Iz ove price ne vidi se da li je prekrsila ijedno saobracajno pravilo. Svi nesto zure...novi.dan.nova.nafaka wrote:Glavna džada.
Hamša vozi krajnjom lijevom 40 km/h, prvo sljedeće auto ispred nje minimalno 100 m daleko. Nezgodno preći u srednju traku jer auta prolaze pored nas dosta brže i sa relativno malim rastojanjem između. Nakon 1-2 km vožnje iza nje, nekako se uspijem i ja ubaciti - gledam u retrovizor ona odmahuje glavom, ko veli: "vidi kamikaze".
Ko li njoj dade vozačku...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mahalas505
#1076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
zdruzdjo
#1077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tjeranje maka na konac. OPET. I pravdanje ovakvih postupaka. OPET.mahalas505 wrote: Iz ove price ne vidi se da li je prekrsila ijedno saobracajno pravilo. Svi nesto zure...
Samo cu reci jedno ZASTO??????
Totalno sam protiv voznje po gradu sa pravilima autoputa (lijeva traka najbrza) ali ne vidim ni jedan valjan razlog za hamsin stil voznje. Jedino ako hoces da usporis tok saobracaja, onda da. Ok zakonski je u pravu, i ne mora se zuriti da bi se vozilo 50-60, ali sine fino u elektricna invalidska kolica i polako bez srkleta. Mozes i kaficu piti usput do destinacije. A jeftinije je od auta, ekoloski osvjesteno nema srkleta.......
Sarkazam!!!!da me ne uhvate za rijec dezurni dusebriznici.
Sent from my A70S using Tapatalk 2
- respo
#1078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato jer moze i boli tebe briga sto ona ide 40
otkud znas da joj nije s autom nesto u redu ili slicno?
to tebe ne treba da zanima jednostavno
zato nam i jeste ovako kad volimo znati sta kako gdje kuda i jos milion pitanja u vezi drugih a niko da pogleda sebe i sebe preispita
to tebe ne treba da zanima jednostavno
zato nam i jeste ovako kad volimo znati sta kako gdje kuda i jos milion pitanja u vezi drugih a niko da pogleda sebe i sebe preispita
- novi.dan.nova.nafaka
#1079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hamšin slučaj nije jedini - i zasigurno se ne radi o kvaru na autu. Problem je u tome što je ona prepreka na putu koju trebamo zaobići SVI MI KOJI VOZIMO 40+, na putu gdje je ograničenje 60 km/h!respo wrote:zato jer moze i boli tebe briga sto ona ide 40
Naravno da nije autoput i ne važi pravilo lijeve trake (lijevu traku sam naveo zato što hoću naglasiti da je mogu obići samo sa desne strane, za razliku od toga da je vozila srednjom trakom - tad bih imao dvije mogućnosti), i naravno da ona može voziti tom trakom koliko hoće sporo, ali ja hoću reći da to nije u redu. Ako ne znaš voziti kako treba, uzmi par dodatnih časova i riješen problem.
- respo
#1080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
40 nije kako treba al preko 60 je kako treba?
boli te briga kako vozi ona vozi kako zeli sve dok ne krsi ni jedan zakon u saobracaju ona je ispravna ti je obidji i to je to
boli te briga kako vozi ona vozi kako zeli sve dok ne krsi ni jedan zakon u saobracaju ona je ispravna ti je obidji i to je to
- nowyouseeme
#1081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni smeta kad vozač psuje kao kočijaš ako sjedim na suvozačkom mjestu.
...kakva nervoza 
-
zdruzdjo
#1082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
[quote="respo"][/quote]
Ako joj nije ok auto onda upali 4 zmigavca, okaci trokut na auto i VOZI DESNOM TRAKOM.
Tim tvojim rezonom "jer moze" se onda rade mnoge stvari. Tim " jer moze" tjera mene kojim zelim da vozim 50, da krsim zakon i da je obilazim sa desne strane. Necu voziti 61, ali hocu unutar zakonskih mjera. Rezonom "zato sto moze" imamo parkiranje na trotoare, stajanje na kolovozu, vozenje sa maglenjacima... a ja bih kao trebao gledati svoj posao i proci dalje (ovdje je moj naglasak na " jer moze" a ne na krsenje zakona u primjerima koje sam naveo).
