BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ExNihilo

#1076 Re: BHT

Post by ExNihilo »

BHRT nema ništa od toga ni sa devet stotina ljudi. Zaključak je da broj zaposlenih treba dramatično skresati, u cilju postizanja finansijske održivosti, jer za ovaj i ovakav program je sasvim dovoljno 200 - 300 ljudi, ako ne i manje. Tek tada mogu se sanjati vlažni snovi o "pravom" servisu koji će jednog dana proizvoditi kvalitetan sportski, dokumentarni i ini sadržaj. Sa ove pozicije to je smiješno, apsurdno i blesavo.

P.S. Računica je egzaktna. Skrešite broj ljudi na racionalnu mjeru i za dvije godine ste isplatili 100% duga. Sve ostalo je prdimahovina.
darius_maximus

#1077 Re: BHT

Post by darius_maximus »

ExNihilo wrote:BHRT nema ništa od toga ni sa devet stotina ljudi. Zaključak je da broj zaposlenih treba dramatično skresati, u cilju postizanja finansijske održivosti, jer za ovaj i ovakav program je sasvim dovoljno 200 - 300 ljudi, ako ne i manje. Tek tada mogu se sanjati vlažni snovi o "pravom" servisu koji će jednog dana proizvoditi kvalitetan sportski, dokumentarni i ini sadržaj. Sa ove pozicije to je smiješno, apsurdno i blesavo.

P.S. Računica je egzaktna. Skrešite broj ljudi na racionalnu mjeru i za dvije godine ste isplatili 100% duga. Sve ostalo je prdimahovina.
Kao prvo, ne znam ko smo to mi...
Niti imam šta s kadrovskom politikom BHRT-a niti se smatram dovoljno stručnim da krešem 700 radnih mjesta, jer Nova TV može isto (a ne može) sa 250 ljudi. Za to valjda postoje ljudi koji su za to odgovorni, pa neka se oni pozabave time.

Ja se opet vraćam na pitanje kakve sva ova priča (kvalitet programa, broj zaposlenih, itd.) ima veze sa plaćanjem zakonski propisanog poreza?
Ako na BHRT-u ima previše zaposlenih, u državnoj administraciji imamo 100 puta više zaposlenih nego što je to potrebno, pa zašto niko nije prestao plaćati PDV na kasi u Bingu ili počeo voziti auto bez registracije?

Odgovor je, zato što nam se može.
Opet govorim, zabole prosječnog čovjeka u BiH (vjerovatno i tebe) polni organ ko je glavni urednik informativnog programa BHRT-a, ili ko vodi vremensku prognozu. Prosječan čovjek samo zna da ga "niko ne može natjerati" da plaća RTV taksu i na tome se sva ova priča o kvalitetu programa i broju zaposlenih završava. Stvarno ne znam zašto si zamazujemo oči glupostima...
Banksy

#1078 Re: BHT

Post by Banksy »

darius_maximus wrote:
Zato i kažem da je najlakše kada ti je pola programa sjedenje u kafani uz nekakav jutarnji program, pa vijesti...
Ovo je samo primjer za FACE.
Ista stvar važi i za OBN, PINK, itd.
PINK većinu materijala reciklira iz Srbije, pa čak mislim da im se prijetilo sankcijama jer nema dovoljno sadržaja koji se proizvode u BiH.

Ne rješavaju se tako problemi u državi i prosto ne mogu da vjerujem da neko ozbiljno misli da će neplaćanjem RTV takse doprinijeti razvoju medija i poboljšanju programa u BiH (to je kao osnovni razlog za neplaćanje, a ne činjenica da ne bismo platili ništa, od PDV-a do registracije auta, da nas nema ko natjerati).

