Gojeni H wrote:A, postovani doture sto se lozis k'o Drava?
Iako tvoje pitanje nije upuceno meni, vec drugoj dvojici kolega forumasa, morao sam pitati.
@dustaban k'o iz neba pa u rebra. Prica se o Armiji, a on o tome kako su Bosnjaci izgubili rat.
A 'vamo on bio pripadnik Armije.
Jest' k'o i ja sto sam bio pripadnik HVO-a.
Ko je to kome zabranio da uzme pusku koje god je vjere, rase, ili nacije bio?
Da ne bih bio pogresno shvacen, imas pravo da reagujes svaki put kad neko pocne srat' na tvoj ili doprinos bilo kojeg ne-Bosnjaka u odbrani ove zemlje. Na kraju, mi koji smo bili u toj vojsci dobro znamo ogroman broj "nasih" dimijasa koji su pohitili da nas podrzavaju iz Minhena ... i zene su imale veca muda od njih.
Ali kad neko maksuzile pocne "oni-mi" po toj nacionalnoj liniji, onda imam i ja pravo da suknem ... i to do balcaka.
Samo shukaj, shuknucu ga sad i ja tebi!
Daklem ovako. Jesam, bio sam u ARBiH ali sam se na vrijeme demobilisao, odmah nakon sto su krenuli tekbiri za koje ja nesto nisam bio "talentiran"!
Medjutim, prije nego sam otisao bio sam "trazena roba" kad je strancima trebalo dokazivati multietnisnost ARBiH. I ja sam taj posao momacki odradjivao, uspjesno sam sebe uvjerio u to a onda jos malo dodavao kad je trebalo uvjeriti i ove strance.
I pazi sta ti sad hocu reci: jesi li ti jarane svjestan cinjenice da se ameri ne bi digli da Suzan Sontag nije uvjerila americku javnost kako je ova strana ostala multietnicka, kako u ARBiH ratuju zajedno Bosnjaci, Srbi i Hrvati.
I kad su se desili NATO udari, nekako tad je, koincidencija sta li, krenulo i Dudakovica i ARBiH!
Vi sad nastavite likovati kako u ARBiH nije bilo nebosnjaka. Slazem nije nas bilo mnogo ali i to malo je imalo ogroman efekat. Vjerovao ti ili ne, ali mojih nekoliko kafa sa "medjunarodnim faktorima" je imalo veceg efekta nego necije cetvorogodisnje ratovanje!
Ne uzivam u ovome sto rekoh, ali kad mi ga neko "shukne", ja uzvratim istom mjerom!