SDA-All about

Post Reply
fidoremilienko

#1076 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

heroj84 wrote:Semso Mehmedovic iz SDA pokrenuo inicijativu da im se plate u parlamentu smanje za 20 %... Svaka cast! E sada da vidimo ko ce bti protiv i hocel federalna ih tacno nabrojati...
Jest, nakon sto je nakr'o moze sad...tipicno mazanje ociju pred lokalne izbore :-)
Skijaš

#1077 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

fidoremilienko wrote:
heroj84 wrote:Semso Mehmedovic iz SDA pokrenuo inicijativu da im se plate u parlamentu smanje za 20 %... Svaka cast! E sada da vidimo ko ce bti protiv i hocel federalna ih tacno nabrojati...
Jest, nakon sto je nakr'o moze sad...tipicno mazanje ociju pred lokalne izbore :-)
Valja li prijedlog ili ne valja ? To je sve što je bitno. Čuj on se nakr'o pa sad treba pustiti i druge ?
fidoremilienko

#1078 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

Skijaš wrote:
fidoremilienko wrote:
Valja li prijedlog ili ne valja ? To je sve što je bitno. Čuj on se nakr'o pa sad treba pustiti i druge ?
Prjedlog valja, ali licemjerstvo ne valja. Sad mi dobro dodje ona "ko o cemu, kurva o postenju..."
Corto Maltese

#1079 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

fidoremilienko wrote:
Ali SDP i SNSD ne daju da se narodu mažu oči, te su ovu inicijativu, u osnovi već sedam godina staru, složno odbili.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/smanjenj ... /120427152
Skijaš

#1080 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

fidoremilienko wrote:
Skijaš wrote:
fidoremilienko wrote:
Prjedlog valja, ali licemjerstvo ne valja. Sad mi dobro dodje ona "ko o cemu, kurva o postenju..."
Znaaaaaačiiiiiiii, prijedlog je trebalo podržati ?
fidoremilienko

#1081 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

Corto Maltese wrote:
fidoremilienko wrote:
Ali SDP i SNSD ne daju da se narodu mažu oči, te su ovu inicijativu, u osnovi već sedam godina staru, složno odbili.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/smanjenj ... /120427152
Sto bi prihvatili? :lol:

E pa stvarno, ludnica. Bili tolike godine u vlasti i nista po tom pitanju nisu ucinili, sad kad treba da ih istjeraju, SDA se toboze interesuje za narod i drzavu. :-) Licemjerno, da licemjernije ne moze biti. Ciganluk, ma nema rijeci kojom bih to opisao. Fuj, fuj, fuj....ne zna se ko je gori
fidoremilienko

#1082 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

Skijaš wrote: Znaaaaaačiiiiiiii, prijedlog je trebalo podržati ?
Tacno tako. Samo se pitam sto taj prijedlog nije dosao ranije? Zasto SDA nije krenula sa kresanjem kadrova na svim nivoima vlasti? Imali su vremena. Zasto, o zasto? Milion zasto, niti jedan da valja zato...
Bosnjak333

#1083 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Kako to Avaz nije objavio. :lol: :lol: :lol:
Skijaš

#1084 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

fidoremilienko wrote:
Tacno tako. Samo se pitam sto taj prijedlog nije dosao ranije? Zasto SDA nije krenula sa kresanjem kadrova na svim nivoima vlasti? Imali su vremena. Zasto, o zasto? Milion zasto, niti jedan da valja zato...
Pa znamo, SDA likovi su poput šugavih kerova pored kontejnera i tu ne treba imati iluzije. Ali kad predlože nešto dobro, to treba podržati a ne da SDP za zadržavanje privilegija pokuša kriviti SDA. Mislim, jesusfuckingchrist, zar imaju tako nisko mišljenje o svojim glasačima ?
fidoremilienko

#1085 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

Skijaš wrote:
fidoremilienko wrote:
Pa znamo, SDA likovi su poput šugavih kerova pored kontejnera i tu ne treba imati iluzije. Ali kad predlože nešto dobro, to treba podržati a ne da SDP za zadržavanje privilegija pokuša kriviti SDA. Mislim, jesusfuckingchrist, zar imaju tako nisko mišljenje o svojim glasačima ?
Hebe se meni i za jedne i za druge. Najvolje bi bilo da se moze gumicom izbrisati sve ;)
K1ng30

#1086 Re: SDA-All about

Post by K1ng30 »

Fakat se pitam jesu li ovi iz SDA normalni,20 godina povecavaju sebi plate i kad su otjerani sa vlasti sad treba smanjit plate. Samo u BiH se ovo moze desavat cccc
Skijaš