Treba reći otvoreno da volimo ukrasti od sebe više nego se hljeba najesti, bez obzira kakve negativne posljedice to može imati po budućnost, jer nas svakako zaboli polni organ za budućnost i onda je sve pošteno.
Ne treba se kriti iza jeftine demagogije o kvalitetu programa (sad su kao svi urednici programa)...
Upravo tako. Besmisleno je i budalasto uopće praviti bilo kakve usporedbe s komercijalnim TV kanalima, i po broju zaposlenih i po programskoj šemi. Ono što nam servira OBN ili Pink može opsluživati 20 ljudi koji pritišću dugmad i puštaju kupljene serije, filmove, jutarnji s jednom glavom i kamerom iz ganjka, isti takav ''politički'' program, uz brdo muzičkih spotova za koje ne plaćaju autorska prava, itd, i sve to podebljano polusatnim blokovima reklama koje su im, uz procenat, a bez mjerenja gledanosti, uvalile mafijaške marketinške agencije, grobari bosanskohercegovačkih medija - prije svih Kulenovićev SVRSA i Sentina Fabrika (''Gibraltar'' ako se ko sjeća, a ne sjeća jer je mafija ustoličena od državnog vrha).

Državne televizije moraju i trebaju upošljavati toliki broj ljudi jer im je u opisu posla pravljenje SOPSTVENOG programa, od informativnog koje pokriva cijelu državu, preko sopstvenog obrazovnog, sopstvenog kulturnog, dječijeg, itd programa. U tom smislu usporedbe bi mogli postaviti samo s istim takvim regionalnim državnim TV kućama i prebrojati njihove uspolenike, procenat naplate takse i novac kojim u finalu raspolažu i vidjeti da li im iko, uopće, duguje ijedan dinar. Na BHT-u u pitanju su namjerno i svjesno napravljeni milioni duga FTV-a i RTRS-a s mizernim procentom naplate, dobro je da su uopće živi.

I onda, usred te priče o gašenju državne televizije, a u korist entitetskih, što je još jedna cigla na stazi gašenja i same BiH, pojavi se informacija - za koju, sa svim detaljima sarajevska čaršija zna odavno - kako su srbijanska i bosanska vlada združenim snagama spasili TV Pink - sve dogovoreno u Beogradu prije tri godine od strane Bakira Izetbegovića i Tome Nikolića - tako što je srbijanska vlada dala kredit Mitroviću, a bosanska mu plaćala rate i to preko BH Telecoma, 280 000 KM mjesečno, uz visoki procenat, naravno.

Dakle, u trenutku kad ''naši'' svjesno i namjerno gase državnu televiziju, uz sopstveni procenat, NAŠIM parama, u saradnji s četničkim vojvodom, spašavaju srbijansku turbofolk televiziju koja po njihov sopstveni narod ima pogubniji učinak nego deset Karadžićevih i Mladićevih pohoda.

Zato, prestanite trabunjati o efemernim stvarima i uhvatite se suštine. BHRTV se gasi POLITIČKOM ODLUKOM, uz suglasnost sva tri naroda kojima više, nijednom od njih, ne odgovara i ne treba ništa zajedničko, ni jedna državna televizija ni jedna država.

Dakle, svi koji na forumu i u rl životu, u priči o BHRTV-u, počnu blebetati o ''uposlenicima'' i ''programu'' su ili neznalice ili budale ili su, od strane tri katila, instruirani da takve priče šire.
ExNihilo

#1079 Re: BHT

Post by ExNihilo »

darius_maximus wrote:
Kao prvo, ne znam ko smo to mi...
Niti imam šta s kadrovskom politikom BHRT-a niti se smatram dovoljno stručnim da krešem 700 radnih mjesta, jer Nova TV može isto (a ne može) sa 250 ljudi. Za to valjda postoje ljudi koji su za to odgovorni, pa neka se oni pozabave time.
Nije upućeno tebi lično. Nova TV, ostajem pri tome, ne samo da može isto, već može bolje. To iz razloga što se uspješnost jedne televizije, kao i bilo kojeg drugog učesnika na tržištu, prije svega mjeri profitabilnošću, a onda drugim paramterima. Jer ako ne postoji finansijska održivost, veselje će trajati kratko. Nova TV se drži onoga što joj rezultati dozvoljavaju, kako u pogledu broja zaposlenih, tako u pogledu produciranog sadržaja, dok se BHRT godinama na tuđi račun kurčio, do grlva uvalio u govna, a pri tome nisu proizveli ništa vrijedno spomena. U tom kontekstu, na BHRTu bi pjevali kao ptičice da polaze sa pozicije koju Nova TV trenutno ima, a ne sa pozicije mrtve i do besvijesti zadužene televizije.
darius_maximus wrote:
Ja se opet vraćam na pitanje kakve sva ova priča (kvalitet programa, broj zaposlenih, itd.) ima veze sa plaćanjem zakonski propisanog poreza?
Ako na BHRT-u ima previše zaposlenih, u državnoj administraciji imamo 100 puta više zaposlenih nego što je to potrebno, pa zašto niko nije prestao plaćati PDV na kasi u Bingu ili počeo voziti auto bez registracije?

