Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#10751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
vec sam rekao da navijam za raguza :D
Lukavo. Eventualni bošnjački glasovi za Raguža su oni koji bi po logici stvari trebali ići Suljagiću.

Ne tvrdim da je o tebi riječ, ali primjećujem da forumske SDP snage, tobože razočarani, proturaju tu ideju o Ragužu kao najboljem izboru, ne bi li oslabili Suljagića.

Lukavo, ali providno.
lukavo - samo sto sam ja isto pricao i prije no sto je DF objavio imena kandidata...

a s kojim ciljem? zna se, da covic kmeci i da raguz ispadne nelegitiman :D
Ja sam isto pričala za Raguža i 2010, no tad sam bila optužena da sam HB.
Raguž je tamo gdje je i bio, šta se promijenilo pa je danas postao tako omiljen?
weredsf

#10752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

pemanapemani wrote:Ni meni nije jasno budalasto koketiranje DF-a sa Radončićem. S druge strane, savršeno su mi jasni razni „moralisti“, koji kao otvaraju oči građanima. :D

Podsjećanja radi, tog istog Radončića je stvorila SDA. Godinama su ga pitali milionima KM iz različitih crnih i bijelih fondova. Kada se čudovište otrglo iz zagrljaja, nastala je panika.

Isto tako, najveća politička prostitutka koju ova zemlja pamti, SDP, je do prije par mjeseci bila u koaliciji sa tim istim Radončićem. Oni su ga ustoličili za ministra sigurnosti i pokušali instalirati u Vladu FBiH. (Da sada ne spominjem i koaliciju sa HDZ-om i Mićkom fašistom)
U takvoj konstalaciji snaga, ono sebi uzima za pravo da proziva nekoga. Bahato i bezobrazno do pi.ke materine.

Opet ponavljam, sasvim razumljivo, frustriranost i strah su čudo. Tako možemo uživati u nebuloznim postovima zlatčadi i pozivanju na članke Slobodne Bosne od strane SDA glasnogovornika.
Radoncica stvorila SDA, Komsica stvorio SDP a ja se ne mogu nacuditi da neko vidi novu politicku elitu u tim ljudima i da mogu ocekivati bilo kakve promjene.
Avaz napada Marjanovica cim je napustio DF, bolji dokaz te koalicije ne treba
VjecitiStudent

#10753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Ja sam isto pričala za Raguža i 2010, no tad sam bila optužena da sam HB.
Raguž je tamo gdje je i bio, šta se promijenilo pa je danas postao tako omiljen?
Možda ponuda nikada nije bila gora?
Alfons Kauders

#10754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Lukavo. Eventualni bošnjački glasovi za Raguža su oni koji bi po logici stvari trebali ići Suljagiću.

Ne tvrdim da je o tebi riječ, ali primjećujem da forumske SDP snage, tobože razočarani, proturaju tu ideju o Ragužu kao najboljem izboru, ne bi li oslabili Suljagića.

Lukavo, ali providno.
lukavo - samo sto sam ja isto pricao i prije no sto je DF objavio imena kandidata...

promijenilo se to sto sdp i df nemaju kandidata... a valja nekako zajebat cirilicnog i usput diskreditovati raguza i 90tku... ne znam sta je tu nejasno :)
Corto Maltese

#10755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

Lukavo, ali providno.

Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednog dana da nas kazni prije smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Sat kasnih spoznaja, Tin Ujević
weredsf

#10756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

"U ovom i ovakvom društvu, SDP je još uvijek jedina, istinska i autentična – mada, nažalost, i posljednja – utvrda boljeg dijela historije Bosne i Hercegovine; onog dijela njene historije koji se temelji na stotinama godina zajedničkog iskustva, života i suživota; borbe protiv zajedničkog neprijatelja, zajedničkih patnji; historije u kojoj su narodi, građani i stanovnici ove zemlje tvorili jedno društvo i pored svih međusobnih razlika, i uspijevali pronaći način da i pored svega sačuvaju vlastito dostojanstvo i nastave živjeti skupa. U onoj mjeri u kojoj bi danas bilo nemoguće zamisliti Bosnu i Hercegovinu bez SDP-a, nemoguće bi bilo zamisliti i SDP bez Zlatka Lagumdžije. Jer samo je čovjek njegovog iskustva i političar njegove vizije mogao odoljeti silnim iskušenjima i nastaviti da se bori za principe na kojima se ideja ljevice temelji u ovoj zemlji od njenih skromnih početaka. I to što danas u mjestima kao što su Bratunac, Kalesija, Čapljina i Prijedor ima socijaldemokrata, trebalo bi se zahvaliti, prije svega, njegovoj dosljednosti."

