Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#1076 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

L00d wrote:skenderija04, slazem se s tobom u dosta stvari ... Ali ne slazem se da ovo ima veze sa fudbalskim ukusom. Pa kome se svidjela sinoc igra Reala taj ne zna nista o fubdalu ili navija za Real ( to postujem ). Morinjo je sinoc planirao da dadne gol u prvih 20ak minuta i da napravi bunker kako samo on zna .
I takodjer mislim da je sudija los bio, ispocetka je pokusao da pusti da se igra ovo ono,pa se uvalio i pokusao se vaditi kasnije davanjem zutih kartona koje nije trebao dati .
A Real moze takodjer fino igrati, siguran sam u to, i igrali su nekada ... nego ovaj ppk pokvari car fudbala ... cccc. Kada cujem da se prica da ce Fergusona naslijediti, najezim se.... Nadam se da ce ga Barselona izbaciti iz lige prvaka .

Pozzzzzzzzzzzzzzz :run:
Real je dobio. Realova igra nije predmet kritike, nego Barcelonina nemoc.
Pitarrr82

#1077 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

plemba wrote:evo i moj komentar (zakleti navijac barcelone)

utakmica je bila jedna od najboljih između ova dva tima posljednjih godina. bilo ju je zaista ljepota gledati. bilo ko da je pobijedio nebi bilo nezasluženo. po jedno poluvrijeme za obje ekipe. trenutak inspiracije Cristine i odluceno finale. cestitam Realu.

kada je rijec o taktici, real igrao na jedini moguci nacin na koji moze izvuci dobar rezultat protiv barcelone, brani se sa 9, a cesto sa 10 igraca na svojoj polovini, 7 defanzivaca u prvom sastavu i "ostro" na svaku loptu. kada Mancini igra sa 7 defanzivaca on je debli, a kada The Special One igra isto sa 7 defanzivaca on je genijalac, ali nejse.

kako god, cestitke realu na pobjedi, kao sto sam vec rekao nebi bilo nezasluzeno ni da je barcelona dobila, ali ovog puta je real bio bolji za tu jednu priliku koju su iskoristili i stoga cestitke.

Ja volim Barcu od malena ali ti kao da nisi gledao istu utakmicu jer ne znam u cemu je ljepota sinocnje utakmice?
Neovisno ko je pobijedio, po meni samo sretnija ekipa a razlog za poraz ne treba gledati samo u odbrani Reala ili tzv igranju sa tri 6-ice ili tri zadnja vezna jer osim sto Villa nije dao gol vise od 10 utakmica imam osjecaj da je forma Messi-ja u padu tako da ko se malo vise bavi Barcom shvatice da nije problem u Real-ovoj destruktivnoj igri po cemu je Mo kao trener poznat nego greske traziti u svojoj ekipi...

Villa je totalno zakazao dok je Messi igrao ispod prosjeka osim jedne, dvije akcije i ako se ne varam izgubio je loptu nakon cega je iz akcije pao gol...
fidoremilienko

#1078 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Šuti, dobro je Brca i prošla, Pepe, Ronaldo, pa Adebayor pa Ronaldo :-) :-) :-) Šta se sve fulilo, dobro je opet.

Ne gotivim barcu, ali mora im se proznati igraju fenomenalno, ali sinoć su bili nemoćni. Real je izgledao strašno 8-)

Svaka čast RMD! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Finale LP očekujem svoje đavole :evil: :evil: sa RMD 8-)
Pitarrr82

#1079 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

fidoremilienko wrote:Šuti, dobro je Brca i prošla, Pepe, Ronaldo, pa Adebayor pa Ronaldo :-) :-) :-) Šta se sve fulilo, dobro je opet.

