Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#1076 Re: Champions League 2011/12

Post by Baudelaire »

Kakav je ovaj Jurčić jad :D Meni bi stid bilo majke mi :D Zamislite da su naši tražili da se slikaju sa Ronaldom. Recimo Jahić, ili Zahirović :D

Inače, ja sam ubijeđen da će City poiksati sa Bayernom, tako da svejedno ispada.
hljebarnik

#1077 Re: Champions League 2011/12

Post by hljebarnik »

Jao slike :lol:
LSD

#1078 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Šta ga ovo grli :-) , Jurčić se ponaša kao da je njegova ekipa uvalila 6 komada ,a ne obratno... još da se sageo malo Mourinhu ,bio bi pravi.
Last edited by LSD on 22/11/2011 23:07, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#1079 Re: Champions League 2011/12

Post by Bosanski_kralj »

Ne sjećam se kad je United posljednji put imao tešku grupu u LP. Uvijek tamo neke klubove 3. evrospke klase izvuku.
LSD

#1080 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Napolitanci, svaka cast :thumbup: :thumbup: ekipa koja ima duplo manji budžet (zapravo mnogo manji) nego City, ali svejedno poslaše ih u Europa ligu...Edinsone Cavani, aferim momcino sila si od igraca :thumbup:
Nogatrans

#1081 Re: Champions League 2011/12

Post by Nogatrans »

Stvarno me odusevio ovaj NApoli,igraju srcem fakat zasluzili su da idu dalje.. :thumbup:
hau jes no

#1082 Re: Champions League 2011/12

Post by hau jes no »

napoli igra najmoderniji i najbrži fudbal u italiji ali im je kratka klupa da bi uzeli titulu u kalču, iako je još rano o tome pričati. već su ove sezone otresli milan 3-1 i inter 3-0.
todd_smith

#1083 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

jbga, zao mi Edina protiv Bayerna ce mu biti zadnja utakmica u Ligi Sampiona ove sezone :roll:
cyprus

#1084 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Zbog šupačkog odabira FTV-a večeras, nisam gledo utakmicu, ali mi je drago da je Benfica uzela bod i otvorila sebi prvo mjesto... Još kako bi super bilo da Basel mlatne Unitedovce u zadnjem kolu, al ipak se ne nadam previše...

U ostalim grupama - ma žao mi Manchestera, ali jebi ga, Napolitanci su pravo osvježenje, pa i nisam previše razočaran... Ne sumnjam da će u zadnjem kolu ovjerit prolaz dalje...

Bravo i za Ajax :thumbup: znao sam da Lyon neće ić dalje :)

I svaka čast LilleTu za povratak iz mrtvih... ali ja ću ipak u zadnjem kolu navijat za Trabzonspor :)
todd_smith

#1085 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

sutra Apoel dominira :mrgreen: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1086 Re: Champions League 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ma ovaj Jurcic meni inace ne izgleda da je normalan. Pa nevezano samo za ovu karikaturnu sliku sa Murinjom :roll: ,pogledajte mu pres konferencije,pogledajte kako prica,kakve su mu gestikulacije na tim pressicama ili za vrijeme trajanje utakmica dok ga zumira kamera.

Bas mi je nekakkav rastrzan i ne povezan..a i onako uleti na klupu Dinama svaki put kada Mamic istrosi i sutne nekoga od trenera
Riddle

#1087 Re: Champion League 2011/12

Post by Riddle »

Riddle wrote:Grupa C - United ce se popisati na ovu grupu.
8-)
jeza u ledja wrote:United mora pobjediti u Baselu da bi prosao dalje .
Remi je dovoljan.
Bosanski_kralj wrote:Ne sjećam se kad je United posljednji put imao tešku grupu u LP. Uvijek tamo neke klubove 3. evrospke klase izvuku.
:lol:

Koga to jos ocekujes u grupi ako je United prvi nosilac? Barcelonu, Inter, Bayern? Ostalih 7 nosioca su raspoređeni u drugim grupama. Bolji timovi od Uniteda se ne nalaze bas na svakom koraku. Naravno da ce u njihovoj grupi svaki tim biti slabiji od njih.
sumirprimus

#1088 Re: Champions League 2011/12

Post by sumirprimus »

znaci od ponudjenih,vecera na tv-u
milan-barca na bht-u

arena3 leverkuzen-celzi
arena4 arsenal-dortmund

neke stvari se ne mogu kupiti novcem 8-)
:dance: :dance: :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1089 Re: Champion League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Riddle wrote:
Riddle wrote:Grupa C - United ce se popisati na ovu grupu.
8-)
jeza u ledja wrote:United mora pobjediti u Baselu da bi prosao dalje .
Remi je dovoljan.
Bosanski_kralj wrote:Ne sjećam se kad je United posljednji put imao tešku grupu u LP. Uvijek tamo neke klubove 3. evrospke klase izvuku.
:lol:

