Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
justdoit

#1076 Re: Al Jazeera Balkans

Post by justdoit »

johntra wrote:Ovo je onaj njen Amerikanac, sigurno... :D
Zlobno, bljak...

Spadam u one koji su prije pocetka emitovanja Al Jazeere sumnjali i pitali se otkud Arduana tamo, ali prilicno brzo nakon sto se uvjerih sta i kako ona u vijestima radi, moram priznat da me jako pozitivno iznenadila.

Valjda smo nju na Hayatu gledali kako godinama radi u tom "hayatskom maniru", pa kad pokaza da zna i kvalitetna i profesionalna bit, zabezeknuse se mnogi (govorim u mnozini jer nije samo moje misljenje, vec zakljucak razgovora s rajom i poznanicima).

Ili je to znala i prije, ali morala raditi kako se na Hayatu zahtijevalo, ili je jednostavno Al Jazeera izvukla to nesto iz nje, naucila je, sta god, ali zena radi fine ljudske price. Od mene, svaka cast :thumbup:

Btw, jeste vidjeli video zid za genocid u Srebrenici?

Opet - svaka cast!!!
opa22

#1077 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

i ja sam se prijatno iznenadio Arduanom, od nekada omrzene Hayatovke postala mi je pravo draga

ali i dalje su mi Mirjance, Dalija, obje Ivane i Marko Pavlovic bez konkurencije
bijela

#1078 Re: Al Jazeera Balkans

Post by bijela »

Adnan je opet u Srebrenici :) :thumbup:
IgiPop

#1079 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Prenos uživo na youtube je za čistu desetku! Svaka čast AJB.
http://www.youtube.com/user/AJBalkans/featured
Bodkin

#1080 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bodkin »

crnoplavo wrote:
BHF_Manijak wrote:A jebote jeste navalali na curu, klasicno bosanski, sveze se jedne stvari koja je apsolutno nebitna za samu temu i poentu! :roll: :oops:
Ok ba, ne zna...
i sta sad treba ostat nijem na takvo frapantno neznanje, dopustiti da sutra sramoti ne samo sebe vec i cijelu nam drzavu...
i sta si se ti nasao pozvanim da je branis, upadas u raspravu ko padobranac, prepotentan i n......, postredi nas svog oftopicarenja, tema je aljazerra
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
IgiPop

#1081 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Odlično i brzo reagovanje AJB o vijestima iz Sirije. Svaka čast!

http://balkans.aljazeera.net/makale/ubi ... -u-damasku
markoanic

#1082 AJB

Post by markoanic »

dakle koji je smisao ulaganja 30.000.000 eura u tu news televiziju ? kao sto sami tvrde nece biti profitabilni jos barem 5 godina a kako stvari stoje tesko da ce se i onda probiti u komercionalne sfere .

tvrde da im novac nije interes ali tko ima toliko novca da mu novac vise nije vazan i da ne zeli zaraditi jos vise . ma sve mi je to malo sumnjivo .

imam al jazeeru balkans na kabelskoj i ne kazem da nemaju dobre novinare ali nema niti jedne jedine reklame . koliko sam vidio na njihovoj facebook stranici najvise lajkova imaju iz bih dakle odvas .

http://bs.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera_Balkans
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1083 Re: AJB

Post by PipiDugaDevetka »

Paranoae aljazeeritis! BMK za Al Jazeeru, ne'am tv. prijemnik uopšte. Napaljen si previše. ZETRU smo tek popravili zahvaljujući Huanu Antoniju Samaranch-u.
markoanic

#1084 Re: AJB

Post by markoanic »

ma nisam paranoican nego su mogli bolje uloziti tih 30 milja . sta nisu dali sarajevu da bude domacin jos jedne olimpijade kada katarci imaju toliko para da mogu kupiti domacinstvo za svijetsko nogometno prvenstvo ?

ja isto gledam al jazeeru balkans i kazem da nije losa ali pomalo vuce na politicku odluku a ne na ekonomski isplativ projekat .
papedzaja

#1085 Re: AJB

Post by papedzaja »

Moraš malo poznavati odnose na toj tv da bi shvatio kako funkcioniše. Njih ne interesuju reklame i komercijala. Funkcionišu jako jednostavno. Naprave budžet i čovjek/vlasnik uplati novac potreban za te svrhe. Ne ovise ni o kome , ne navlače ni za koga. Često okrenem njihov program, imaju odlične dokumentarce, dobre kontakt emisije, plus imaju najprofesionalnije novinare na našem prostoru. Što se mene tiče osvježenje veliko.
quarterback

#1086 Re: AJB

Post by quarterback »

koliko sam gledao odlicni su, ipak ih ne gledam iz dva razloga

a) gledam tv mozda pola sata dnevno
b) necu da u mi se u tih pola sata zalomi neki od nasih "politicara"
markoanic

#1087 Re: Al Jazeera Balkans

Post by markoanic »

pa kanal nije niti namjenjen 24 satnom gledanju vec prije svega sat vremena informiranja . koliko ja znam u sarajevu je terestialan prenos kanala ali mi ostali imamo ga na kabelskoj .