Ne gotivim barcu, ali mora im se proznati igraju fenomenalno, ali sinoć su bili nemoćni. Real je izgledao strašno 8-)

Svaka čast RMD! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Finale LP očekujem svoje đavole :evil: :evil: sa RMD 8-)

Pa sad da je dobro prosla ne bih rekao :D, bilo je tu prilika i s druge strane koje su imali Iniesta, Messi ali se Barca ovakvog Reala ne treba bojati :D
fidoremilienko

#1080 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Pitarrr82 wrote: Pa sad da je dobro prosla ne bih rekao :D, bilo je tu prilika i s druge strane koje su imali Iniesta, Messi ali se Barca ovakvog Reala ne treba bojati :D
Mnogi su to govorili i prije sinoćnjeg meča, pa :shock: :skoljka: :lol: Zato :-)
Pitarrr82

#1081 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

fidoremilienko wrote:
Pitarrr82 wrote: Pa sad da je dobro prosla ne bih rekao :D, bilo je tu prilika i s druge strane koje su imali Iniesta, Messi ali se Barca ovakvog Reala ne treba bojati :D
Mnogi su to govorili i prije sinoćnjeg meča, pa :shock: :skoljka: :lol: Zato :-)

Ma iskreno meni ona utakmica od sinoc nije nista pokazala, malo vise srece Realu je donijelo titulu i nista vise a oni znaju da se ne smiju otvoriti tako da mozemo ocekivati otprilike jos dvije ovakve utakmice s tim da kao navijacu Barce moram reci da se ovo moze preziviti, konacno ce shvatiti da nisu nedodirljivi i spustiti se na zemlu :-D
fixer

#1082 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Sjetite se izjava Xavia - Igramo ovako dobro jer smo normalni momci :D
Igraci Barce su se nasli licem u lice sa preprekom, a to je ono sto najteze progutaju. Nema ekipe koja je toliko malo adaptilna na promjene. Bas me interesuje kako ce to izgledati u nastavku. Predvidjam da ce Barcelone igrati lakse sa ovom Realovom odbranom tek na Nou Campu. Teren je tamo presirok, a onda je puno teze igrati ovu odbranu.
plemba

#1083 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by plemba »

Pitarrr82 wrote:
plemba wrote:evo i moj komentar (zakleti navijac barcelone)

utakmica je bila jedna od najboljih između ova dva tima posljednjih godina. bilo ju je zaista ljepota gledati. bilo ko da je pobijedio nebi bilo nezasluženo. po jedno poluvrijeme za obje ekipe. trenutak inspiracije Cristine i odluceno finale. cestitam Realu.

kada je rijec o taktici, real igrao na jedini moguci nacin na koji moze izvuci dobar rezultat protiv barcelone, brani se sa 9, a cesto sa 10 igraca na svojoj polovini, 7 defanzivaca u prvom sastavu i "ostro" na svaku loptu. kada Mancini igra sa 7 defanzivaca on je debli, a kada The Special One igra isto sa 7 defanzivaca on je genijalac, ali nejse.

kako god, cestitke realu na pobjedi, kao sto sam vec rekao nebi bilo nezasluzeno ni da je barcelona dobila, ali ovog puta je real bio bolji za tu jednu priliku koju su iskoristili i stoga cestitke.

Ja volim Barcu od malena ali ti kao da nisi gledao istu utakmicu jer ne znam u cemu je ljepota sinocnje utakmice?
Neovisno ko je pobijedio, po meni samo sretnija ekipa a razlog za poraz ne treba gledati samo u odbrani Reala ili tzv igranju sa tri 6-ice ili tri zadnja vezna jer osim sto Villa nije dao gol vise od 10 utakmica imam osjecaj da je forma Messi-ja u padu tako da ko se malo vise bavi Barcom shvatice da nije problem u Real-ovoj destruktivnoj igri po cemu je Mo kao trener poznat nego greske traziti u svojoj ekipi...

