Ma što ponavljaš? Svi u to i vjeruju ovdje. Ili imate potrebu da to ponavljate nekoliko puta onako, bRez razloga?zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
Ponavljam, BA(BA)NU je izmisljen kao masina koja ce pokusati da RS dodijele Srbiji a Sandžak pripadne "nama".
Sve ostalo su nebuloze o svijesti bosnjaka. Kad Tunju, Cerica i Zukorliju vidim u istom safu muka mi na povracanje.
BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
-
Murisno1
#1076 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
- tataćusak
#1077 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Samo mi nije jasno odakle vam ove ideje o podjelama.zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
Ponavljam, BA(BA)NU je izmisljen kao masina koja ce pokusati da RS dodijele Srbiji a Sandžak pripadne "nama".
Sve ostalo su nebuloze o svijesti bosnjaka. Kad Tunju, Cerica i Zukorliju vidim u istom safu muka mi na povracanje.
Pa znate li Vi da je Sandžak već podijeljen između "Srbije" i "Crne Gore". Sastav stanovništva nije čisto bošnjački da bi sad mogli imati neku zaokruženu teritoriju za odvajanje a što je najbitnije Sandžak nije teritorijalna jedinica tako da
-
Murisno1
#1078 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Pa tačno je garant. Vidiš koliko sandžačkog naroda doziva u pomoć pošten svijet, NATO i ameriku, da ih brani od sile i tiranije zukorlica autokratezateznistub wrote:Ovo je samo budalama smijesno.rogoz wrote:....Better Man wrote:Tatin prijatelj ima brata koji zivi u Novom Pazaru. Brat mu prica za Zukorlica da tjera ljudima strah u kosti, da je nesto najgore sto se moglo desiti, da je jedan obicni radikal koji otvoreno prijeti krvoprolicem. Dalje covjek kaze za Cerica koji je bio u Sandzaku na osnivanju BANU da rijeci koje je govorio na Buni su mila majka sta je govorio ili bolje receno lajao na osnivanju BANU. Pogubniji ljudi po Bosnjake od Reisa Cerica i Zukorlica kojeg Reis zeli postaviti na celo islamske zajednice BiH nema.![]()
![]()
![]()
![]()
ovo je do daske...![]()
![]()
Ovo sto je covjek napisao (ako je samo 20% tacno) bogu plakat' sta nas ceka.
- zateznistub
#1079 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Ili se salis, ili nemas dovoljno godina.tataćusak wrote:Samo mi nije jasno odakle vam ove ideje o podjelama.zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
Pa znate li Vi da je Sandžak već podijeljen između "Srbije" i "Crne Gore". Sastav stanovništva nije čisto bošnjački da bi sad mogli imati neku zaokruženu teritoriju za odvajanje a što je najbitnije Sandžak nije teritorijalna jedinica tako da
- zateznistub
#1080 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
To ti sebe pronasao?Murisno1 wrote:Ma što ponavljaš? Svi u to i vjeruju ovdje. Ili imate potrebu da to ponavljate nekoliko puta onako, bRez razloga?zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
-
Murisno1
#1081 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Gdje jarane?zateznistub wrote:To ti sebe pronasao?Murisno1 wrote:Ma što ponavljaš? Svi u to i vjeruju ovdje. Ili imate potrebu da to ponavljate nekoliko puta onako, bRez razloga?zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
- Banksy
#1082 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
eto vratničana 
- tataćusak
#1083 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Nije nego sam debil koji nema pojma o životu. Jesi li sad zadovoljan?zateznistub wrote:Ili se salis, ili nemas dovoljno godina.tataćusak wrote:Samo mi nije jasno odakle vam ove ideje o podjelama.zateznistub wrote:Fino ja rekoh, cekajte da se branioci lika i djela probude, bice interesantnije.![]()
- zateznistub
#1084 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
[/quote]Ma što ponavljaš? Svi u to i vjeruju ovdje. Ili imate potrebu da to ponavljate nekoliko puta onako, bRez razloga?
[/quote]
To ti sebe pronasao?[/quote]
Gdje jarane?
[/quote]
Ma znas ti dobro, al' ne bitno.
To ti sebe pronasao?[/quote]
Gdje jarane?
-
Murisno1
#1085 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Hajd dobro ako znamzateznistub wrote:
- zateznistub
#1086 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Prijedlog zukorlicu&Co.
Osnijte SANU (Sandžačku akademiju Nauka i Umjetnosti)
Zadatak iste:
ocuvanje tradicije sandžaka
zadrzavanje sandžaka i sandžaklija u granicama Srbije
Osnijte SANU (Sandžačku akademiju Nauka i Umjetnosti)
Zadatak iste:
ocuvanje tradicije sandžaka
zadrzavanje sandžaka i sandžaklija u granicama Srbije
- Adriatic
#1087 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Šta je gore od generala u politici?