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Ako joj nije ok auto onda upali 4 zmigavca, okaci trokut na auto i VOZI DESNOM TRAKOM.
Tim tvojim rezonom "jer moze" se onda rade mnoge stvari. Tim " jer moze" tjera mene kojim zelim da vozim 50, da krsim zakon i da je obilazim sa desne strane. Necu voziti 61, ali hocu unutar zakonskih mjera. Rezonom "zato sto moze" imamo parkiranje na trotoare, stajanje na kolovozu, vozenje sa maglenjacima... a ja bih kao trebao gledati svoj posao i proci dalje (ovdje je moj naglasak na " jer moze" a ne na krsenje zakona u primjerima koje sam naveo).
- novi.dan.nova.nafaka
#1083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hej stručnjak, ko je spominjao preko 60 !?respo wrote:40 nije kako treba al preko 60 je kako treba?
Da, boli me briga jer usporava saobraćaj - treba se prilagoditi tome kako vozi većina, a to je normalna vožnja na granici ograničenja. Na šta bi promet izgledao da barem 3% svih vozača vozi na način da ide 20 km/h ispod ograničenja!?
-
shandrprcSA
#1084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
novi.dan.nova.nafaka wrote:Hej stručnjak, ko je spominjao preko 60 !?respo wrote:40 nije kako treba al preko 60 je kako treba?
Da, boli me briga jer usporava saobraćaj - treba se prilagoditi tome kako vozi većina, a to je normalna vožnja na granici ograničenja. Na šta bi promet izgledao da barem 3% svih vozača vozi na način da ide 20 km/h ispod ograničenja!?
Član 43. (30KM)
(1) Vozač je dužan brzinu kretanja vozila prilagoditi karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti,
atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znakovima i drugim
saobraćajnim uvjetima, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju pod
navedenim uvjetima može predvidjeti.
(2) Vozač ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo pričinjava smetnju
normalnom odvijanju saobraćaja.
(3) Prilikom pokretanja vozila iz mjesta vozač ne smije naglo povećati brzinu kretanja tako da dolazi do
stvaranja prekomjerne buke i škripe usljed proklizavanja pogonskih točkova vozila osim u slučaju opasnosti.
- WildRedRose
#1085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tema je sta nas nervira kod drugih vozaca... svako ima pravo da se ovdje 'istrese'..
btw, ako 'treba' ne smije da vozi brze, ko je tjera da vozi ?? voznja nije za svakoga. Ili ako joj nesto nije ok sa autom, kako neko pretpostavlja, onda fino u krajnju desnu traku, a ne da usporava ostale koji voze brze (brzinom propisnom po saobr.znakovima) !
btw, ako 'treba' ne smije da vozi brze, ko je tjera da vozi ?? voznja nije za svakoga. Ili ako joj nesto nije ok sa autom, kako neko pretpostavlja, onda fino u krajnju desnu traku, a ne da usporava ostale koji voze brze (brzinom propisnom po saobr.znakovima) !
- holowey
#1086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne "obilazis" auto dok vozis cestom sa tri trake koje sve idu u istom smjeru... hamsa u traci vozi svojim tempom (platila registraciju, polozila vozacki, platila porez, itd itd), ti se prebacis u neku drugu koja ti vise odgovara svojom brzinom i/ili gustocom saobracaja i nastavis dalje... u tome se ogleda voznja u gardskoj sredini sa vise saobracajnih traka...zdruzdjo wrote:Ako joj nije ok auto onda upali 4 zmigavca, okaci trokut na auto i VOZI DESNOM TRAKOM.respo wrote:
- novi.dan.nova.nafaka
#1087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ja, to je to.shandrprcSA wrote:Član 43. (30KM)
(2) Vozač ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo pričinjava smetnju
Ne podržavam niti glumim trkača, ali želim da mogu normalno da vozim - ovako, ne samo ja, nego svi mi što dođemo iza te ženske smo prinuđeni obilaziti je (preći u srednju traku za ove koji pametuju) i voziti normalnom, PREDVIĐENOM brzinom za taj put. Na taj način se usporava i srednja traka, jer kad se ubacuješ nekome usporavaš i njega, a kumulativan efekat je valjda očigledan...
