SDP

Post Reply
Skijaš

#1076 Re: SDP

Post by Skijaš »

Bosanska Krajina wrote:
quasar wrote:Evo ja cu ponoviti, ako koga zanima, a nadam se da zanima nekog iz SDP-a ko cita ovo:

Ja sam SDP-ov simpatizer, glasac i agitator oduvijek. Clan nisam jer me ne zanima politicki angazman.
NEZADOVOLJAN SAM ITEKAKO!!!!! Jos cu pojesti g. zbog mog agitovanja.
Zivim - nikad teze. Svi su se drzavni instrumenti obrusili na moj kucni budzet. Sve se svodi na obecanja i maglu. Hebe mi se za mandatara VM, ustav, evropske integracije dok moja plata vrijedi sve manje.
Mene zanima kad cu i kako ja kao pripadnik radnicke klase, ili danas moderno reci - nize srednje klase, osjetiti da su socijaldemokrati, ljudi koji bi kao trebali da su potekli iz mog sloja, preuzeli vlast?

Sto je najtuznije: nema boljih, pa ih moram i dalje podrzavati, jer je ostalo sve od zla oca i gore matere...
Jos tri godine ovako i svi cemo kolektivno biti spremni za odlazak u partizane zbog vlastitog opstanka.

Evo opet: nezadovoljan sam, ali jos uvijek vjerujem u federalnu vladu da je u stanju uciniti nesto bolje. Nemam konkretan prijedlog. Jedino sto zelim je da osjetim da je makar malo bolje, a dobro nam nece biti nikad sve dok imamo ovaku skupu administraciju. Nameti se samo redaju....

Nemam zakljucak, samo se jadam. Ostalo je jos malo nade, ali sve manje, a boljeg NEMA.
Prvi put neko iskren :thumbup: :thumbup: .Nama da je dobro,nas ne bi zanimalo ko je na vlasti.Pogledajte samo Svicarsku,siguran sam da 50 % ljudi ne zna ko im je predsjednik,jednostavno njima je dobro i politika ih ne zanima.Dok nama je jako tesko i moramo se boriti protiv ovakih kriminalaca poput brace Niksic.
Trebamo se suprotstavljati lošim potezima svih stranaka i svih političara.
mirsek

#1077 Re: SDP

Post by mirsek »

Bosanska Krajina wrote:
quasar wrote:Evo ja cu ponoviti, ako koga zanima, a nadam se da zanima nekog iz SDP-a ko cita ovo:

Ja sam SDP-ov simpatizer, glasac i agitator oduvijek. Clan nisam jer me ne zanima politicki angazman.
Zivim - nikad teze. Svi su se drzavni instrumenti obrusili na moj kucni budzet. Sve se svodi na obecanja i maglu. Hebe mi se za mandatara VM, ustav, evropske integracije dok moja plata vrijedi sve manje.
Mene zanima kad cu i kako ja kao pripadnik radnicke klase, ili danas moderno reci - nize srednje klase, osjetiti da su socijaldemokrati, ljudi koji bi kao trebali da su potekli iz mog sloja, preuzeli vlast?

Sto je najtuznije: nema boljih, pa ih moram i dalje podrzavati, jer je ostalo sve od zla oca i gore matere...
Jos tri godine ovako i svi cemo kolektivno biti spremni za odlazak u partizane zbog vlastitog opstanka.

Evo opet: nezadovoljan sam, ali jos uvijek vjerujem u federalnu vladu da je u stanju uciniti nesto bolje. Nemam konkretan prijedlog. Jedino sto zelim je da osjetim da je makar malo bolje, a dobro nam nece biti nikad sve dok imamo ovaku skupu administraciju. Nameti se samo redaju....

Nemam zakljucak, samo se jadam. Ostalo je jos malo nade, ali sve manje, a boljeg NEMA.
Prvi put neko iskren :thumbup: :thumbup: .Nama da je dobro,nas ne bi zanimalo ko je na vlasti.Pogledajte samo Svicarsku,siguran sam da 50 % ljudi ne zna ko im je predsjednik,jednostavno njima je dobro i politika ih ne zanima.Dok nama je jako tesko i moramo se boriti protiv ovakih kriminalaca poput brace Niksic.

