Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jon_jovi

#1076 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Ako je onaj Hadrović prišao SDP-u to bi kao trebalo da znači da je to Podrinjsko biračko tijelo prišlo SDP-u, formiranjem nove stranke bi kao imalo cilj razbiti SDA biračku mašinu na Ilidži dok bi SBB ostala sa istim brojem glasova. Tu bi se onda kandidati SDA, SDP-a i SBB izjednačili u šansama. Svi gube iz vida da je izlaznost 36%. Prema onih ostalih 64% niko nema namjeru iskoračiti, nešto ponuditi.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1077 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

jon_jovi wrote:Ako je onaj Hadrović prišao SDP-u to bi kao trebalo da znači da je to Podrinjsko biračko tijelo prišlo SDP-u, formiranjem nove stranke bi kao imalo cilj razbiti SDA biračku mašinu na Ilidži dok bi SBB ostala sa istim brojem glasova. Tu bi se onda kandidati SDA, SDP-a i SBB izjednačili u šansama. Svi gube iz vida da je izlaznost 36%. Prema onih ostalih 64% niko nema namjeru iskoračiti, nešto ponuditi.
znaci svrha osnivanja ove stranke je ponuditi ovim biracima husu u cetvrtom dresu :roll: huso nema sanse da dobija išta više nego sto je sada dobio kao kandidat ispred sbb-a

opet ne kontam formiranje stranke samo zbog jedne opstine :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1078 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Emisija ''Tarih'' KATVSA o Ilidži sa manjim propustima u činjenicama:
http://tvsa.ba/ba/vijesti/kako_je_nasta ... lje_ilidza

Image
JohnnyS.

#1079 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

jon_jovi wrote:Ako je onaj Hadrović prišao SDP-u to bi kao trebalo da znači da je to Podrinjsko biračko tijelo prišlo SDP-u,.
ne kontam. hadrovic je iz sadzaka. kakve veze ima podrinje? :-)
jon_jovi

#1080 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kandidat je neke Bosansko Podrinjske Stranke. Bio
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1081 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

sijedi wrote: čak ni danas nije moguće proci od Panere do stadiona Igmana pločnikom,jer se na njemu nalazi netaknuti snijeg,nego cestom,pa uz Božiju pomoć pa šta bude.

Onih 100000Što je dato za odbranu silosaša bolje bi bilo da je dato grakopu-
Bar bi snijeg bio očišcen.

Kad se čisti "Ilidžanski Tranzit" grtalice ne smiju gurati snijeg u načelnikov voćnjak jer će na taj način biti polomljene , a i načelnik je proračunao da bi to bilo previse vlage(agronomska racunica-Šatro)
Ko plaća putovanja obitelji Karadžić do Ševeningena i ko se brine (plaća) o kompletnim odbranama i đenerala, i R.K.?
Slažem se da branioce RBiH trebaju i državne institucije pomagati u odbrani od lažnih optužbi.

Čmooooljooooooo!
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/03/2012 09:54, edited 1 time in total.
palamuda

#1082 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Husu valjda niko ne shvata više ozbiljno.
Hadroviću je SDP stota stranka u nizu više je klubova promjenio od bilo kog fudbalera, bio je član BPS, pa je bio nezavisni kanditat kojeg podržala i ova Podrinjska stranka, sad je u SDP - u jer kad ti svi vozovi prođu učlaniš se u SDP da potisneš ljude koji su tu sto godina i koji su glavu nosali u torbi po Ilidžanski zabitima zarad promocije socijaldemokratije sad odjednom dođe neki ublehaš i postane faktor broj jedan.

Mislim da će Memiću više teško iko izbiti vlast iz ruku, mada ako SDP uspije okupit pravu listu i isturit dobrog kandidata za načelnika ima šanse ko zna, isto tako na SDP će uticati refleksija zbivanja na ostalim nivoima vlast, isto tako ni SDA ne cvjetaju ruže i imaju unutarstranačkih problema naročito na Ilidži bit će veselo.
jon_jovi

#1083 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

SDA ima najdiscipliranije biračko tijelo. To je činjenica s kojom treba računati.
jon_jovi

#1084 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Ali nije sva vlast ni u rukama načelnika. Oni aparađici su preživjeli i pad komunizma. Onaj dinosaur Đapo iz financija rekao bih.
JohnnyS.

#1085 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

palamuda wrote:Husu valjda niko ne shvata više ozbiljno.
ne bih se kladio na to. ima on dovoljno svojih pristalica da osvoji par mandata u vijecu.
palamuda wrote:Hadroviću je SDP stota stranka u nizu više je klubova promjenio od bilo kog fudbalera, bio je član BPS, pa je bio nezavisni kanditat kojeg podržala i ova Podrinjska stranka, sad je u SDP - u jer kad ti svi vozovi prođu učlaniš se u SDP da potisneš ljude koji su tu sto godina i koji su glavu nosali u torbi po Ilidžanski zabitima zarad promocije socijaldemokratije sad odjednom dođe neki ublehaš i postane faktor broj jedan.
ne mislim da je hadrovic zbog sebe usao u sdp nego da zenu pogura i obezbjedi joj jos jedan mandat.
palamuda wrote:Mislim da će Memiću više teško iko izbiti vlast iz ruku, mada ako SDP uspije okupit pravu listu i isturit dobrog kandidata za načelnika ima šanse ko zna, isto tako na SDP će uticati refleksija zbivanja na ostalim nivoima vlast, isto tako ni SDA ne cvjetaju ruže i imaju unutarstranačkih problema naročito na Ilidži bit će veselo.
sa ovim se slazem. iako su male sanse na ovim prostorima, jedino sdp moze jednog lijepog dana dati nacelnika osim sda.

ali ne treba zaboraviti ni SBB koji ce sigurno imati 3-4-5 vijecnika.
sbih se raspala mora neko iskoristiti te glasače.
JohnnyS.

