Covjece, ti rece da hoces da pricamo argumentima, daj mi argunemte, ja ti dajem argument za argumentom.rizibizi wrote:Nista ti nisi skontao po pitanju stednje iz mog gornjeg posta. Das Dafini i Gazda Jedi 100 DM i ostanes bez njih a ocekujes dobru kamatu (tih tvojih 1500+ koliko napisa) em si ostao bez para, em si ostao bez kamate. Das istih tih 100 DM u "normalnu" banku sa "prihvatljivom" manjom kamatom i rahat si kamata uvijek ista, pare na sigurnom, ti kao stedisa zadovoljan jer iza te "normalne" banke stoji EU, fondovi, osiguran kapital itd. i sl. Ukratko
Sad ovo treba da ispadne ti kao napadas a ja kao branim RB. Opet otidji na stranicu RBI (ovo i je international valjda zato sto imaju poslovnice po selima i africkim pustarama gdje nema para i gdje niko nece) pa se malo informisi o anonimnosti navedene banke i nemoj pricati napamet. Blago nasem bankarskom sektoru kad nam je najjaca banka u drzavi anonimna kome to mi pare dajemo. Osim toga kad smo tako jako trziste sto nam ona filantrop i humanitarka nije dovela "neanonimnu" HSBC banku, kazu da ima seme tamo.
Ne govorimo o Jugoslaviji, niti historiji bankarstva, pricaj mi o RB danas, u okviru BiH i pravnom sistemu BiH u konkurenciji sa drugim.
Govorimo o danasnje vrijeme, na danasnji dan u stednji, u drzavi gdje meni garantuje moja drzava da mi vraca iznos do 50.000,00 KM ukoliko banci iblo sta bude, daj mi odgovor molim te, argumentima, a da se ne pozivas na internacionalnu web stranicu, bankarsku historiju i jugoslaviju, jer me to ne zanima.
Daj mi odgovor na prosta pitanja. Sto se tice RB u EU pitaj bilo kojeg prijatelja koji zivi u Njemackoj, Austriji, Norveskoj ... sta mislje o njihovoj popularnosti, znal iko ista o njima.
Dakle samo mi daj odgovor:
Objasni meni kao osobi koja zeli da stedi, zbog cega su oni za mene najbolji u BiH, da li se meni isplati svake godine izgubit 1.500,00 KM na stednji zato sto su "najbolji", i da li ce meni drzava garantovati veci iznos od 50.000,00 KM koliko garantuje Agencija za osiguranje depozita BiH zato sto su oni najbolji ili cu imati garanciju do 50.000,00 KM bez obzira na to sto su najbolji ?
Sta meni to znaci kao stedisi sto su "najbolji", osim da gubim 1.500,00 KM godisnje ?