Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
alica.k wrote:vidim neki se osjecaju prozvano...
dajte ako cete se parkirat tako na sred ceste barem ostavljajte broj telefona na vidljivom mjestu da vas se moze nazvat kad smetate...eto BAREM to.
Da ne govorim kako je jedna moja kolegica došla pješke sa Ilidže, a ovdje vidim pojedini kao da su iz carskih ispali.
nevjerovatno...izlazim iz zgrade juce, prolazim pored kontejnera, stoji 5 kontejnera i 4 su pretrpana, znaci nemozes ni iglu baciti vise...peti? zatvoren....ja kontam pun i otvorim ga a ono potpuno prazno!!! Majmuni su bacali smece i pored ovih ostalih ali nikome nije palo na pamet da otvori ovaj peti....boze sacuvaj
olensoner wrote:Problem je sto bi vecina privatnika rekla:"Boli mene neka stvar sto je obustavljen saobracaj, ima da dodjes na posao..."
Kad se proglasi stanje prirodne, tehničko-tehnološke ili druge nesreće, društvom, državom, podjednako "upravljaju" štabovi Civilne zaštite, na osnovama ranije donesenih planova i programa, koje je prihvatila "redovna vlast". Ukoliko Štab CZ odluči zabranu rada za državna i privatna preduzeća (osim specijaliziranih), naredbi se svi moraju odazvati.
To se mora autom na posao?
Evo sad gledam zaglavili mi ispred zgrade vozila niz ulicu i uz ulicu a jedna traka pročišćena od 8 automobila u 6 njih se nalazi po jedno odnosno vozač a u dva ima i suputnik.
Ja za pola sata krećem na posao idem pješke jutros mi je supruga otišal na posao u Hadžiće sa 7 kolega u 8 sati javila mi se 10 i 25 da su stigli u firmu i to autobusom do Ilidže gdje su presjeli u drugi autobus do Rakovice i izašli na Mostarskoma onda pješke jedan dio pa su i nešto autostopom.
Da ste vikend proveli s lopatama a ne tipkali ovdje imali bi se gdje parkirati.
Mojamahala vala nema problema sa parkingom, jer dok su muški lopatali mi žene smo spremale kafe, čajeve.
Last edited by zelenashica on 06/02/2012 13:01, edited 3 times in total.
pa do tebe je onda kad si gospodin pa ti valjda iz ponizenja voziti se taxijem i kad iz inata ili cega vec hoces da eto dodjes svojim autom do grada da bi donio hranu
pa to si mogao i pjeske odnijeti ne nosis vrecu brasna na ledjima
O'zone wrote:To se mora autom na posao?
Evo sad gledam zaglavili mi ispred zgrade vozila niz ulicu i uz ulicu a jedna traka pročišćena od 8 automobila u 6 njih se nalazi po jedno odnosno vozač a u dva ima i suputnik.
Ja za pola sata krećem na posao idem pješke jutros mi je supruga otišal na posao u Hadžiće sa 7 kolega u 8 sati javila mi se 10 i 25 da su stigli u firmu i to autobusom do Ilidže gdje su presjeli u drugi autobus do Rakovice i izašli na Mostarskoma onda pješke jedan dio pa su i nešto autostopom.
Pa vidis da se mora, 2.5 sata bez auta.
Respo ohladi, kultura komunikacije ti je na takvom nivou da bi bio visoko na svom vlastitom spisku.
kokuz_sa wrote:pa jestel zeljele ravnopravnost s muskima..pa eto lopata vam je jako ravnopravna..
sta se sad bunite
stalno kukate da hocete da su zene ravnopravne.da imaju istu platu d amogu radit muski posao..kad treba malo snijega lopatat odmah muskarci su ovakvi il onakvi i nema dzentlmena koji bi se ufatili lopate
btw
Jedini pravi dzentlmen je k***c, digne se svakoj dami da sjedne
kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo
kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo
wannabe_ultra wrote:ja sam opustem i previse bogami .Cistio sam 2 dana da bi mogao ici sa autom na posao, dok je respo gladio muda na forumu i gledao kroz prozor kako mu ciste prilaz
ne radis samo ti i respo radi al je isao pjeske
a auto je ostalo okovano snijegom samo malo s krova skinuo
a jesam li ja cistio ili ne znam ja nemam se ni tebi ni bilo kome pravdati
olensoner wrote:Problem je sto bi vecina privatnika rekla:"Boli mene neka stvar sto je obustavljen saobracaj, ima da dodjes na posao..."
Kad se proglasi stanje prirodne, tehničko-tehnološke ili druge nesreće, društvom, državom, podjednako "upravljaju" štabovi Civilne zaštite, na osnovama ranije donesenih planova i programa, koje je prihvatila "redovna vlast". Ukoliko Štab CZ odluči zabranu rada za državna i privatna preduzeća (osim specijaliziranih), naredbi se svi moraju odazvati.
Da li je to sigurno? Jer po tumacenju koje smo ovih dana culi ni CZ ni druga vlast nema mogucnost da napravi takvu odluku.
CISO tim Sarajevo
potrazuje ili placa?
kad nazoves kazu ti da moras biti na birou i da moras doci u gras na razgovor za posao i ako te prime dat ce ti ugovor na odredjeno vrijeme..a kad pitas koliko s eplaca i sta kazu ne znaju nista to ministarstvo ce odredi kad bude plata gras radnicima
Da li je to sigurno? Jer po tumacenju koje smo ovih dana culi ni CZ ni druga vlast nema mogucnost da napravi takvu odluku.
Nije izdata nikakva zabrana, samo je Ministarstvo civilnih poslova izdalo preporuku da radnici-putnici budu oslobođeni radnih obaveza dok se stanje ne normalizira.
Za hitne situacije uvijek se može uzeti taksi, a i proradio je (donekle) trolejbus i bus.
Po meni je glupost po ovakvoj situaciji uopšte izlaziti iz kuće, osim ako je prijeka potreba/posao.
Fino pjehe (ko u ratu), taksijem, autobusom, trolom...i to je to.
Sve neka gospoda, zaboli ih briga za sve oko sebe, ja, ja i samo ja...gledam one gore što su se parkirali u tunelu...treba fino pauk svakog da odvede na parking i kaznu da im naplate, po zakonu. Čuj ti kabadahija, oni najpametniji pa pravo u tunel na parking.
Kakvi su ljudi postali snobovi i kakva je malograđanština zavladala, papaka nikad više, i svakim danom je situacija sve lošija i lošija.
Papanijada na djelu.