Č.Jovanović vs. M. Dodik
- neupitan
#1076 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
1) Jovanovic je elokventniji od Dodika i verbalno ga je rasturio u ovom duelu;
2) Ocigledan dokaz Dodikove nemoci i nesigurnosti jeste njegova stisnuta vilica i gotovo neprimjetno otvaranje usta;
3) Dodik je ocigledno navikao na suparnike iz Federacije (intelektualno-verbalne kepece) i duel sa Jovanovicem mu je potpuno razbio uhodani i provjereno uspjesan nacin ophodjenja;
4) Jovanovic je briljantan, on je Srbin kakav se rijetko radja ali je u politickom smislu nemocan. I pored klasicnog nokdauna kojeg je dozivio u ovom duelu, Dodik ce nastaviti politicki jacati a Jovanovic slabiti;
5) Jovanovic je Srbin, sto znaci da jos uvijek nemamo nesrbina koji je jaci od Dodika;
6) Jovanovic ostaje u Srbiji a Dodik se vraca vamo.
2) Ocigledan dokaz Dodikove nemoci i nesigurnosti jeste njegova stisnuta vilica i gotovo neprimjetno otvaranje usta;
3) Dodik je ocigledno navikao na suparnike iz Federacije (intelektualno-verbalne kepece) i duel sa Jovanovicem mu je potpuno razbio uhodani i provjereno uspjesan nacin ophodjenja;
4) Jovanovic je briljantan, on je Srbin kakav se rijetko radja ali je u politickom smislu nemocan. I pored klasicnog nokdauna kojeg je dozivio u ovom duelu, Dodik ce nastaviti politicki jacati a Jovanovic slabiti;
5) Jovanovic je Srbin, sto znaci da jos uvijek nemamo nesrbina koji je jaci od Dodika;
-
VerticalHairFactor
#1077 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Hag je rekao svoje, također i naš sud, posredno londonski i bečki. Zar se još uvijek neko usuđuje eksces u Dobrovoljačkoj izjednačiti sa smišljenim i razrađenim genocidom u cijeloj Bosni? Zar zaista još neko ima te drskosti na temi protkanoj srebreničkim genocidom takve podvale poturati? Ili tuzlansku kolonu? Vojnici u ratovima ginu, nažalost, ali i to treba biti u skladu sa normama ratovanja, no u svakom ratu ekscesi se dese, ali to nisu stvari počinjenje radi istrebljenja svega što podsjeća na jedan narod, kulturu, kako li već....pa ni Ceda nije sudac, ali njegove kvalifikacije cijenimo
Divjak nije sudac, ali je bio na listu mjesta i rekao je da je pocinjen zlocin u Dobrovoljackoj
Čudo je da u revoltu i nakon Srebrenice, posebice, nije bilo i gorih ekscesa.
- Alfons Kauders
#1078 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
prije svega, hvala na dobrom i opsirnom odgovoru... s vecinom stvari se slazem... ali uvijek je tu "ali"...cyprus wrote: Srbija je jedno društvo, BiH nažalost nije, nego unutar ove države paralelno egzistiraju 3 društva. Zbog toga nije moguć prikaz univerzalnog bosanskog Čede, pa ću odgovor na tvoje pitanje dati u vidu pretpostavljene trojice ''Čeda'':
- bošnjački (''probosanski'') Čedo treba: ponuditi realno prihvatljivu ponudu Srbima i Hrvatima kako izgraditi bolju državu, uvažavati i legitimne političke stavove Srba i Hrvata, a ne ih a priori etiketirati kao fašističke, insistirati na dijalogu, aktivno zagovarati i raditi na povratku, kako anamo, tako i vamo, osvojiti za početak bar tih 5% glasova u drugim narodima, zahtjevati potpuno rasvjetljavanje slučajeva kao što su Silos ili Dobrovoljačka, govoriti o zločinima ARBiH bez suprotnog veznika ALI, iznositi argumentaciju o destruktivnim ili kontraproduktivnim potezima vodstva RBiH iz prve polovine 90-tih, sredine u kojima ima vlast urediti kao istinski multietničke, ukloniti monoetničke simbole iz grbova nekih opština, osuđivati kleronacionalističke istupe iz svoga etno-religijskog kruga, osuditi destabilizirajuće klero-političke relacije između Sarajeva i Novog Pazara, osuditi bošnjačko svojatanje države i osporavanje identiteta BH Srbima i Hrvatima, odnositi se prema Širokom Brijegu i Laktašima kao prema dijelu svoje države, osuditi masovno satanizovanje srpskog i hrvatskog naroda, osuditi minoriziranje, zanemarivanje i relativizaciju historijskih žrtava druga dva naroda, osuditi neargumentovano etiketiranje neistomišljenika od strane pripadnika vlastitog naroda, raditi na prevenciji društva od radikalnih elemenata iz njegovog etno-religijskog kruga, osuditi stavove onih koji bi izbacili Hercegovinu iz naziva države, suprostaviti se zloupotrebi i manipulisanju žrtvama proteklog rata u dnevnopolitičke ciljeve...
