wrote:Ja tebi na fin nacin pokusavam objasniti kako nisi u poziciji da se qrcis. Ostario si, dosle nove generacije koje se ne libe opalit na hinjaka, sam si jebo te. Mani se corava posla, ogrni se turskom zastavom i vici tajjiiipeee tajiipeee...jest da si logistika, al opet mi neka nostalgija govori, Fudo pomozi mu.pici wrote:ima jedna nena u maHali allahrahmetile i bacala grah i gledala u fildjan i rece ona meni nista ne brini sinko turki ce poslat stoiljada dobrovoljaca i stotine avijona, e rekoh neno svaka ti se pozlatila, tako ja docekaH oslobodiJoce u Dejtonu... mashallahFudo387 wrote:Bjezi ne seri, najveci kalibar koji si repetiro u ratu bio je karton ikar narezaka, i sad me tu jebes sa svojim bitkama.
ja sam vec semizovac begovo vama mladima prepustam rudarska mjesta
-
Fudo387
#10764 Re: Republika Turska
pici wrote:ja sam vec semizovac begovo vama mladima prepustam rudarska mjesta
Bez nosare se tamo ne pojavljuj.
- Kikibombona
#10765 Re: Republika Turska
SkyLimit wrote:
PS
Fudo gazija
- k3ngur
#10766 Re: Republika Turska
O kojoj Turskoj mi ovdje pricamo, ako pricamo o Kemalistickoj onda si u pravu jer moji rodjaci koji su otisli 1920tih I 30tih u Tursku nisu mogli zadrzati prezime pa su morali mijenjat u turska prezimena, ovi sto su otisli 1960tih malo blaza prica al blizi nama nego ovi iz 1920tih.SkyLimit wrote:Nisu to Bošnjaci. Ni turski Ustav ih ne tretira kao takve. To su Turci bošnjačkog porjekla, prisilno asimilirani u Turke dražesnim metodama tjeranjem na promjene prezimena i zabranama korištenja bosanskog jezika.k3ngur wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Minorities_in_TurkeyToday, the existence of Bosniaks in the country is evident everywhere. In cities like İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, or Adana, one can easily find districts, streets, shops or restaurants with names such as Bosna, Yenibosna, Mostar, or Novi Pazar.[33] However, it is extremely difficult to estimate how many Bosniaks live in this country. Some Bosnian researchers believe that the number of Bosniaks in Turkey is about four million. Turkish politicians are aware of the large number of Bosniaks living in Turkey, and, referencing this in 2010, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said: "There are more Bosniaks living in Turkey than in Bosnia.
Nigdje Bošnjaci na Svijetu i dan danas nemaju manje prava nego u Turskoj. Jedino bi se RS mogla porediti, ali i u njoj barem imaju pravo na bošnjačko ime i prezime, a jedne i druge karakteriše što bošnjačkoj djeci zabranjuju učenje bosanskog jezika.
Kad Erdogan s ponosom priča o Bošnjacima u Turskoj on priča o osobama koje su zakonski i legalno turci, Bošnjaci nisu priznati kao zaseban narod u Turskoj, prisilno su im data turska imena i prezimena i zbog zabrana većina ih je zaboravila govoriti bosanskim jezikom, te se i etnički izmješala sa ostalim stanovništvom Turske.
"Bošnjaci u Turskoj" su tek malo više Bošnjaci nego što je Bošnjak recimo neki Predrag Adžić iz Beograda kome je praradjed bio Bošnjak koji je prisilom prešao na pravoslavnu vjeru.
Ako gledamo pravedno onda Erdogan nema nista sa tim jer on nije pravio taj zakon, to su Kemalisti ili sekularisti. Eh sad je pitanje sta ce Erdogan uradit sa bosnjacima i njhovom priznavanju, to tek treba da se vidi. Al opet ni nasi politicari se nisu nesto zaletili pa da urgiraju na tome.
Turaka poznajem dosta, dosta sam ih upoznao iz Izmira vecinom albanskog porijekla, ovih nasih sam upoznao 4 porodice i svi pricaju turski a i bosnjacki al nekako stariji dijalekt al znaju odakle su im korijeni.