#1086 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

jon_jovi wrote:Kandidat je neke Bosansko Podrinjske Stranke. Bio
bio je nezavisni kandidat. a da li ga je BPNS podrzavala to je upitno.
palamuda

#1087 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

palamuda wrote:Hadroviću je SDP stota stranka u nizu više je klubova promjenio od bilo kog fudbalera, bio je član BPS, pa je bio nezavisni kanditat kojeg podržala i ova Podrinjska stranka, sad je u SDP - u jer kad ti svi vozovi prođu učlaniš se u SDP da potisneš ljude koji su tu sto godina i koji su glavu nosali u torbi po Ilidžanski zabitima zarad promocije socijaldemokratije sad odjednom dođe neki ublehaš i postane faktor broj jedan.
ne mislim da je hadrovic zbog sebe usao u sdp nego da zenu pogura i obezbjedi joj jos jedan mandat.

Znači žena ide na listu takođe do jučerašnji član BPS - a.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1088 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Ova tema slobodno moze u PDF politika :roll: ogadili ste je totalno :roll:
PipiDugaDevetka

#1089 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

rashtiman wrote:Ova tema slobodno moze u PDF politika :roll: ogadili ste je totalno :roll:
Pa, politika je definisana tako da se može reći SVE JE POLITIKA. Moj prof. engleskog jezika iz srednje škole, pokojni Srećko Lazari je pisao aforizme, pa je napisao otprilike ovo: ONAJ KO SE NE BAVI POLITIKOM, I TO JE NEKA VRSTA POLITIKE!
JohnnyS.

#1090 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

PipiDugaDevetka wrote:
sijedi wrote: čak ni danas nije moguće proci od Panere do stadiona Igmana pločnikom,jer se na njemu nalazi netaknuti snijeg,nego cestom,pa uz Božiju pomoć pa šta bude.

Onih 100000Što je dato za odbranu silosaša bolje bi bilo da je dato grakopu-
Bar bi snijeg bio očišcen.

Kad se čisti "Ilidžanski Tranzit" grtalice ne smiju gurati snijeg u načelnikov voćnjak jer će na taj način biti polomljene , a i načelnik je proračunao da bi to bilo previse vlage(agronomska racunica-Šatro)
Ko plaća putovanja obitelji Karadžić do Ševeningena i ko se brine (plaća) o kompletnim odbranama i đenerala, i R.K.?
Slažem se da branioce RBiH trebaju i državne institucije pomagati u odbrani od lažnih optužbi.

Čmooooljooooooo!
Vala ja se ne slazem.
Ratovao sam i ja kao maloljetni borac al nisam za to da senaid memic izdvaja pare ko da ih iz svog dzepa vadi zato sto se prepao da bi nekad i po njega mogli doci.
P a ce onda opština Hadzici izvajati za njega. Ma prljava igra prljavih igraca kako god se okrene.
jon_jovi

#1091 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

muka dat, muka ne dat
uskudara

#1092 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by uskudara »

jon_jovi wrote:muka dat, muka ne dat
Pukovnik VIŠNJIĆ odnosno načelnik ilidže prof.dr. Senaid Memić odlučio je ,još jednom biti darežljiv.U toku je podjela nekoliko hiljada sadnica višnje,trešnje i šljive.Naravno,sadnice neće dobiti nezaposleni,nego radnici zaposleni u općini,pa ako imate nekoga tamo,bujrum.
uskudara

#1093 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by uskudara »

Sinoć je u multimedijalnoj sali na Ilidži održan cjelovečernji koncert kultnog ansambla "Sultan Mehmed Fatih sa Ilidže.Nadam se da ste uživali sat i po.
(Ansambl "Sultan Mehmed Fatih je obitavao pri osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži do skora,odnosno dok ga SDP uz pomoć bivšeg ministra Suljagića nije protjerao.Sada je smješten u trurskom koledžu)
uskudara

#1094 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by uskudara »

Jeste li čuli da će se na Ilidži ,uskoro,graditi najveći jarbol u okolini,a i šire!
JohnnyS.

#1095 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

nisam znao ali neku noć se održao skup gradjana stupa povodom onih tibrinih zgrada. kažu i načelnik dosao da objasni situaciju kako je to sve u redu i ok. zamalo da nije bio linčovan! tako se priča...
ima li neko da je bio da malo šire prepriča?
jon_jovi

#1096 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Znam ja čovjeka iz općine koji je meni nudio da skladištujem 5.000 sadnica voća. Drugim riječima - trebalo je da to pokrademo i rasprodamo. Nisam pristao, ali neko drugi jeste. Senaid će bar podijeliti pa kome bilo a mamlaz komunističko-boljševički je pokro i prodo.
jon_jovi

#1097 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Zalibo me šta ti misliš
Arteta

#1098 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Arteta »

Da li je citavo naselje Ilidza uslo u federaciju.
Arteta

#1099 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Arteta »

Nije valjda da niko ne zna? :D
StupskaBitanga

#1100 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

Arteta wrote:Nije valjda da niko ne zna? :D
Nije jedan mali dio je pripao RS i zato se taj dio sa dodacima zove Istočna Ilidiža
Locked