SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- amrica
#1076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pa bolje da jedan ovakav ne doceka sljedeci rodjendan nego neki slucajni prolaznik, neka mama troje djece, ili neciji dedo, ili necije dijete... ko se nadje stvoru u blizini
- hopi
#1077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
slažem se, osilili su se, umislili da mogu raditi šta hoće bez nekih posljedica, države da to riješi pa je bolje da je što manje takvih tipova.amrica wrote:pa bolje da jedan ovakav ne doceka sljedeci rodjendan nego neki slucajni prolaznik, neka mama troje djece, ili neciji dedo, ili necije dijete... ko se nadje stvoru u blizini
- Not My Idea
#1078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
radi se o tome sto i mogu. nazalost.hopi wrote:slažem se, osilili su se, umislili da mogu raditi šta hoće bez nekih posljedica, države da to riješi pa je bolje da je što manje takvih tipova.amrica wrote:pa bolje da jedan ovakav ne doceka sljedeci rodjendan nego neki slucajni prolaznik, neka mama troje djece, ili neciji dedo, ili necije dijete... ko se nadje stvoru u blizini
lako je govorit "ne bi mogao nekom pozelit da ne doceka rodjendan" dok ne upuca/pregazi/premlati il posalje na aparate nekog tvog..
- despina
#1079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Not My Idea wrote:samo da i ovdje pljunem na ovu drzavu.
dijete koje je '93 godiste zari i pali. benjamine delalicu, za iduci rodjendan ti zelim da ga ne docekas. rahat ti, rahat mi.
i onda ovo
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120124038
Herak je 5-6 puta udario Amara u glavu kundakom pišolja i tada je Heraku na leđa skočila jedna djevojka koja je htjela pomoći Amaru.
Herak je 10. maja 2009. godine u Sarajevu pucao na automobil Nejre Varatan, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, a u kojem se vozila sa suprugom. On je za nasilničko ponašanje i saučesništvo u ubistvu Amara Mistrića dobio četiri godine zatvora, a za izazivanje opšte opasnosti (kada je pucao na trudnicu) tri godine te mu je izrečena ukupna jedinstvena kazna od šest godina i osam mjeseci zatvora.
Edin Vuk je od ranije poznat policiji i osuđivan je. U slučaju pucnjave ispred sarajevske Katedrale, kada je jednog mladića ranio u ruku, Vukovi roditelji su platili ranjenom 10.000 maraka da odustane od krivične prijave, što je mladić i učinio. Tako je ovo krivično djelo prošlo nekažnjeno. Nedavno je osuđen na 20 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja, jer je 2. jula 2009. godine u Ilijašu ušao u prodavnicu 'Mobil Frend', gdje je izvadio pištolj iza pasa i repetirao ga te drškom više puta udario u glavu vlasnika radnje, nanijevši mu teške povrede. Poslije samo mjesec dana, ubijen je Amar Mistrić"
PU!
nekom željeti smrt nije ok, ali tebe u potpunosti razumijem.
da imamo normalnu državu, ja bih željela benjaminu i njemu sličnim, da dožive još 100 rođendana u nadi da će makar polovicu životnog vijeka provest gdje im je mjesto, a to je ZATVOR!
zbog dovoljnih primjera kako naša država postupa sa kriminalcima, radije bih ga vidjela metar pod zemljom nego slobodnog na ulici.
benjamin i benjaminovci su ološ društva i davno su izgubili pravo na slobodu!
al neka zato njegova sestra postuje benjine fotke po fb uz citate "imati brata znači u životu ne biti sam"
fuj
- JThomas
#1080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
e, znate koliko su njemu bitni tuđi (naši) životi, toliko da puca u punom bezistanu i vozi kola drogiran.
- BHF_Manijak
#1081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma mosa smrtne kazne ba, jebo ovo nase pravosudje, Amerika je tu kralj! Dodo bih jos i serijat ali proglasit ce me lokalni dezurni fundamentalistom Kakav zatvor kakve trice, jos ce gori debil izaci, fino "na injekciju" i mirna Bosna! 
- Miki123
#1082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Miki123 wrote:zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
Da se odma' prijavim za sarajevske BOPE
- kokuz_sa
#1084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nazalost bajke su samo za malu djecurliju
- amrica
#1085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kokuz_sa wrote:nazalost bajke su samo za malu djecurliju
a pistolji za veliku
-
BadBoy
#1086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ništa nisi bolji od njih onda, vidiš koliko smo mi krvoločna nacija....Miki123 wrote:zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
-
nihil_
#1087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa da se onda ti nedojebani bilderi izivljavaju na svakom zivom.Miki123 wrote:zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
-
mahalas505
#1088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A rjesenje je onda da jednim pacifistickim nacinom i resocijalizacijom dopremo do njihovih bolesnih umova, jel tako? A dotle ide ona pjesma od Z. Pusenja "Sa Bara se niko ne vraca..."BadBoy wrote:Ništa nisi bolji od njih onda, vidiš koliko smo mi krvoločna nacija....Miki123 wrote:zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
Last edited by mahalas505 on 24/01/2012 23:19, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne znam da li su deklarativni zagovornici pravne države ikada čuli za policiju, sud i zatvor ili misle da je to kletva za nedočekivanje sljedećeg rođendana? 
- chuchumbamayumbe
#1090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo nemojte uvoditi policijski sat i zamračivanje. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kako si uspio povezati bildere sa ovim ?nihil_ wrote:Pa da se onda ti nedojebani bilderi izivljavaju na svakom zivom.
