A šta je bilo sa onih 500 koji su krenuli da zauzmu zamak? Tu mi nekako rupa ima, odjednom ono četvero izlazi iz katakombi, zapaljeno sve, a nigdje vojnika koji su došli da oslobode Winterfell.duboka_misao wrote:winterfell mislils ? pa grejdzojovci mlatnuli theona po glavi nakon velikog govora i razgulili nazad s njim u vreci jer su vidjeli da nemogu drzati polozaj jos dugoDON_eARL wrote:Tješim se.Black swan wrote:kako "par" mjeseci
valjda 10
Edit: Pregledah. Ko je spalio zamak (da ne spamam) i gdje nestadoše oni koji su ga zauzimali?
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
DON_eARL
#1076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
Animal
#1077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Edit: Nisam pregledao 10. pa je dole osvrt na blackwater:
Obzirom na budžet, mislim da je bitka super ispala! Naravno da ima dosta mana jer je u knjizi sve puno opsirnije i detaljnije, ali je i ovako super.. Mislim da ce rijetko koja tv serija (!) ikada snimati ovako kvalitetne scene borbe.. Ljudi od GOT-a ocekuju LOTR a to nije razumno..
Znam da mi koji smo citali knjige imamo svoj topic, ali moram jod jednom sugerisati svim ljudima koji prate seriju da pocnu citati i knjige! Bez namjere da spoilam, previse detalja izostavljaju, cak i neke koji su presudni za buduce odvijanje radnje.. Uz knjige sve ima vise logike, dok je u serijama nekako sve nabacano i isforsirano..
Svidja mi se sto je cijela epizoda posvecena samo bitci! Totalno drugacije od koncepta na kojeg smo navikli do sada..
Obzirom na budžet, mislim da je bitka super ispala! Naravno da ima dosta mana jer je u knjizi sve puno opsirnije i detaljnije, ali je i ovako super.. Mislim da ce rijetko koja tv serija (!) ikada snimati ovako kvalitetne scene borbe.. Ljudi od GOT-a ocekuju LOTR a to nije razumno..
Znam da mi koji smo citali knjige imamo svoj topic, ali moram jod jednom sugerisati svim ljudima koji prate seriju da pocnu citati i knjige! Bez namjere da spoilam, previse detalja izostavljaju, cak i neke koji su presudni za buduce odvijanje radnje.. Uz knjige sve ima vise logike, dok je u serijama nekako sve nabacano i isforsirano..
Svidja mi se sto je cijela epizoda posvecena samo bitci! Totalno drugacije od koncepta na kojeg smo navikli do sada..
- duspi
#1078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sreća pa nije spoilerduboka_misao wrote:winterfell mislils ? pa grejdzojovci mlatnuli theona po glavi nakon velikog govora i razgulili nazad s njim u vreci jer su vidjeli da nemogu drzati polozaj jos dugoDON_eARL wrote:Tješim se.Black swan wrote:kako "par" mjeseci
valjda 10
Edit: Pregledah. Ko je spalio zamak (da ne spamam) i gdje nestadoše oni koji su ga zauzimali?
da ne znam šta će se dešavati jako bih se naljutio
-
elSaik
#1079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam što je raji mrsko staviti upozorenje u vidu:
SPOILER KO NIJE GLEDAO POSLJEDNJU EPIZODU
-
DON_eARL
#1080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa lakše je onome ko nije gledao epizodu preskočiti temu. Ako se zna da nova epizoda izleti svaki ponedjeljak, nemaš šta raditi taj dan na temi, dok ne pregledaš epizodu.elSaik wrote:Ne znam što je raji mrsko staviti upozorenje u vidu:
-
duboka_misao
#1081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
o cemu onda da naprdjujemo ovdje ? kako je mala zmajovka dobra ili kako J snow ima valovitu kosu a ne koristi shaumu
- duspi
#1082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
daenerys nula prema ooni chaplin
hahah (a ni starka cersei nije za odbacit
)
mene npr zanima koliko ljudi koji nisu čitali knjige kontaju šta se stvarno dešava u seriji?
