Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
bang and blame
#1076 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ljudi moji, raznježiste me 

-
bang and blame
#1077 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Otto Skorzeny wrote:Kako je gorak svaki tren zivota bez tebe ,
tezak sumoran bez tebe svijetla zivota mog
A sijas kao milioni zvijezda na nebu , kao
carobni orkestar ljepote i ljubavi obasjavas
svaki tren zivota mog
Kako je divno nasloniti glavu u krilo tvoje i
skriti se od svih muka ovog svijeta kako je
divno ludo voljeti te i biti samo tvoj
Lijepo
- avetinja
#1078 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Kao vrana koja razbija orah
Tako i ona razbija okove srca mog
Okove stavljene tako da nikada više
Niti jedna lijepa riječ ne obasja moje srce
Ona mi je pružila ruku da ponovo uđem u vrtove ljubavi
U kojima opstaju samo crvene ruže i zumbuli
Bez trnja koje raste duboko u mojoj duši
Ljepota njena od Venerine veća
Pažnja prema meni od života preća
Vratila mi san u noći
Vratila mi sjaj u oči
Njeno tijelo slikarska iluzija
Njena duša majčina dobrota
Zbog nje bi vrag dobro djelo učinio
Zbog nje bi se vjernik svetinje odrekao
Lijepa je kao morska vila
Hvala joj što je moja bila
Tako i ona razbija okove srca mog
Okove stavljene tako da nikada više
Niti jedna lijepa riječ ne obasja moje srce
Ona mi je pružila ruku da ponovo uđem u vrtove ljubavi
U kojima opstaju samo crvene ruže i zumbuli
Bez trnja koje raste duboko u mojoj duši
Ljepota njena od Venerine veća
Pažnja prema meni od života preća
Vratila mi san u noći
Vratila mi sjaj u oči
Njeno tijelo slikarska iluzija
Njena duša majčina dobrota
Zbog nje bi vrag dobro djelo učinio
Zbog nje bi se vjernik svetinje odrekao
Lijepa je kao morska vila
Hvala joj što je moja bila
- avetinja
#1079 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moja ljubav stanuje u hramu
Put me često vodi na južnu stranu
Ne štedim grlo i dlan
Za njega bi dao i svoj stan
Pratim ga u svakom stopu
Vjerni član na južnom kopu
Siječem vene, a teče boja plava
Voli ga moja luda glava
Na srcu mu istetovirano ime
Manijak sam i dičim se time
Pogledam na bordo stranu
Ali od silnog jada okrenem glavu
Svakog dana sa istom misli se budim
Kad će tekma? Hoću da izludim
Kad svane subota i taj divan dan
Za mene to je plavi san
Sa jaranima naše pjesme pjevam
Da ga vrijeđaju nikom ne dam
Odem nekad i na Koševo malo
Da ga cijelo obojim u plavo
Sve zbog tima iz Zvorničke ulice
Volim da jebem bordo curice
Neka pričaju šta god hoće, ali on je moj
Jedini Željo šampion
Ne štedim grlo i dlan
Pratim ga u svakom stopu
Voli ga moja luda glava
Pogledam na bordo stranu
Za mene to je plavi san
Jedini Željo šampion
- al_akhisari
#1080 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
avetinja wrote:Moja ljubav stanuje u hramu
Ne štedim grlo i dlan
Pratim ga u svakom stopu
Voli ga moja luda glava
Pogledam na bordo stranu
Za mene to je plavi san
Jedini Željo šampion
- avetinja
#1081 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Malo ultras elemenata u laičkoj književnosti. Hvala.al_akhisari wrote:avetinja wrote:Moja ljubav stanuje u hramu
Ne štedim grlo i dlan
Pratim ga u svakom stopu
Voli ga moja luda glava
Pogledam na bordo stranu
Za mene to je plavi san
Jedini Željo šampionmoglo je, moralo, a bilo bi i bolje bez ovih psovki; lajk je prije svega za inspiraciju
- al_akhisari
#1082 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
- avetinja
- ZOCH
#1084 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ona je sputnik, svaki problem, svaka nedaca ili ljepota prodje sa njom. Dozvoljava mi nepoznanice koje je tjeraju nekad u duga razmisljanja tokom noci. To nosi i nesigurnosti, kontanja, jel ovo mislio ili nije, sta je on u stvari tu uradio... Ali to dozvoljava, kao neki stit od svega sto treba da "nagrne".
