Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MedenoSrce

#1076 Re: Snijeg sirom BiH

Post by MedenoSrce »

alica.k wrote:vidim neki se osjecaju prozvano...
dajte ako cete se parkirat tako na sred ceste barem ostavljajte broj telefona na vidljivom mjestu da vas se moze nazvat kad smetate...eto BAREM to.

:thumbup: :thumbup:

Da ne govorim kako je jedna moja kolegica došla pješke sa Ilidže, a ovdje vidim pojedini kao da su iz carskih ispali.
Wenger

#1077 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Wenger »

nevjerovatno...izlazim iz zgrade juce, prolazim pored kontejnera, stoji 5 kontejnera i 4 su pretrpana, znaci nemozes ni iglu baciti vise...peti? zatvoren....ja kontam pun i otvorim ga a ono potpuno prazno!!! Majmuni su bacali smece i pored ovih ostalih ali nikome nije palo na pamet da otvori ovaj peti....boze sacuvaj :sad:
poznanik

#1078 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

olensoner wrote:Problem je sto bi vecina privatnika rekla:"Boli mene neka stvar sto je obustavljen saobracaj, ima da dodjes na posao..."
Kad se proglasi stanje prirodne, tehničko-tehnološke ili druge nesreće, društvom, državom, podjednako "upravljaju" štabovi Civilne zaštite, na osnovama ranije donesenih planova i programa, koje je prihvatila "redovna vlast". Ukoliko Štab CZ odluči zabranu rada za državna i privatna preduzeća (osim specijaliziranih), naredbi se svi moraju odazvati.
blue_sky

#1079 Re: Snijeg sirom BiH

Post by blue_sky »

bar mozete izaci iz kuce :roll:
respo

#1080 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

sta je to bilo toliko vazno da ikako vozis to nesto u grad?
respo

#1081 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

blue_sky wrote:bar mozete izaci iz kuce :roll:
bar imas konekciju :-)
madner

#1082 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Ok, ako cemo tako, svi koji pjesacite ulicom pravite prekrsaj i treba vas zapisati. Napravite prtinu ili jos bolje ocistite trotoar!
Not My Idea

#1083 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

madner wrote:Ok, ako cemo tako, svi koji pjesacite ulicom pravite prekrsaj i treba vas zapisati. Napravite prtinu ili jos bolje ocistite trotoar!
:D
respo

#1084 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

ako cemo tako
bezobraznim kretenima papcima nekulturnim zabraniti ulaz u grad potpuno

jebem ti logiku
poredis pjesaka koji se moze u svakom trenutku skloniti i poredis auto koje je parkirano a lola otisao bog zna gdje
O'zone
Globalni moderator

#1085 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

To se mora autom na posao?
Evo sad gledam zaglavili mi ispred zgrade vozila niz ulicu i uz ulicu a jedna traka pročišćena od 8 automobila u 6 njih se nalazi po jedno odnosno vozač a u dva ima i suputnik.
Ja za pola sata krećem na posao idem pješke jutros mi je supruga otišal na posao u Hadžiće sa 7 kolega u 8 sati javila mi se 10 i 25 da su stigli u firmu i to autobusom do Ilidže gdje su presjeli u drugi autobus do Rakovice i izašli na Mostarskoma onda pješke jedan dio pa su i nešto autostopom.
respo

#1086 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:
respo wrote:sta je to bilo toliko vazno da ikako vozis to nesto u grad?
da odnesem osamdesetogodisnjaku (80) godina da pojede
a nisi mogao uzeti taxi otici pjeske i sl?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1087 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

nemojte se svadjati :roll:
Not My Idea

#1088 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

kako su svi nervozni :-)

madner :lol: ne zahebaji ljude
zelenashica

#1089 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

Da ste vikend proveli s lopatama a ne tipkali ovdje imali bi se gdje parkirati.
Mojamahala vala nema problema sa parkingom, jer dok su muški lopatali mi žene smo spremale kafe, čajeve.
Last edited by zelenashica on 06/02/2012 13:01, edited 3 times in total.
respo

#1090 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:ne
pa do tebe je onda kad si gospodin pa ti valjda iz ponizenja voziti se taxijem i kad iz inata ili cega vec hoces da eto dodjes svojim autom do grada da bi donio hranu

pa to si mogao i pjeske odnijeti ne nosis vrecu brasna na ledjima
madner

#1091 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

O'zone wrote:To se mora autom na posao?
Evo sad gledam zaglavili mi ispred zgrade vozila niz ulicu i uz ulicu a jedna traka pročišćena od 8 automobila u 6 njih se nalazi po jedno odnosno vozač a u dva ima i suputnik.
Ja za pola sata krećem na posao idem pješke jutros mi je supruga otišal na posao u Hadžiće sa 7 kolega u 8 sati javila mi se 10 i 25 da su stigli u firmu i to autobusom do Ilidže gdje su presjeli u drugi autobus do Rakovice i izašli na Mostarskoma onda pješke jedan dio pa su i nešto autostopom.
Pa vidis da se mora, 2.5 sata bez auta.