- WildRedRose
#1088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako je zaista polozila vozacki, a ne i to platila, hamsi bi trebalo da je instruktor rekao da se vozi desnom trakom ukoliko je daleko sporija od ostalih ucesnika u saobracaju (citaj: ispod normalne brzine). Opet ponavljam: Ako je mogla sve to sebi obezbijediti, ne znaci i da je sposobna za sve spomenuto.holowey wrote:
ne "obilazis" auto dok vozis cestom sa tri trake koje sve idu u istom smjeru... hamsa u traci vozi svojim tempom (platila registraciju, polozila vozacki, platila porez, itd itd), ti se prebacis u neku drugu koja ti vise odgovara svojom brzinom i/ili gustocom saobracaja i nastavis dalje... u tome se ogleda voznja u gardskoj sredini sa vise saobracajnih traka...
- holowey
#1089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
122...dobar dan, zelim da prijavim vozaca koji ulicom/cestom tom i tom ometa normalno odvijanje saobracaja, smatram da ovaj vozac predstavlja opasnost po ostale ucesnike saobracaja te vas molim prije nego se desi neka nesreca da vasa patrola zaustavi to i to vozilo...zavrsena prica...palamudjenje po forumu nista nije rijesilo...novi.dan.nova.nafaka wrote:Ma ja, to je to.shandrprcSA wrote:Član 43. (30KM)
Ne podržavam niti glumim trkača, ali želim da mogu normalno da vozim - ovako, ne samo ja, nego svi mi što dođemo iza te ženske smo prinuđeni obilaziti je (preći u srednju traku za ove koji pametuju) i voziti normalnom, PREDVIĐENOM brzinom za taj put. Na taj način se usporava i srednja traka, jer kad se ubacuješ nekome usporavaš i njega, a kumulativan efekat je valjda očigledan...
a ovo sve u prevodu "nemam muda da promijenim traku, ne znam gledati u bocni retrovizor, moja cesta, svi mi smetaju, blah blah blah"
- muha_sa
#1090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
šta znaci desna traka u gradskoj vožnji, spora il .............WildRedRose wrote:ako je zaista polozila vozacki, a ne i to platila, hamsi bi trebalo da je instruktor rekao da se vozi desnom trakom ukoliko je daleko sporija od ostalih ucesnika u saobracaju (citaj: ispod normalne brzine). Opet ponavljam: Ako je mogla sve to sebi obezbijediti, ne znaci i da je sposobna za sve spomenuto.holowey wrote:
ne "obilazis" auto dok vozis cestom sa tri trake koje sve idu u istom smjeru... hamsa u traci vozi svojim tempom (platila registraciju, polozila vozacki, platila porez, itd itd), ti se prebacis u neku drugu koja ti vise odgovara svojom brzinom i/ili gustocom saobracaja i nastavis dalje... u tome se ogleda voznja u gardskoj sredini sa vise saobracajnih traka...
- novi.dan.nova.nafaka
#1091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajde prvo pročitaj naslov teme pa komentariši - živ bio.holowey wrote:122...dobar dan, zelim da prijavim vozaca koji ulicom/cestom tom i tom ometa normalno odvijanje saobracaja, smatram da ovaj vozac predstavlja opasnost po ostale ucesnike saobracaja te vas molim prije nego se desi neka nesreca da vasa patrola zaustavi to i to vozilo...zavrsena prica...palamudjenje po forumu nista nije rijesilo...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 19/07/2013 08:41, edited 1 time in total.
- WildRedRose
#1092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
.
Last edited by WildRedRose on 19/07/2013 08:42, edited 1 time in total.
- WildRedRose
#1093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Muha, da ti sada ne bih odg ono sto ocekujes, pa ti meni...ukratko bi to bilo da ti na kraju imas argument da je ovo 'gradska voznja, a ne brza cesta ili autoput ''...muha_sa wrote:
šta znaci desna traka u gradskoj vožnji, spora il .............
zna se da oni koji sporije voze, idu krajnjom desnom trakom. pa to je neki osnovni red, da bi sve koliko toliko normalno funkcionisalo...