Koga to jos ocekujes u grupi ako je United prvi nosilac? Barcelonu, Inter, Bayern? Ostalih 7 nosioca su raspoređeni u drugim grupama. Bolji timovi od Uniteda se ne nalaze bas na svakom koraku. Naravno da ce u njihovoj grupi svaki tim biti slabiji od njih.
Kako je ono bila grupa jedne sezonu LP?! Barcelona, Bayern, Man Utd i ne znam ko je bio cetvrti, al znam da je bilo puno nerijesenih, nesto tipa 3-3...to su bile one sezone kad su se igrale jedne grupe, pa nakon njih druge i onda 1/4 finala...
Pa dobro, Oteljaj je bas outsider, Bazel je vec igrao LP, a vidi se da imaju iskustva, a Benfica nije nimalo naivna, vec je znala zapapriti Unitedu, kako kaze komentator sinoc ''stari poznanici iz '60tih'' :lol:
Mada su mogli i oni dobiti jednog Napolija u grupi ili Milana, Dortmunda....al nisu, tako ih zapalo. Kako bilo, izgleda da su sami sebi napravili medvjedju uslugu nakon onog s Bazelom i ovog s Benficom na domacem terenu. Imaju velike sanse da dobiju Barcelonu ili Reala i eto im derneka. Ako Apoel bude prvi, onda garantujem da ce izvuci njih :roll:
Riddle

#1090 Re: Champions League 2011/12

Post by Riddle »

To je bilo u sezoni 1998/1999. I nisu bile 2 grupne faze, iako bih se do nedavno zakleo da jesu. To se desilo tek sezonu kasnije. Sjecam se te grupe, kao i svega poslije, ali se "iz nekog razloga" ne sjecam prethodne grupe. :lol: Ne znam kako su se tada 3 tako jaka tima nasla u istoj grupi, ali kako god, njihov tadasnji status se ne moze porediti sa ovim koji danas imaju. Takođe sadasnji sistem to ne bi dozvolio osim da neki od ovih timova strasno podbaci u narednih 5-6 sezona.

Sto se tice ove grupe, desila su se dva neobicna rezultata. Mozemo eto reci i jedan neobican rezultat. To je onaj protiv Basela. S tim bodovima bi United bio prvi. Sad su se spletom okolnosti njihove sanse za prvo mjesto svele na minimum. Rijetko se to desava, ali je moguce. U 1/8 finala postoje izgledne sanse za tezak susret, ali se moze desiti i suprotno. Jer bez obzira koliko ova grupna faza podrzava favorite, uvijek se desi neko iznenađenje. Ali cak i da izvuku Spance ili Bayern, ko kaze da nemaju sansi? Opcenito, ovi najjaci timovi cesto izgledaju dosta drugacije u drugoj polovini sezone, a najbolji primjer za to je upravo United. LP se nastavlja u februaru, a dotad... Znas i sam. Koliko god ja ne zelim da ih vidim uparene naprimjer sa Realom tako rano, isto tako ni druga strana to ne zeli. Real bi gledajuci iz ove perspektive tu bio favorit, ali sam siguran da bi oni radije igrali sa Benficom. Rizik je znatno manji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1091 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Sad mi nista nije jasno za ove grupe '98. '99. :-) al' nebitno, bilo-proslo.
Naravno, Manchester Utd je uvijek opasan, samo sto je ovaj put jedna razlika. Evo recimo ove utakmice Barcelone i Milana, gdje se Barcelona smatra ogromnim favoritom u odnosu na Milan. To ne mora znaciti da Milan nece napraviti dobar rezultat, uostalom, na Camp Nou su igrali 2-2. Prije par sezona, taj duel bi bio proglasen neizvjesnim i tesko da bi neko bio veliki favorit.
Tako je i sa Unitedom. Nekad su dueli Reala i Uniteda bili neizvjesni, bez notacije da je neki od tih klubova favorit. Prema trenutnom omjeru snaga, ukoliko se sastanu sa Realom ili Barcelonom, navedeni timovi ce biti veliki favoriti. Ponavljam, kao sto sam rekao i za slucaj Milana i Barcelone, to ne znaci da United nece doci do dobrog rezultata.
Apsurdno mi je da je u duelima izmedju Reala, Barcelone, Uniteda, Milana, Intera, Bayerna neko proglasen favoritom, kad znamo koliku neizvjesnost nose ti mecevi.
ultima_palabra

#1092 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Sad mi nista nije jasno za ove grupe '98. '99. :-) al' nebitno, bilo-proslo.
Šest grupa po 4 tima, prolaze prvi i dva najbolja drugoplasirana.
Dogodine su uveli osam grupa sa po 4 tima, tad je bila i druga grupna faza koju su ukinuli 2004. čini mi se.
elixiaboy

#1093 Re: Champions League 2011/12

Post by elixiaboy »

