FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- taxi_driver
#1076 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
i ABiH se lizala sa cetnicima u mostaru a protiv HVO-a. Naravno sa dozvolom Alije. Ja samo kazem progovorit ce svi akteri nekad.Osim onih koji su pod zemljom, i onda ce se vidjeti da nije sve tako crno-bijelo.Bilo je tu i licnog amoniziteta izmedju A.I i F.A.
-
liberty
#1077 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
"prvi covjek" face tv radi samo svoj (novinarski) posao, ocekujem da ce dati prostor i ostalim (prozvanim) akterima agresije na republiku bih
o "babi iz (velike) kladuse":
iz razgovora je vidljivo da nije bio zadovoljan to sto mu je mjesto "prvog covjeka" drzave "nakon izbora ukrao" alija izetbegovic iako istice i sam priznaje da su tadasnja zakonska rjesenja o izboru bila na strani izetbegovica;
nije on razvio taj dio zapadne krajine vec su to ucinili pozderci svojim uticajem u tadasnjem jugoslavenskom drzavnom i politickom vrhu - "babo" se samo (s)nasao "u pravo vrijeme i na pravom mjestu";
koliko god pokusavao izigravati nevinasce za desavanja u zgradi televizije slabo ce mu to poci za rukom jer su cinjenice neumoljive uprkos njegovom izbjegavanju direktnog odgovora na pitanja o pokusaju drzavnog udara izreziranom od strane kos-a, jna i db srbije;
i svakom laiku je jasno da je bih bila puna kontrolnih punktova jos od jeseni 1991. godine na kojima je kontrolu vrsio tko je stigao i tko je htio tako da je njegova prica da je stigao do sarajeva a da ga (skoro) nitko nije zaustavio samo jedna obicna laz;
iz sarajeva je otisao u zapadnu bosnu jer je vidio sansu da ostvari projekt slican stvaranju "srpske bih", odnosno "rs" kao i "hz herceg-bosne" - podlogu je imao u "bihackoj republici" iz 2. svjetskog rata iako je bio svjestan da je to unikat koji je nemoguce ponoviti jer su sasvim druge okolnosti vladale za vrijeme agresije na republiku bih;
stvarajuci "ap zapadna bosna" bio je svjestan da djeluje protiv ustava rbih i da to snosi sve vrste posljedica, osim toga kao prvi covjek tog projekta bio je svjestan da njegovo ostvarenje ne moze dovesti ni do cega drugog osim do unutarnjih bratoubilackih sukoba medju muslimanskim stanovnistvom;
prebacivati krivicu na neke druge (dudakovica) nastavlja s politikom izazivanja sukoba medju bosnjacima bihackog okruga kod kojih je bio u toku proces pomirenja - uostalom on je presudjeni ratni zlocinac od strane pravosudja republike hrvatske - ne treba zaboraviti da je hrvatska abdicu jednim dijelom bila saveznik u toku bh. ratnih desavanja;
govoreci o (skrivenoj) imovini agrokomerca u drugim drzavama ne otkriva cinjenice da je sve to registrirano na njegov i ime njegove rodbine, odnosno njegovih odanih suradnika - prica o njegovoj brizi za narodom i time padaju u vodu;
sasvim je ocito da je on zeljan vlasti i da ce uraditi sve da bi se nje i dokopao - konferencije za stampu, gostovanja u medijima samo su dio tog njegovog (novog) projekta;
neobjektivnost i skrivanje istine od abdica su skroz prisutni - zasto ne objasni suradnju sa vrhom rs-a i herceg-bosne odnosno s milosevicem i tudjmanom, zasto ne kaze otkud arkan, legija i drugi na "njegovoj" teritoriji, zasto su njegove policijske i vojne snage cinile najgnusnije zlocine prema muslimanima koji nisu bili na njegovoj strani?