Villa je totalno zakazao dok je Messi igrao ispod prosjeka osim jedne, dvije akcije i ako se ne varam izgubio je loptu nakon cega je iz akcije pao gol...
ako ces iskreno, volim ja kad im uvale peticu, spavam k'o bebica, ali sinocnja utakmica je bila neizvjesna, kakva odavno nije igrana. i ne krivim ja real za poraz, ja realu cestitam na pobjedi, rekao sam, bili su bolji i sretniji za tu jednu priliku. a barcelonu ja dugo pratim, tako da sam upoznat i sa tim dijelom o kom govoris
belafonte

#1084 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by belafonte »

Nije mi samo jasno zašto svi govore da je Mourinho postavio taktiku na jedini moguci nacin na koji se moze igrati protiv Barce, a Barca godinama igra na isti nacin i to niko ne spominje...

Ono sto mi je smijesno kad kazu Guardiola veliki trener, ipak mislim da je Guardiala onaj veliki filozof sto mu je genijalno etiketirao Ibrahimovic.

Sto je najsmjesnije Barca ce opet u LP igrati kako su igrali i do sada, to je po meni vise filozofija, kad budem vidio Guardiolu da promjeni takticke zamisli, da kaze ekipi pustite malo protivnika da igra, mi cemo na kontre i sl. onda cu ga smatrati velikim strucnjakom, do tada mjeru mu je uzeo Mourinho, ovom pobjedom Real je definitivno mnogo vise dobio od samog trofeja.
Pitarrr82

#1085 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

belafonte wrote:Nije mi samo jasno zašto svi govore da je Mourinho postavio taktiku na jedini moguci nacin na koji se moze igrati protiv Barce, a Barca godinama igra na isti nacin i to niko ne spominje...

Ono sto mi je smijesno kad kazu Guardiola veliki trener, ipak mislim da je Guardiala onaj veliki filozof sto mu je genijalno etiketirao Ibrahimovic.

Sto je najsmjesnije Barca ce opet u LP igrati kako su igrali i do sada, to je po meni vise filozofija, kad budem vidio Guardiolu da promjeni takticke zamisli, da kaze ekipi pustite malo protivnika da igra, mi cemo na kontre i sl. onda cu ga smatrati velikim strucnjakom, do tada mjeru mu je uzeo Mourinho, ovom pobjedom Real je definitivno mnogo vise dobio od samog trofeja.

LoL pa sta mislis sto se ne otvara nego igra sa tri zadnja vezna :D?

Valjda je odlika to sto se Real prilagodjava igri Barce a ne kontra :)
plemba

#1086 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by plemba »

meni je jedan detalj ostao od sinocne utakmice, kad je ronaldo zaganj'o barceloninu odbranu :lol:

pred'o se nakon 5-6 dodavanja odbrane barce i kamera ga prikaza onako "zapuhanog" od ganjanja :lol: :lol:

@belafonte
ne moze barcelona igati ovakvu taktiku o kojoj ti pricas, nije to ekipa za takve stvari. za ovu taktiku moras imati fizicku dominaciju koju barca ni u kom slucaju nema, kao i jednog igraca sa diskutabilnim psiholoskim stanjem (pepe). vazda mi je bio labilan, a pogotovo nakon onog detalja kad je "išamarao" protivnickog igraca na zemlji u svom sesnaestrcu. :roll:
Chemist

#1087 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chemist »

fixer wrote:Sjetite se izjava Xavia - Igramo ovako dobro jer smo normalni momci :D
Igraci Barce su se nasli licem u lice sa preprekom, a to je ono sto najteze progutaju. Nema ekipe koja je toliko malo adaptilna na promjene. Bas me interesuje kako ce to izgledati u nastavku. Predvidjam da ce Barcelone igrati lakse sa ovom Realovom odbranom tek na Nou Campu. Teren je tamo presirok, a onda je puno teze igrati ovu odbranu.