- (BH) srpski Čedo treba: osuditi genocid nad Bošnjačkim narodom, kao i druge masovne zločine i etničko čišćenje izvršeno nad Bošnjacima i Hrvatima u proteklom ratu, tražiti procesuiranje svih odgovornih za navedene ratne zločine, shvatiti da je njegov glavni grad Sarajevo, priznati počinjeni genocid, tj. strogo osuditi njegovu negaciju i veličanje, ustrajavati na ideji da se takvo nešto više nikome ne smije ponoviti, prestati minimizirati i relativizirati tuđe žrtve, pozivati sunarodnjake na lojalnost državi Bosni i Hercegovini, djelovati konstruktivno u izgradnji države po mjeri svih građana, prekinuti destabilizirajuće političke veze Banja Luke i Beograda, ukinuti monoreligijska i monoetnička obilježja iz sredina u kojima je njegov narod većina, dobiti podršku i među dijelom drugih naroda, aktivno raditi na povratku, ne odricati se Sarajeva, jer je ono i srpsko, osuditi separatističko djelovanje vlade RS-a, kako u ratnom, kao i u postdejtonskom vremenu, osuditi selektivno tumačenje historije, kao i iznošenje poluistina i laži o historiji, ukazivati na zločine koje je počinila VRS, podržati zakone na državnom nivou koji se tiču zabrane negiranja genocida i obilježavanja genocida u Srebrenici, zabraniti četnički pokret, priznati realnost na Kosovu, aktivno učestvovati na promociji multietničkih vrijednosti, osuditi negiranje etničkog identiteta Bošnjacima, raditi na konačnom pokopavanju velikosrpske ideologije, učiniti uslove u područjima sa srpskom većinom normalnim i za život nesrba, raditi na jačanju državnog identiteta pored onog etničkog, obnoviti srušene džamije i katoličke crkve, oštro napadati manipulisanje brojem žrtava prošlih ratova...
- hrvatski Čedo treba: ukazivati na pogubnost HDZ-ove politike u posljednjih 20 godina, pozivati sunarodnjake na lojalnost Bosni i Hercegovini, osuditi sve zločine HVO-a u prošlom ratu, protiviti se relativizaciji zločina HVO-a u prošlom ratu, najoštrije osuditi zločine koje su počinile strukture NDH u II svjetskom ratu, ukazivati i na zločine koji su se desili tokom Bljeska i Oluje, pokazati konstuktivnost i spremnost za dijalog u izgranji države i njenih struktura, raditi na uklanjanju fašističkih i nacionalističkih elemenata i simbola iz većinski hrvatskih sredina koji imaju za cilj provociranje nehrvatske manjine, proglasiti ideju o trećem entitetu za negativnu, čak i po same Hrvate, ukazivati na pogubnost vezanja svojih interesa uz Zagreb umjesto Sarajevo, predložiti ukidanje državljanstva RH za one BH Hrvate koji sa njom nemaju veze, nastojati objasniti destruktivni aspekt Tuđmanove politike po BiH i njene narode, boriti se protiv školskog aparthejda, protiviti se vezanju političkih predstavnika Hrvata uz separatističke predstavnike BH Srba, protiviti se logici djeljenja Hrvata na prave i neprave, zalagati se za konačno uništenje velikohrvatske i ustaške idologije, osuditi etiketiranje neistomišljenika hrvatskog političkog mainstreama, suprostavljati se separatističkim elementima kod sunarodnjaka...
Dakle, jasno je da sva trojica simpatije mogu pobrat samo u drugim torovima, nikako svom
za pocetak, u opisu "bosnjackog cede" si naveo dosta stvari koje potvrdjuju ono sto sam rekao na pocetku price - da vec ima dosta takvih "ceda"...
vidis, dosta tih stvari zastupa trenutna vlast... ne neke marginalne stranke koje jedva prebace prag... a LDP je nazalost upravo to u Srbiji...
ratni zlocini? caco dobi metak u ledja... jos u po ratu... isto u ratu frajer u tz dobi 18 godina za ubistvo (jedini takav incident u tz koliko ja znam)... a ko je najvise pisao o zlocinima u sarajevu? ne racunajuci propagandne pamflete? upravo sarajevski mediji, dani, slobodna... i to daaavno, kad mnogi van sarajeva nisu ni znali sta su kazani... to jednostavno nije bio slucaj ni preko drine, ni u rs...