Riddle wrote:To je bilo u sezoni 1998/1999. I nisu bile 2 grupne faze, iako bih se do nedavno zakleo da jesu. To se desilo tek sezonu kasnije. Sjecam se te grupe, kao i svega poslije, ali se "iz nekog razloga" ne sjecam prethodne grupe. :lol: Ne znam kako su se tada 3 tako jaka tima nasla u istoj grupi, ali kako god, njihov tadasnji status se ne moze porediti sa ovim koji danas imaju. Takođe sadasnji sistem to ne bi dozvolio osim da neki od ovih timova strasno podbaci u narednih 5-6 sezona.
http://en.wikipedia.org/wiki/1998%E2%80 ... ue#Group_D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1094 Re: Champions League 2011/12

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Sad mi nista nije jasno za ove grupe '98. '99. :-) al' nebitno, bilo-proslo.
Šest grupa po 4 tima, prolaze prvi i dva najbolja drugoplasirana.
Dogodine su uveli osam grupa sa po 4 tima, tad je bila i druga grupna faza koju su ukinuli 2004. čini mi se.
U pravi si. Ma podavno bilo, pa se ne mozes ni sjetiti.
Mustang1

#1095 Re: Champions League 2011/12

Post by Mustang1 »

Ako ce Napoli osvojiti jer fakat igraju dobro neka prodju dalje ali mislim opet da nece dalje od sljedeceg kruga ..Dok bi City mogao napraviti vise od njih jer su kvalitetniji bez obzira sto ih u dvije utakmice nisu pobjedili
nuki_cika

#1096 Re: Champions League 2011/12

Post by nuki_cika »

Bubalo1 wrote:Ako ce Napoli osvojiti jer fakat igraju dobro neka prodju dalje ali mislim opet da nece dalje od sljedeceg kruga ..Dok bi City mogao napraviti vise od njih jer su kvalitetniji bez obzira sto ih u dvije utakmice nisu pobjedili
Kod sitija je jedan jedini problem-NEISKUSTVO igranja u ligi prvaka .Njih bi sad svaki engleski tim koji igra ligu prvaka bez problema izbacio i MAN.UNITED,I ČELZI I ARSENAL.Zato je njima bolje da na vrijeme ispadnu :D
Bosanski_kralj

#1097 Re: Champion League 2011/12

Post by Bosanski_kralj »

Riddle wrote: Koga to jos ocekujes u grupi ako je United prvi nosilac? Barcelonu, Inter, Bayern? Ostalih 7 nosioca su raspoređeni u drugim grupama. Bolji timovi od Uniteda se ne nalaze bas na svakom koraku. Naravno da ce u njihovoj grupi svaki tim biti slabiji od njih.
Klasična prepotencija navijača Uniteda. :roll:

Hajde navedi neku "grupu smrti" u posljednjih 10 godina u kojoj se nalazio United, svake godine u LP bude minimalno jedna takva grupa.
MeanMachine

#1098 Re: Champions League 2011/12

Post by MeanMachine »

nuki_cika wrote:
Bubalo1 wrote:Ako ce Napoli osvojiti jer fakat igraju dobro neka prodju dalje ali mislim opet da nece dalje od sljedeceg kruga ..Dok bi City mogao napraviti vise od njih jer su kvalitetniji bez obzira sto ih u dvije utakmice nisu pobjedili
Kod sitija je jedan jedini problem-NEISKUSTVO igranja u ligi prvaka .Njih bi sad svaki engleski tim koji igra ligu prvaka bez problema izbacio i MAN.UNITED,I ČELZI I ARSENAL.Zato je njima bolje da na vrijeme ispadnu :D
Mislim da ekipa koja tako ubjedljivo dominira engleskom Premier League kao što to trenutno čini Man City ne bi smjela da se izvlači na neiskustvo u Ligi Prvaka, naročito kada se ima u vidu silan novac koji je proteklih godina uložen u taj tim. A ni Napoli nije sada neki velikan Lige Prvaka, naročito nije formata Man Utd, Chelsea ili Arsenala pa da se sa njima upoređuje.
jeza u ledja

#1099 Re: Champions League 2011/12

Post by jeza u ledja »

MeanMachine wrote:
nuki_cika wrote:
Mislim da ekipa koja tako ubjedljivo dominira engleskom Premier League kao što to trenutno čini Man City ne bi smjela da se izvlači na neiskustvo u Ligi Prvaka, naročito kada se ima u vidu silan novac koji je proteklih godina uložen u taj tim. A ni Napoli nije sada neki velikan Lige Prvaka, naročito nije formata Man Utd, Chelsea ili Arsenala pa da se sa njima upoređuje.
Pa mozda su oni najbolji primjer neke ideje da klub mora imati iskustva na internacionalnoj sceni da bi napravio neki rezultat.
hljebarnik

#1100 Re: Champions League 2011/12

Post by hljebarnik »

APOEL-u nemoguce dati go'. :mrgreen:
Locked