Odgovor je, zato što nam se može.
Opet govorim, zabole prosječnog čovjeka u BiH (vjerovatno i tebe) polni organ ko je glavni urednik informativnog programa BHRT-a, ili ko vodi vremensku prognozu. Prosječan čovjek samo zna da ga "niko ne može natjerati" da plaća RTV taksu i na tome se sva ova priča o kvalitetu programa i broju zaposlenih završava. Stvarno ne znam zašto si zamazujemo oči glupostima...
Ovo je već zamjena teza, s obzirom da nisam spominjao (ne)plaćanje takse. Kako god, to što u državnoj administraciji ima ogroman višak, ne amnestira BHRT i ne implicira da je uhljebnički princip zapošljavanja održiv ili poželjan. Kao što BHRT sada plaća danak te i takve politike, platit će je i država. Prije ili kasnije. Sada, kada je za BHRT veselju došao kraj, neka se sami nose sa posljedicama svoje politike, bez kmečanja i profitiranja na tragediji naroda kojekakvim asocijacijama na Karadžića.

Da, naplata takse je niska. Ali, to nije opravdanje za višedecenijsko poslovanje preko vlastitih mogućnosti. Znate kolika je naplata - pa koliko para, toliko i muzike. U državi sa pola miliona nezaposlenih i milion na rubu siromaštva, drugačiji scenario nije ni realan.
studiorum_tuzlaensis

#1080 Re: BHT

Post by studiorum_tuzlaensis »

ExNihilo wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
ExNihilo wrote:Pa nije baš tako. Po nekim javno dostupnim informacijama, broj zaposlenih u Nova TV varira između 250 - 350, a složit ćemo se da su prilično konkurentni na tržištu. Slično je sa RTL televizijom. Znači, na tržištu se mogu ostvariti zavidni rezultati sa trećinom od ukupnog broja radnika koje ima BHRT.
NovaTV i RTL su primjeri televizija kako državna televizija NE TREBA da funkcioniše. Komercijala dan i noć, reklame, po čitav dan serije tipa 2 i po muškarca i Teorija Velikog praska, veliki brat, tarot u ranim jutarnjim satima i oni kvizovi. Ako će bit takva nacionalna TV bolje da je nema.

Državna TV treba da ima emisije i priloge iz države, da se hoda na sve strane i prave reportaže, kvalitetan dnevnik, sportski i kulturni sadržaji za sve etnije, što manje reklama, poneki dobar stariji kvalitetan film, i što više promocije države.
A BHRT je primjer kako treba, je li? :lol: Pa Nova TV, šta god o njoj mislili, proizvodi više sadžraja od BHRT i finansijski je svjetlosnim godinama ispred. Hajde prvo da eliminiramo višemilionske dugove, a onda ćemo o ostalom.
Nisam nigdje rekao da je BHRT primjer kako treba, niti se to može zaključiti iz mog posta. Samo sam rekao da tvoja konstatacija da se BHRT treba ugledati na NovuTV i RTL ne stoji, to su dva svijeta različita, meni su te televizije toliki odron, pa možda i gori od BHTa, ali eto danas je bitan samo finansijski aspekt svega, a kvalitet ko je.be.
studiorum_tuzlaensis

#1081 Re: BHT

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ne vjerujem majkemi, frajer se nama obraća ko da smo mi Javni servis, a ne obični forumski ratnici. :D
ExNihilo

#1082 Re: BHT

Post by ExNihilo »

Komparacija sa Nova TV i RTL bila je na tragu @dariusove paralele sa Hayatom, koji je tvrdio da ni Hayat ne može egzistirati sa relativno malim brojem zaposlenika, pa je primjer Nove TV i RTL jasno pokazao da to nije slučaj.