Kad sam nejasan, bezrazlozno patetican ili jos gore bezrazlozno agresivan i optuzujem je za nesto za sta nije kriva, oprosti za 2 sata.
Kad su nam tegobe preuzele modus operandi i kad nam se sastavi zivotni slalom u ono sto trebamo da nazovemo suzivot, ona povuce kao trojica najjacih ljudi, a ja kad popijem par piva mislim da sam strahota od snage. Razumije ono sto joj se ne poklapa sa svojim temeljima, nekad prigovara za gluposti pa je i to slatko, nekad se posvadjamo oko cufteta i sta se kuha i sta ce se kuhati. Posvadjamo se oko toga jer nam nije potaman da se ne svadjamo nikako... Moja je i ja sam njen i zivot koji to okruzuje je predivan, sa svim sranjima i vrlinama
Kad sam nejasan, bezrazlozno patetican ili jos gore bezrazlozno agresivan i optuzujem je za nesto za sta nije kriva, oprosti za 2 sata.
Kad su nam tegobe preuzele modus operandi i kad nam se sastavi zivotni slalom u ono sto trebamo da nazovemo suzivot, ona povuce kao trojica najjacih ljudi, a ja kad popijem par piva mislim da sam strahota od snage. Razumije ono sto joj se ne poklapa sa svojim temeljima, nekad prigovara za gluposti pa je i to slatko, nekad se posvadjamo oko cufteta i sta se kuha i sta ce se kuhati. Posvadjamo se oko toga jer nam nije potaman da se ne svadjamo nikako... Moja je i ja sam njen i zivot koji to okruzuje je predivan, sa svim sranjima i vrlinama
- al_akhisari
#1085 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...sjećaš li se; onog dana, jedna je sjenka ponovila oblik tvojih usana na mom ramenu i obodu prazne čaše; iz naših nerastvorenih, sklopljenih ruku pobjegla je nesmotreno velika, malena nada, u tom malom kafeu u srcu grada; čak i sada, kad me misli, sjećanja davna slučajno odvedu do starog našega mjesta, pitam se da l još uvijek kriju pjesmu, koja nam se nudila; sjećaš li se...ili se to samo ja ponavljam, sam i zamišljen za stolom, koji su davno odnijeli
- al_akhisari
#1086 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...znaš li, pitam,...gdje proljeće nikad ne prestaje; gdje najsjajnije zvijezde na nebu sijaju, znaš li; ne pitam da li znaš, kako sam te gledao, kao malo vode na dlanu čuvao; znaš li, pitam,...da meni čarolija si bila; znaš li, da sunce grane i dan svane, i noć padne, a da i ne primjetim; na početku, znaš, rijeka riječi je bila, pa osta samo muk i tišina siva; znaš li,...da ništa tako hladno nije, kao pomisao na tebe, tamo negdje s drugim i daleko; vraćaš li se, ne pitam,...za mene nikad ni otišla nisi
- al_akhisari
#1087 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...riječi, tako lahko ih je reći; ali, one prave, tako mi fale; fale mi riječi, one male sasvim, da je kažu i opišu; biram ih, pažljivo odmjeram i redam...lijepa si, vesela, nasmijana jesi,...pa ipak, osjećam, fale mi riječi; znam, tvrdoglava jesi i ime je tvoje neobično sasvim; fale mi riječi, ne mogu ih reći...kakva si,...visoka ti si, il možda nisi; fale mi riječi, pa se trudim osmjeh da nacrtam, zapišem, al ne umijem; fale mi riječi, one velike, da ih kažem,...evo vidiš, na pola puta sam stao, zaćutao...tišino, oprosti mi što o glasu neću ništa reći; fale mi riječi, il ko zna...možda ih još ni smislili nisu; zbog takvih, kao ona što je,...riječi su se smišljale nove