Emir o svom politickom mentoru Zlatku :-) :-) :-) :-)
crvenebrigade

#10757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
vec sam rekao da navijam za raguza :D

Lukavo, ali providno.
Ja se živo nadam da je Suljagić podmetnut da bi se ojačala Raguževa kandidatura.
Kakvi glasovi za Suljagica? Previse se ovom stranackom preletacu daje paznja jer nema nikakve sanse. :D
pemanapemani

#10758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

weredsf wrote:
pemanapemani wrote:Ni meni nije jasno budalasto koketiranje DF-a sa Radončićem. S druge strane, savršeno su mi jasni razni „moralisti“, koji kao otvaraju oči građanima. :D

Podsjećanja radi, tog istog Radončića je stvorila SDA. Godinama su ga pitali milionima KM iz različitih crnih i bijelih fondova. Kada se čudovište otrglo iz zagrljaja, nastala je panika.

Isto tako, najveća politička prostitutka koju ova zemlja pamti, SDP, je do prije par mjeseci bila u koaliciji sa tim istim Radončićem. Oni su ga ustoličili za ministra sigurnosti i pokušali instalirati u Vladu FBiH. (Da sada ne spominjem i koaliciju sa HDZ-om i Mićkom fašistom)
U takvoj konstalaciji snaga, ono sebi uzima za pravo da proziva nekoga. Bahato i bezobrazno do pi.ke materine.

Opet ponavljam, sasvim razumljivo, frustriranost i strah su čudo. Tako možemo uživati u nebuloznim postovima zlatčadi i pozivanju na članke Slobodne Bosne od strane SDA glasnogovornika.
Radoncica stvorila SDA, Komsica stvorio SDP a ja se ne mogu nacuditi da neko vidi novu politicku elitu u tim ljudima i da mogu ocekivati bilo kakve promjene.
Avaz napada Marjanovica cim je napustio DF, bolji dokaz te koalicije ne treba
Hajde nam priheftaj jedan članak Slobodne Bosne :D .
Corto Maltese

#10759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

crvenebrigade wrote:
Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:

Lukavo, ali providno.
Ja se živo nadam da je Suljagić podmetnut da bi se ojačala Raguževa kandidatura.
Kakvi glasovi za Suljagica? Previse se ovom stranackom preletacu daje paznja jer nema nikakve sanse. :D
Nažalost, sudeći po broju Hrvata na poljednjem popisu, i ovih deset glasova koje bi Emir dobio, mogu napraviti razliku.
weredsf

#10760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Hajde nam priheftaj jedan članak Slobodne Bosne
Ajde ti spoji koju kvalitetnu sinapsu pa dodji da branis Suljagica :D
weredsf

#10761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Dosljednosti koja je podrazumijevala cijeli niz teških, ponekad i kontraverznih odluka. I to je još jedna bitna razlika između Lagumdžije i ostatka političke elite u BiH: sposobnost da donosi odluke koje niko od njegovih političkih protivnika ne bi želio da mora donijeti pa zato od njih bježi po svaku cijenu. Ona, pak, proističe iz jasnoće i snage njegove političke vizije i odnosa prema državi i razumijevanju njene prirode i važnosti.
Zbog svega toga, očita je potreba da se u vrijeme kada vlast i njeni medijski glasnogovornici SDPBiH i Zlatka Lagumdžiju osobno smatraju najvećim problemom zemlje* – u suštini samo zbog toga što ni SDP ni Lagumdžija nisu “opozicija” po njihovoj mjeri – da se na jednom mjestu, detaljno, obrazlože Lagumdžijini politički pogledi, stavovi i vizija bh. socijaldemokratije danas i u budućnosti. Tekst koji slijedi nije odgovor na optužbe – i ne samo zato što su i različiti sudovi u BiH ustanovili da su te optužbe i neutemeljene i zlonamjerne – niti pokušaj biografije. Za prvim nema potrebe, a za drugo bi trebalo mnogo više prostora. Tekst koji slijedi zbog toga ne bi trebalo smatrati ničim drugim do pokušajem da se Zlatko Lagumdžija predstavi za ono što jeste: čovjeka, političara i državnika koji drži da je “najvreliji dio pakla rezerviran za one koji su u vremenima velikih moralnih kriza ostali neutralni”. A Bosna i Hercegovina već skoro dvije decenije preživljava najozbiljniju moralnu krizu u svojoj historiji, pod vlašću svog šljama, najgoreg što je ikad dala.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ko da je ovaj forum ikada bio ogledalo glasačkog tijela :-)

stranke imaju svoja interna istraživanja i svi dobro znaju kakvo je stanje na terenu i kako koja osoba stoji...prema tome se i usmjeravaju predizborne oštrice...klanje oko glasača ide ovim linijama:

Bakir vs. Emir

Don Neonko vs. Tornjak

teško da ima ukrštanja glasača u ovim obračunima...ako i ima mizeran je postotak, a ključ je izlaznost...što izlaznost bude manja veće šanse za pobjedu imaju Don Neonko i Bakir (gdje je Neonko ubjedljivi favorit) a što izlaznost bude veća Emir i Tornjak (e ovdje nisam siguran kakva je situacija :? ali bi blagu prednost dao Tornjaku jer je on oličenje tradicionalnog Dinarca)

realno najveće šanse ima Don Neonko jer je previše kandidata na listama
Alfons Kauders