bio je dio sda i "ne pije mu vode" govoriti neke gluposti o svojim tadasnjim stranackim koleg(ic)ama - mnogi od nas smo svjesni da je sda htjela stvoriti od bih begovat s vlascu nekoliko familija - zasto o tome ne govori jer je znao za to - vjerojatno iz razloga jer je sebe vidio medju tim (begovskim) familijama koje su trebale biti na vlasti u bih;
mediji iz rs-a ga sad citiraju samo u stvarima koje njima odgovara da bi ocrnili armiju rbih i njenu borbu protiv agresorsko-okupatorskih snaga - taman su izabrali pravo vrijeme hajke na dudakovica i akcije "bljesak" i "oluju" samo sto im to ne daje rezultat koji bi htjeli poluciti: agresor i neprijatelj(i) na bih kao drzavu su poznati svekolikoj javnosti
o "babi iz (velike) kladuse":
iz razgovora je vidljivo da nije bio zadovoljan to sto mu je mjesto "prvog covjeka" drzave "nakon izbora ukrao" alija izetbegovic iako istice i sam priznaje da su tadasnja zakonska rjesenja o izboru bila na strani izetbegovica;
nije on razvio taj dio zapadne krajine vec su to ucinili pozderci svojim uticajem u tadasnjem jugoslavenskom drzavnom i politickom vrhu - "babo" se samo (s)nasao "u pravo vrijeme i na pravom mjestu";
koliko god pokusavao izigravati nevinasce za desavanja u zgradi televizije slabo ce mu to poci za rukom jer su cinjenice neumoljive uprkos njegovom izbjegavanju direktnog odgovora na pitanja o pokusaju drzavnog udara izreziranom od strane kos-a, jna i db srbije;
i svakom laiku je jasno da je bih bila puna kontrolnih punktova jos od jeseni 1991. godine na kojima je kontrolu vrsio tko je stigao i tko je htio tako da je njegova prica da je stigao do sarajeva a da ga (skoro) nitko nije zaustavio samo jedna obicna laz;
iz sarajeva je otisao u zapadnu bosnu jer je vidio sansu da ostvari projekt slican stvaranju "srpske bih", odnosno "rs" kao i "hz herceg-bosne" - podlogu je imao u "bihackoj republici" iz 2. svjetskog rata iako je bio svjestan da je to unikat koji je nemoguce ponoviti jer su sasvim druge okolnosti vladale za vrijeme agresije na republiku bih;
stvarajuci "ap zapadna bosna" bio je svjestan da djeluje protiv ustava rbih i da to snosi sve vrste posljedica, osim toga kao prvi covjek tog projekta bio je svjestan da njegovo ostvarenje ne moze dovesti ni do cega drugog osim do unutarnjih bratoubilackih sukoba medju muslimanskim stanovnistvom;
prebacivati krivicu na neke druge (dudakovica) nastavlja s politikom izazivanja sukoba medju bosnjacima bihackog okruga kod kojih je bio u toku proces pomirenja - uostalom on je presudjeni ratni zlocinac od strane pravosudja republike hrvatske - ne treba zaboraviti da je hrvatska abdicu jednim dijelom bila saveznik u toku bh. ratnih desavanja;
govoreci o (skrivenoj) imovini agrokomerca u drugim drzavama ne otkriva cinjenice da je sve to registrirano na njegov i ime njegove rodbine, odnosno njegovih odanih suradnika - prica o njegovoj brizi za narodom i time padaju u vodu;
sasvim je ocito da je on zeljan vlasti i da ce uraditi sve da bi se nje i dokopao - konferencije za stampu, gostovanja u medijima samo su dio tog njegovog (novog) projekta;
neobjektivnost i skrivanje istine od abdica su skroz prisutni - zasto ne objasni suradnju sa vrhom rs-a i herceg-bosne odnosno s milosevicem i tudjmanom, zasto ne kaze otkud arkan, legija i drugi na "njegovoj" teritoriji, zasto su njegove policijske i vojne snage cinile najgnusnije zlocine prema muslimanima koji nisu bili na njegovoj strani?
bio je dio sda i "ne pije mu vode" govoriti neke gluposti o svojim tadasnjim stranackim koleg(ic)ama - mnogi od nas smo svjesni da je sda htjela stvoriti od bih begovat s vlascu nekoliko familija - zasto o tome ne govori jer je znao za to - vjerojatno iz razloga jer je sebe vidio medju tim (begovskim) familijama koje su trebale biti na vlasti u bih;
mediji iz rs-a ga sad citiraju samo u stvarima koje njima odgovara da bi ocrnili armiju rbih i njenu borbu protiv agresorsko-okupatorskih snaga - taman su izabrali pravo vrijeme hajke na dudakovica i akcije "bljesak" i "oluju" samo sto im to ne daje rezultat koji bi htjeli poluciti: agresor i neprijatelj(i) na bih kao drzavu su poznati svekolikoj javnosti
- karanana
#1078 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
cisto da napumpam broj postova.