E vidis, zbog ovoga cisto sumnjam da si dobronamjeran..O ti dobri moj bosnjo posteni i licemjerni..Kad se moj bosnjo fini, mirni, tihi i pobozni budes bunio sto je SDA digla onoliki kredit od MMF-a da ih borci i "borci" ne bi kroz prozore izacivali i tako odgodila svoju kataklizmu, onda cu reci covjece, u pravu je jer je prije toga isto tako poredao stvari pravilnim redoslijedom i zna se da nam drzava grca u dugovima zbog minderasa...Ovako samo ti provlaci bracu Niksic kao krimose u citat od quasara kojem oni nisu doprinijeli ni 1% i bit ces samo diskreditovan za buduce diskusije..pozz :bih:
Skijaš

#1078 Re: SDP

Post by Skijaš »

Bosanska Krajina wrote:
Skijaš wrote:
Bosanska Krajina wrote:Prvi put neko iskren :thumbup: :thumbup: .Nama da je dobro,nas ne bi zanimalo ko je na vlasti.Pogledajte samo Svicarsku,siguran sam da 50 % ljudi ne zna ko im je predsjednik,jednostavno njima je dobro i politika ih ne zanima.Dok nama je jako tesko i moramo se boriti protiv ovakih kriminalaca poput brace Niksic.
Trebamo se suprotstavljati lošim potezima svih stranaka i svih političara.
Kako se suprotstaviti kad vecina SDP-ovih simpatizera i clanova to opravdava.Znas li koje im je najvece opravdanje,krali su ovi prije Niksica,pa nek onda kradu i oni.Mislim da nema logike,ako misle suzbijati kriminal,na nacina da na mjesto lopova ponovo postave lopova,onda im je kampanja jako losa.Ako je Niksicev prethodnik bio lopov,pa nek to bude i Niksic,ima pravo.Tako to objasnjavaju vrli SDP-ovci.Jednostavno napretka nema,mi mijenjamo ljude(samo po imenima) na pozicijama,a osobine prethodnika i nasljednika su iste,svaki gleda da vise ukrade.Ja tu ne vidim napredak.
1. Nermina se ne kritikuje zbog krađe nego zbog kačenja brata o budžetsku sisu
2. sve stranke nisu iste i to što radiš nema veze sa konstruktivnom kritikom
quasar

#1079 Re: SDP

Post by quasar »

hvala svima na "lajkanju", valjda to znaci da nisam usamljen.
@mirsek
sve sto si rekao - znam, i zato kazem ima jos malo nade, jer se nadam da ce se masina pokrenuti, pocev od povecanja najnize plate, i skidanja nekih bezobraznih poreza (npr. porez na platu manju od prosjecne), PDV na skolsku opremu, osnovne namirnice i lijekove, strategije sprjecavanja izivljavanja naftnih distributera nad ovom jadnom ekonomijom, itd.

Ne bih ljude nazivao lopovima kad mi je apsolutno i kristalno jasno da nema cistog ideala i da se i u kadrovskoj politici moraju praviti kompromisi. Znam ljude koji su mnogo gore, bezobraznije, drskije, pljackali dobra ove zemlje, a nista dobro nisu uradili ni za kog osim za sebe, poslije se lijepo na sudu oprali, a onda nam se svima smijali u brk i pljuvali nam u lice podcjenjujuci nasu inteligenciju.

Ne trazim svetog Petra, nego samo sposobnog i benevolentnog. Ako je sposoban stvorice dovoljno da namiri i sebe i da nas smiri. Citam stalno da je nasa ekonomija u rastu, cak i u vrijeme recesije nije strasan pad bio. Po tome, mi smo svake godine 5-6% bogatiji, a ja ne znam nikog da mu je plata porasla unazad 10 godina. Vozimo na istom kucnom budzetu odkad je hljeb bio 0,50, a benzin 1,30, i sve ostalo procentualno jednako. Sve je uglavnom dvostruko skuplje, sto ce reci da se zivi dvostruko teze...a i onda je bilo tesko. Pa gdje su ti milioni ili je sve samo sminkanje izvjestaja radi boljeg rejtinga?

