Hrvatsko pitanje
- heckler
#1076 Re: Hrvatsko pitanje
komsic nedavno postroji vojsku u po posusja a ovi smradovi nesto nasli pricati

- seln
#1077 Re: Hrvatsko pitanje
On Stipeta, ti Bobana...JozefK wrote:Smiješan pokušaj imitiranja Stipeta Mesića.It_is_a_Leclerc wrote:
Evo ga opet - snovi, snovi i fantazije.
Iz BiH svi oni kojima se ne sviđa mogu slobodno, u skladu sa članom 54. Povelje o ljudskim pravima, otići i zatražiti azil u zemlji koja zadovoljava njihova politička, moralna i druga ubjeđenja.
Sa druge strane, Bošnjaci su vrlo svjesni da isti ti koji odlaze iz BiH mogu ponijeti onoliko zemlje koliko im stane na cipele.
Opcija da se Bošnjaci odreknu pedlja BiH ne postoji, to uivjek imajte na pameti, kad crate mape i dijelite ovako ili onako.
joos, sto volim kad padaju maskeeee..
- seln
#1078 Re: Hrvatsko pitanje
Ma proglasavaju ga svako malo, a svecano proglasenje prenosi live hrvatski tv kanal.palermo wrote:Taman takoJozefK wrote:
Prati raspravu, pa će ti biti jasno. Pročitaj dokud bi pojedini "davali" (kao da će se njih pitati) autonomiju Hrvatima., nego kad se ono proglašava taj entitet, malo sam smetnuo datum.....ne zamjeri, nego pomozi...
-
kv99
#1079 Re: Hrvatsko pitanje
JozefK wrote:Davnih dana je ustanovljeno (tamo još 93.-94.) da Bošnjaci nemaju ništa protiv da Hrvati nose sve od Kupresa do Neuma, uključujući Zapadni Mostar. Oni malo ekstremniji, daju samo ZHŽ plus Čitluk, ali to je otprilike ono što bi oni rado kutarisali. Međutim, njihov problem je što se Hrvati, nisu i nikad neće odreći Središnje Bosne. Ta opcija ne postoji, to uvijek imajte na pameti kad crtate mape i dijelite ovako ili onako.
U Africi imaju metodu da love jednu vrstu majmuna, postave kavez gdje stave neki predmet , nesto primamljivo za majmune i ostave prolaz gdje mogu da provuku ruku ali da ne mogu da izvuku kada uhvate i drze taj predmet. Znaci majmun uhvati predmet, gleda ga i drzi ga u ruci ali ne moze da ga izvuce ali zbog svoje pohleposti ne zeli da ga ostavi i tako sam sebe drzi u zamci .
Mnogi bacaju grlje i kamenje na rahmetli Aliju ali je ipak napravio dobar potez kada je na sve nacine radio da BiH Hrvati ostanu u Srednjoj Bosni . Oni su ti koji su najbolji garant da se dodikovci nece odvajati ili praviti belaja
-
memnon
#1080 Re: Hrvatsko pitanje
sa ovim se slazem, nacelnokv99 wrote:JozefK wrote:Davnih dana je ustanovljeno (tamo još 93.-94.) da Bošnjaci nemaju ništa protiv da Hrvati nose sve od Kupresa do Neuma, uključujući Zapadni Mostar. Oni malo ekstremniji, daju samo ZHŽ plus Čitluk, ali to je otprilike ono što bi oni rado kutarisali. Međutim, njihov problem je što se Hrvati, nisu i nikad neće odreći Središnje Bosne. Ta opcija ne postoji, to uvijek imajte na pameti kad crtate mape i dijelite ovako ili onako.
U Africi imaju metodu da love jednu vrstu majmuna, postave kavez gdje stave neki predmet , nesto primamljivo za majmune i ostave prolaz gdje mogu da provuku ruku ali da ne mogu da izvuku kada uhvate i drze taj predmet. Znaci majmun uhvati predmet, gleda ga i drzi ga u ruci ali ne moze da ga izvuce ali zbog svoje pohleposti ne zeli da ga ostavi i tako sam sebe drzi u zamci .