I na kraju, najvaznije, fazon je da sam se pronasla u postu forumasa kojeg je ta hamsa iznervirala, jer i mene nerviraju 'vozaci' koji ne znaju ni kasiku da drze u ruci kako treba,a sjednu za volan da voze.
- muha_sa
#1094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
WildRedRose wrote:Muha, da ti sada ne bih odg ono sto ocekujes, pa ti meni...ukratko bi to bilo da ti na kraju imas argument da je ovo 'gradska voznja, a ne brza cesta ili autoput ''...muha_sa wrote:
zna se da oni koji sporije voze, idu krajnjom desnom trakom. pa to je neki osnovni red, da bi sve koliko toliko normalno funkcionisalo...
I na kraju, najvaznije, fazon je da sam se pronasla u postu forumasa kojeg je ta hamsa iznervirala, jer i mene nerviraju 'vozaci' koji ne znaju ni kasiku da drze u ruci kako treba,a sjednu za volan da voze.
razumijemo se
samo ne mogu shvatit da neko desnu traku smatra sporom a krajnju lijevu brzom i to u gradskoj vožnji
hajd vozdra
- shalla
#1095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haha, svaka čast na postu, čuj lijeva/brza i desna/spora u gradu gdje imaš 3 trake i gdje na skoro svim raskrsnicama (dakle svakih 500-ak metara) i ta lijeva i desna skreću negdjemuha_sa wrote:WildRedRose wrote:Muha, da ti sada ne bih odg ono sto ocekujes, pa ti meni...ukratko bi to bilo da ti na kraju imas argument da je ovo 'gradska voznja, a ne brza cesta ili autoput ''...muha_sa wrote:
I na kraju, najvaznije, fazon je da sam se pronasla u postu forumasa kojeg je ta hamsa iznervirala, jer i mene nerviraju 'vozaci' koji ne znaju ni kasiku da drze u ruci kako treba,a sjednu za volan da voze.![]()
![]()
razumijemo se![]()
samo ne mogu shvatit da neko desnu traku smatra sporom a krajnju lijevu brzom i to u gradskoj vožnjizafura se lola lijevom trakom od elektroprivrede ka Pofalicima i pljus kod crkve stane jer je traka za skretanje u Pofalice krcata
![]()
šta ce jadnik--on konta da se svi moraju loli sklonit da lola prodje jer pobogu on je u krajnjoj lijevoj
![]()
hajd vozdra
Da se razumijemo, i mene nerviraju ti "vozim 40-42 km/h kud puklo da puklo" al vala u 95% slučajeva se u roku od 10-ak sekundi mogu prestrojiti u srednju traku (ili u lijevu ako taj neko vozi desnom jer mora npr da skrene prema stadionu Grbavica) tako da ne vidim da je to neki aman-zaman problem... Daleko više me nervira kad vidim da se razni Schumacheri ko kamikaze zafuravaju, prestrojavaju po 30x na relaciji npr. BBI-Ilidža i onda dođemo na semafor u Nedžarićima i on stoji ili jedno mjesto ispred mene ili pored mene koji sam tu istu relaciju vozio 55-65 km/h uz 2-3 prestrojavanja
Btw, da se i ja upišem na temu pa da kažem da su mi daleko daleko ispred svih sljedeće dvije kategorije "vozača":
- oni koji stanu pored pekare/trafike/prodavnice, upale sva 4 i misle da su sa tim riješili sve probleme, nema veze što su to uradili na dijelu gdje ih je nemoguće zaobići zbog automobila iz drugog prvaca jer pobogu UPALILI SU SVA 4 (ko je sa Ilidže, zna recimo da su česti slučajevi kad lola stane prije mosta da bi izletio u onu pekaru "lindapet" ili kako se već zove, drmne sva 4 i ko sav sretan nimalo ne nastoji da se ubrza kad je već usrao motku i stao tu, a često ga ne možeš zaobići jer dolaze auta iz suprotnog pravca);
- kreteni (nemam druge riječi, džaba) koji u garažama poput BBI (koji ima dovoljno mjesta na 3 etaže da mogu stati sva raja koja su u tom trenutku u gradu), Importanne i sl. stanu mimo parking mjesta, onako na divljaka i naravno samim tim otežavaju prolazak drugim automobilima. Pa majmune ako si već ušao na parking, dakle platićeš ga, ne kontam zašto onda ne nađeš označeno mjesto i parkiraš se. Svaki, ali baš svaki odlazak u BBI se nanerviram zbog takvih i hiljadu sam puta pomislio da je takvima naprosto sevap ogrebati ili zakačiti auto...