SDP je na svim izborima otad potencirao ove stvari u kampanjama, i sad ja ocekujem da neko natjera/omoguci poslodavcima da revalorizuju plate, a to je nemoguce uz stalne nove namete. PA KAD CE VISE TAJ REZ?! Kad ce neko lupiti sakom od sto i reci: e sad je dosta! Skinite plate budzetlijama na nivo prosjeka u privredi, pa da vidimo koliko ce ih biti onda viska u organima. Onda cete moci malo popustiti narod. Oko 60% onoga sto zaradim, uzme drzava, a dobijem mu*o marjanovo....
VjecitiStudent

#1080 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

dormeo wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ljudi moji, morate biti strpljivi. Sad kad se premijer pobrinuo za brata, svima nama će biti bolje. ;-)
Stvarno ne mogu ovih forumskih "moralnih vertikala", koliko je samo puta pomenuto zaposljavanje premijerovog brata, kao da eto citava drzava od obicnih ljudi do vrha ne funkcionise po tom principu. De nam svega ti reci iskreno bil ti zaposlio svog brata, sestru, zenu ili koga vec imas, bil za njih trazio stelu, bil za njih lobirao?
Sta reci na ovakve komentare osim da svaki narod ima drzavu kakvu zasluzuje.
VjecitiStudent

#1081 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mozes li nam nabrojati tri najvidljivija pomaka?
Autoput Vc radi se na više frontova plus otvorene pretkvalifikacije za nove dionice a za nekolicinu tender je utoku i početak radova će biti krajem ove i početkom iduće a domaći izvidjaci kao što vidiš dobijaju poslove
Dionice na kojima sada pocinje izgradnja su ugovorene jos za vrijeme prosle vlasti. Nesto se i Hare svojevremeno hvalio kako je bas on obezbijedio neke arapske pare za dionicu od Kaknja do Zenice.
Registracija i birokratija oko otvaranja novih firmi je skraćena te je to jedan od razloga što je nezaposlneost u Federaciji u padu
Svaka cast na ovome, dodikovski zamamna ideja.
Bice da su te nove firme uspjele brze-bolje i da se registruju i da zaposle hrpu novih radnika i uljepsaju nam statistike.
Na nivou birokratije te revizijom korisnika BIZ koji nelegalno koriste ta prava učinjene su velike uštede
Jasta su, prouci malo ovaj clanak.
http://www.slobodnaevropa.org/content/f ... 22529.html
Rezultate revizije jos uvijek iscekujemo

Penzioneri u Federaciji su dobili minimalno povecanje penzije te subvenciju na električnu energiju uslijed zahtjeva prethodne vlade i ministra kao i direktora iz sada propale stranke
Želiš li još?
p.s to za kume sinove i bratove jedan - ali kao što premijer reče ako ne budu radili svoj posao kako treba nisu bogom dani za tu f-ju[
Na mostu dobili, na cupriji izgubili, osim onih kojima struja sluzi samo za svjetlo.
Taranta

#1082 Re: SDP

Post by Taranta »

quasar wrote:hvala svima na "lajkanju", valjda to znaci da nisam usamljen.
@mirsek
sve sto si rekao - znam, i zato kazem ima jos malo nade, jer se nadam da ce se masina pokrenuti, pocev od povecanja najnize plate, i skidanja nekih bezobraznih poreza (npr. porez na platu manju od prosjecne), PDV na skolsku opremu, osnovne namirnice i lijekove, strategije sprjecavanja izivljavanja naftnih distributera nad ovom jadnom ekonomijom, itd.

Ne bih ljude nazivao lopovima kad mi je apsolutno i kristalno jasno da nema cistog ideala i da se i u kadrovskoj politici moraju praviti kompromisi. Znam ljude koji su mnogo gore, bezobraznije, drskije, pljackali dobra ove zemlje, a nista dobro nisu uradili ni za kog osim za sebe, poslije se lijepo na sudu oprali, a onda nam se svima smijali u brk i pljuvali nam u lice podcjenjujuci nasu inteligenciju.