Mnogi bacaju grlje i kamenje na rahmetli Aliju ali je ipak napravio dobar potez kada je na sve nacine radio da BiH Hrvati ostanu u Srednjoj Bosni . Oni su ti koji su najbolji garant da se dodikovci nece odvajati ili praviti belaja
-
memnon
#1081 Re: Hrvatsko pitanje
ali evo ja sam mlad i nisam bio u ratu, mozda i nisam bas mlad
. mom starom je istekla vozacka lani izdata od mup-a hrhb pa ju je zamijenio, ovi mu je probusili i izdali mu ovu normalnu. trazio da mu vrate ovu, i na njoj pise,
REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNA
POLICIJSKA UPRAVA.... itd
ja tu ne vidim podjelu, moze netko prokomentirati
Last edited by memnon on 04/06/2012 22:46, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1082 Re: Hrvatsko pitanje
Problem je u tome sto je hrhb protu ustavno formirana.memnon wrote:ali evo ja sam mlad i nisam bio u ratu, mozda i nisam toliko mlad. mom starom je istekla vozacka lani izdata od mup-a hrhb pa ju je zamijenio, ovi mu je probusili i izdali mu ovu normalnu. trazio da mu vrate ovu, i na njoj pise,
-
memnon
#1083 Re: Hrvatsko pitanje
objasni malo
- BHCluster
#1084 Re: Hrvatsko pitanje
JozefK wrote:Davnih dana je ustanovljeno (tamo još 93.-94.) da Bošnjaci nemaju ništa protiv da Hrvati nose sve od Kupresa do Neuma, uključujući Zapadni Mostar. Oni malo ekstremniji, daju samo ZHŽ plus Čitluk, ali to je otprilike ono što bi oni rado kutarisali. Međutim, njihov problem je što se Hrvati, nisu i nikad neće odreći Središnje Bosne. Ta opcija ne postoji, to uvijek imajte na pameti kad crtate mape i dijelite ovako ili onako.
A prijatelju stacemo sa Posavinom?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1085 Re: Hrvatsko pitanje
Ok, pretpostavimo da nema podjele... Ne čini li se onome ko sanja ... ne pogrešan izraz sanjati se ima pravo sve, dakle onome tko zagovara treći entitet Hrvata gdje su većina da je nepravedno prema jednom narodu kojeg je preko 45% u ovoj zemlji. PC ima 49% teritorije, 17% Hrvata traži oko 22%, koliko onda ostaje najbrojnijem narodu?memnon wrote:ali evo ja sam mlad i nisam bio u ratu, mozda i nisam toliko mlad. mom starom je istekla vozacka lani izdata od mup-a hrhb pa ju je zamijenio, ovi mu je probusili i izdali mu ovu normalnu. trazio da mu vrate ovu, i na njoj pise,
Vrlo pogrešni vlažni snovi ... "Da je nama jedan Dodik", pa da imamo svoj entitet, jer Dodik nije kreirao tih 49%, nego politika istrebljivanja, krvi, smrti i genocida... Tako, pod a) Ša bi bilo sa manjimana Bošnjaka u tom entitetu, ne mislim na Grude, nego na primjer Srednju Bosnu i pod b) Koliko je onda pravedno dati Bošnjacima u toj podjeli ako ih je preko 45% ili recimo 41% da uzmemo podatke iz 1990? Zar nije nepravedno dijeliti i Federaciju, jer PC se ne smije dirati i Hrvati to i ne pominju?