- shalla
#1096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da da da, to sam zaboravio, obavezno prvo sjedne u auto, doveze se do izlaza pa onda plaća, nije lud da plati kad krene po autoKvaziExpert wrote:I onda naravno, kad hoće platiti, ne može to prvo uraditi, pa onda pokupiti auto, već vozi do šaltera, pa otvori vrata i ostavi ih otvorena,...
- holowey
#1097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
aaaaa, sorry, tek sad vidjeh da je naslov teme "Palamudjenje o tome sta nas najvise nervira kod vozaca"... pa da ponovimnovi.dan.nova.nafaka wrote: Hajde prvo pročitaj naslov teme pa komentariši - živ bio.
holowey wrote:122...dobar dan, zelim da prijavim vozaca koji ulicom/cestom tom i tom ometa normalno odvijanje saobracaja, smatram da ovaj vozac predstavlja opasnost po ostale ucesnike saobracaja te vas molim prije nego se desi neka nesreca da vasa patrola zaustavi to i to vozilo...zavrsena prica...palamudjenje po forumu nista nije rijesilo...
- WildRedRose
- 4zr4
#1099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krajnja desna traka i jeste za sporiju voznju!muha_sa wrote:WildRedRose wrote:Muha, da ti sada ne bih odg ono sto ocekujes, pa ti meni...ukratko bi to bilo da ti na kraju imas argument da je ovo 'gradska voznja, a ne brza cesta ili autoput ''...muha_sa wrote:
I na kraju, najvaznije, fazon je da sam se pronasla u postu forumasa kojeg je ta hamsa iznervirala, jer i mene nerviraju 'vozaci' koji ne znaju ni kasiku da drze u ruci kako treba,a sjednu za volan da voze.![]()
![]()
razumijemo se![]()
samo ne mogu shvatit da neko desnu traku smatra sporom a krajnju lijevu brzom i to u gradskoj vožnjizafura se lola lijevom trakom od elektroprivrede ka Pofalicima i pljus kod crkve stane jer je traka za skretanje u Pofalice krcata
![]()
šta ce jadnik--on konta da se svi moraju loli sklonit da lola prodje jer pobogu on je u krajnjoj lijevoj
![]()
hajd vozdra
-
mirzet87sa
#1100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije. Krajna desna traka je prvenstveno za taxi/gradski prevoz/auto skolu. Pogotovo onaj dio sto je obiljezen zutom linijom, tuda se ne bi trebala kretati ni jedna druga vozila sem navedenih. Na autoputu, vani, desna traka jeste spora, a lijeva brza. Bosna niti ima autobahn, niti autoput koji prolazi kroz grad.4zr4 wrote:
Krajnja desna traka i jeste za sporiju voznju!
A koliko se sjecam, jedno vrijeme je bilo i kaznjivo vozat po sinama, znam da je mene policajac zaustavio s tim razlogom.
Edit, prisjetimo se sta smo ucili u skoli, koliko vidim pola nas nije ni islo.
Vozila koja na ravnom putu ne mogu razviti brzinu kretanja vecu od 40 km/h, teretna vozila cija je najveca dozvoljena masa veca od 3.500 kg i vozila koja se ne smatraju motornim vozilima, moraju da koriste krajnju desnu stranu kolovoza u smijeru kretanja, osim kada skrecu ulijevo.
http://www.mkt.gov.ba/bos/dokumenti/zakoni/?id=277
Vratimo se temi.