Ne trazim svetog Petra, nego samo sposobnog i benevolentnog. Ako je sposoban stvorice dovoljno da namiri i sebe i da nas smiri. Citam stalno da je nasa ekonomija u rastu, cak i u vrijeme recesije nije strasan pad bio. Po tome, mi smo svake godine 5-6% bogatiji, a ja ne znam nikog da mu je plata porasla unazad 10 godina. Vozimo na istom kucnom budzetu odkad je hljeb bio 0,50, a benzin 1,30, i sve ostalo procentualno jednako. Sve je uglavnom dvostruko skuplje, sto ce reci da se zivi dvostruko teze...a i onda je bilo tesko. Pa gdje su ti milioni ili je sve samo sminkanje izvjestaja radi boljeg rejtinga?

SDP je na svim izborima otad potencirao ove stvari u kampanjama, i sad ja ocekujem da neko natjera/omoguci poslodavcima da revalorizuju plate, a to je nemoguce uz stalne nove namete. PA KAD CE VISE TAJ REZ?! Kad ce neko lupiti sakom od sto i reci: e sad je dosta! Skinite plate budzetlijama na nivo prosjeka u privredi, pa da vidimo koliko ce ih biti onda viska u organima. Onda cete moci malo popustiti narod. Oko 60% onoga sto zaradim, uzme drzava, a dobijem mu*o marjanovo....
Valjda ti je do sada postalo jasno da takvog reza o kom govoriš neće biti. Barem ne u ovom krugu razigravanja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1083 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ne možeš poslodavcu stalno davati nove namete i očekivati da uposli puuuuno radnika :roll:
Valjda skresati javnu potrošnju, smanjiti namete da se ostavi prostora za nova radna mjesta, čije plate idu u potrošnju, kreiraju tražnju i povećavaju količinu novca u opticaju..
madner

#1084 Re: SDP

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:Ne možeš poslodavcu stalno davati nove namete i očekivati da uposli puuuuno radnika :roll:
Valjda skresati javnu potrošnju, smanjiti namete da se ostavi prostora za nova radna mjesta, čije plate idu u potrošnju, kreiraju tražnju i povećavaju količinu novca u opticaju..
Tako je dok zemlje sa niskim opterecenjem imaju ogroman rast, zemlje sa visokim nametima kao sto je Svedska, Finska, Njemacka propadaju. Uvijek mi je drago kada imamo prave strucnjake sa nama :D
KatarinaKosaca

#1085 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ma, da, golema administracija, puno nameta poslodavcu pa ugasi i ono firmi što imaš. Baš smo Švedska :D
Samo da mi je znati od kojih će para poslodavac davati velike namete (već smo sa stopom doprinosa premašili mnoge razvijene zemlje), i ujedno primati nove ljude. Kreiranje radnih mjesta se radi fiskalnom politikom, naročito poreskom.
Ali, imamo mi stručnjake... pa nam i ide kako nam ide
madner

#1086 Re: SDP

Post by madner »

Koga smo premasili?
heckler

#1087 Re: SDP

Post by heckler »

Svako je ovdje ekspert za sve. Svaki problem je lako rijestiti eto samo da se njih slusa. Ali ne slusa nazalost pa nam je tako kako nam je.

Ekonomske probleme bi u 2 poteza rijesili samo da se njih pusti da radu. A onda kad seljacic tom banalnom pijacarskom logikom dodje u poziciju da se njegova slusa ala Dodiku sto je poslo za rukom u roku od 6 godina uspije sjebati sve sto se sjebati moze i dovesti do rub propasti citav sistem.