Respo ohladi, kultura komunikacije ti je na takvom nivou da bi bio visoko na svom vlastitom spisku.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1092 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

Narode, narode, smirite malo...snijeg je samo pao, nije atomska... :D
Mr.Penguin

#1093 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

kokuz_sa wrote:pa jestel zeljele ravnopravnost s muskima..pa eto lopata vam je jako ravnopravna..
sta se sad bunite
stalno kukate da hocete da su zene ravnopravne.da imaju istu platu d amogu radit muski posao..kad treba malo snijega lopatat odmah muskarci su ovakvi il onakvi i nema dzentlmena koji bi se ufatili lopate

:D :D

btw
Jedini pravi dzentlmen je k***c, digne se svakoj dami da sjedne :D
:thumbup:
Mr.Penguin

#1094 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo
potrazuje ili placa?
zelenashica

#1095 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

Mr.Penguin wrote:
kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo
potrazuje ili placa?
:roll:
respo

#1096 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:ja sam opustem i previse bogami :D .Cistio sam 2 dana da bi mogao ici sa autom na posao, dok je respo gladio muda na forumu i gledao kroz prozor kako mu ciste prilaz :wink:
ne radis samo ti i respo radi al je isao pjeske
a auto je ostalo okovano snijegom samo malo s krova skinuo
a jesam li ja cistio ili ne znam ja nemam se ni tebi ni bilo kome pravdati
madner

#1097 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

poznanik wrote:
olensoner wrote:Problem je sto bi vecina privatnika rekla:"Boli mene neka stvar sto je obustavljen saobracaj, ima da dodjes na posao..."
Kad se proglasi stanje prirodne, tehničko-tehnološke ili druge nesreće, društvom, državom, podjednako "upravljaju" štabovi Civilne zaštite, na osnovama ranije donesenih planova i programa, koje je prihvatila "redovna vlast". Ukoliko Štab CZ odluči zabranu rada za državna i privatna preduzeća (osim specijaliziranih), naredbi se svi moraju odazvati.
Da li je to sigurno? Jer po tumacenju koje smo ovih dana culi ni CZ ni druga vlast nema mogucnost da napravi takvu odluku.
kokuz_sa

#1098 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

Mr.Penguin wrote:
CISO tim Sarajevo
potrazuje ili placa?
kad nazoves kazu ti da moras biti na birou i da moras doci u gras na razgovor za posao i ako te prime dat ce ti ugovor na odredjeno vrijeme..a kad pitas koliko s eplaca i sta kazu ne znaju nista to ministarstvo ce odredi kad bude plata gras radnicima
zelenashica

#1099 Re: Snijeg sirom BiH

Post by zelenashica »

madner wrote:
poznanik wrote:
Da li je to sigurno? Jer po tumacenju koje smo ovih dana culi ni CZ ni druga vlast nema mogucnost da napravi takvu odluku.
Nije izdata nikakva zabrana, samo je Ministarstvo civilnih poslova izdalo preporuku da radnici-putnici budu oslobođeni radnih obaveza dok se stanje ne normalizira.
chuchumbamayumbe

#1100 Re: Snijeg sirom BiH

Post by chuchumbamayumbe »

Za hitne situacije uvijek se može uzeti taksi, a i proradio je (donekle) trolejbus i bus.
Po meni je glupost po ovakvoj situaciji uopšte izlaziti iz kuće, osim ako je prijeka potreba/posao.
Fino pjehe (ko u ratu), taksijem, autobusom, trolom...i to je to.
Sve neka gospoda, zaboli ih briga za sve oko sebe, ja, ja i samo ja...gledam one gore što su se parkirali u tunelu...treba fino pauk svakog da odvede na parking i kaznu da im naplate, po zakonu. Čuj ti kabadahija, oni najpametniji pa pravo u tunel na parking.
Kakvi su ljudi postali snobovi i kakva je malograđanština zavladala, papaka nikad više, i svakim danom je situacija sve lošija i lošija.
Papanijada na djelu.
Post Reply