Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#1076 Re: Komitet za normalizaciju
Pa ako su svi saglasni da se to uradi onda fakat bi trebalo uraditi nešto po tom pitanju. Vala samo da se ukine delegiranje sudija i da se na tome poradi skočio bi kvalitet minimalno za 50%.
Znam da su Željezničar, Sarajevo, Čelik i Sloboda stalno pokretali tu priču, eto još i Borac.
A za Savez znam, još je i Munib govorio da bi to Savez rado prepustio klubovima.
Znam da su Željezničar, Sarajevo, Čelik i Sloboda stalno pokretali tu priču, eto još i Borac.
A za Savez znam, još je i Munib govorio da bi to Savez rado prepustio klubovima.
- Obuca9
#1077 Re: Komitet za normalizaciju
Pa zar ne znate šta kažu iz Saveza, kad ih pitaju za Udruženje 
Munja je godinama izjaljivao kako su mu Blatter i ljudi iz UEFA-e javno čestitali što nemamo Udruženje prvoligaša, te da se UEFA i FIFA svim silama bore protiv takvih Udruženja i zbog toga odaju priznanje našima što još nisu popustili. Nejverovatno, ali istinito
Munja je godinama izjaljivao kako su mu Blatter i ljudi iz UEFA-e javno čestitali što nemamo Udruženje prvoligaša, te da se UEFA i FIFA svim silama bore protiv takvih Udruženja i zbog toga odaju priznanje našima što još nisu popustili. Nejverovatno, ali istinito
-
Timotije
#1078 Re: Komitet za normalizaciju
Samo sjesti i slusati, i uciti. Nasa zla kob je, sto je ovakvih ljudi u BiH ostalo tek toliko, da svi mogu stati na prste jedne ruke...
- Obuca9
#1079 Re: Komitet za normalizaciju
Skupština FSRS u 13 sati
IZVRŠNI ODBOR FSRS ZA USVAJANJE STATUTA!
Utorak, 24.05.11. 11:47.
Prije nekoliko trenutaka završen je sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS, koji je dao preporuku Skupštini FSRS da na današnjem zasjedanju prihvati novi Statut.
Članovi Izvršnog odbora FSRS jednoglasno su preporučili Skupštini FSRS da na današnjem zasjedanju izglasa usvajanje novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Skupština FSRS počinje u 13 sati i prema informacijama do kojih smo došli, delegati iste će prihvatiti preporuku Izvršnog odbora, tako da će na zasjedanju Skupštine FSBiH 26. maja delegati iz ovog entiteta glasati za usvajanje novog Statuta.
IZVRŠNI ODBOR FSRS ZA USVAJANJE STATUTA!
Utorak, 24.05.11. 11:47.
Prije nekoliko trenutaka završen je sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS, koji je dao preporuku Skupštini FSRS da na današnjem zasjedanju prihvati novi Statut.
Članovi Izvršnog odbora FSRS jednoglasno su preporučili Skupštini FSRS da na današnjem zasjedanju izglasa usvajanje novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Skupština FSRS počinje u 13 sati i prema informacijama do kojih smo došli, delegati iste će prihvatiti preporuku Izvršnog odbora, tako da će na zasjedanju Skupštine FSBiH 26. maja delegati iz ovog entiteta glasati za usvajanje novog Statuta.
- smoki_choko
#1080 Re: Komitet za normalizaciju
juuuuuuuuuuuuuuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 
-
north
#1081 Re: Komitet za normalizaciju
Ako Srbi danas prihvate što je izgleda sasvim izvjesno, kakva je računica?
Hoću reći, šta se dešava među bošnjama i kockastim, jesu li tu usaglašeni stavovi i postoji li ikakva mogućnost da neko iz tih redova sve obori? Ovo govorim vizavi one priče oko Džinde i Gracića, a ne znam ni šta se dešava sa kockastim?
Hoću reći, šta se dešava među bošnjama i kockastim, jesu li tu usaglašeni stavovi i postoji li ikakva mogućnost da neko iz tih redova sve obori? Ovo govorim vizavi one priče oko Džinde i Gracića, a ne znam ni šta se dešava sa kockastim?
- ultima_palabra
#1082 Re: Komitet za normalizaciju
Kockasti su za... što se tiče Bošnji, ima nekih preseravanja iz KS i SBK ali mislim da se neće odvažiti da glasaju protiv.north wrote:Ako Srbi danas prihvate što je izgleda sasvim izvjesno, kakva je računica?