Vjerski službenici u politici.
Vjerski službenici u politici.
-
popajic
#1088 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Upravo to!Klon wrote:...
sta sam onim komentarom htjeo da kazem, je da ima razlog da su Bosnjaci danas jedini narod u Evropi koji nema svoju nacionalnu drzavu, i da mnogi ako hoce da opstanu trebaju malo razmisliti o nekim stvarima
ZATO je vrhuska bosnjackog klera sjela, razmislila i
zatim po intelektualnoj sirini dobro poznatog Latica koji bi najradje ljudima poklonio trakice za rukave- da se zna ko je ko , ko je koga i kakva su djeca nastala iz toga - mijesana ili "kako treba" ,
pa intelektualca Tunju po kojem ispadosmo krivi sto velikosrbi izvrsise nad nama agresiju, sto ne ostadosmo lijepo ko ljudi uz Srbiju kao ispomoc za onu ideju o velikoj i nebeskoj.....
Skontase da je ANUBIH ubleha. Nedovoljno akademska i apsolutno nedovoljno jednonacionalna
Valja sehare puniti , valja vozne parkove odrzavati, valja dvore dovrsavati , valja onolike zene i djecu odrzavati....
Sehare nikad ne mogu biti toliko pune ako je stado rastrkano , ako mu je prioritet drzava , a ne etnija , ako mu je prioritet prosperitetna DRZAVA , a ne avlija ,ako Car i MuftY nisu jedini legitimni predstavnici vascijelog bosnjackog naroda......
Od svega je "najljepse" imitirati one koje svakodnevno spiminjemo kao neprijatelje ( sto i jesu) , cije otvorene aspiracije prema secesiji pljujemo , cije pljuvanje BIH osudjujemo....sve sa pravom.
A onda SVE uprskamo zeljom da ih imitiramo u smislu - kad mogu oni sto ne mozemo i mi.
Kad RS moze imati nesto nalik na ANU - sto ne mozemo i mi ??????
Kad oni zele nacionalnu drzavu, sto me bi i mi ?????
ONI mogu bez BIH ( imaju Srbiju
MI ne mozemo bez BIH jer i pored Mujketove nakazne tvrdnje o nasoj majci Turskoj- mi imamo smo ovu.BIH !
A nju BANU degradira....ko to ne vidi vakat mu je svratiti do Torabija
-
VjecitiStudent
#1089 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Sta ce biti sljedeci koraci:
- osnivacka skupstina u Sa.,
- zahtjev za dodjelu drzavnih para,
- deloziranje ANUBiH iz njenih prostorija koje ce onda 50:50 podijeliti BANU i Ganicev fakultet,
- izdavanje fetve kantonalnom ministru ako ne pristane da odrijesi kesu za novu akademiju ...
...
ili mozda primjerenije 
- osnivacka skupstina u Sa.,
- zahtjev za dodjelu drzavnih para,
- deloziranje ANUBiH iz njenih prostorija koje ce onda 50:50 podijeliti BANU i Ganicev fakultet,
- izdavanje fetve kantonalnom ministru ako ne pristane da odrijesi kesu za novu akademiju ...
...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1090 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
ne znam za vas al sam se učlanio u BANU...još kao mali sam želio da bidnem akademik 
-
homar
#1091 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Prelistah na brzinu ovo postova do sada i kratko zaključih: protivnici BANU nisu iznijeli niti jedan argument da je ista opasnost za Bošnjake i BiH; većina diskutanata, poznatih od ranije sebe nazivaju Bosancima, ništa lože, nije ustavom regulisano ali uvažavam. Za ovu grupu diskutanata vrlo je teško prelomiti da postoji narod Bošnjaci, da kao narod zaslužuju kao i ostali narodi na Balkanu da imaju svoju akademiju nauka i umjetnosti; vićina oponenata, protivnika kao argumente navodi "rekla-kazala"...
Naslov teme je uvredljiv i mislim da bi isti trebao glasiti "BANU u službi jačanja države BiH".
Naslov teme je uvredljiv i mislim da bi isti trebao glasiti "BANU u službi jačanja države BiH".
-
zonbirile
#1092 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
možda bi i trebao,ali kada vidim ko se u kolu drži,saslušam pristupne besjede,a ne tekstove,jer važna je intonacija ala Blagaj onda stvarno ne bih ništa mjenjao u naslovu
-
big.muzzy
#1093 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
kako ćeš znati da je nešto i koliko dobro za Bošnjake ... pogledaj koliko se na to nešto sručilo gnjeva komentatora na sa-x.com 
-
zonbirile
#1094 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
---------------------------JoseMujica wrote:ne znam za vas al sam se učlanio u BANU...još kao mali sam želio da bidnem akademik
ja ono užurbano cugam,to mi dođe kao predkvalifikativ.