- al_akhisari
#1088 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...odvažnost je uvijek krasila te; imaš je, pogledala si sebe, mene si pogledala, tada nekad davno; jedan slučajan susret i potonuće u tvoje ne tako tamne, ali duboke oči; i pjesmu sam, tamo u tvojim očima boje lješnjaka, vidio; ti, probola si je olovkom i zapisala; i tu, i još jednu, pa još jednu, i još i još,...i ovu si pjesmu ti zapisala; broja im nema, znaš to i sama; ne htjedoh ti još jednu pjesmu posvetiti, no prsti moji sami kreću...duša ti piše, iako vapim kako više nikada neću
- al_akhisari
#1089 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...jesi li ti ona, zbog koje je uvijek bolio me uzdah; ona, zbog koje sam zvijezde sa nebeskog svoda tražio, skidao; jesi li ti ona, zbog koje su noći duge u samoći, s tobom u mislima; ona, s kojom vjeruješ u obećanje oku, koje uvijek gleda negdje u stranu; jesi li ti ona, zbog koje sam okovao sat u noći, da bude carstvo moje i tvoje; jesi li ti ona, zbog koje svake noći stihove i pjesme pišem; ona, zbog koje tonem na mjesto, gdje bezbroj tužnih, umornih sanjara luta i...živi život u sjećanju na neke divne, al davno prošle dane
-
trubadur
#1090 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Iznova odusevljavas, nemoj pogresno shvatiti, ali tebe je sevap ostaviti 
- al_akhisari
#1091 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...danas sam, po ko zna koji put, ispratio pogledom još jednu čeličnu pticu; odletjela je tamo daleko, a njoj blizu...odletjela, prohujala kao februar što prohuja; tamo gdje prestaje mir, i počinje nespokoj, stajao sam dugo, nepomično...vjetar, kao lopov pod košulji se zavlači,...trgnem se, pozovem oblake, da me povedu, gore visoko ponesu...njeno ime da vrisnem, iz sveg glasa
- al_akhisari
#1092 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...kada bih mogao, pogledom jednim preći daljinu, sva mora i planine i do tebe doći; kada bih mogao izbrisati vrijeme, učiniti ga malim, beznačajnim; kada bih mogao kada hoću tebe da vidim, onako snenu, onako nasmijanu; kada bih mogao u očima tvojim sebe da gledam, kada hoću; kad bih mogao ja...kad bih mogao da dođem ja do tvoga grada, samo da ugledam kako živiš sada...kad bih mogao ja
- al_akhisari
#1093 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...možeš da šutiš, ne kažeš ni glas, mada bi bilo pomalo neobično, pomalo čudno; možeš i da pričaš, onako veselo i mnogo, kao što samo ti to znaš; samo da si tu, negdje blizu; možeš da mi daš svoju ruku, da je držim, onako ovlaš da je čuvam, kao što sam to učinio ono veče; možeš da se urediš, kako želiš, a možeš da budeš i bez šminke, sanjiva i mazna, baš kao ono jutro što si bila, kad te sretoh slučajno na ulici sivoj; možeš, samo da si tu, negdje blizu; možeš da budeš ozbiljna i tiha, il možda vesela i živa, baš kao što si uvijek ti i bila; možeš otići, biti negdje daleko, ako obećaš da ćeš doći, pa da opet budeš blizu; možeš, sve ti možeš...