- BHCluster
#1086 Re: Hrvatsko pitanje
Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je "Herceg-Bosnu" ilegalnom tvorevinom prvo 14. septembra 1992., potom 20. januara 1994. godine.memnon wrote:objasni malo
-
memnon
#1087 Re: Hrvatsko pitanje
zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.KatarinaKosaca wrote:Ok, pretpostavimo da nema podjele... Ne čini li se onome ko sanja ... ne pogrešan izraz sanjati se ima pravo sve, dakle onome tko zagovara treći entitet Hrvata gdje su većina da je nepravedno prema jednom narodu kojeg je preko 45% u ovoj zemlji. PC ima 49% teritorije, 17% Hrvata traži oko 22%, koliko onda ostaje najbrojnijem narodu?memnon wrote:ali evo ja sam mlad i nisam bio u ratu, mozda i nisam toliko mlad. mom starom je istekla vozacka lani izdata od mup-a hrhb pa ju je zamijenio, ovi mu je probusili i izdali mu ovu normalnu. trazio da mu vrate ovu, i na njoj pise,
Vrlo pogrešni vlažni snovi ... "Da je nama jedan Dodik", pa da imamo svoj entitet, jer Dodik nije kreirao tih 49%, nego politika istrebljivanja, krvi, smrti i genocida... Tako, pod a) Ša bi bilo sa manjimana Bošnjaka u tom entitetu, ne mislim na Grude, nego na primjer Srednju Bosnu i pod b) Koliko je onda pravedno dati Bošnjacima u toj podjeli ako ih je preko 45% ili recimo 41% da uzmemo podatke iz 1990? Zar nije nepravedno dijeliti i Federaciju, jer PC se ne smije dirati i Hrvati to i ne pominju?
-
memnon
#1088 Re: Hrvatsko pitanje
da ali je poslije komottno ugradjena u federacijuBHCluster wrote:Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je "Herceg-Bosnu" ilegalnom tvorevinom prvo 14. septembra 1992., potom 20. januara 1994. godine.memnon wrote:objasni malo
- BHCluster
#1089 Re: Hrvatsko pitanje
Ne nego je HR Herceg-Bosna je ukinuta potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma u februaru 1994. godine.memnon wrote:da ali je poslije komottno ugradjena u federacijuBHCluster wrote:Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je "Herceg-Bosnu" ilegalnom tvorevinom prvo 14. septembra 1992., potom 20. januara 1994. godine.memnon wrote:objasni malo
- BHCluster
#1090 Re: Hrvatsko pitanje
Pa zar federacija nije kantonalno uredjena koji funkcionisu sobstveno?memnon wrote: zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.
- KatarinaKosaca
#1091 Re: Hrvatsko pitanje
Ne, ja sam postavila jasno pitanje. Dakle, tebi je ok da Bošnjacima ostane 20% teritorije, zato jer Hrvatima treba 30%? Ti si pisao o pravdi i poštenju, ne jamemnon wrote:zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.
-
kv99
#1092 Re: Hrvatsko pitanje
Nije ugradjena vec je ugasena bas od Franje oca svih rvata Tudjmana. Pogledaj ustav Federacije ili Bosne i Hercegovine i javi mi ako nadjes ista da je erceg crpskoj sastavni dio Federacije ili Bosne i Hercegovine . Vidjeces da nema jer je svojim potpisom na Vasingtonski sporazum on licno povukao konopac i pustio vodu na taj ispradak kojeg je sam stvorio. Za sve reklamacije se zato obratite njemumemnon wrote:da ali je poslije komottno ugradjena u federacijuBHCluster wrote:Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je "Herceg-Bosnu" ilegalnom tvorevinom prvo 14. septembra 1992., potom 20. januara 1994. godine.memnon wrote:objasni malo
Last edited by kv99 on 04/06/2012 23:04, edited 1 time in total.
-
memnon
#1093 Re: Hrvatsko pitanje
kako je 17 posto hrvata doslo do 30 posto teritirija? a kako je 45 posto bosnjaka doslo do 20 posto teritorija?KatarinaKosaca wrote:Ne, ja sam postavila jasno pitanje. Dakle, tebi je ok da Bošnjacima ostane 20% teritorije, zato jer Hrvatima treba 30%? Ti si pisao o pravdi i poštenju, ne jamemnon wrote:zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.