Na kraju krajeva, možemo uspostaviti paralele i sa HRT, koji trenutno ima oko 2500 zaposlenika na 4 kanala, pri čemu se ta brojka smanjuje iz godine u godinu. To je cca 600 zaposlenih po kanalu. Neplodni BHRT još uvijek ima za trećinu više.

Eto, neka BHRT otpusti 300 ljudi, za 5 godina su otplatili sav dug. Ali, kurko. Lakše čekati Godoa.
Fox_Fox

#1083 Re: BHT

Post by Fox_Fox »

darius_maximus wrote:
Fox_Fox wrote:
darius_maximus wrote:
Ne rješavaju se tako problemi u državi i prosto ne mogu da vjerujem da neko ozbiljno misli da će neplaćanjem RTV takse doprinijeti razvoju medija i poboljšanju programa u BiH (to je kao osnovni razlog za neplaćanje, a ne činjenica da ne bismo platili ništa, od PDV-a do registracije auta, da nas nema ko natjerati).
Problemi u BHRT-u se mogu riješiti vrlo jednostavno. Otpuste 800 radnika i sa 120 zaposlenih mogu proizvoditi isti program kakav proizvode i sad.

Samo je pitanje ko će skupiti muda da otjera kadrove SDA, SDP, HDZ, SDS, SNSD koji sjede u sivom domu i ne rade ništa.

Sad će se javiti neki i reći kako će preživljavati 800 porodica, e pa ako hoćemo državnu televiziju moramo biti spremni da halalimo tih 800 porodica. Nisu ni prvi ni zadnji na birou.

Jbg žrtvuj pijuna (800 radnika) da zadržiš konja (BHRT).

EVO JEDNOSTAVNE RAČUNICE:

920 radnika = mjesečno 1.000.000KM - 800 radnika = mjesečno 869.565KM = 120 radnika = 130.000KM mjesečno (mjesečni trošak za plate)

Godišnja ušteda 869.565KM x 12 mjeseci = 10.434.780KM
Drago mi je da smo se fokusirali na osnovu, ne na Senadovo kupovanje prava za EURO.

Što se broja radnika tiče, nemam pojma koliko je potrebno da uspješno funkcioniše BHRT, ali sa 120 ljudi ne može, ja mislim, ni Hayat opstati, ne BHRT.
Kada saberemo kamermane, tonce, montažere, rasvjetu, vozače, održavanje, pa novinare za informativni, sportski, zabavni, filmski, itd. program, voditelje za sve te odjele, urednike programa, ljudske resurse, pravni odjel, kuhare, cistacice, vanjske dopisnike, arhivu, odrzavanje tehnike, itd. pa onda sve pozicije na radiju, ne mislim da moze ispod 600 ljudi to pokriti.

Osnovni problem, međutim, ostaje isti... Da treba 10.000 za plate, naš narod bi rekao da neće da plaća "za nekoga ko je na budžetskoj sisi, kada svakako gleda Hayat" i imali bismo isti problem. I, opet ti trebaju milioni za prvenstva, da se kupi kakav film i proizvodi svoj program.
To bez stvarnog rjesenja nije moguce, bez obzira što neko misli da 100 ljudi može pokriti sve poslove na televiziji (sve i da može).
Hayat broj zaposlenih 183 = dobit 2.000.000KM (ovo je Švrakić zaposlio cijelu familiju kako mi smanjio dobit i platio manji porez) :D
Image
OBN broj zaposlenih 41 = dobit 9.500.000KM
Image
BHRT broj zaposlenih 947 = dobit HAHAHAH zajebavam se GUBITAK 700.000KM
Image

Podaci preuzeti sa Akta.ba a oni preuzimaju od poreske.
sumirprimus

#1084 Re: BHT

Post by sumirprimus »

ok treba ¸bruka ljudi za program.al koji program? :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1085 Re: BHT

Post by mali_milojica »