- al_akhisari
#1094 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...kasni je sat, skoro će ponoć, a ja i misli moje odveć smo budni; rukom pod ruku sa uličnom svjetiljkom, tu sa ulice, mislimo misli,...na nas, na tebe; ponekad, samo nas neobuzdana trka nemirnog vjetra omete, nakratko vrati u zbilju, u stvarnost; noć je, sve utihnulo,...samo moje srce još uvijek, snažno, za tebe udara; kasni je sat, skoro će ponoć, nesanica, tišina,... i vrijeme za brojanje uspomena,...omča oko srca mog
- al_akhisari
#1095 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...priznajem, pružio sam joj ruku, rekao joj da je lijepa, prelijepa, rekao sam da je; i znam da joj je bilo milo, i da sam bio mio srcu njenom, znam; a, kada smo se sreli poslije, slučajno kao, gledala me podozrivo, i spustila maglu pogleda svog, na mene...na nas; usne sam njene želio, ruke sam joj tražio, milovao,...al zalud; poslije je otišla, naoružana hladnoćom i ljepotom, ukradenom iz najljepše pjesme,...i sve to, samo iz straha, da ću misliti na nju, da će misliti na mene,...otišla iz straha da će me zavoljeti
- al_akhisari
#1096 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...svako veče, u isto vrijeme, pred vratima moje sobe, ti zastaneš; tu gdje leptir oblači krila, zadnjom riječju, dotakneš moj nemir; odakle mi samo hrabrost svako veče da te zovem, svako veče da te sanjam; odakle meni neko, ko svirati ne zna, a čija svaka riječ je najljepša pjesma; svako veče, ime ti na usnama mojim spava...svako veče pred vratima moje sobe zastaneš; i svako jutro, sebe pitam...odakle mi nemir, odakle mi ti
- al_akhisari
#1097 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...otkad je nema, dani su mi sivi i mračni; jedan za drugim prolaze, s tugom ruku pod ruku u nedogled mile; otkad je nema, noći su mi duge, kao kaput skrojen za starijeg brata; nosim ga teško, nevoljno i s tugom u srcu golemom; otkad je nema, nisam više svoj, pa kroz život tumaram i lutam, kao slijepac; posrćem, padam, u zidove nevidljive udaram i ustajem, idem i bez cilja lutam; otkad je nema, proljeće, ljeto i jesen su zima, oko mene i u meni; otkad je nema, sve mi je bliža, svakim danom sve više je moja; otkad je znam, žedan sam usana njenih... gladan sam dodira njenih; otkad je nema, i žeđ, i glad...sve je jača
- al_akhisari
#1098 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...neću da pričam o tebi i neću da govorim o nama,...nikome; ako progovorim, bojim se, mogao bih vrištati, mogao bih početi glasno da psujem, da plačem; ako progovorim, bojim se, ubit će me i najtiša riječ; bojim se, da pričam o tebi, mogla bi da dođeš, da me zagrliš...bojim se, slomit će me i najblaži dodir tvoj; neću da pričam o tebi, bojim se, doći ćeš, pogledom jednim samo, probiti moj oklop, zarobiti mi srce, opet...zgrabiti mi vrisak sa usana; neću, ne mogu, ne smijem, da govorim o tebi...zato ti pišem i pjesmu ti poklanjam; da je čitaš, negdje tamo u samoći; ko zna, možda ćeš razumjeti šta slutim
- al_akhisari
#1099 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
..."i kada zadnji zrak utone u tamu, i ugasi ljepotu svega što postoji, i onda kada od tuge i sreće zatočeno posrćem dušom svojom, ja volim tvoje oči; ujutro kada sunce obasja svijet, i kada životom nadahne cvijet, i udahnem miris rosne trave, i tada pomislim na tvoje oči; i kada joj u zanosu ljubim usne, i milujem nježnu zlatnu kosu, što predivno pucketa opojnim mirisom, ja osjećam da ljubim i grlim, tvoje oči...boje lješnika "
- al_akhisari
#1100 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...zatvorim oči i pustim da postojiš, da oživiš u mojoj glavi, u srcu mome; onakva, baš onakva kakva si bila, kada si bila tu,...vesela, lijepa da boli; zatvorim oči i ti postaneš, pretvoriš se u pjesmu,...koju pjevušim, svaki puta kad zaustim da govorim; i primakneš mi se, poljubiš mi obraz, svojim toplim usnama, kao mačka mi se uvučeš i kožu učiniš tijesnom; otvorim oči i, tebe opet nema, i ruke se pitaju šta traže; otvorim oči i ti nestaneš,...kao divan san