radnja često toliko skače, bitne stvari nisu prikazane već se ostavlja da čitaoc iz konteksta zaključi šta se desilo, likovi su često slični i laki za pomiješati..ja imam osjećaj da ne znam o čemu je riječ od ranije, apsolutno ne bih skontao šta se dešava?
dakle, nečitači, kakav je osjećaj?
mene npr zanima koliko ljudi koji nisu čitali knjige kontaju šta se stvarno dešava u seriji?
radnja često toliko skače, bitne stvari nisu prikazane već se ostavlja da čitaoc iz konteksta zaključi šta se desilo, likovi su često slični i laki za pomiješati..ja imam osjećaj da ne znam o čemu je riječ od ranije, apsolutno ne bih skontao šta se dešava?
-
DON_eARL
#1083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odličan. Ja sam recimo nakon pregledane prve sezone, počeo čitati prvu knjigu, i bilo mi je sjajno, jer sam mogao zamisliti sve likove.duspi wrote:daenerys nula prema ooni chaplinhahah (a ni starka cersei nije za odbacit
)
Za sada jedino što mi nije jasno je gdje nestade onih 500 vojnika koji su zauzimali Winterhold u 10. epizodi?
- ChataDodajStaHoces
#1084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zeznuto. Jako jako zeznuto upratiti sve. Ja sam kupio kolekciju knjiga tako da cu sad nakon zavrsetka ove druge sezone tome se posvetiti, ali sam vec pisao da je jako komplikovano sve upratiti. Postoji neka osnova price - glavna ideja, ali toliko razlicitih stvari se desava i preskace (sto se da primjetiti) da se bez podloge mozemo samo furati da je sjajna serija. Sto i jeste, ali s procitanim knjigama meni ce bar biti fenomenalnaduspi wrote:daenerys nula prema ooni chaplinhahah (a ni starka cersei nije za odbacit
)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
čitaj u Microsoft readeruDON_eARL wrote:
Odličan. Ja sam recimo nakon pregledane prve sezone, počeo čitati prvu knjigu, i bilo mi je sjajno, jer sam mogao zamisliti sve likove.Ipak od .pdfa bole oči, pa sam odustao.
Za sada jedino što mi nije jasno je gdje nestade onih 500 vojnika koji su zauzimali Winterhold u 10. epizodi?![]()
-
DžipaloRipalo
#1086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam procitao knjige, al planiram sad.
Za mene nije bilo lose gledat seriju bez procitanih knjiga. Sta fali ako nisi siguran sta se tacno desilo? Neke stvari predpostavis tacno neke ne, jbg neke se i ne pokazu, al opet makar imas nesto prepusteno masti
Za mene nije bilo lose gledat seriju bez procitanih knjiga. Sta fali ako nisi siguran sta se tacno desilo? Neke stvari predpostavis tacno neke ne, jbg neke se i ne pokazu, al opet makar imas nesto prepusteno masti
- Chmoljo
#1087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
u knjigama je SVE prepušteno mašti... 
-
DžipaloRipalo
#1088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znam, al hocu da kazem da nije ni tolko lose sto sve ne prikazuju u seriji.Chmoljo wrote:u knjigama je SVE prepušteno mašti...
- wickerman
#1089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Toliko je ova zadnja epizoda ostavila utisak,da mi je svjedno hoce li nova sezona izaci za 10 mjeseci ili 10 godina.
Nema vise serija sa ovakvim zavrsetokom sezone
http://www.youtube.com/watch?v=w7KFfbjg ... re=related
pa da jedva cekas pocetak slijedece.

Nema vise serija sa ovakvim zavrsetokom sezone
http://www.youtube.com/watch?v=w7KFfbjg ... re=related
pa da jedva cekas pocetak slijedece.
-
jastuk1
#1090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meeeh.