kritika lidera s pocetka devedesetih? ne znam sta ti tu fali? aliju se kritikovalo jos u ratu, i to momacki... kritikovali su se katastrofalni vojni potezi, dovodjenje bradonja, islamizacija arbih... i to se nije radilo u cetiri zida, vec javno... da i ne govorim o ostalim likovima iz te "reprezentativne" postave... a da se razumijemo, kakvi god negativci bili, koliko god bili nesposobni i kriminalizirani, ti supci nikad nisu bili ni blizu slobi i karadzicu, pa shodno tome i ne zasluzuju ni priblizno iste osude... ovi su uvodili selam kao pozdrav i krali humanitarnu, pa ih se javno prozivalo i od njih ogradjivalo, ovi su pokrenuli cetiri jebena rata i skrivili smrt 150,000 ljudi, pa ih evo ni danas od njih ne ogradjuje masa ljudi u srbiji... nije isto, ni blizu
sto se tice osudjivanja vjerskih vodja, ima i toga, i to od strane vlasti... nista slicno nismo nikad vidjeli u srbiji... ovo za satanizaciju cijelih naroda, prevenciju radikalizma i sl je suvisno i komentirati...
sta je po tebi satanizacija cijelog naroda? reci da je rs rezultat genocida? za mene jeste, i boli me kurac za politicku korektnost... svako ko opravdava stvaranje iste, od mene nece nikad cuti finu rijec - jer podrzava rat i masovne zlocine... je li to satanizacija cijelog naroda? za mene nije, taman i da 99% srba podrzava to sto je ucinjeno, ja nikad necu tako etiketirati onih 1%, u koje spada i dosta mojih prijatelja, rodbine... gle cuda, i oni im jebu majku...
a vjerski radikalizam... pa et... kad u sarajevu izadje bradonja da divlja, dobije metak u guzicu... kad slicne spodobe s drugim predznakom divljaju po beogradu - pola srbije navija za njih... isto kao sto su navijali i u ratu, kad su jos gore stvari radili po bosni...
ispada da "bosnjacki ceda" treba govoriti kako su svi isti... problem je sto nisu
- cyprus
#1079 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
I ko će me uvjerit da ovo nije Dodikova matrica zaključivanja i argumentovanja?VerticalHairFactor wrote:Ni jedno ni drugo, nego sam ti stavio ogledalo, pa se pogledaj. Rekao sam otvoreno ono što nam ti ovdje nudiš u celofanu. Volio bih ja tebe odvesti, tako hinjski korektnog, da Srebreničanima objasniš kako moraju biti strpljivi, da im objasniš kakav njihov Čeda mora biti. Da ženi kojoj je ubijen otac, amidža, dajdža, muž, brat i jedan sin kažeš da se ABiH u Dobrovoljačkoj popuškarala sa JNA i zato su oni poubijani, zbog srpskog svata su istrijebljeni.
Ti si toliko neuviđavan da i dalje izjednačavaš kriminal i ekscese koji su svojstvo svakog rata i nešto što se zove genocid. Ako si PC-ovac, a po svemu sudeći jesi, trebao bi biti malo senzibilniji. PC počiva na genocidu, ne bilo kakvim ekscesima i pojedinačnim zločinima, nego na sistematskom, proračunatom istrebljenju Bošnjaka.
To nije predmet mišljenja da možeš nekome reći da laže, nego je to historijsko-pravna činjenica i istina.
Oni koji to relativiziraju pričama o tome da su i pripadnici ABiH počinili zločine, dakle pojedinačne ne sistematske koje je osmislila vlada, u suštini i dalje učestvuju u genocidu nad Bošnjacima, u završnoj fazi - nije potrebno mnogo mudrosti da se zna da se takve stvari događaju i treba ih sankcionirati, ali zagovarati katarzu u vezi s tim, ili da je potrebno da ima neki Čeda da nam to objasni, to je vrhunac cinizma i bezobrazluka. Dobro nije bilo i crnje i gore u onakvim uvjetima u kakvim su Bošnjaci bili u ratu. Odatle je u pravu Suljagić kada kaže da su i Dodikove ruke krvave, jer ovo nije eksces, ovo je cijeli jedan program koji se sprovodi u cilju stvaranja etnički čiste teritorije samo za Srbe. Oni koji imaju takve nakane i koncept ne mogu nikome biti sugovornici, opet je Suljagić u pravu.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1080 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
da, usudjuje se DodikVerticalHairFactor wrote:Hag je rekao svoje, također i naš sud, posredno londonski i bečki. Zar se još uvijek neko usuđuje eksces u Dobrovoljačkoj izjednačiti sa smišljenim i razrađenim genocidom u cijeloj Bosni? Zar zaista još neko ima te drskosti na temi protkanoj srebreničkim genocidom takve podvale poturati? Ili tuzlansku kolonu? Vojnici u ratovima ginu, nažalost, ali i to treba biti u skladu sa normama ratovanja, no u svakom ratu ekscesi se dese, ali to nisu stvari počinjenje radi istrebljenja svega što podsjeća na jedan narod, kulturu, kako li već....pa ni Ceda nije sudac, ali njegove kvalifikacije cijenimo
Divjak nije sudac, ali je bio na listu mjesta i rekao je da je pocinjen zlocin u Dobrovoljackoj
Čudo je da u revoltu i nakon Srebrenice, posebice, nije bilo i gorih ekscesa.
valjda nisi pitao da li se ja usudjujem?