-
wolf07
#1079 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hajde ovi levati sto su se borili u njegovoj vojsci, ali zar ima "genijalaca" van tog kruga koji mu vjeruju? Ja pamtim to vrijeme kad se on otcijepio i znam kakav je to imalo uticaj na nas borce AR BiH u ostatku drzave. Osim imena i prezimena nema tog podatka koji izadje iz njegovih usta a da mu ja vjerujem! Pustanje Legije na svoju teritoriju (a to je zabiljezila kamera, bar ona ne laze) je sasvim dovoljno da ga kao covjeka prekrizim za sva vremena u bilo kojoj politickoj konstelaciji odnosa. Vama koji jos dvojite oko toga ko je F.A. i kakva je njegova uloga u ratu samo jedna poruka - pa kojeg smo se onda vraga otimali Milosevicu, zar onda nije bilo najpametnije pustiti Balkanskog Kasapina da nam on odredi sudbinu i tacka!
- ExNihilo
#1080 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma ne treba mu uopće davati medijski prostor i priliku da revidira historiju (što je kod nas jako popularno). Trebalo ga je ostavit da truhne na smeću historije kao izdajnik (što jeste) i kao osuđeni ratni zločinac (što jeste) i kao privredni kriminalac (što, takođe, jeste)
- abdic88
#1081 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Babo je bio vrhunski ekonomista, sklon različitim spletkama i ekonomskim manevrima u cilju vlastite dobiti. Kad je takvo iskustvo pokušao prenijeti na politiku nije polučio uspjeha. Naišao je plodno tlo u Krajini za svoje ideje, jer je narod željan vođe, iz svoje gore lista.
Međutim, čak ni u stolnoj Kladuši nema pristalica kao nekad. Stranka pod njegovim patronatom mu je počela izmicati iz ruku. Koliko sam imao prilike shvatiti situaciju, na predstojećim lokalnim izborima on podržava neovisnog umjesto kandidata DNZ-a.
Što se tiče Krajine, ovo poglavlje povijesti je zaključeno.
Međutim, čak ni u stolnoj Kladuši nema pristalica kao nekad. Stranka pod njegovim patronatom mu je počela izmicati iz ruku. Koliko sam imao prilike shvatiti situaciju, na predstojećim lokalnim izborima on podržava neovisnog umjesto kandidata DNZ-a.
Što se tiče Krajine, ovo poglavlje povijesti je zaključeno.
- So What!
#1082 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Šta mislite o logu ove televizije, ja mislim da je najružniji logo nek televizije u BiH. Ovo definitivno treba da se mijenja.
-
Saka
#1083 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Logo je OK, ali ovo (R) treba da brišu odmah da se ne ofiraju, gdje su to oni registrovali trademark?So What! wrote:
Šta mislite o logu ove televizije, ja mislim da je najružniji logo nek televizije u BiH. Ovo definitivno treba da se mijenja.
- ExNihilo
#1084 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bezveze logo, napravit ću im ja bolji za sitnu lovu. Senade, javi seSo What! wrote:
- Erzsebet
#1085 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa ako mu plate, on sigurno hoce, kao sto je i sada uradio, i bezbroj puta prije toga. Taj debelokozac ce podnijeti i Karadzica, nije to njemu problem, samo da mu se plati.karanana wrote:sa svim se slazem, da je babo svakom obezbijedio po milion maraka, ucinio je grijeh koji nicim nece saprati, a to je izdaja domovine i lizanje sa agresorom i ubicama.
jedino sto ja mislim da je dobro sto je senad imao interviju, neka. licno ja bih volio i da sutra sa karadzicem ili mladicem sjedne.
- So What!