Meni nije vala nešto, trudili se jesu, al nisu mi baš najbolje izvibrirali, izreflektovali atmosferu. Jer imaa serija gdje je atmosfera puno bolje dočarana. Al hajd. Sve ovo je samo malinasta fatamorgizacija u katalogizaciji, pardon, idijotilogizaciji. Jednostavno nema "duše," sve je totally pointless i zloća i dobrota, i snijeg i vrućina... sve. Hmmmm. Sad mi je ova serija sinonim za nihilizam. Znači i nije baš totally pointless. Et. Dosta filozofiranja od mene.
Nije da baš jedva čekam slijedeću sezonu, al et' mooožda uspije uzdignut' nihilizam na slijedeći nivo. Meeeh.
Nije da baš jedva čekam slijedeću sezonu, al et' mooožda uspije uzdignut' nihilizam na slijedeći nivo. Meeeh.
- VenomousV
#1091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jel jos uvijek spoilate da ne citam? 
- Riddle
#1092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Iduca godina se cini tako daleko. 
- adnandus
#1093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma jel to Hegel il se meni cinijastuk1 wrote:Meeeh.Meni nije vala nešto, trudili se jesu, al nisu mi baš najbolje izvibrirali, izreflektovali atmosferu. Jer imaa serija gdje je atmosfera puno bolje dočarana. Al hajd. Sve ovo je samo malinasta fatamorgizacija u katalogizaciji, pardon, idijotilogizaciji. Jednostavno nema "duše," sve je totally pointless i zloća i dobrota, i snijeg i vrućina... sve. Hmmmm. Sad mi je ova serija sinonim za nihilizam. Znači i nije baš totally pointless. Et. Dosta filozofiranja od mene.
![]()
Vratit ce se walter yyebat ce im mater
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
solidna deseta epizoda...
eto malo odmora i onda treća sezona taman da se pripremimo
eto malo odmora i onda treća sezona taman da se pripremimo
- irac300
#1095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ova zadnja epizoda onako, prosjek. Ali zato zadnja scena fenomenalna.
Ipak će se željno čekati treća sezona.
-
elSaik
#1096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako želiš znati pošalji pm. U knjizi je tu prevrat scena, koja je iz serije izbačena vjerovatno da se ne bi morali bitniji glumci plaćati samo radi jedne epizode. I neke su bitne stvari iz House of the Undying izbacili.DON_eARL wrote:Odličan. Ja sam recimo nakon pregledane prve sezone, počeo čitati prvu knjigu, i bilo mi je sjajno, jer sam mogao zamisliti sve likove.duspi wrote:daenerys nula prema ooni chaplinhahah (a ni starka cersei nije za odbacit
)
dakle, nečitači, kakav je osjećaj?Ipak od .pdfa bole oči, pa sam odustao.
Za sada jedino što mi nije jasno je gdje nestade onih 500 vojnika koji su zauzimali Winterhold u 10. epizodi?![]()
- VenomousV
#1097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aaaaa
daenerys <3 as usual
i SPOILER ALERT ZA ONE KOJI NISU GLEDALI, PRESKOCITI, TJ ZAZMIRITI NA SLIJEDECE:

daenerys <3 as usual
i SPOILER ALERT ZA ONE KOJI NISU GLEDALI, PRESKOCITI, TJ ZAZMIRITI NA SLIJEDECE:

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pitanje....
jel iko nabavio dvd prve sezone
sa extrasima...
ima li izbrisanih scena ili samo film o snimanju pojedine sezone sa zezancijama glumaca*?
jel iko nabavio dvd prve sezone
sa extrasima...
ima li izbrisanih scena ili samo film o snimanju pojedine sezone sa zezancijama glumaca*?
- Thinker
#1099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
DVD je izašao ali ne sadržava extras jer kažu da je sve što je snimljeno iskorišteno u epizode. DVD je kada je izašao bio najprodavanija HBO serija!
- Chmoljo
#1100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
@VV PP
da ne pravim spojler bezze