- lijek-za-sve
#1081 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
prije svega, hvala na dobrom i opsirnom odgovoru... s vecinom stvari se slazem... ali uvijek je tu "ali"...
za pocetak, u opisu "bosnjackog cede" si naveo dosta stvari koje potvrdjuju ono sto sam rekao na pocetku price - da vec ima dosta takvih "ceda"...
vidis, dosta tih stvari zastupa trenutna vlast... ne neke marginalne stranke koje jedva prebace prag... a LDP je nazalost upravo to u Srbiji...
ratni zlocini? caco dobi metak u ledja... jos u po ratu... isto u ratu frajer u tz dobi 18 godina za ubistvo (jedini takav incident u tz koliko ja znam)... a ko je najvise pisao o zlocinima u sarajevu? ne racunajuci propagandne pamflete? upravo sarajevski mediji, dani, slobodna... i to daaavno, kad mnogi van sarajeva nisu ni znali sta su kazani... to jednostavno nije bio slucaj ni preko drine, ni u rs...
kritika lidera s pocetka devedesetih? ne znam sta ti tu fali? aliju se kritikovalo jos u ratu, i to momacki... kritikovali su se katastrofalni vojni potezi, dovodjenje bradonja, islamizacija arbih... i to se nije radilo u cetiri zida, vec javno... da i ne govorim o ostalim likovima iz te "reprezentativne" postave... a da se razumijemo, kakvi god negativci bili, koliko god bili nesposobni i kriminalizirani, ti supci nikad nisu bili ni blizu slobi i karadzicu, pa shodno tome i ne zasluzuju ni priblizno iste osude... ovi su uvodili selam kao pozdrav i krali humanitarnu, pa ih se javno prozivalo i od njih ogradjivalo, ovi su pokrenuli cetiri jebena rata i skrivili smrt 150,000 ljudi, pa ih evo ni danas od njih ne ogradjuje masa ljudi u srbiji... nije isto, ni blizu
sto se tice osudjivanja vjerskih vodja, ima i toga, i to od strane vlasti... nista slicno nismo nikad vidjeli u srbiji... ovo za satanizaciju cijelih naroda, prevenciju radikalizma i sl je suvisno i komentirati...
sta je po tebi satanizacija cijelog naroda? reci da je rs rezultat genocida? za mene jeste, i boli me kurac za politicku korektnost... svako ko opravdava stvaranje iste, od mene nece nikad cuti finu rijec - jer podrzava rat i masovne zlocine... je li to satanizacija cijelog naroda? za mene nije, taman i da 99% srba podrzava to sto je ucinjeno, ja nikad necu tako etiketirati onih 1%, u koje spada i dosta mojih prijatelja, rodbine... gle cuda, i oni im jebu majku...
a vjerski radikalizam... pa et... kad u sarajevu izadje bradonja da divlja, dobije metak u guzicu... kad slicne spodobe s drugim predznakom divljaju po beogradu - pola srbije navija za njih... isto kao sto su navijali i u ratu, kad su jos gore stvari radili po bosni...
ispada da "bosnjacki ceda" treba govoriti kako su svi isti... problem je sto nisu[/quote]
Pametnom dosta,ali je takvih nazalost vrlo malo.........
ispada da "bosnjacki ceda" treba govoriti kako su svi isti... problem je sto nisu[/quote]
Pametnom dosta,ali je takvih nazalost vrlo malo.........
- madner
#1082 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dakle da sumiramo, misljenje suda pada u vodu nad misljenjem gospodina Divljaka. S tim da ni Divljak bas nije siguran zasta i koga da osudi.
-
VerticalHairFactor
#1083 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Činjenica da suprotstavljanje genocidu nije isto što i genocid. Fašizam i antifašizam su na suprotnom fonu, ali ti to ne možeš dokučiti, jer prodaješ priču o uravnilovci, ti bi rado dao svima inekciju zaborava, da utrnemo dok ne pomru i srebreničke majke, pa da svi budemo isti onda. Za tebe je rješenje bjesomučno tolerirati fašizam i ne nazivati stvari pravim imenom, e kad se to prestane, onda se mogu proturati laži i one postaju istina. Nema tu Dodika, ima samo pravde, katarze i normalizacije. Sve dok negira genocid, Dodik ga čini, jasno i glasno, dovršava ga i finalizira, a nijekanje je posljednja faza genocida.cyprus wrote:I ko će me uvjerit da ovo nije Dodikova matrica zaključivanja i argumentovanja?VerticalHairFactor wrote:Ni jedno ni drugo, nego sam ti stavio ogledalo, pa se pogledaj. Rekao sam otvoreno ono što nam ti ovdje nudiš u celofanu. Volio bih ja tebe odvesti, tako hinjski korektnog, da Srebreničanima objasniš kako moraju biti strpljivi, da im objasniš kakav njihov Čeda mora biti. Da ženi kojoj je ubijen otac, amidža, dajdža, muž, brat i jedan sin kažeš da se ABiH u Dobrovoljačkoj popuškarala sa JNA i zato su oni poubijani, zbog srpskog svata su istrijebljeni.