#1087 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

K1ng30 wrote:Fakat se pitam jesu li ovi iz SDA normalni,20 godina povecavaju sebi plate i kad su otjerani sa vlasti sad treba smanjit plate. Samo u BiH se ovo moze desavat cccc
Da, oni su debili. A veći su debili oni koji to odbijaju uz objašnjenje da se radi o licemjerju SDA.
fidoremilienko

#1088 Re: SDA-All about

Post by fidoremilienko »

Skijaš wrote:
K1ng30 wrote:Fakat se pitam jesu li ovi iz SDA normalni,20 godina povecavaju sebi plate i kad su otjerani sa vlasti sad treba smanjit plate. Samo u BiH se ovo moze desavat cccc
Da, oni su debili. A veći su debili oni koji to odbijaju uz objašnjenje da se radi o licemjerju SDA.
Sve je ok, samo bih ja to obrnuo. Po meni su veci debili SDA-ovce
ScoobyDoo

#1089 Re: SDA-All about

Post by ScoobyDoo »

condy wrote:
Skijaš wrote:
condy wrote:Ni Tihiću ni Lagumdziji a pogotovo Radončiću, nije stalo do države, već do fotelja i vlasti. To je njima jedino bitno, vlast i moć a sve drugo može propast ( i propada ). Svako onaj ko izadje na izbore i uopće glasa, po meni je budala!

Za koga da ovdje glasam :?

Neću više glasati, jer ne želim na bilo koji način, pa i na taj način, da legitimišem lopovluk i korupciju. :)
Glasaj za Našu Stranku, SDU, LDS
SDU i LDS-ne hvala; Naša stranka- ko zna možda, ali za sada sigurno apstiniram... :)
Nemoj se uvrijediti, jer rijetko komentarisem na ovom podforumu, po broju postova nikako jelde :mrgreen: , ali apstinacija na izborima je jednaka glasu za fasizam. To je jedini trenutak, kad se zapravo vlast nalazi u rukama gradjana. Izadji na izbore, uzmi listic i napisi " nemam za koga da glasam mamu vam yebem svima !!! " ! Ako nista, radi sebe, svoje djece i prijatelja, pokazi svima da je izlazak na izbore vazan. Da li ce se nesto promijeniti ili nece, nije na jednom covjeku. Ti za sebe mozes reci da si ucinio koliko si mogao... Dovoljno je :thumbup:
Trebam te

#1090 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Bravo za post, treba izaci na izbore i glasati. :thumbup: :bih:

Gradjani koji ne izadju na izbore cesta praksa je da njihov glas zaokruzi neko u korist svoje stranke :(
heroj84

#1091 Re: SDA-All about

Post by heroj84 »

I ako je pluralizam neka je.. Hajde sada da budu svi sto veci pluralisti pa predloze jos vece smanjenje takvih naknada... I ne znam da li ste upoznatti al isti taj Semso Mehmedovic od svoje naknade djeli 20 stipendija za studente... Eto i to je pluralizam al ajde neka svi budu pluralisti pa ako ima 42 zastupnika i neka tako daju,to je odmah 800 stipednija mjesecno... Samo mi nije jasno sto SDA ne promovise likove poput njega,Senada Sepica, Nedzada Koldze i slicnih a ne teletabise poput Kaplana...
Bosnjak333

#1092 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

heroj84 wrote:I ako je pluralizam neka je.. Hajde sada da budu svi sto veci pluralisti pa predloze jos vece smanjenje takvih naknada... I ne znam da li ste upoznatti al isti taj Semso Mehmedovic od svoje naknade djeli 20 stipendija za studente... Eto i to je pluralizam al ajde neka svi budu pluralisti pa ako ima 42 zastupnika i neka tako daju,to je odmah 800 stipednija mjesecno... Samo mi nije jasno sto SDA ne promovise likove poput njega,Senada Sepica, Nedzada Koldze i slicnih a ne teletabise poput Kaplana...
Kako ih ne promovise??Pa i da ih promovise svima bi im Avaz nasao manu i citajuci te clanke,a ne znajuci da li su istiniti vecina forumasa bi ih popljuvala.Ja apsolutno ne vidim problem sa Kaplanom,slusao sam mnoge diskusije sa njim i mogu reci da momak nije glup,ima lijepih ideja,iako mlad i neiskusan dobro se snalazi u kriminalnom poslu politicara.Avaz nema nikakve ozbiljne uvrede na racun Kaplana osim price gdje izlazi,s kim je vidjen,ko mu je nova djevojka i slicne gluposti.
heroj84

#1093 Re: SDA-All about

Post by heroj84 »