#1086 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bio bi bolji da je sitniji i da su slova u jednoj liniji.Ellinor wrote:Bezveze logo, napravit ću im ja bolji za sitnu lovu. Senade, javi seSo What! wrote:
-
abakus
#1087 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
jeeebes logo 3 mjeseca NEMA PLATA pola raje
daj plate senade i plati nam zdrvstveno ,nemozemo doktoru 
-
abakus
#1088 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
So What! wrote:
PLATEEEEEE DAJ PLATEEEE
- ExNihilo
- So What!
#1090 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
abakus wrote:So What! wrote:
PLATEEEEEE DAJ PLATEEEE![]()
- Kardelj01
#1091 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Neki novinari su već napustili TV jer plate nema, ali kod nas svakako funkcioniše ovako:
-
evo mene
#1092 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Počeo je i završava sa Fikretom Abdićem. KRAJ SENADA HADŽIFEJZOVIĆA!!!
- maxfire
#1093 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne gledam mnogo TV, jednom kad sam prebacio na Face TV bio je video od TED: Ideas worth spreading. Dobili su bonus poena zbog toga, muzika ne pogodi uvijek moj ukus ali to nije problem.
Toliko od mene.
Toliko od mene.
-
StupskaBitanga
#1094 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kokice u rukama i pratim
Hajmo neka leti perje
Hajmo neka leti perje
- karanana
#1095 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
e ja, to sam htio da napisem, ali uvijek zaboravim a kad se sjetim nemam internet, ali evo ga:
ovdje mu mnogi zamjeraju za onaj dupelizacki interviju sa dodikom prije 3-4 godine. i ja sam mu zamjerao za vrijeme intervijua. ali ustvari onaj interviju pokazuje senadovu brilijantnost da od sagovornika izvuce ono sto zeli da cuje od njega, da se sagovornik otvori. senad od intervijua kroz spontana pitanja opusti sagovornika i onda napravi interviju interesantnim. i eto taj dodikov interviju. to je jedini interviju ikad, gdje je dodik rekao da je u srebrenici pocinjen genocid. i vidjeli ste da je chedo u duelu sa dodikom citirao tu izjavu iz senadovog intevijua i uhvatio dodika u lazi da to nikad nije izjavio. takodjer tu je dodik rekao mnoge pozitivne stvari o bosni i hercegovini. pa jeli se dodik ulizivao senadu ili je senad njemu, i ko je kome platio?
ovdje mu mnogi zamjeraju za onaj dupelizacki interviju sa dodikom prije 3-4 godine. i ja sam mu zamjerao za vrijeme intervijua. ali ustvari onaj interviju pokazuje senadovu brilijantnost da od sagovornika izvuce ono sto zeli da cuje od njega, da se sagovornik otvori. senad od intervijua kroz spontana pitanja opusti sagovornika i onda napravi interviju interesantnim. i eto taj dodikov interviju. to je jedini interviju ikad, gdje je dodik rekao da je u srebrenici pocinjen genocid. i vidjeli ste da je chedo u duelu sa dodikom citirao tu izjavu iz senadovog intevijua i uhvatio dodika u lazi da to nikad nije izjavio. takodjer tu je dodik rekao mnoge pozitivne stvari o bosni i hercegovini. pa jeli se dodik ulizivao senadu ili je senad njemu, i ko je kome platio?
- poznanik
#1096 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
karanana wrote:e ja, to sam htio da napisem, ali uvijek zaboravim a kad se sjetim nemam internet, ali evo ga:
-
StupskaBitanga
#1097 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
televiziju i TV program ne cine 2 emisije 2x sedmicno
-
wolf07
#1098 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Senad je dobar novinar. Mislim da mi boljeg i nemamo u ovom trenutku uz par likova koji rade neke druge poslove (npr.Smajic). No kad smo vec kod intervjua sa Abdicem i pomenutih kikseva Hadzifejzovica (malko naglaseni ego, ponekad losa priprema i sl.) ja mu od svega najteze prastam intervju sa Momirom Bulatovicem, e onog glupana je mogao i trebao rasturit na proste faktore ali taj problem lose pripreme za intervju se pokazao u punom sjaju, steta.
- luckylaka
#1099 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
karanana wrote:e ja, to sam htio da napisem, ali uvijek zaboravim a kad se sjetim nemam internet, ali evo ga:
-
evo mene
#1100 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa da tekma nije na FACE TV??? http://www.teve.ba/article/10588/prijen ... a-sarajevo