Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#1076 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

shalla wrote:
todd_smith wrote:ne bas jer ako mislis da cemo biti prvi, a da ne uzmemo Grcima 6 bodova bi znacilo da takodjer ocekujes Grke da prosipaju bodove protiv ekipa kao Latvija,Litvanija,Lihtenstajn...to ili ocekujes da prolazimo na gol razlici, jer drugacije ne vidim kako neko moze misliti da mozemo biti prvi, a da Grcku ne klepimo za 6 bodova
Upravo to očekujem, nemaju oni dovoljno kvalitete da negdje ne kiksaju, no sikiriki ;-)
Stvarno nema ti nikakvog smisla argument

ocekujes da ce kiksati kod Lihtenstajna, a ne nas :-) :mrgreen:
IcedMFEarth

#1077 Kvalifikacije za SP 2014

Post by IcedMFEarth »

Mislim da imamo razlog za optimizam. Ako se ne varam, u zadnja dva kvalifikaciona ciklusa bili smo u 3. jakosnoj skupini, pa tako se valjda na neki način očekuje da budemo 3. u grupi, jer imaju dvije jače ekipe u grupi, a opet smo završavali kao drugi. Takođe zadnjih par godina konstantno napredujemo, a ako se doda još ova dosta lagana grupa, što da i naši ne vide Brazil :D
JohnnyS.

#1078 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JohnnyS. »

van Basten wrote:grci imaju problem protiv manjih ekipa upravo zbog svog šugavog fudbala. Lako je zabunkerisati se Portugalu, Hrvatskoj ili nama i čekati kontru, ali kako igrati kada protivnik ne napada tvoj bunker? Trio L bi odmah potpisao po bod na svakoj utakmici protv Grčke, i oni će se tako i postavljati. I šta onda da rade tehnički antitalenti kada moraju napasti? Zato očekujem 2-3 kiksa njihova u tih 6 utakmica, a to nama otvara vrata da ne srljamo protiv njih
Osjecam bice mrtva trka izmedju nas i grcke ko ce vise kiksati protiv ovih malih reprezentacija.
nihoniho

#1079 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by nihoniho »

JohnnyS. wrote:
van Basten wrote:grci imaju problem protiv manjih ekipa upravo zbog svog šugavog fudbala. Lako je zabunkerisati se Portugalu, Hrvatskoj ili nama i čekati kontru, ali kako igrati kada protivnik ne napada tvoj bunker? Trio L bi odmah potpisao po bod na svakoj utakmici protv Grčke, i oni će se tako i postavljati. I šta onda da rade tehnički antitalenti kada moraju napasti? Zato očekujem 2-3 kiksa njihova u tih 6 utakmica, a to nama otvara vrata da ne srljamo protiv njih
Osjecam bice mrtva trka izmedju nas i grcke ko ce vise kiksati protiv ovih malih reprezentacija.
necemo mi kiksati protiv malih reprezentacija, posljednjih godina smo postali maheri za slabije ekipe, prakticno jedini kiks je bilo 1-1 u albaniji. to pripisujem tehnicki odlicnom veznom redu koji , kada igra sa fizicki i takticki jednakim ili inferiornim protivnikom, najcesce domonira i pobjedjuje bez problema.
e problem nastaje kada se taj ,tehnicki dobar, ali tromi i mekani vezni red susretne sa fizicki i takticki spremnim protivnikom koji nam ne dozvoljava da razvijemo igru, krenemo licem prema protivniku, postajemo razbijena vojska koja ne moze odigrati tacan pas.
to se desilo protiv francuske, rumunije, portugala.......grcka sigurno, a vjerovatno i slovacka ,imaju disciplinu, fizicku i takticku snagu da odigraju presing i onemoguce lagane pasove i sigurno ce izanalizirati nasu igru.
rumuni su nas, nakon izjednacene utakmice u zenici oderali jer su sabrali dva i dva i odigrali presing kao, na koncu , i portugalci.
udrch

#1080 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by udrch »

Mi smo prvi siguran putnik u Brazil..čika Platini sad se treba nama da oduži..
shalla

#1081 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

todd_smith wrote:
shalla wrote:
todd_smith wrote:ne bas jer ako mislis da cemo biti prvi, a da ne uzmemo Grcima 6 bodova bi znacilo da takodjer ocekujes Grke da prosipaju bodove protiv ekipa kao Latvija,Litvanija,Lihtenstajn...to ili ocekujes da prolazimo na gol razlici, jer drugacije ne vidim kako neko moze misliti da mozemo biti prvi, a da Grcku ne klepimo za 6 bodova
Upravo to očekujem, nemaju oni dovoljno kvalitete da negdje ne kiksaju, no sikiriki ;-)
Stvarno nema ti nikakvog smisla argument