-
mikogoago
#1083 Re: Komitet za normalizaciju
Koliko sam ja upratio iz medija kockasti su zadovoljni sa usvojenim amandmanima i glasace za statut.Po svemu sudeci su jedina nepoznanica Gracic i co.mada ja mislim da su u manjini i da bi statut trebao proci i pored njihovog negativnog stava.Za dva dana ce mo sve znati.north wrote:Ako Srbi danas prihvate što je izgleda sasvim izvjesno, kakva je računica?
-
north
#1084 Re: Komitet za normalizaciju
Ok, hvala......ultima_palabra wrote:Kockasti su za... što se tiče Bošnji, ima nekih preseravanja iz KS i SBK ali mislim da se neće odvažiti da glasaju protiv.north wrote:Ako Srbi danas prihvate što je izgleda sasvim izvjesno, kakva je računica?
- Obuca9
#1085 Re: Komitet za normalizaciju
Ako svi iz RS-a dignu ruku kao što su obećali, te ako se ispostuje obećanje 9 Kantonalnih Saveza da će i oni dići ruke, Džindo i Gracić sa svoje dvije ruke, ne mogu oboriti donošenje Statuta, mogu samo ispasti klovnovi.
40 delegata dolazi iz FBiH, 20 iz RS-a, a 45 ruku je potrebno za usvajanje Stauta. Znači čak i da se nađe 15 "džinda" neće biti dovoljno da se obori donošenje Statuta.
40 delegata dolazi iz FBiH, 20 iz RS-a, a 45 ruku je potrebno za usvajanje Stauta. Znači čak i da se nađe 15 "džinda" neće biti dovoljno da se obori donošenje Statuta.
- Obuca9
#1086 Re: Komitet za normalizaciju
Šta vam ja rekoh nekidan, a vi mi ne vjerujete? Eto vam SAN i debilni Sinanović pa njemu vjerujteGRACIĆ: NEMA ALTERNATIVE, GLASAM ZA STATUT
Piše: M. Dautbegović
Utorak, 24.05.11. 13:01.
Nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske na današnjoj sjednici odlučio dati preporuke delegatima Skupštine iz manjeg bh. entiteta da glasaju za Statut, čini se kako više neće biti kočnica u primjeni novog statuta.
Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zakazana za 26. maj u Sarajevu, mogla bi jednoglasno usvojiti prijedlog statuta koji zahtijeva međunarodne fudbalske federacije FIFA i UEFA.
Nedavno su delegati Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine iz Fudbalskog savaza Kantona Sarajevo izjavili kako neće glasati za statut, nakon što su predsjednici UEFA i FIFA Michel Platini i Sepp Blatter usvojili određene amadmane, ali nakon sastanka sa Komitetom za normalizaciju, čini se kako je i taj problem riješen, iako i dalje ima nezadovoljstva.
"Kojeg mi izbora imamo?", pita se predsjednik Olimpica i član Skupštine N/FSBiH Nijaz Gracić.
"Činjenice su ostale da su neki amandmani veoma loši za nas, ali nemamo izbora. Za statut se mora glasati, jer jednostavno u ovom trenutku ne postoji nikakva druga alternativa. Međutim, mi smo dobili obećanja od Komiteta za normalizaciju da će se neke stvari kasnije riješavati i ja sa se zaista nadam da će to ići tim putem", dodao je Gracić.
Skupština Nogometnog/Fudbnalskog saveza Bosne i Hercegovine održaće se 26. maja i tada bi konačno trebao biti usvojen novi statut, a potom će UEFA i FIFA do kraja ovog mjeseca skinuti suspenziju.
- smoki_choko
#1087 Re: Komitet za normalizaciju
gracic mijenja izjave ko carape 
- smoki_choko
#1088 Re: Komitet za normalizaciju
Donešena odluka
SKUPŠTINA FSRS ZA USVAJANJE STATUTA
Skupština Fudbalskog saveza jednoglasno je prihvatila novi Statut, te je ovlastila delegate Skupštine Fudbalskog saveza BiH da 26. maja glasaju za usvajanje istog.
Nakon što je jutros na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS donešena odluka o prihvatanju Statuta, na Skupštini se desilo isto.
Delegati Skupštine Fudbalskog saveza RS jednoglasno su podržali usvajanje Statuta Fudbalskog saveza BiH, te su ovlastili delegate Skupštine FUdbalskog saveza BiH da glasaju za novi Statut.
Tako je sve izvjesnije da će 26. maja na Skupštini FSBiH biti usvojen Statut, te da će Fudbalskom savezu BiH biti skinuta suspenzija.