-
homar
#1095 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Bitno je šta se kaže, ali bitnije je i ko kaže!big.muzzy wrote:kako ćeš znati da je nešto i koliko dobro za Bošnjake ... pogledaj koliko se na to nešto sručilo gnjeva komentatora na sa-x.com
- poznanik
#1096 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
A kojom argumentacijom BANU čini pozitiv Bošnjacima i BiH?homar wrote:Prelistah na brzinu ovo postova do sada i kratko zaključih: protivnici BANU nisu iznijeli niti jedan argument da je ista opasnost za Bošnjake i BiH...
- Rimad
#1097 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Kao prvo, naglašava jedinstvo Bošnjaka u BiH i Sandžaku.poznanik wrote:A kojom argumentacijom BANU čini pozitiv Bošnjacima i BiH?homar wrote:Prelistah na brzinu ovo postova do sada i kratko zaključih: protivnici BANU nisu iznijeli niti jedan argument da je ista opasnost za Bošnjake i BiH...
Kao drugo - za ovo ćemo morati malo pričekati da vidimo šta će da rade.
-
zonbirile
#1098 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
-----------------------------poznanik wrote:A kojom argumentacijom BANU čini pozitiv Bošnjacima i BiH?homar wrote:Prelistah na brzinu ovo postova do sada i kratko zaključih: protivnici BANU nisu iznijeli niti jedan argument da je ista opasnost za Bošnjake i BiH...
pa kao i širom svijeta i šire
- Rimad
#1099 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
Tatin prijatelj ima brata koji zivi u Novom Pazaru. Brat mu prica za Zukorlica da pomaze ljudima da shvate ko su, da je nesto najbolje sto se moglo desiti, da je jedan obicni čovjek koji otvoreno poziva Bošnjake da se ujedine. Dalje covjek kaze za Cerica koji je bio u Sandzaku na osnivanju BANU da rijeci koje je govorio na osnivanju BANU su iskrene. Pogubniji ljudi po Bosnjake od islamofoba nema.Better Man wrote:Tatin prijatelj ima brata koji zivi u Novom Pazaru. Brat mu prica za Zukorlica da tjera ljudima strah u kosti, da je nesto najgore sto se moglo desiti, da je jedan obicni radikal koji otvoreno prijeti krvoprolicem. Dalje covjek kaze za Cerica koji je bio u Sandzaku na osnivanju BANU da rijeci koje je govorio na Buni su mila majka sta je govorio ili bolje receno lajao na osnivanju BANU. Pogubniji ljudi po Bosnjake od Reisa Cerica i Zukorlica kojeg Reis zeli postaviti na celo islamske zajednice BiH nema.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1100 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!
sorry al ne razumiješ ni šta je ANU ni šta je država....svaka ANU je državna institucija i koje je to (para)države institucija BANU?homar wrote:Prelistah na brzinu ovo postova do sada i kratko zaključih: protivnici BANU nisu iznijeli niti jedan argument da je ista opasnost za Bošnjake i BiH; većina diskutanata, poznatih od ranije sebe nazivaju Bosancima, ništa lože, nije ustavom regulisano ali uvažavam. Za ovu grupu diskutanata vrlo je teško prelomiti da postoji narod Bošnjaci, da kao narod zaslužuju kao i ostali narodi na Balkanu da imaju svoju akademiju nauka i umjetnosti; vićina oponenata, protivnika kao argumente navodi "rekla-kazala"...
Institucije i organizacije tip Matica nije isto što ANU. Da su u NeuMarktu osnovali Maticu Bošnjaka, prvi bih rekao, svaka čast, ali BANU
Očigledno je da, po tom Neu Marktškom konceptu, Bošnjacima-muslimanima državna ANU BiH ne ispunjava potrebe (što je sam Mr. Serić izjavio) i ja barem, iz ovoga jedino mogu nazrijeti daljnje urušavanje svih institucija države BiH, koje ne ispunjavaju Serićeve potrebe. Posljednji prije Mr. Serića koji je išao ovim putem bio je Radovan Karadžić (ovim ne tvrdim da je Serić isto što i Radovan, ali politički koncepti neodoljivo podsjećaju jedan na drugi jer su oba usmjerena na izgradnju plemenskih a ne državnih institucija).
PS
evo kako kudim vazda ovog političara Mr. Serića red je da pohvalim i reisa dr. Cerića, kad radi što mu jeste posao.
Vijeće za fetve Rijaseta Islamske zajednice u BiH na današnjoj je vanrednoj sjednici u Sarajevu pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Mustafe Cerića, nakon uvida u izjave "nadriljekara-iscjelitelja" Mekkija Torabija i načina na koji on vrši iscjeliteljske seanse, zaključilo da se radi o neprihvatljivom djelovanju.