ocekujes da ce kiksati kod Lihtenstajna, a ne nas :-) :mrgreen:
Da, garant sam mislio da će kiksati kod lihtenštajna :skoljka:
Evo ako već nećeš da skontaš ili me jednostavno zajebaješ :mrgreen: :
99% SAM SIGURAN DA ĆE GRČKA REPREZENTACIJA KIKSATI/PROSUTI BODOVE U UTAKMICAMA PROTIV BIVŠIH SOVJETSKIH REPUBLIKA LITVANIJE I LATVIJE, KAO I U DVOMEČU PROTIV SLOVAČKE, INAČE DRŽAVE NASTALE RASPADOM ČEHOSLOVAČKE...
Jesmo li sada konačno na istim talasnim dužinama ;-)
cyprus

#1082 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ja mislim da se ovdje Grčka malo precjenjuje, a Slovačka potcjenjuje. To su reprezentacije sličnog kvaliteta i ja sam uvjeren da ćemo lakše sa Grčkom nego sa Slovačkom...
k3ngur

#1083 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by k3ngur »

Nama je najbitnije da mi uzmemo svih 18 bodova protiv Latvije, Litvanije i Lihtenstajna i da tu ne kiksamo...
cyprus

#1084 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

ak81 wrote:Nama je najbitnije da mi uzmemo svih 18 bodova protiv Latvije, Litvanije i Lihtenstajna i da tu ne kiksamo...
Ja ne znam zašto bi recimo remi u Viljnusu ili Rigi bio kix, ili bar kix alarmantnih razmjera? :-) Naravno, ako obezbjedimo 18 bodova iz tih utakmica, to će značit da smo vjerovatno ostvarili plasman na SP, ali stvarno vjerujete da je to lako ostvarivo? Ja bih prije rekao da takav ishod nazvao podvigom (ako se ravnamo prema osvojenih 18 bodova protiv BEL, EST i ARM, to je također bio podvig)...

Da podsjetim na neke rezultate baltičkih selekcija u prethodnim kvalifikacionim ciklusima, kao dokaz da im nije baš lako uzet sve bodove:

Belgija - Litvanija 1:1
Litvanija - Španija 0:0
BiH - Litvanija 1:1
Litvanija - Belgija 1:1
Italija - Litvanija 1:1
Litvanija - Ukrajina 2:0
Rumunija - Litvanija 0:3
Litvanija - Austrija 2:0
Litvanija - Srbija 2:1
Litvanija - Škotska 0:0
Češka - Litvanija 0:1

Latvija - Rusija 1:1
Latvija - Slovačka 1:1
Latvija - Sjeverna Irska 1:0
Latvija - Izrael 1:1
Izrael - Latvija 0:1
Latvija - Švicarska 2:2
Latvija - Grčka 1:1

Znači nikako ne može važit ona debilna konstatacija: ako ove ne mlatnemo i tamo i vamo, nemamo šta radit na SP :oops:
Corola

#1085 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Corola »

Ako se ne varam i Lihtenstajn ima rezultate koje ne mogu ostaviti bas dojam ka recimo San Marino.
Na kraju krajeva jedan je Luxemburg osvojio cetiri boda i samo protiv nas primio vise od tri gola.
ultima_palabra

#1086 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Pa zadnja dva ciklusa imamo 100% skor protiv ekipa iz četvrtog šešira i niže, izuzev kiksa u Tirani. To je veliki uspjeh po meni, neke puno jače reprezentacije tipa Francuske i Portugala se ne mogu tim pohvaliti.

I opet pola foruma kuka za tu Tiranu :-D Ljudi se na dobro brzo naviknu.
bingov buraz

#1087 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bingov buraz »

cyprus wrote:Ja mislim da se ovdje Grčka malo precjenjuje, a Slovačka potcjenjuje. To su reprezentacije sličnog kvaliteta i ja sam uvjeren da ćemo lakše sa Grčkom nego sa Slovačkom...
+1
ja71

#1088 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

udrch wrote:Mi smo prvi siguran putnik u Brazil..čika Platini sad se treba nama da oduži..
Da se oduži za ... ?
sumirprimus

#1089 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

ja71 wrote:
udrch wrote:Mi smo prvi siguran putnik u Brazil..čika Platini sad se treba nama da oduži..
Da se oduži za ... ?
za miterana i devedeset drugu :skoljka:
hljebarnik

#1090 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hljebarnik »

simonese

#1091 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by simonese »

bingov buraz wrote:
cyprus wrote:Ja mislim da se ovdje Grčka malo precjenjuje, a Slovačka potcjenjuje. To su reprezentacije sličnog kvaliteta i ja sam uvjeren da ćemo lakše sa Grčkom nego sa Slovačkom...
+1
da,da
JohnnyS.