radi se o mozda prevelikoj lovi za taj program koji zapravo i nema konkurenciju jer jedini pokriva regiju dok su vijesti ostalih kanala posvecene vise dogadajima u drzavi .
wolf07

#1088 Re: Al Jazeera Balkans

Post by wolf07 »

Zahvaljujuci infrastrukturi koju su razvili prije dolaska na Balkan ova TV kuca je vec nedosanjani san za sve televizije u regionu. Dovoljno je pogledati kakva je produkcija dokumentarnih emisija ili recimo ko su sagovornici u nekim tematskim emisijama. Jbt, na ovim ostalim televizijama imaju iste sagovornike za sva pitanja od kuhanja do politike, ponekad se pitam da li su ti ljudi pustili korijenje, lafo analitičari za ovo i ono a u stvari k'o da su zaposleni na lokalnim televizijama. I sto je najzanimljivije, kako je stanje katastrofalno u BiH (imate desetak gostiju koji se razumiju u sve - Grebo, Curak, Spahic, Papic, Kukic....) isto tako je i u Hrvatskoj i Srbiji na HRT-u, RTS-u, B-92, RTL i Nova TV, otrase usi jedni te isti ljudi za sve!
detroit-mercy

#1089 Re: AJB

Post by detroit-mercy »

markoanic wrote:ma nisam paranoican nego su mogli bolje uloziti tih 30 milja . sta nisu dali sarajevu da bude domacin jos jedne olimpijade kada katarci imaju toliko para da mogu kupiti domacinstvo za svijetsko nogometno prvenstvo ?ja isto gledam al jazeeru balkans i kazem da nije losa ali pomalo vuce na politicku odluku a ne na ekonomski isplativ projekat .
Pa hebote, nije olimpijada 30 miliona ili igracka pa da se tek tako daje. Olimpijade danas kostaju vise milijardi dolara i iskreno, zapamticete kada je neka od kokuz drzava dobila organizaciju iste, nego bice ko sad za ova evropska, udruzi se vise kokuza pa ako moze.
A glede strategije, hebiga ljudi planirajue 10-15 godina unaprijed, ko zna kakvi su planovi tih igraca za buducnost. Plus, ti seici mi ponekad lice na malu djecu, ono imaju toliko para pa hajde da se malo poigram i ovdje.
gle_ti_to

#1090 Re: Al Jazeera Balkans

Post by gle_ti_to »

Zna li netko gdje se moze naci program od al jazeere balkans, voljela bi pogledati opet dokumentarnu emisiju, gledala sam je samo pri kraju prije neki dan. Hvala :)
karanana

#1091 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

imas na njihovom sajtu sve dokumentarce.
blakans.aljazeera.net
gle_ti_to

#1092 Re: Al Jazeera Balkans

Post by gle_ti_to »

karanana wrote:imas na njihovom sajtu sve dokumentarce.
blakans.aljazeera.net
Ne mogu ja tamo naći, samo vidim priloge :?
karanana

#1093 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

koja je emisija?
ovdje je 16 stranica dokumentaraca, zar je moguce da nema tog tvog ovdje?
http://balkans.aljazeera.net/programmes/dokumentarci
gle_ti_to

#1094 Re: Al Jazeera Balkans

Post by gle_ti_to »

karanana wrote:koja je emisija?
Bilo je o autističnoj curici
gle_ti_to

#1095 Re: Al Jazeera Balkans

Post by gle_ti_to »

karanana wrote:koja je emisija?
ovdje je 16 stranica dokumentaraca, zar je moguce da nema tog tvog ovdje?
http://balkans.aljazeera.net/programmes/dokumentarci
Nema :sad: znam većinu ovih dokumentaraca više puta se ponavljalo pa sam dobar dio i pogledala al ove emisije nigdje, ne čujem ni najavu da će biti opet. Ne kužim na osnovu čega ovi za web stranicu odlučuju što će im ići na web a što ne
IgiPop

#1096 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Evo tražene emisije, bar mislim da je to:

http://youtu.be/RoYiU8-eqpw
gle_ti_to

#1097 Re: Al Jazeera Balkans

Post by gle_ti_to »

Jeste :) da to je ta, hvala puno :)
abakus

#1098 Re: Al Jazeera Balkans

Post by abakus »

Al Jazeera - jos jednom u svojim javljanjima s mjesta zahvacenih pozarom potvrdila da je najbolja tv kuca! Svaka cast!
Last edited by abakus on 26/08/2012 09:50, edited 2 times in total.
pravaistina

#1099 Re: Al Jazeera Balkans

Post by pravaistina »

AL JAZEERA IS THE BEST.
Salju ljude na teren uz najjacu logistiku, sve osigurano...a ne k'o TV1. Svojim reporterima da pola pastete i kazu: "Dosta ti za danas, al' nemoj sve pojes'. Valja i sutra na teren, pa nek' ti se nadje!" Ahahahaha
BHF_Manijak

#1100 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Opet se šporedi AJB sa bilo kojim nasim medijem, strasno ljudi - strasno! :lol: :lol: :roll:

Uozbiljite se, nijedna jedina nasa TV kuci, pa ni BHT i FTV ne mogu finansijski pratiti STRANOG ulagaca, opustite se! :wink: :oops:
Locked