BHRT nije TV od jedne zgrade i 5 kancelarija i jednog studija.
Imaju IT centre (Tuzla,Mostar,Zenica,BL,Bihac)
Sta mislite ciji su ljudi na repetitorima sirom BiH?
Imaju Radio.
Ko radi najvece prijenose u ovoj zemlji? Kad dolazi papa,Srebrenica,otvaranje Ferhadije npr ili utakmice klubova reprezentacija u svim sportovima. To je samo BHRT sposoban iznijeti i niko vise. Za usporedbu,prijeratna TVSA ciji je sljednik BHRT imao je preko 2000 zaposlenih
Kaze neko na 4 HRT kanala 2500 ljudi. Tacnije HRT ima blizu 3000 zaposlenih,bez spoljnih saradnika. Ali nece reci da su 2 HRT kanala,onaj treci i cetvrti,nesto tipa Pinka gdje se bjesomucno vrte dokumentarci i filmovi (HRT3) i vijesti sa muzickom popunom (HRT4) koji moze opsluzivati max 50 ljudi po kanalu. Jedina dva prava kanalu u punom smislu su HRT 1 i 2.
Krecu od kvalitete HRTa a niko ne rece kako isti HRT ima nevjerovatnu naplatu pristojbe koja je 3x veca od nase.
Hayat i OBN su sprdacina od tv,njih ne vrijedi ni spominjati.
Pricate o broju ljudi,a zgradu tv ste vidjeli samo na razglednici,tv ili internetu. Nemate predstave ni kolika je :mrgreen:
ExNihilo

#1086 Re: BHT

Post by ExNihilo »

OBN sa 40 ljudi ostvari 9 miliona dobiti, a ovi sa 900 ljudi ostvare 700k gubitka. I onda prvi, kao, nisu vrijedni spomena, a drugi, kao, su dika i ponos.

Image
mali_milojica

#1087 Re: BHT

Post by mali_milojica »

ExNihilo wrote:OBN sa 40 ljudi ostvari 9 miliona dobiti, a ovi sa 900 ljudi ostvare 700k gubitka. I onda prvi, kao, nisu vrijedni spomena, a drugi, kao, su dika i ponos.

Image
A nisi spomenuo 25 miliona duga ftv i rtrsa prema bhrt.
Caletu boli neka stvar,da moze ukinuo bi i ta 40 i nesto radnika. Da moze vrtio bi samo epp,jer za nj nema ogranicenja. Ne zna se suzdrzati nebuloznog i neprimjerenog programa u semi ni kad je Srebrenica...
I naravno da su dika i ponos jer je to tv moje domovine. Naravno da su dika i ponos kad vidis sta OBN ostavlja iza sebe,a sta ostavlja BHRT.
To sto djikani vode ovu zemlju (cast izuzecima) i sto je vecina stanovnistva djikan i papak (cast izuzecima) i jeste dovelo BHRT gdje jeste sada
daky585

#1088 Re: BHT

Post by daky585 »

mali_milojica wrote:BHRT nije TV od jedne zgrade i 5 kancelarija i jednog studija.

Prije svega treba da imaju mnogo više IT centara. Eto u RS imaju samo u BL, a i taj je valjda u katastrofalnom stanju. Repetitori su u vlasništvu entiteskih emitra koliko znam, bar je tako juče izjavio generalni direktor RTRS-a.

U svakom slučaju, nešto ne vjerujem da će doći do gašenja BHRT-a.
ExNihilo

#1089 Re: BHT

Post by ExNihilo »

mali_milojica wrote:
ExNihilo wrote:OBN sa 40 ljudi ostvari 9 miliona dobiti, a ovi sa 900 ljudi ostvare 700k gubitka. I onda prvi, kao, nisu vrijedni spomena, a drugi, kao, su dika i ponos.