Nije svacije ni selom pjevati ;-)
KatarinaKosaca

#1088 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Koga smo premasili?
Pogledaš li platnu listu? Koliko procenata? Jesi li kad vodio firmu ili imao? :-) :-) Očito je, ne moraš odgovarati.
udrch

#1089 Re: SDP

Post by udrch »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Evo da se i ja uključim..
Zato ja i jesam već od prije izbora za ovaj savez SDP-SDA..ovo je luda koalicija, ali u ovo recesijsko i secesijsko vrijeme neka mi neko sastavi bolju od ostvarenih rezultata izbora..
Situacija je u državi teška, teško se rasaznaje pozitivno od sivila, ali ova vlada makar nešto pokušava i treba joj pružiti podršku sa svih nivoa..
Jedino treba smijeniti ovog kantonalnog miniStar-a koji stvara sukob u glavnom gradu..
stochar

#1090 Re: SDP

Post by stochar »

@udrch - kazes, ova vlada pokusava? daj mi, osim zukana heleza, jos tri primjera gdje toova vlada nesto konkretno pokusava? hvala!
kojeime

#1091 Re: SDP

Post by kojeime »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:Koga smo premasili?
Pogledaš li platnu listu? Koliko procenata? Jesi li kad vodio firmu ili imao? :-) :-) Očito je, ne moraš odgovarati.
KatarinaKosaca, da taj koji vodi firmu gladuje jos bih ti i povjerovao. Ali dodje tip biznismen i kuka kako su preveliki nameti poslodavcima i da nema nameta on bi prosirio posao i zaposlio jos radnika ali zbog nameta ne moze. A onda sjedne u svog Pasata, Mercedesa, BMW-a i slicno i ode...

Ne da ja mislim da gazda ne smije imati skup auto, naravno da smije. Ali prvo platis radnike, poreze, namete i odvojis za razvoj firme. Pa ako ti poslije tog ostane za Mercedes, svaka cast, kupi ga i vozi. Ali ako ti ostane za Skodu Fabiju, onda kupi Fabiju. A ne ne platiti radnike, voziti Mercedesa i kukati kako su nameti previsoki. Cak i da jesu, nekome ko iz Mecedesa kuka ne mogu vjerovati.
Last edited by kojeime on 13/09/2011 00:47, edited 1 time in total.
kojeime

#1092 Re: SDP

Post by kojeime »

mirsek wrote:@quasar..Razumijem te..Dosta nas vjerovatno ima slicnih problema..I sam se nadam da ce SDP nesto uraditi na ekonomskom planu..Ali moras da razumijes da su poslije prethodne vlasti i njihovih zaduzenja sa MMF-om potrebne duze pripreme da bi se sa minusa preslo na plus...Zasad tj. ovu godinu ce biti dobro da se minus ne poveca, da ostane na istom nivou a naredne 3 godine da se krene u plus jer se bojim da mnogi od nas nisu ni svjesni koliko nas je prosla vlada uvalila u dugove..Dosta ljudi zbog ovakve situacije a i kad gledaju babine sinove kako uzivaju i provode se sa svojim familjama i stranackom elitom dok ih za drzavu briga, dosta ljudi izgubi onaj ideal koji ga veze za BIH i kaze sta me vise briga,moja porodica i ja smo gladni,sastavljaj vlast kako znas i umijes i da ce sve biti u redu..Al nece..Ovu ekonomsku krizu smo morali i moramo predeverati, samo smo je mogli ublaziti da je dodo&co. bio normalniji u zahtjevima oko formiranja vlasti..Samo bi mozda u toj zurbi da ublazimo krizu i formiramo vlast mogli izgubiti BIH ili njene funkcije koje nam bar daju nadu da ce nekad ubuduce moci da se zivi bez mrznje i zatvoreni u nacionalne torove..
Hajde molim te objasni mi kako to aranzman prethodne vlade sa MMF-om ne dozvoljava SDP-u da posalje inspektore u sarajevske restorane i kaze gazdi imas 7 dana da prijavis sve zaposlene ili cu ti zatvoriti radnju i naplatiti kaznu visine tvog godisnjeg prometa. Ili isto to da urade direktorima i vlasnicima firmi koji ne postuju zakon o radu pa radnike tjeraju da rade kao roblje. Je li im to MMF zabranio da provode zakon?

SDP je za razliku od SDA SOCIJALdemokratska partija, a ja za ovih godinu dana ne vidjeh nista od tog socijalnog.