Ti si toliko neuviđavan da i dalje izjednačavaš kriminal i ekscese koji su svojstvo svakog rata i nešto što se zove genocid. Ako si PC-ovac, a po svemu sudeći jesi, trebao bi biti malo senzibilniji. PC počiva na genocidu, ne bilo kakvim ekscesima i pojedinačnim zločinima, nego na sistematskom, proračunatom istrebljenju Bošnjaka.
To nije predmet mišljenja da možeš nekome reći da laže, nego je to historijsko-pravna činjenica i istina.
Oni koji to relativiziraju pričama o tome da su i pripadnici ABiH počinili zločine, dakle pojedinačne ne sistematske koje je osmislila vlada, u suštini i dalje učestvuju u genocidu nad Bošnjacima, u završnoj fazi - nije potrebno mnogo mudrosti da se zna da se takve stvari događaju i treba ih sankcionirati, ali zagovarati katarzu u vezi s tim, ili da je potrebno da ima neki Čeda da nam to objasni, to je vrhunac cinizma i bezobrazluka. Dobro nije bilo i crnje i gore u onakvim uvjetima u kakvim su Bošnjaci bili u ratu. Odatle je u pravu Suljagić kada kaže da su i Dodikove ruke krvave, jer ovo nije eksces, ovo je cijeli jedan program koji se sprovodi u cilju stvaranja etnički čiste teritorije samo za Srbe. Oni koji imaju takve nakane i koncept ne mogu nikome biti sugovornici, opet je Suljagić u pravu.
- Sasvim_Obican
#1084 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Evo pogledao sam i ja na TV 1 tu debatu i evo mojih dojmova :
- Dodik je argumentovano razbucan kao masan džak. Njegov nastup nije upamćen niti po jednom bitnom argumentu ( nekakvi ćevapi, Jovanovićeva majka, islamska delkaracija, 500 živih Srebreničana ). On se držao sigurne strane odnosno negiranja postojanja BiH, Bošnjaka kao naroda, historijskog kontinuiteta ove države i njena politička uloga u regionu. To je, kažu mi prijatelji iz Srbije, prilično začudilo ljude u Srbiji koji su ga smatrali kao "retoričku gromadu". Nažalost, zaostala, primitivna i genocidna strana Srbije je oduševljeno pljeskala. No, to uopće nije relevatno jer bi takvi pljeskali i da je ovaj pjevao "Ježevu kućicu" u a-duru.
- Čedomir Jovanović zna šta govori, ali je tek u zadnjoj fazi emisije ušao u "đir". Kad je počeo citirati Dodika u Centralnom Dnevniku i Tanjugu, moment kad će Dodik skočiti i pobjeći glavom bez obzira je bio pitanje trenutka. Ono što se meni nije svidjelo je Jovanovićev nedostatak relevantnih informacija iz bliže prošlosti kojima bi na još bolji način začepio usta laktaškom nerastu.
Dodik je Tadiću ono što je Inquart bio Hitleru. Svi znamo kako su završila ta dvojica. Čedomir Jovanović je glas razuma u zaglušujućem košmaru ludila u Srbiji i manjem bh. entitetu. Oni gube kompas, pa ne znaju šta bi prije - negirali Bošnjake kao narod, negirali BiH kao državu, negirali genocid, negirali Sud. Zapravo, njihov program je program negiranja i ignoriranja činjenice da su Bošnjaci svjesni ( a to je Jovanović i rekao ) da je njihov biološki opstanak neraskidivo vezan za opstanak Bosne i Hercegovine, i da bilo kakav plan njenog razbijanja neće proći bez dešavanja bošnjačkog naroda, ma koliko se neki tome podsmijavali.
"Jel vi svoju sreću, u 21. vijeku, tražite na raspadanju ?" by : Čedomir Jovanović
Na ovo jednostavno nema racionalnog i argumentovanog odgovora izuzev jaukanja, mumljanja i smjehuljenja predsjednika RS-a.
- Dodik je argumentovano razbucan kao masan džak. Njegov nastup nije upamćen niti po jednom bitnom argumentu ( nekakvi ćevapi, Jovanovićeva majka, islamska delkaracija, 500 živih Srebreničana ). On se držao sigurne strane odnosno negiranja postojanja BiH, Bošnjaka kao naroda, historijskog kontinuiteta ove države i njena politička uloga u regionu. To je, kažu mi prijatelji iz Srbije, prilično začudilo ljude u Srbiji koji su ga smatrali kao "retoričku gromadu". Nažalost, zaostala, primitivna i genocidna strana Srbije je oduševljeno pljeskala. No, to uopće nije relevatno jer bi takvi pljeskali i da je ovaj pjevao "Ježevu kućicu" u a-duru.