#10763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

sdp gurne tankog kandidata da pogura neonka
df ucini isto da pogura tornjaka

i jedni i drugi prepuste trku za hrvatskog clana drugim igracima... covic, raguz, budimir...

ukratko - mrtva farsa
ultima_palabra

#10764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:sdp gurne tankog kandidata da pogura neonka

i jedni i drugi prepuste trku za hrvatskog clana drugim igracima... covic, raguz, budimir...

ukratko - mrtva farsa
Pa Tornjak nema bogzna kakve šanse, ne može ni u snovima doseći 2010. I kako je Suljagić tanak kandidat, koga je to DF jačeg mogla kandidovati?
weredsf

#10765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:

ukratko - mrtva farsa
Pa Tornjak nema bogzna kakve šanse, ne može ni u snovima doseći 2010. I kako je Suljagić tanak kandidat, koga je to DF jačeg mogla kandidovati?
Marjanovica
crvenebrigade

#10766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crvenebrigade »

ultima_palabra wrote:

ukratko - mrtva farsa
Ja ne bih odbacio velike sanse Bakira Hadziomerovica. On ce biti veliko iznenadjenje ovih izbora.

Ja sam cuo i da ce Damir Marjanovic stati uz kandidaturu Bakira Hadziomerovica :thumbup:
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 10:40, edited 2 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ma kakav marjanović...ono je loko, sarajevska priča

Hanka je pravi kandidat :D
weredsf

#10768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

JoseMujica wrote:ma kakav marjanović...ono je loko, sarajevska priča

Hanka je pravi kandidat :D
Pa jeste loko prica ali je pozitivac za razliku od ovog Zlatkovog pulena
Area_51

#10769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Area_51 »

Ime stranke, vidim da je tema ovih dana jel to

Demokratska fronta ili
Demokratska fronta - Zeljko Komsic (klasican izraz straha jer vi tamo znate da je prvi dio imena nedovoljan za bilo kakav ozbiljan izborni nastup, a i drugi nije neka pljacka)

No, ono sto jeste vazno, pitanje je kako se ova stranka upisala u registar politickih stranaka kod nadleznog suda, odnosno pod kojim imenom. Ako je tacno ono sto je Zeljko Komsic govorio prilikom osnivanja da to nije stranka lidera, onda se ona registrirala kao Demokratska fronta, bez ikakvih imena.

E sad, ako je u registar upisana kao Demokratska fronta a u CIK-u se prijavila pod drugim imenom Demokratska fronta - Zeljko Komsic, tada isti taj cuveni CIK, Centralna izborna komisija ima dobar problem jer ne bi smjela prihvatiti kandidaturu politicke stranke koja nije upisana u sudski registar. Zato bi bilo dobro da to neki novinari malo istraze, pa nam kazu, jer ja CIK-u odavno nista ne vjerujem, skupina dobro potplacenih kadrova svojih politickih stranaka. Ako je prihvacena kandidatura politickog subkjekta koji nije upisan u sudski registar tada bi najmanje onaj Arnautovic trebao odgovarati nekom sudu.
Alfons Kauders

#10770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:

ukratko - mrtva farsa
pa za pocetak nisu trebali imati DVA kandidata

jer se ovako s kilometar vidi da bezveze traze od naroda glasove cisto da zajebu druge i pomognu partnerima... da je jedan kandidat, pa hajd... suljagic nije los imajuci u vidu ostatak ponude

a sto se tice pitanja koga je jaceg mogla kandidirati... pa jbg ako stranka nema jak kadar i jake kandidate... to bas i nije neka reklama
madner

#10771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

crvenebrigade wrote:
ultima_palabra wrote:

ukratko - mrtva farsa
Ja ne bih odbacio velike sanse Bakira Hadziomerovica. On ce biti veliko iznenadjenje ovih izbora.

Ja sam cuo i da ce Damir Marjanovic stati uz kandidaturu Bakira Hadziomerovica :thumbup:
Jaranski bi bilo, sto jest jest. :D
Drinski

#10772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:

ukratko - mrtva farsa
pa za pocetak nisu trebali imati DVA kandidata

jer se ovako s kilometar vidi da bezveze traze od naroda glasove cisto da zajebu druge i pomognu partnerima.
:thumbup:
VjecitiStudent

#10773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Mogu li mi prisutni DF-ovci objasniti, zašto je toliko bitno da odmah uđete u vlast, pa čak i po cijenu braka sa Radončićem?

Po čemu ste onda različiti od SBiH, SDA, SDP, ... svih onih koji su nas doveli do ovog kraha, sklapajući brakove iz računa isključivo zarad unosnih mjesta u budžetskim i državnim firmama.

Po praktičnim posljedicama na građane, ovo je puno bitnije pitanje od toga ko će ući u Predsjedništvo.
Drinski

#10774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

pa valjda su i osnovali stranku da bi bili u vlasti, stranke se zbog toga i osnivaju, nisu oni ko ona Nasa stranka.
madner

#10775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ja napisah da bi bilo bolje ne uci u vlast.

No zasto je bitno je jasno, ako ljudi smatraju da je alternativa puno gora onda je to cak i imperativ.
Post Reply