Hocu reci naravno da se neke stvari ne mogu uraditi brzo, neke ne mogu cak i za dugo vremena, ali neke se mogu uraditi relativno brzo i mogu se uraditi na takav nacin da pokazu namjeru. Da ljudi vide da se ozbiljno misli.
quasar

#1093 Re: SDP

Post by quasar »

Cujem da je pojacana bas ova kontrola rada na crno. Samo jos uvijek se najavljuju. :lol: :lol: :lol:

Hedija i sve je u redu. Ovdje je sve toliko trulo i pokvareno da je nemoguce ista pomaci. Komplet drustvo je srozano i devastirano. Sve to mozemo zahvaliti SDA, ZBiH i partnerima. Seljacici su se ufurali da znaju sve i preuzeli su institucije, a onda lijepo sve nepotizirali, zatim degradirali i univerzitete, tako da sad nemamo cak vise ni bazu iz koje bi mogli nesto zapoceti...

Ovdje treba samo atomsku baciti. Evo ja cu da je hvatam.
KatarinaKosaca

#1094 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

kojeime wrote:KatarinaKosaca, da taj koji vodi firmu gladuje jos bih ti i povjerovao. Ali dodje tip biznismen i kuka kako su preveliki nameti poslodavcima i da nema nameta on bi prosirio posao i zaposlio jos radnika ali zbog nameta ne moze. A onda sjedne u svog Pasata, Mercedesa, BMW-a i slicno i ode...

Ne da ja mislim da gazda ne smije imati skup auto, naravno da smije. Ali prvo platis radnike, poreze, namete i odvojis za razvoj firme. Pa ako ti poslije tog ostane za Mercedes, svaka cast, kupi ga i vozi. Ali ako ti ostane za Skodu Fabiju, onda kupi Fabiju. A ne ne platiti radnike, voziti Mercedesa i kukati kako su nameti previsoki. Cak i da jesu, nekome ko iz Mecedesa kuka ne mogu vjerovati.
Nisu sve firme velike i nisu svi tajkuni Selver Oruč pa da imaju političku zaštitu ;-) Ovdje je pitanje bilo ekonomsko. I naravno, prvo platiti obveze, pod tom sam pretpostavkom i govorila. Perspektiva je u malim i srednjim preduzećima (to EU baš aktualno i potstiče), samozapošljavanjem itd.. A to sa većim i većim nametima se ne postiže. Preduzeće u povoju se štiti. Radno mjesto se kreira ambijentom za to, a ne deranjem kože...
Skijaš

#1095 Re: SDP

Post by Skijaš »

Muškarac zboden nožem u centru Sarajeva
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110912131

Ratna zona. Ne znam šta je pozadina ovog rasta nasilnog kriminala, ali šta je da je, ovo nije vjeronauka oko koje bi SDP-u SDA-ovci podmetali klipove. Ako ovako nastave, SDP-ovci se na sljedećim izborima mogu pozdraviti sa kantonom.
quasar

#1096 Re: SDP

Post by quasar »

Ma brate, kad sam ja koji sam veliki protivnik oruzja u kuci, odlucio da legalno dodjem do istog, onda je prevrsila dara mjeru. Nek rode novce za kakav zatvor negdje na kakvoj visoravni u Hercegovini. Da nema hlada nigdje osim u celiji, ni grada na vidiku. Pa nek trpaju, a ne da mi se osudjeni nasilnik setak ulicom mjesecima i ceka novembar da ode na odsluzenje, a za to vrijeme cini nova nedjela koja mu se uredno evidentiraju, ali to ga ne sprijecava...a i sto bi?
KatarinaKosaca

#1097 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

@skijaš Sa ovim se neću složiti. Ne možeš imati policajca na svakom uglu ulice, pa i da imaš opet bi bilo obračuna bandi, narko dilera... jedan grad to neminovno nosi sobom. NIkad niti jedna vlast neće postići da vlada apsolutni red i da nema incidenata. Naravno da s emoramo što sigurnije osjećati, ali to je dijelom i zadatak pravosuđa, a ne stroge policijske kontrole.
Bosnolog