-
Fudo387
#10767 Re: Republika Turska
De ti koju sliku o napredovanju Kurda i njihovih turbofolk formacija.Kikibombona wrote:Fudo gazija
- k3ngur
#10768 Re: Republika Turska
Dvojicu turaka upoznao iz Istanbula, jedan izgubio noge na ratistu gore kod Tuzle, drugi bio plavi sljem u Zenici al pricao mi kako je znao otici sa nasima da se bori.pici wrote:super... milijoni bOsnjaka u turskoj a nit jedan da se prikljuci odbrani BiH devdeset druge, vise Iranaca bilo, TurKi poslali bataljon plavih sljemova i svercali zene, pice i opojna sredstva... bravo braco draga allah da vam vrati sve isto ko inamak3ngur wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Minorities_in_TurkeyToday, the existence of Bosniaks in the country is evident everywhere. In cities like İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, or Adana, one can easily find districts, streets, shops or restaurants with names such as Bosna, Yenibosna, Mostar, or Novi Pazar.[33] However, it is extremely difficult to estimate how many Bosniaks live in this country. Some Bosnian researchers believe that the number of Bosniaks in Turkey is about four million. Turkish politicians are aware of the large number of Bosniaks living in Turkey, and, referencing this in 2010, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said: "There are more Bosniaks living in Turkey than in Bosnia.
Al ja opet tvrdim da dodje do rata u BiH ova vlada bi drugacije postupila nego ona iz 92 godine, jer oni su bili sekularisti a ovi su islamisti i zna se dobro zbog cega bi oni nas podrzavali.
- k3ngur
#10769 Re: Republika Turska
Da ne bi bio pogresno shvacen, ne kazem da Bosna treba da se oslanja na Tursku i da se turciziramo, mi treba da prvenstveno gledamo nas, bosnjacku naciju, drzavu, historiju, kulturu i ono najglavnije da smo ujedninjeni po pitanju Bosne i njene odbrane. Kada postujes sebe onda ce te i drugi postovati.
Ali opet Tursku bi trebali gledat kao prijatelja jer zasad koliko se vidi oko Bosne su vukovi koji hoce da nas rastrgnu, i nama treba saveznik koji nam je blizu. Naravno treba biti dobar prijatelj i saveznik i sa Amerikom, Iranom i Njemackom, i ono najglavnije ne ulaziti u njihove sukobe, jer mi nismo jaki da se mozemo sad prcit, imamo svojih problema i to mnogo.
Ali opet Tursku bi trebali gledat kao prijatelja jer zasad koliko se vidi oko Bosne su vukovi koji hoce da nas rastrgnu, i nama treba saveznik koji nam je blizu. Naravno treba biti dobar prijatelj i saveznik i sa Amerikom, Iranom i Njemackom, i ono najglavnije ne ulaziti u njihove sukobe, jer mi nismo jaki da se mozemo sad prcit, imamo svojih problema i to mnogo.
-
Kaligula I
#10770 Re: Republika Turska
...što bi bilo činit Bošnjacima ukoliko dođe do istinskog zbližavanaj Turske sa Rusijom i npr, eventualne, direktiva iz Stambola o zakopavanju ratnih sjekira između Srba i Bošnjaka?...jao_situacije wrote:
ni ovim fatmirovim se ne sviđa brko više
izgleda da je zaokret prema putinu sve izvjesniji, a kratke tole će ostati i kratkih rukava
bradonje na aparatima, brko ne vadi
- It_is_a_Leclerc
#10771 Re: Republika Turska
Ma koji crni Bošnjaci u Turskoj, pobogu ljudi ?!
Ti ljudi su, u najvećem broju, oni koji su podvili rep i pobjegli za Osmanlijama poslije Berlinskog Kongresa i pred Prvi svjetski rat. Sve i da se oni jesu smatrali Bošnjacima kao što tragično nisu, dosad je agresivna turska politika negiranja identiteta manjina, gotovo nasilne asimilacije koja se najbolje ogleda kroz gotovo prinudno uzimanje turskih imena i prezimena, neizučavanje bosanskog jezika u sredinama gdje su ljudi sa bh. porijekom naseljeni u velikom broju, i tako bliže, i tako dalje, uradila da od Bošnjaka u Turskoj nema ni b...
Ti ljudi, dakle, izuzev geografskog porijekla svojih predaka (koje je ponajmanje odrednica etničke pripadnosti) nemaju nikakve veze sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Dovoljno je vidjeti da je, zahvaljujući turskoj politici asimilacije, od "Bošnjaka" u Turskoj ostao - Bulent Ecevit, Cedi Osman, Ayse Kulin,Hidajet Turkoglu, i drugi.
A što se turske pomoći tiče, ne sekirajte se. Dobili bi, od islamiste Erdogana, isto što i sad dobijaju sirijski, palestinski i libijski muslimani - tople selame, bivstvovanje u njegovim dovama i poneki oštar govor.