-
BadBoy
#1092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sve su te nasilne metode divne i krasne u teoriji dok ne popiješ ti, nevin i nedužan metak od istog tog BOPE-a jer su te pogrešno skontali. Bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i kaput.... Ne kontam vas, pa nisu ljudi džaba tolika stoljeća razvijali i napredovali u socijalnom, pravnom i kazneno-popravnom smislu da smo mi sada pametniji i mislimo da treba vratiti Inkviziciju i lov na vještice :S :S Stvarno bih volio čuti argumente za.
-
Mr. Brightside
#1093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ima traumeleet wrote:Kako si uspio povezati bildere sa ovim ?nihil_ wrote:Pa da se onda ti nedojebani bilderi izivljavaju na svakom zivom.
- Cyrax
#1094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
BOPE nedojebani bilderi? Siguran?nihil_ wrote:Pa da se onda ti nedojebani bilderi izivljavaju na svakom zivom.Miki123 wrote:zamisli, otpustit kompletan sa mup, formirati jedinice ala brazilski BOPE sa dugim cijevima, maximalno opremljeni i samo ih puštat ko kerove navečer. mislim da bi uz 20 takvih grad bio miran ko bubica.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa jel' ti treba bolji argument od ovog trenutnog stanja ?BadBoy wrote:Sve su te nasilne metode divne i krasne u teoriji dok ne popiješ ti, nevin i nedužan metak od istog tog BOPE-a jer su te pogrešno skontali. Bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i kaput.... Ne kontam vas, pa nisu ljudi džaba tolika stoljeća razvijali i napredovali u socijalnom, pravnom i kazneno-popravnom smislu da smo mi sada pametniji i mislimo da treba vratiti Inkviziciju i lov na vještice :S :S Stvarno bih volio čuti argumente za.
Ili tebi odgovara da Mjesecar vadi svakog kriminalca iz zatvora ?
Eto necemo uvesti BOPE, dovest' cemo Batmana..
-
BadBoy
#1096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E tako, već smo sada došli do drugog, goreg problema - korupcija u svim nivoima i institucijama ove kvazi države.
- Not My Idea
#1097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sve to stoji al je problem sto kod nas, i nakon tih stoljeca, kazneno-popravni sistem ne valja 5 para.BadBoy wrote:Sve su te nasilne metode divne i krasne u teoriji dok ne popiješ ti, nevin i nedužan metak od istog tog BOPE-a jer su te pogrešno skontali. Bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i kaput.... Ne kontam vas, pa nisu ljudi džaba tolika stoljeća razvijali i napredovali u socijalnom, pravnom i kazneno-popravnom smislu da smo mi sada pametniji i mislimo da treba vratiti Inkviziciju i lov na vještice :S :S Stvarno bih volio čuti argumente za.
osude nekog kera na 5-6 godina za ubistvo a on izadje za 4.5, jos gori, kao prava krvolocna dzukela
-
mahalas505
#1098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ti hoces argumente a spominjes inkviziciju i lov na vjestice. Malo smjesno, zar ne?BadBoy wrote:Sve su te nasilne metode divne i krasne u teoriji dok ne popiješ ti, nevin i nedužan metak od istog tog BOPE-a jer su te pogrešno skontali. Bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i kaput.... Ne kontam vas, pa nisu ljudi džaba tolika stoljeća razvijali i napredovali u socijalnom, pravnom i kazneno-popravnom smislu da smo mi sada pametniji i mislimo da treba vratiti Inkviziciju i lov na vještice :S :S Stvarno bih volio čuti argumente za.
Ja licno nisam za ove BOPE odrede, jer kad dodje to toga, to je onda dno. Ali takodjer, nesto ne vidim da manje kazne i smanjena represija od strane policije za pocionice krivicnih djela da su uticali na smanjenje istih.
-
BadBoy
#1099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jedino sa čime ću se stvarno složiti bez pogovora jeste da smo mi malo politili i prihvatili te neke "Evropske" standarde za koje realno nismo dosegli ni kulturalno ni mentalno. Ovakve kazne su primjerene za gore Nordijske zemlje, Njemce, Austrijance zato što su oni mentalitetom drugačiji. Eh sada, ko zna kakvih je sve pritisaka na nas bilo da provedemo ove reforme...
- Suicidal Siberian
#1100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
BiH i Sarajevu su potrebne dvije stvari:
- RICO: http://en.wikipedia.org/wiki/Racketeer_ ... ations_Act
- jedinice po uzoru na BOPE, ne u takvom obimu i nacinu djelovanja jer ipak porediti Rio i Sarajevo je malo glupo, mada bi i unatoc tome trebalo pogledati usporedbu rezultata djelovanja kriminala u Riu i Sarajevu i onda u obzir uzeti razliku u broju stanovnika itd...mislim da bi se syebali kad bi vidjeli rezultate.
- RICO: http://en.wikipedia.org/wiki/Racketeer_ ... ations_Act
- jedinice po uzoru na BOPE, ne u takvom obimu i nacinu djelovanja jer ipak porediti Rio i Sarajevo je malo glupo, mada bi i unatoc tome trebalo pogledati usporedbu rezultata djelovanja kriminala u Riu i Sarajevu i onda u obzir uzeti razliku u broju stanovnika itd...mislim da bi se syebali kad bi vidjeli rezultate.