- Čedomir Jovanović zna šta govori, ali je tek u zadnjoj fazi emisije ušao u "đir". Kad je počeo citirati Dodika u Centralnom Dnevniku i Tanjugu, moment kad će Dodik skočiti i pobjeći glavom bez obzira je bio pitanje trenutka. Ono što se meni nije svidjelo je Jovanovićev nedostatak relevantnih informacija iz bliže prošlosti kojima bi na još bolji način začepio usta laktaškom nerastu.
Dodik je Tadiću ono što je Inquart bio Hitleru. Svi znamo kako su završila ta dvojica. Čedomir Jovanović je glas razuma u zaglušujućem košmaru ludila u Srbiji i manjem bh. entitetu. Oni gube kompas, pa ne znaju šta bi prije - negirali Bošnjake kao narod, negirali BiH kao državu, negirali genocid, negirali Sud. Zapravo, njihov program je program negiranja i ignoriranja činjenice da su Bošnjaci svjesni ( a to je Jovanović i rekao ) da je njihov biološki opstanak neraskidivo vezan za opstanak Bosne i Hercegovine, i da bilo kakav plan njenog razbijanja neće proći bez dešavanja bošnjačkog naroda, ma koliko se neki tome podsmijavali.
"Jel vi svoju sreću, u 21. vijeku, tražite na raspadanju ?" by : Čedomir Jovanović
Na ovo jednostavno nema racionalnog i argumentovanog odgovora izuzev jaukanja, mumljanja i smjehuljenja predsjednika RS-a.
-
rahmanjin
#1085 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Uf sad ce opet biti paljbe ali nema veze. Neko kao sto je Jovanovic u Srbiji pro BiH snage ne trebaju alli ono sto stalno govorim treba iskrenosti. Evo pominje se Divjak, niko nikada nije komentarisao sramnu izjavu Zaima Backovica koju je dao za tog istog Divjaka u stilu ne treba mu vjerovati ako je izdao svoje izdace i nas. Ili recimo ponasanje Lagumdzije kada je uhapsen i pritvoren Divjak u Becu. Nikada ga ni nazvao nije a kamoli sta uradio. Svi se u Sarajevu kunu u Jovu ali kad nesto kaze kontra vecinskog misljenja onda je tisina.popajic wrote:Nikako da skontam zasto bi uopste pro BIH snage trebale svog Cedu@Cyprus
Srbija je jedno društvo, BiH nažalost nije, nego unutar ove države paralelno egzistiraju 3 društva. Zbog toga nije moguć prikaz univerzalnog bosanskog Čede, pa ću odgovor na tvoje pitanje dati u vidu pretpostavljene trojice ''Čeda'':![]()
Gdje su one kiksale da im treba ovakav jedan istinoljubivi "cistac" vlastite " avlije" ?
- Melanholik
#1086 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku.
-
popajic
#1087 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
@Alfons
( na zalost , cuce se opet - tacno , ALI ...)
( na zalost , cuce se opet - tacno , ALI ...)
- Alfons Kauders
#1088 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Melanholik wrote:Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku.
- shecher
#1089 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
neupitan wrote:1) Jovanovic je elokventniji od Dodika i verbalno ga je rasturio u ovom duelu;
-
SOMA
#1090 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
ovdje se mogao komotno igrati dodick-bullshit bingo:
svaki put kad padne stereotip ala Dobrovoljacka, Islamska Deklaracija, lavovi,... skupljati poene i ko ispuni list drekne "bullshit bingo"!
e jedino ne mogu da zamislim nagradu. prijedlozi?
svaki put kad padne stereotip ala Dobrovoljacka, Islamska Deklaracija, lavovi,... skupljati poene i ko ispuni list drekne "bullshit bingo"!
e jedino ne mogu da zamislim nagradu. prijedlozi?
- drTooth
#1091 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
tema je bila "Da li je manji entitet nastao na genocido, odnosno je li genocidna tvorevina?!"
Dodik kaže da je ona formirana 92, da je imala teritoriju, vlast i narod, a da je medjunarodno verifikovana 95, Daytonskim mirovnim sporazumom... ovo je glavna teza na koju mu Čedo nije odgovorio i to mi je žao !
Dodik kaže da je ona formirana 92, da je imala teritoriju, vlast i narod, a da je medjunarodno verifikovana 95, Daytonskim mirovnim sporazumom... ovo je glavna teza na koju mu Čedo nije odgovorio i to mi je žao !
- shecher
#1092 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Alfons Kauders wrote:Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku.