#1092 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JohnnyS. »

sumirprimus wrote:
ja71 wrote:
Da se oduži za ... ?
za miterana i devedeset drugu :skoljka:
:D :D :D
Baudelaire

#1093 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Pa zadnja dva ciklusa imamo 100% skor protiv ekipa iz četvrtog šešira i niže, izuzev kiksa u Tirani. To je veliki uspjeh po meni, neke puno jače reprezentacije tipa Francuske i Portugala se ne mogu tim pohvaliti.

I opet pola foruma kuka za tu Tiranu :-D Ljudi se na dobro brzo naviknu.
Ja sam već ranije pisao o tome, a vidim da nisam jedini, da nama motiva protiv lošijih od sebe ne fali. Ubijemo ih tehnikom i finom igrom, teško nam mogu parirati. Očekujem slično i u ovim kvalifikacijama, a čak možemo rasturiti i Grke i Slovake :D

Samo naravno, treba svakom debilu koji se bude svađao sa sudijama novčane kazne davati. Bio on Džeko, Spahić, Misimović ili Lulić. Ili bilo ko drugi. Slovaci nisu majstori prgave igre, ali Grci svakako jesu. A mi smo kvalifikacije za Euro 2008 zijanili zahvaljujući vlastitom kretenluku i svađi sa sudijama u utakmicama protiv Mađarske i Grčke.
mire - ložač

#1094 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mire - ložač »

A šta je naša slabost? :? Ako su već Grci slabi, Slovaci slabi itd... :(

Osim što nikada nismo bili na velikom turniru :cry:

- opet filozofija ma 'ta će oni ba? BRAVO MI !!! :bih: / Pa opet Tirana - opet Rumunija itd. itd. itd......../
:bih: :bih: :bih: :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1095 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

Grci su zajeban protivnik za nas u svakom smislu i fizičkom, taktičkom i mentalnom.

Jaka odbrana i brza kontra + prljava igra...Grcima ne odgovara protivnik koji se brani i oni će tu prosuti bodove

Slovake nešto i ne poznajem, pa se nadam da će im proraditi slavenski mentalitet i da će nas podcjeniti.

Ove bivše sovjetske republike najprije će odrediti ko će biti prvi u grupi. Neće se od njih vidjeti neki fudbal, ali sigurno je da će biti dobro fozički pripremljeni. Ko sa njima kiksa donji je.

Grupa nam je sama po sebi fantastična, ali ne treba pretjerivati jer smo mi i u ovu grupu upali tek iz trećeg šešira. Jesmo imali niz od par solidnih utakmica i ne zbaoravite kako su nas portugalci bolno spustili na zemlju. Poraz od grka ili slovaka (po meni u gostima treba biti zadovoljan remijem, a kući opet oprezno) bi bio daleko bolniji, a tek da ne spominjem da remi kod ovih ex-cccp nas izbacuje iz igre.
cyprus

#1096 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

OFC - 1. kolo Prvog kruga kvalifikacija

Jučer su krenule i kvalifikacije u Okeaniji. U prvom krugu učestvuju 4 najlošije rangirane reprezentacije iz ove zone. One su formirale grupu, čije se utakmice igraju jednokružno u 3 kola. Dalje će se plasirati samo prvoplasirani. Domaćin ovog turnira je Samoa, a sve utakmice se igraju na Toleafoa J. S. Blatter stadionu. Prvo kolo je pokazala više neizvjesnosti nego što se moglo očekivati. Domaćin i favorit ovog turnira, selekcija Samoe je prilično teško savladala Kukova ostrva. Golovima Lukija Goschea Samoa je dvaput dolazila u vodstvo, ali je Campbell Best dvaput poravnavao rezultat za Kukova Ostrva. Ipak, u 92. minuti utakmice Albert Bell je donio dragocjenu pobjedu Samoancima, kojom oni i dalje zadržavaju najveće šanse za prvo mjesto. Druga utakmica je bila historijska :D za drugu Samou, onu Američku. Naime, pobjeda protiv Tonge od 2:1 je bila prva službena pobjeda fudbalske selekcije Američke Samoe u njenoj historiji, čime je ona dobila i prve svoje bodove na FIFA-inoj rang listi. Ovom prilikom im čestitam :)

Američka Samoa - Tonga 2:1
R. Ott 44', S. Luani 74' / Ki Atenoa Feao 87'

Kukova Ostrva - Samoa 2:3
Best 36, Best 85' / L. Gosche 20', L. Gosche 37', Bell 90+2'

Drugo kolo je na programu već sutra, a sastaju se Američka Samoa - Kukova Ostrva i Samoa - Tonga.
Jeff Bingham

#1097 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

jel ti drago zbog americke samoe? :P
cyprus

#1098 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:jel ti drago zbog americke samoe? :P
Vala kome nije, nema duše :P
hljebarnik

#1099 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hljebarnik »