Image
A nisi spomenuo 25 miliona duga ftv i rtrsa prema bhrt.
Caletu boli neka stvar,da moze ukinuo bi i ta 40 i nesto radnika. Da moze vrtio bi samo epp,jer za nj nema ogranicenja. Ne zna se suzdrzati nebuloznog i neprimjerenog programa u semi ni kad je Srebrenica...
I naravno da su dika i ponos jer je to tv moje domovine. Naravno da su dika i ponos kad vidis sta OBN ostavlja iza sebe,a sta ostavlja BHRT.
To sto djikani vode ovu zemlju (cast izuzecima) i sto je vecina stanovnistva djikan i papak (cast izuzecima) i jeste dovelo BHRT gdje jeste sada
Naravno, čovjek je racionalan jer nastupa na tržištu gdje najjači opstaju. Ne živi od kmečanja, već od rada. Zato i ostvaruje toliku dobit, a 10% od iste uredno plati državi. Drugim riječima, on je zapravo koristan po državu i puni kasu iste.
daky585 wrote:

Najvjerovatnije neće. Ako, u međuvremenu, ne bude neko deus ex machina rješenje, nakon što kmečanje utihne uradit će ono što su trebali davno: otpustiti višak radnika i vratiti poslovanje na pozitivan kurs.
mali_milojica

#1090 Re: BHT

Post by mali_milojica »

daky585 wrote:
mali_milojica wrote:BHRT nije TV od jedne zgrade i 5 kancelarija i jednog studija.

Prije svega treba da imaju mnogo više IT centara. Eto u RS imaju samo u BL, a i taj je valjda u katastrofalnom stanju. Repetitori su u vlasništvu entiteskih emitra koliko znam, bar je tako juče izjavio generalni direktor RTRS-a.

Pored ITC ima i nekoliko dopisnistva,cini mi se Gorazde,Travnik,Orasje i mozda jos neko.
Pored FTV i RTRS,najveci grobari BHRT su marketinske agencije,a nije mahane i agenciji koja mjeri gledanost po kojoj se i marketinski kolac dijeli.
Jedan od utega BHRT je i zgrada. Ova sadasnja je apsolutno nerentabilna,prevelika,neiskoristena i sta sve ne.
Sto se viska radnika tice,ponovicu rijeci prijatelja,da u tehnici ima cak i manjak ljudi. Vjerovatno ima viska,ali mislim da je on po kancelarijama,a ne mesju ljudima koji crnce za nekih 500-700 KM. Vjerovatno tu ima da po 4 u kancelariji sjedi gdje se guzovima sudaraju,malo igrice na comp,kafa,rucak i vec se u 2 gleda kako ici kuci. Mada ce prije najebati ovi prvi
Ned071

#1091 Re: BHT

Post by Ned071 »

koliko imaju vatrogasaca u rtv domu? koliko se placaju emisije koje moze raditi bhrt sam? primjerice interview 20? zasto su se, kada je dosao novi direktor, uvele mjere stednje pa otpustali snimatelji, montazeri, dopisnici, novinari i to oni sa ugovorom na mjesec dana a ne birokratija koja u pola 4 bjezi kuci nakon sto je pola dana provela na fb i kafama, samo zato sto ima ugovor "zastalno"? zasto se ne provede prava sistematizacija, zasto stoji oprema za digitalu, zasto stoje kamere, montaze i slicno a radi se jos na betama? zasto dole svaki ćaća koji ima imalo staza zaposli dijete "zastalno"?

prvo te stvari treba rijesiti. otpustiti visak nepotrebnog kadra. porefati dugove sa entiteskim tevizijama. pa onda krenuti ispočetka...
mali_milojica

#1092 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Ned071 wrote:koliko imaju vatrogasaca u rtv domu? koliko se placaju emisije koje moze raditi bhrt sam? primjerice interview 20? zasto su se, kada je dosao novi direktor, uvele mjere stednje pa otpustali snimatelji, montazeri, dopisnici, novinari i to oni sa ugovorom na mjesec dana a ne birokratija koja u pola 4 bjezi kuci nakon sto je pola dana provela na fb i kafama, samo zato sto ima ugovor "zastalno"? zasto se ne provede prava sistematizacija, zasto stoji oprema za digitalu, zasto stoje kamere, montaze i slicno a radi se jos na betama? zasto dole svaki ćaća koji ima imalo staza zaposli dijete "zastalno"?

prvo te stvari treba rijesiti. otpustiti visak nepotrebnog kadra. porefati dugove sa entiteskim tevizijama. pa onda krenuti ispočetka...
Mislim da BHRT kao javni emiter ima i zakonsku obavezu pomagati i kupovati nesto od samostalnih produkcija iako to sami mogu proizvesti. Zasto je to emisija od Prasovicke,trebalo bi vidjeti.
Sa ostatkom posta se apsolutno slazem.
Ned071