- KatarinaKosaca
#1094 Re: Hrvatsko pitanje
Hajd, ba, ako je netko mangup neka prvo vrati Posavinu, a ne uvlači se Dodiku u neku stvar i dijeli ovo jada na kojem se tiskamo... Vratite Posavinu pa da pričamomemnon wrote:kako je 17 posto hrvata doslo do 30 posto teritirija? a kako je 45 posto bosnjaka doslo do 20 posto teritorija?KatarinaKosaca wrote:Ne, ja sam postavila jasno pitanje. Dakle, tebi je ok da Bošnjacima ostane 20% teritorije, zato jer Hrvatima treba 30%? Ti si pisao o pravdi i poštenju, ne jamemnon wrote:zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.
- BHCluster
#1095 Re: Hrvatsko pitanje
Sto se tice Srpske strane na spram Bosnjacima to je izgledalo ovako: genocid, ctnicko ciscenje, terorisanje, protjerivanje, slilovanja, ubistava, masovna strijeljanja, logori...memnon wrote:kako je 17 posto hrvata doslo do 30 posto teritirija? a kako je 45 posto bosnjaka doslo do 20 posto teritorija?KatarinaKosaca wrote:Ne, ja sam postavila jasno pitanje. Dakle, tebi je ok da Bošnjacima ostane 20% teritorije, zato jer Hrvatima treba 30%? Ti si pisao o pravdi i poštenju, ne jamemnon wrote:zar nije nepravedno da hrvati izgube posavinu?? ili srbi krajinu, drvar? postoji nesto sto se zove teritorijalni diskontinuitet kao danas u federaciji sa orasjem.
Sto se tice Hrvatske strane na spram Bosnjacima to ce ubrzo biti poznato u presudi 6-ci...
-
memnon
#1096 Re: Hrvatsko pitanje
ajde ti vrati srebrenicu, evo nek ti kv99 pomogne
-
kv99
#1097 Re: Hrvatsko pitanje
Ili jos bolje, kao vlasnici Hrvatskih pasosa, koji glasaju u Hrvatskoj i za Predsjenika i Sabor i primaju sve one benificije imaju legalno pravo i mogucnost da se izbore da ta ista Hrvatska dadne Srbima isto ono sto traze u Bosni i Hercegovini. Neka pokazu sami na svom primjeru kako bi to izgledalo pa se onda jave.KatarinaKosaca wrote:
Hajd, ba, ako je netko mangup neka prvo vrati Posavinu, a ne uvlači se Dodiku u neku stvar i dijeli ovo jada na kojem se tiskamo... Vratite Posavinu pa da pričamo
A do tada za sve reklamacije se mogu obratiti Franji Tudjamanu jer je on licno stavio potpis na Sporazum kojim se ukida erceg crpska i stvara Federacija.
-
memnon
#1098 Re: Hrvatsko pitanje
kad krece vojna kampanja?
- KatarinaKosaca
#1099 Re: Hrvatsko pitanje
Pa, prvo kao kalimero kukaš da je nepravda, onda ti je pravda da bude što više teritorije, Dodik nedodirljivi idol, i kao Bošnjaci trebaju dati jer je pravedno jer je nepravda što nema trećeg, ali braniš teritorijalni integritet PC kao Dodikov savjetnik. Prezirem aktualnu politiku HDZ BIH samo radi tog kukavičkog licemjerja..memnon wrote:ajde ti vrati srebrenicu, evo nek ti kv99 pomogne
-
kv99
#1100 Re: Hrvatsko pitanje
Vojna kampanja treba za reinkarnaciju erceg crpske pa krece cim Franjo Tudjman ustane iz groba. A do tada uzivajte u njegovom potpisu na Vasingtonski sporazummemnon wrote:kad krece vojna kampanja?