Santiago Bernabeu : 105 m x 68 m
Camp Nou: 105 m x 68 m
Mestalla: 105 m x 68 m

Ne kontam sta hoces da kazes. Mesarima sad i teren na Camp Nou smeta? Ili su oni navikli da igraju na livadi (aludiram na zabranu sisanja trave u subotu). BTW, mrzim kada jedan gol, jedan potez pokopa ekipu koja je vise zeljela pogodak!
belafonte

#1088 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by belafonte »

Pa to ti pricam @plemba, igra Barca na jedini nacin koji je u mogucnosti da igra jer kao sto kazes ima fizicki limitirane igrace i opet ti kazem nek igraju ali ne mogu price Real se prilagodjava njima, Real se prilagodjava protivniku, zasto se Barca nikad ne prilagodi protivniku, njima i ne treba izvjestaj scouting tima prije tekme, jer se oni furaju na filozofiju a ne na fudbalsku taktiku, mislim da ce Barca jos da pati, cak smijem reci da gola nece zabiti u dvije tekme, kao onda kad je ManU i Chelsea igrao protiv njih(onaj Iniestin gol ne racunam jer je vec tad trebalo 3,4-0 biti za Chelsea)...
Pitarrr82

#1089 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

belafonte wrote:Pa to ti pricam @plemba, igra Barca na jedini nacin koji je u mogucnosti da igra jer kao sto kazes ima fizicki limitirane igrace i opet ti kazem nek igraju ali ne mogu price Real se prilagodjava njima, Real se prilagodjava protivniku, zasto se Barca nikad ne prilagodi protivniku, njima i ne treba izvjestaj scouting tima prije tekme, jer se oni furaju na filozofiju a ne na fudbalsku taktiku, mislim da ce Barca jos da pati, cak smijem reci da gola nece zabiti u dvije tekme, kao onda kad je ManU i Chelsea igrao protiv njih(onaj Iniestin gol ne racunam jer je vec tad trebalo 3,4-0 biti za Chelsea)...

Ako ne zabiju gol odricem ih se xD
plemba

#1090 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by plemba »

belafonte wrote:Pa to ti pricam @plemba, igra Barca na jedini nacin koji je u mogucnosti da igra jer kao sto kazes ima fizicki limitirane igrace i opet ti kazem nek igraju ali ne mogu price Real se prilagodjava njima, Real se prilagodjava protivniku, zasto se Barca nikad ne prilagodi protivniku, njima i ne treba izvjestaj scouting tima prije tekme, jer se oni furaju na filozofiju a ne na fudbalsku taktiku, mislim da ce Barca jos da pati, cak smijem reci da gola nece zabiti u dvije tekme, kao onda kad je ManU i Chelsea igrao protiv njih(onaj Iniestin gol ne racunam jer je vec tad trebalo 3,4-0 biti za Chelsea)...
iskreno, prilagodava se protivniku onaj ko je tehnicki inferiorniji. ono sto treba priznati jeste da je barcelona tehnicki superiorna nad svim ekipama i zato se ekipe prilagodavaju njima. druga stvar, svaki pokusaj reala da se nadigrava sa njima posljednjih nekoliko godina nije prosao bas uspjesno. znaci ako ne mozes igrati njihovu igru igraj na razgradnji njihove. vjerujem da bi navijaci reala voljeli da real igra protiv barce poput recimo arsenala, koji se otvori. ali trofeji su bitni i trener je takav. utakmice lp sa celzijem i interom, kao i ove dvije sa barcelonom, vidis li razlike u taktici barceloninih protivnika? simptomaticno je da je Mou trener bio u sve tri ekipe. ja nisam vidio pomak u postavci njegove igre naspram barcelone posljednjih godina, svaki put je sa 3 defanzivna vezna u sredini. tako da ni on nije ponudio taktiku protiv barce koja je nesto aman zaman, kao ni pep protiv njega. ali svaki put kad je pokusao da igra drugacije, dobio je po usima. sjeti se interove utakmice iz grupne faze prosle godine. dobio lekciju fudbala.