-
kenny_
#1093 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
prije nego št se o ičemu raspravalja:
- 49% teritorije BiH jeste RS
- RS predstavljala je privremeno riješenje
- Dayton je predstavljao okončanje rata
- Hrvati nisu dobili ono što su Srbi, jer nisu imali oružano pokriće
- RS je rezultat ratnih osvajanja i genocida, a ne volje naroda
Ako ikada dodje do krajnje podjele, RS stvarno računa sa 49%, a Bošnjaci bi trebali da dijele sa Hrvatima.
- Istina, Srbi nisu dobili konstitutivnost u Hrvatskoj, pa se ostatak srpske krajine preselio u RS
- Bošnjacima se prepisuju zločini koje je HVO Republike Hrvatske počinio
- Krajnja podjela bi dovela do otcjepljenja Sandzaka i njegovo pripajanje nekoj novoj BiH.
- istina, Bošnjaci bi prvi put dobili nezavisnost, koje sami nisu toliko željni
- Reče Dodik da su Srbi sakrivali svoje komšije, i time prizna da se nad njima vršilo etničko čišćenje
- A oni Srbi što ostaše po Sarajevu, Tuzli, Zenici,.. trebalo bi stvarno i tu postaviti jednu brojku, to je naravno normalno, jer Bošnjaci nisu imali narodno čošćenje, neviđeno od Drugog svj. rata, u planu.
Nisam ni za kakvu podjelu, ali racionalno gledano, sve ostalo je EU-protektorat.
A na kraju da do nje dodje, RS računa sa pola Bosne.
A ova priča o Palestini... hmm... pa jedino da Bošnjake ponovo prevare i osiromaše...

- 49% teritorije BiH jeste RS
- RS predstavljala je privremeno riješenje
- Dayton je predstavljao okončanje rata
- Hrvati nisu dobili ono što su Srbi, jer nisu imali oružano pokriće
- RS je rezultat ratnih osvajanja i genocida, a ne volje naroda
Ako ikada dodje do krajnje podjele, RS stvarno računa sa 49%, a Bošnjaci bi trebali da dijele sa Hrvatima.
- Istina, Srbi nisu dobili konstitutivnost u Hrvatskoj, pa se ostatak srpske krajine preselio u RS
- Bošnjacima se prepisuju zločini koje je HVO Republike Hrvatske počinio
- Krajnja podjela bi dovela do otcjepljenja Sandzaka i njegovo pripajanje nekoj novoj BiH.
- istina, Bošnjaci bi prvi put dobili nezavisnost, koje sami nisu toliko željni
- Reče Dodik da su Srbi sakrivali svoje komšije, i time prizna da se nad njima vršilo etničko čišćenje
- A oni Srbi što ostaše po Sarajevu, Tuzli, Zenici,.. trebalo bi stvarno i tu postaviti jednu brojku, to je naravno normalno, jer Bošnjaci nisu imali narodno čošćenje, neviđeno od Drugog svj. rata, u planu.
Nisam ni za kakvu podjelu, ali racionalno gledano, sve ostalo je EU-protektorat.
A na kraju da do nje dodje, RS računa sa pola Bosne.
A ova priča o Palestini... hmm... pa jedino da Bošnjake ponovo prevare i osiromaše...
- Alfons Kauders
#1094 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
apsolutno...drTooth wrote:tema je bila "Da li je manji entitet nastao na genocido, odnosno je li genocidna tvorevina?!"
ceda je dosta fulao, ili nije imao muda ili znanja... mogao je poentirati i na toj tvrdnji, koju je dodik ponovio vise puta, i na masi drugih... tipa zasto nema srba u sarajevu, kako je poginulo 30,000 srba u ratu itd... ali ocito se ceda nije najbolje spremio za dodikovu standardnu lafinu, sto me razocaralo - mislio sam da je puuuno bolje upucen
- Bosnolog
#1095 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
plain vanilla wrote:pa ni Ceda nije sudac, ali njegove kvalifikacije cijenimoReal Khan wrote:...kada bude Divjak, kojeg svi cijenimo, sudija nadležnog suda, onda može donosi takve kvalifikacije, pa ćemo onda o tome pričati. Divjak je to izjavio kao običan čovjek, humanista, kojem je istinski žao što je uopšte došlo do sukoba, i to je izjavio pod utiskom pritvora i držanja u neizvjesnosti... ali njegovo humanističko uvjerenje nema ništa sa sudski relevantnim činjenicama. Činjenice su da je kolona JNA u Dobrovoljačkoj bila NAORUŽANA i držala je TAOCE (ovo drugo je samo po sebi kršenje Ženevske konvencije i Dodatnih protokola od strane JNA) te je stoga bila LEGITIMNA VOJNA META, što su sva relevantna tužilačka i sudska tijela nedvojbeno POTVRDILA. Manite se više Dobrovoljačke i ne nasjedajte više na ove Dodikove poluinformacije, antilogizme, izvrtanja činjenica itd. Sve je to sada šuplja priča iz RS-a i otvoreni atak na sudsku vlast Bosne i Hercegovine, koju oni nikada neće "svariti".plain vanilla wrote: Divjak, kojeg svi cijenimo, je rekao da se u Dobrovoljackoj desio zlocin
Da li ti smatras relevantnim sve sudove koji su odbacili sve te velikosrpske podvale o Dobrovoljackoj ili ti je najbitnie sto kaze Divjak,Dodik,Tihic i slicni,??????....