#1098 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Skijaš wrote:Muškarac zboden nožem u centru Sarajeva
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110912131

Ratna zona. Ne znam šta je pozadina ovog rasta nasilnog kriminala, ali šta je da je, ovo nije vjeronauka oko koje bi SDP-u SDA-ovci podmetali klipove. Ako ovako nastave, SDP-ovci se na sljedećim izborima mogu pozdraviti sa kantonom.
Nemoguce je spriejciti neku budalu u namjeri da zbode nekoga,ali ono sto ne mogu da shvatim da se taj nozobodzija ne osudi najmanje pet godina za pokusaj ubistva a ubistvo najmanje dvadeset do cetrdeset godina i dozivotno ako trebaovisno o okolnostima pocinjenog ubistva,.......Kada policija kantona Sarajevo bude cerecila kriminalce kao razlijepljenu zabu na sred ulice i stane mu nogom za vrat dok ga vezu i trpaju u maricu kao nacin privodenja,pocevsi od pijanih vozaca,siledzija i kabadahija te isti budu procesuirani adekvatno i tako pociscene ulice od bolesnika,onda ce biti promjene i manje bodenja nozem,Ovo sto imamo je nastavak vec videnog.Nikakvih smjena odgovornih za nesposobnost u svom radu,.... :roll:

Ubice i bolesnike koji napadaju i prodaju drogu po ulicama ili pijani voze i tak postaju potencijalne ubice za volanom, vlast mora da cisti sa ulica ili neka se nose u 3 PM a narod neka hoda naoruzan da bi se zastitio od bolesnika jer ocito da vlast nema kontorlu mehanizama niti sudstvo radi svoj posao,....

Kada gradani cuju kako je Vucurevic pobjegoa iz majcice Srbije u svoj brlog Trebinje a pravosude BIH nista ne cini da se zatvori i procesuira svih ovih godina onda imas sprdanje sa tim istim prvosudem koja ga ne stiti od bolesnika i ubica a za one sramotno niske presude za dokazane zlocince je posebna prica i uvreda za zdrav razum i zrtve njihovog zla,sto ima posljedice na formiranje svijesti i anarhije u drustvu i drzavi,.....

Vlast je servis gradana a pravosude ga mora stititi braneci pravdu od nepravde i nasilnika u protivnom neka podnesu ostavke i napuste politiku debilni i nesposobni budzetski trutovi,....
Skijaš

#1099 Re: SDP

Post by Skijaš »

quasar wrote:Ma brate, kad sam ja koji sam veliki protivnik oruzja u kuci, odlucio da legalno dodjem do istog, onda je prevrsila dara mjeru. Nek rode novce za kakav zatvor negdje na kakvoj visoravni u Hercegovini. Da nema hlada nigdje osim u celiji, ni grada na vidiku. Pa nek trpaju, a ne da mi se osudjeni nasilnik setak ulicom mjesecima i ceka novembar da ode na odsluzenje, a za to vrijeme cini nova nedjela koja mu se uredno evidentiraju, ali to ga ne sprijecava...a i sto bi?
Oružje, uz potrebne dozvole, treba svakako nabaviti, bez obzira na bezbjedonosnu situaciju na našim ulicama. Nikad ne znaš hoće li se ponovo ugroziti teritorijalni integritet države i kako bi sarajevski političari reagovali na to. A za ostalo se apsolutno slažem, neka ih zatvore u napuštene kasarne, neka ih smjeste u svoje vikendice na Poljinama, samo neka ih se skloni s ulica.
kojeime

#1100 Re: SDP

Post by kojeime »

KatarinaKosaca wrote:@skijaš Sa ovim se neću složiti. Ne možeš imati policajca na svakom uglu ulice, pa i da imaš opet bi bilo obračuna bandi, narko dilera... jedan grad to neminovno nosi sobom. NIkad niti jedna vlast neće postići da vlada apsolutni red i da nema incidenata. Naravno da s emoramo što sigurnije osjećati, ali to je dijelom i zadatak pravosuđa, a ne stroge policijske kontrole.
Slazem se.
Post Reply