Ti ljudi su, u najvećem broju, oni koji su podvili rep i pobjegli za Osmanlijama poslije Berlinskog Kongresa i pred Prvi svjetski rat. Sve i da se oni jesu smatrali Bošnjacima kao što tragično nisu, dosad je agresivna turska politika negiranja identiteta manjina, gotovo nasilne asimilacije koja se najbolje ogleda kroz gotovo prinudno uzimanje turskih imena i prezimena, neizučavanje bosanskog jezika u sredinama gdje su ljudi sa bh. porijekom naseljeni u velikom broju, i tako bliže, i tako dalje, uradila da od Bošnjaka u Turskoj nema ni b...
Ti ljudi, dakle, izuzev geografskog porijekla svojih predaka (koje je ponajmanje odrednica etničke pripadnosti) nemaju nikakve veze sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Dovoljno je vidjeti da je, zahvaljujući turskoj politici asimilacije, od "Bošnjaka" u Turskoj ostao - Bulent Ecevit, Cedi Osman, Ayse Kulin,Hidajet Turkoglu, i drugi.
A što se turske pomoći tiče, ne sekirajte se. Dobili bi, od islamiste Erdogana, isto što i sad dobijaju sirijski, palestinski i libijski muslimani - tople selame, bivstvovanje u njegovim dovama i poneki oštar govor.
-
Satelit_
#10772 Re: Republika Turska
Kaligula I wrote:...što bi bilo činit Bošnjacima ukoliko dođe do istinskog zbližavanaj Turske sa Rusijom i npr, eventualne, direktiva iz Stambola o zakopavanju ratnih sjekira između Srba i Bošnjaka?...jao_situacije wrote:
izgleda da je zaokret prema putinu sve izvjesniji, a kratke tole će ostati i kratkih rukava
bradonje na aparatima, brko ne vadi...baš me zanima šta bi neki od ovdašnjih forumaša uradili sa svojim forumaškim, ali i inače, životima...
...bilo bi tu lupanja glavom o zid, vješanje za jaja, podrezivanja jezika i sličnih harakiri zahvata, ali i bespogovornog pokoravanja stambolsko fermanu...
...ovaj forum bi ostao desetkovan morem novih nikova...
...brrrr, zlu ne trebalo, sve me jeza podilazi...
-
Fudo387
#10773 Re: Republika Turska
Halo, trofazni, nije tema Kosovo.Satelit_ wrote:Kaligula I wrote:...što bi bilo činit Bošnjacima ukoliko dođe do istinskog zbližavanaj Turske sa Rusijom i npr, eventualne, direktiva iz Stambola o zakopavanju ratnih sjekira između Srba i Bošnjaka?...jao_situacije wrote:
bradonje na aparatima, brko ne vadi...baš me zanima šta bi neki od ovdašnjih forumaša uradili sa svojim forumaškim, ali i inače, životima...
...bilo bi tu lupanja glavom o zid, vješanje za jaja, podrezivanja jezika i sličnih harakiri zahvata, ali i bespogovornog pokoravanja stambolsko fermanu...
...ovaj forum bi ostao desetkovan morem novih nikova...
...brrrr, zlu ne trebalo, sve me jeza podilazi...
-
belfy
#10774 Re: Republika Turska
pa sto to sve ne objasni Silajdzicu bolan? kome ovdje pricas? samo da se nanovo prospes? mada...ima vremena da promijenis misljenje koliko hoces, jel?It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji crni Bošnjaci u Turskoj, pobogu ljudi ?!
- commendatore
#10775 Re: Republika Turska
shheff wrote:Zgoljo wrote:To cudi samo naivce,Turska je zemlja sa paralelizmima u svim sferama a te paralelne strukture su instalirane godinama da kad zatreba odigraju za strane sile kojima sluze.Mnogi nisu ni svjesni velicine tog aparata i godina i godina njegovog stvaranja.mali_milojica wrote:Ovo se pretvara u neku vrstu Turske Kristalne noci
Erdogan je odlucio ocistiti Tursku od toga definitivno i uspostaviti punu kontrolu vladinog aparata,sto je sasvim legitimno.
Vjerovatno tu ima i krsenja prava i svasta nesto ali toga ima u svakoj zemlji kad je u pitanju sigurnost i veleizdaja,s tim nema zajebancije.
Kmecanje zapadnjaka o toboznjem krsenju ljudskih prava nije nista drugo nego pokusaj da se te snage koje oni kontrolisu ne diraju,zaboli njih za ljudskim pravima.Oni u takvim slucajevima postupaju jos gore sa stanovista ljudskih prava.
Ako uspije,izvodjenje vojnih udara i podrivanje zemlje iznutra vise nece biti moguce.Odlucan je da uspije i da ide do kraja i sto se mene tice zelim mu puno srece.