#1093 Re: BHT

Post by Ned071 »

mali_milojica wrote:
Ned071 wrote:koliko imaju vatrogasaca u rtv domu? koliko se placaju emisije koje moze raditi bhrt sam? primjerice interview 20? zasto su se, kada je dosao novi direktor, uvele mjere stednje pa otpustali snimatelji, montazeri, dopisnici, novinari i to oni sa ugovorom na mjesec dana a ne birokratija koja u pola 4 bjezi kuci nakon sto je pola dana provela na fb i kafama, samo zato sto ima ugovor "zastalno"? zasto se ne provede prava sistematizacija, zasto stoji oprema za digitalu, zasto stoje kamere, montaze i slicno a radi se jos na betama? zasto dole svaki ćaća koji ima imalo staza zaposli dijete "zastalno"?

Mislim da BHRT kao javni emiter ima i zakonsku obavezu pomagati i kupovati nesto od samostalnih produkcija iako to sami mogu proizvesti. Zasto je to emisija od Prasovicke,trebalo bi vidjeti.
samo da ne bude nejasno. ja ih podrzavam apsolutno. i vjerujem da ce prezivjeti. ali oni moraju sami prvo pocistiti svoju avliju
mali_milojica

#1094 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Ned071 wrote:
mali_milojica wrote:

samo da ne bude nejasno. ja ih podrzavam apsolutno. i vjerujem da ce prezivjeti. ali oni moraju sami prvo pocistiti svoju avliju
Ma u BHRT je slicno kao i u ostalim drzavnim firmama. Dobro,mozda nije popularno poput telecoma,elektroprivrede i sl firmi,ali sigurno ima veza i vezica. Jbg ja znam nekoliko ljudi koji su se zaposlili u EP ili Telekom na ime oca koji tu radi decenijama. Tako da me to isto i ne cudi u BHRT.
Maharadza

#1095 Re: BHT

Post by Maharadza »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... 60601115#1

Gledaj klošara što kmeče...ovoga iz sredine kao da su u kafani pokupili...i ovakvim parazitima pomoći...MRŠ! :skoljka:
Sociolog

#1096 Re: BHT

Post by Sociolog »

Pozz raja... nemojte shvatiti pogresno...al' s obzirom na razvoj pametnih tefeona...i modernih tehnologija..ko uopste vise gleda Tv-teveziju ja prvi ne gledam vise od 2 sata dnevno maximum, i jos kad je neka utakmica...a nazalost kvalitet nasih emisija na Bhrt poprilicno je los.... puna kablovska solidnih teleivizija... i dokumentaraca na youtube... nazalost bez uvrede prema bilo kome, ali Tv-kao medij, institucija jednostavno Izumire... PLUSKVAPERFEKAT
sarajevo999999

#1097 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

Svi posluju u plusu ali oni su svi sund. BHRT je nivo.
Ovih 300 sto realizuje prenos Pape i slicnih dogadjaja u 5 godina postoji ugovor o djelu sto se mora 12 mjeseci primati plata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1098 Re: BHT

Post by _BataZiv_0809 »

Ma na Novoj TV su valjali dnevnik i Provjereno kao odlican primjer istrazivackog novinarstva. Hajde i Zauvijek susjedi zbog cinjeice da su se tu i tamo mogle vidjeti tange Sonje Kovac :D

Ostalo je sve bilo kupljeni sadrzaj i reklame do besvijesti. Koji ce mi rackas takav program na drzavnoj televiziji?
m_l

#1099 Re: BHT

Post by m_l »

sarajevo999999 wrote:Traze kao 30 miliona od FTV I RTRS, jesam li ja dopustio toliki dug? Sto se kod prvog miliona nije sasijeklo sve. Nego, ono hajd Boga ti sta fali bice plata a kad zagusti pogurace neko.
Ovo.

I, oni su samo jedni u nizu u ovoj drzavi.
ExNihilo

#1100 Re: BHT

Post by ExNihilo »

Gasi muziku.
Post Reply