suma sumarum, ista njegova taktika ce biti i narednih utakmica, ne zna on drugacije protiv barce. barce ce isto igrati na svoj nacin. prije ce proci pas barceloninih igraca u naredne dvije utakmice. i ima jos jedna jako bitna stvar, sudenje u ligi prvaka ce biti malo drugacije. ne trazim alibi za poraz od sinoc, ali ce biti dosta vise kartona na obje strane. nije ni barcelonino maslo za ramazana u ovim utakmicama, ali realovo pogotovo nije. vidio si sinoc, ide se na zglob po prijemu lopte.

cestitam realu na pobjedi. cestitam murinju na tome sto je onoliko nalozio igrace. tu mu ni ciro nije ravan :D
radujem se utakmicama u lp
Tomahawk11
Globalni moderator

#1091 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Chemist wrote:
fixer wrote:Sjetite se izjava Xavia - Igramo ovako dobro jer smo normalni momci :D

Ne kontam sta hoces da kazes. Mesarima sad i teren na Camp Nou smeta? Ili su oni navikli da igraju na livadi (aludiram na zabranu sisanja trave u subotu). BTW, mrzim kada jedan gol, jedan potez pokopa ekipu koja je vise zeljela pogodak!
:-) :? :lol: Ne prosipaj se! Cuj trava smeta...zar ne rekosmo da je to zezancija i novinarske gluposti?!
A to ko je vise zelio pogodak, hmmm...da ti nisi gledao Arsenal i Totenham?!
Charuga
Globalni moderator

#1092 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Image

Tjesenje na tribinama .. 8-)
Pitarrr82

#1093 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Plavih_11 wrote:Image

Tjesenje na tribinama .. 8-)

Nije mi ga zao ali bas nikako xD
Tomahawk11
Globalni moderator

#1094 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

"Moj posao u Realu ove sezone ide dalje od osvajanja naslova, mijenjam neke vrlo važne stvari poput strukture u klubu i mentaliteta igrača. Da nismo stigli do pobjede jedina bi razlika bila u tome što bismo sada bili tužni. Opušten i sretan, također i ponosan na svoj tim, navijače, i sve ljude oko mene. Nije ovo moj naslov, već zajednički uspjeh koji će skinuti veliki uteg s ramena mojih igrača.

Lijepo je započeti rad s trofejom. Neki su mediji sugerirali da bih trebao igrati sa šestoricom napadača. Iskusan sam, igrali smo kako smo igrali protiv sjajnoga suparnika, a to ovu pobjedu čini još i boljom", izjavio je Mourinho.

Mislim da je to ono sto smo i vidjeli na terenu. 8-)
ultrajvosa 1987

#1095 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultrajvosa 1987 »

Neko je dobro rekao, Barselona nema plan B....

Igra sa milion dodavanja(vecina neupotrebljiva) je dosadna, opet nekome je to vrhunac... Barselona u 2 utakmice pokusava jedno te isto, pas kroz odbranu i mat, kao u onoj tekmi 5-0, jednostavno Murinjo je to zatvorio, i oni ne znaju sta sad ??? Krila ??? Ne vidim da nesto rade. Bekovi ??? Alves ?? Nije prosao ni jedan jedini put....

Murinjo igra protiv Barselone jedino defanzivno, sto je sasvim normalno, ako se otvori eto petice ponovo. On to sebi nece dozvoliti, postavi taktiku koju evidentno Barselona ne zna probiti, jer u 2 tekme su dali jedan gol i to iz penala.Ako su "vanzemaljci" onda ni jedna taktika protiv njih ne pije vode :D , i ne vidim zasto se sad zale njihovi navijaci ???

Prica o defanzivi stoji, samo vecina zaboravlja da je Real iz te mrtve defanzive sinoc stvorio vise sansi ili haman pa isto kao Barselona iz pune ofanzive....