Divjak je bio najblizi mjestu dogadaja i navisi rangirani cinovnik tadasnje TO RBiH,....samim time i najodgovrniji ako se nesto desavalo protiv pravila ratovanja zenevske konvencije o ratovanju,....
Obzirom da znam pravila ratovanja i Zenevsku konvenciju okupatorsko agresorska JNA je kao strana oruzana vojna sila nakon medunarondog priznanja RBiH 6.4.1992 bila dio agresorsko pobunjenickih znaga u stranoj medunorodno priznatoj drzavi u kojoj je kidnapovala legitimnog predjsjednika te iste drzave,a do tada rusila tu zemlju i ubijala njene gradane ,stoga je bila legitiman meta na svakoj stopi RBiH,.....
Takode znamo da je ista ta JNA do Dobrovoljacke to jest 3.maja.1992 pola BiH pretvorila u klaonicu od BIjeljine,Visegrada,Foce,Zvornika do Priedora i Sarajeva pobila na hiljade civila,ovdje se upornao plasira teza kojom velikosrbi zele prikriti svoje zlocina ublehiranjem o Dobrovoljackoj,......
U nedostatku opravdanja vlastitijh masovnih zlocina genocidasi traze povod da izjednace i opravdaju svoje zlocinacko genocidne rabote,....
Ima tema o Dobrovoljackoj i imaju sudske odluke od haskog preko londonskog,beckog do suda BiH,one su relevantne i niko vise ukljucujuci i Divjaka i njegove izjave,.....
Kazani su mjesto koje treba procesuirati BH pravosude a u Tarcinu to jest u zatvoru "Silos" su zavrsili ovakvi koje smo zarobljavalio na ratistima poput ovih Karadzicevih jurisnika na Rogoju kod Igmana i Trnova,....http://www.youtube.com/watch?v=z1Cxt9wjz5M
-
VerticalHairFactor
#1096 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ali kako odgovoriti kad neko iznosi činjenice koje su neistinite, dakle ne daje mišljenje, nego jednostavno laže. Sam Dejtonski sporazum kaže da BiH nastavlja svoj kontinuitet, nigdje ne spominje udruživanje PC i FBiH radi formiranja te države. Kako odgovoriti čovjeku koji laže. Koliko je relevantno da ja sada kažem kako je Bosna nastala tako što su je vanzemaljci osnovali prije milion godina, to je jednostavno iznošenje neistinitih činjenica. Mogao mu je reći da laže, ali bi razgovor otišao u drugom pravcu, jako grubom i neželjenom.drTooth wrote:tema je bila "Da li je manji entitet nastao na genocido, odnosno je li genocidna tvorevina?!"
Ne zastupa Čeda Bosnu, nego pokušava popraviti stanje u svom narodu, i suočiti ga sa svim što je napravio.
-
udrch
#1097 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Čeda je meni se čini bio jedan od osnivača Otpora..ne bih se ja u njega zaklinjao..meni je draži ovaj krkan..samo krkanluk Srbina čini pokornim..kad tad im njihov krkanluk dođe glave..
-
kemal21
#1098 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
trenutno na facebooku status koji se najviše lajkaAlfons Kauders wrote:Melanholik wrote:Dragi Čedo, ako budeš htio da doniras organe kada umreš, molim te, muda ostavi bosanskim političarima. Lijevo Bakiru, desno Tihiću, a flautu Dodiku.![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1099 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
pa jel carsija uz divjaka ili nije?Da li ti smatras relevantnim sve sudove koji su odbacili sve te velikosrpske podvale o Dobrovoljackoj ili ti je najbitnie sto kaze Divjak,Dodik,Tihic i slicni,??????....
citaj ba Bosnolog sta pisem, ja nisam rekla da bio ili nije zlocin u Dobrovoljackoj, ja kazem sta je Divjak rekao
-
kenny_
#1100 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
prije svega, Čedomir nije željan objašnjavanja politike drugih naroda nego suočavanja sa problemima u svome!Alfons Kauders wrote:apsolutno...drTooth wrote:tema je bila "Da li je manji entitet nastao na genocido, odnosno je li genocidna tvorevina?!"
ceda je dosta fulao, ili nije imao muda ili znanja... mogao je poentirati i na toj tvrdnji, koju je dodik ponovio vise puta, i na masi drugih... tipa zasto nema srba u sarajevu, kako je poginulo 30,000 srba u ratu itd... ali ocito se ceda nije najbolje spremio za dodikovu standardnu lafinu, sto me razocaralo - mislio sam da je puuuno bolje upucen