Bosnjak333 wrote:
heroj84 wrote:I ako je pluralizam neka je.. Hajde sada da budu svi sto veci pluralisti pa predloze jos vece smanjenje takvih naknada... I ne znam da li ste upoznatti al isti taj Semso Mehmedovic od svoje naknade djeli 20 stipendija za studente... Eto i to je pluralizam al ajde neka svi budu pluralisti pa ako ima 42 zastupnika i neka tako daju,to je odmah 800 stipednija mjesecno... Samo mi nije jasno sto SDA ne promovise likove poput njega,Senada Sepica, Nedzada Koldze i slicnih a ne teletabise poput Kaplana...
Kako ih ne promovise??Pa i da ih promovise svima bi im Avaz nasao manu i citajuci te clanke,a ne znajuci da li su istiniti vecina forumasa bi ih popljuvala.Ja apsolutno ne vidim problem sa Kaplanom,slusao sam mnoge diskusije sa njim i mogu reci da momak nije glup,ima lijepih ideja,iako mlad i neiskusan dobro se snalazi u kriminalnom poslu politicara.Avaz nema nikakve ozbiljne uvrede na racun Kaplana osim price gdje izlazi,s kim je vidjen,ko mu je nova djevojka i slicne gluposti.
iskreno nijednog ne poznajem licno al sam tog sepica gledao na tv1 i ostavio mi je poz utisak a za semsu sam cuo od prijatelja iz tesnja... a u vezi kodze znam jer zivim na grbavici :) mozda je i taj kaplan pozitivan lik al iskreno nisam previse odusevljen jer ne vidim nijedan konkretan rezultat... a ne citam avaz vec oslobodjenje :D
Erased

#1094 Re: SDA-All about

Post by Erased »

Skijaš. Ohani malo sa tiketiranjem SDA kadrova. U jednom postu si rekao da su to sugavi kerovi. Molim te uporedi malo izborne liste i karakteristike kandidata iz SDA i ostalih stranaka, narocito na lokalnim izborima, pa ce ti sve biti jasno. 8-)
Bosnjak333

#1095 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

Erased wrote:Skijaš. Ohani malo sa tiketiranjem SDA kadrova. U jednom postu si rekao da su to sugavi kerovi. Molim te uporedi malo izborne liste i karakteristike kandidata iz SDA i ostalih stranaka, narocito na lokalnim izborima, pa ce ti sve biti jasno. 8-)
Ja realno u svome gradu kad uporedim liste sa kandidatima za OV svih stranaka dodjem do zakljucka da SDA ima daleko najobrazovaniji kadar,sad koliko vole ukrasti,slagati,prevariti njima na dusu.Kod SDP-ovaca imate onih zadrtih komunjara koji jedva osnovnu skolu imaju,ali su zato veoma odani svome velikom vodji pa im za OV skola nije ni potrebna.
madner

#1096 Re: SDA-All about

Post by madner »

Koji je to grad, treba napraviti reportazu o njemu. :D
Bosnjak333

#1097 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

madner wrote:Koji je to grad, treba napraviti reportazu o njemu. :D
Grad u kojem je SDP potpuno nebitan faktor,u kojem osvoji jedva sacicu glasova i to uglavnom od rodbine i prijatelja.Tako ce biti sve dok one stare i nepismene komunjare od 60 i kusur godina ne izbace sa liste i dovedu pametnu i obrazovanu omladinu,a to je mislim nikada.Njima je svima cilj ukrasti i opljackati,kao i Zlaji.Ne kaze se dzaba s kim si takav si.
madner

#1098 Re: SDA-All about

Post by madner »

Onda to ipak nije grad, jer u svim gradovima BiH SDP ima bolji prolaz. Da ne mislis na mjesto?
Bosnjak333

#1099 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

...
Last edited by Anonymous on 21/06/2012 18:05, edited 1 time in total.
Reason: .
dada-bis

#1100 Re: SDA-All about

Post by dada-bis »

Bosnjak333 wrote:
madner wrote:Koji je to grad, treba napraviti reportazu o njemu. :D
Grad u kojem je SDP potpuno nebitan faktor,u kojem osvoji jedva sacicu glasova i to uglavnom od rodbine i prijatelja.Tako ce biti sve dok one stare i nepismene komunjare od 60 i kusur godina ne izbace sa liste i dovedu pametnu i obrazovanu omladinu,a to je mislim nikada.Njima je svima cilj ukrasti i opljackati,kao i Zlaji.Ne kaze se dzaba s kim si takav si.
To je vjerovatno selendra u kojoj Kamber određuje kad će se piškit a kad kakit :lol: SDP sad ima dva ministra u Vladi kantona.
Post Reply