Murinjo definitivno nece odustati od ove taktike, ako Pep ne promjeni taktiku bojim se da ce Barselona mahati usima, jer jednostavno ako nesto ne ide mjenja se. Prica o filozofiji igre i ne mjenjaju iste je za naivne, jer eto Barseloni je svejedno hoce li proci ili ne u finale, ma kako nije ... Ovom igrom, smaranjem, beskoncno dodavanje i nadati se da ovi popuste... bojim se da od toga nema nista. A Murinjo ipak ima jos aduta u igri koje nije koristio za razliku od kolege :D
Chemist

#1096 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chemist »

Tomahawk11 wrote:
Chemist wrote:

:-) :? :lol: Ne prosipaj se! Cuj trava smeta...zar ne rekosmo da je to zezancija i novinarske gluposti?!
A to ko je vise zelio pogodak, hmmm...da ti nisi gledao Arsenal i Totenham?!
Na tvoju zalost nisam gledao engleze...nego onaj mesarski show. Pa Pepe je trebao jos u prvom poluvremenu zaraditi crveni, pogotovo nakon onog starta u Barcinom sesnaestercu...Medjutim lopta je okrugla, te je mogla pukom srecom umjesto iza ledja Pinta zavrsiti iza ledja Casillasa...ja mogu simpatisati jedne ili druge ali na kraju kada jedni ili drugi pobijede nemam neke direktne koristi od toga, zivot mi nece biti bolji, niti ce me moci dugo drzati uzbudjenje zbog pobjede kada zivimo u drzavi u kojoj mi je najdalji domet gledanje dobrih utakmica i dobrih igraca na TV ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1097 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Na terenu je bio sudija, on je sudio prekrsaje, davao kartone, vodio utakmicu prilicno dobro, obzirom na aktere utakmice i tezinu koju je ista nosila. Nisam vidio da je bilo nekakvih zamjerki na sudjenje, niko se nije ozbiljno povrijedio, tako da se ne moze reci da je bio mesarski show.
Mogli su pobijediti i jedni i drugi, prema prilikama je Real bio blizi pobjedi, iskoristio je jednu priliku i to se ispostavilo dovoljno. Imala je i Barca period u kojem je mogla okrenuti utakmicu u svoju korist, ali nisu uspjeli u tome.
Nazalost, kvalitet fudbala, ali i sporta u nasoj drzavi je na niskom nivou. Politika, jbg :(
El Phenomeno

#1098 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by El Phenomeno »

...Koliko ja znam fodbal ima dvije faze, odbrana i napad (u širem smislu receno, naravno)...barcin napad nije bio bolji od realove odbrane za razliku od realovog napada koji je, bar prema mom mišljenju imao zrelije prilike pa i na kraju krajeva uspio postici pogodak...
...neko se dodaje u nedogled, a neko NEKAD (real samo protiv barce) igra defanzivno...meni je i jedno i drugo dosadno za gledati.
Reci da Mou igra defanzivno je smijesno (2,28 golova po utakmici), to kako se covjek prilagodio igri barce je za udzbenike...Guardiola zdravoo0 :D :D
krusty

#1100 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by krusty »

ma Mourinho je daleko veci kapacitet od Guardiole, to se vidjelo i sinoc i jos sto puta... svaka cast Guardioli al ja mislim da bi ova ekipa Barce ovako dobro igrala svaku tekmu i bez ikakvog trenera.

ne vidim smisao onog kung fu mahanja rukama Guardiole svaku utakmicu, on se nesto razmase a ekipa mu opet identicno igra :D
svakako se prica o njegovom odlasku pa cemo vidjeti kako ce se pokazati u drugom klubu...

a sto se tice Reala, nadmasili su sami sebe sinoc, nakon one tekme kad ih je barca pregazila 5:0 ovo sinoc su bili drugi igraci, Pepe Marcelo i Ramos bez greske, a Di Maria tek kako je odigrao odbranu... svaka cast Mourinhu stvarno, jedino on i Ferguson mogu izvuci samo najbolje iz igraca

Ronaldo jos uvijek ima kompleks Barce, vidjelo se po onim losim primanjima i fulanjem one 3 prilike, ali pred kraj se i on dozvao sebi
Locked