Skupština Fudbalskog saveza jednoglasno je prihvatila novi Statut, te je ovlastila delegate Skupštine Fudbalskog saveza BiH da 26. maja glasaju za usvajanje istog.
Nakon što je jutros na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS donešena odluka o prihvatanju Statuta, na Skupštini se desilo isto.
Delegati Skupštine Fudbalskog saveza RS jednoglasno su podržali usvajanje Statuta Fudbalskog saveza BiH, te su ovlastili delegate Skupštine FUdbalskog saveza BiH da glasaju za novi Statut.
Tako je sve izvjesnije da će 26. maja na Skupštini FSBiH biti usvojen Statut, te da će Fudbalskom savezu BiH biti skinuta suspenzija.
Last edited by smoki_choko on 24/05/2011 14:59, edited 1 time in total.
- Obuca9
#1089 Re: Komitet za normalizaciju
Bravo Švabo 
- smoki_choko
#1090 Re: Komitet za normalizaciju
ukida se suspenzija, ukida se komitet za normalizaciju. sad kad pocne teci med i mlijeko 
-
Johnny_x
#1091 Re: Komitet za normalizaciju
A nakon usvajanja statuta, morat ce biti jedan predsjednik, Ivica dozivotno za tu funkciju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1092 Re: Komitet za normalizaciju
Johnny_x wrote:A nakon usvajanja statuta, morat ce biti jedan predsjednik, Ivica dozivotno za tu funkciju.
treba popustiti čovjeka
hvala mu do neba što uopšte upustio u sve ovo. a mislim da bi bio najsretniji kada bi namjesto predsjednika došao neko drugi. kompetentan, ali neko drugi.
-
mikogoago
#1093 Re: Komitet za normalizaciju
Osima svakako zadrzati kao predsjednika saveza jer svima odgovara,a vidjeli smo nedavno koliko ga Platini i Blater uvazavaju .Samo ga osloboditi tih silnih obaveza jer pravi posao tek sada predstoji.Osim je tu samo da svojim autoritetom i znanjem posavjetuje kada treba.Njegova pojava na sastancima UEFA i FIFA znaci vise nego bilo sto drugo.Drugim ce nas ocima gledati.Imamo mladje snage i fudbalske velicine koji su isto voljni upustiti se u ovo pa i njima dati sansu.Mislim da su svi shvatili da je dogorilo do nokata i da moraju sami odlucivati o svojoj sudbini .Prije svega klubovi.
Hvala Strauss i dugo nam zivio!
Hvala Strauss i dugo nam zivio!
- MyCore
#1094 Re: Komitet za normalizaciju
Kakva veličina , nesto kontam nije bilo covjeka 20 godina koji je imao ovakvu podrsku od svih.. u bilo cemu
- and
#1095 Re: Komitet za normalizaciju
naravno da je donešena odluka da podrže statut,kad je tu postavljen komitet za normalizaciju i kad postoji tijelo koje će u budućnosti spriječiti vakuum kod donošenja odluka,ako se nešto bude blokiralo ili odugovlačilo.smoki_choko wrote:Donešena odluka
i još kad im se objasnilo da i fifa i uefa i fsbih mogu bez fsrs
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1096 Re: Komitet za normalizaciju
mislim i ako mu ponude da će Švabo to da odbije...čoek je vidio đe je i s kim je i na čemu je i sumnjam da bi sebi to sranje priredio da gleda još par godina ovu fukaru bh. fudbala...nije lud niti ovisan o parama ili funkcijama po svaku cijenu.Chmoljo wrote:Johnny_x wrote:A nakon usvajanja statuta, morat ce biti jedan predsjednik, Ivica dozivotno za tu funkciju.![]()
treba popustiti čovjekaovako bolestan, sa ovakvim diletantima... ta doživotna funkcija ne bi dugo potrajala
![]()
hvala mu do neba što uopšte upustio u sve ovo. a mislim da bi bio najsretniji kada bi namjesto predsjednika došao neko drugi. kompetentan, ali neko drugi.
-
bosnovizija
#1097 Re: Komitet za normalizaciju
Skupština FS RS očekivano prihvatila novi Statut
Kako se i očekivalo Skupština Fudbaskog saveza Republike Srpske jednoglasno je prihvatila novi Statut N/FSBiH
Komitet za normalizaciju je odradio dobar posao
Konačno
Piše: SportCentar
24.05.2011 u 15:10 sati.
Kako se i očekivalo Skupština Fudbaskog saveza Republike Srpske jednoglasno je prihvatila novi Statut N/FSBiH, te naložila delegatima iz RS da u četvrtak na Skupštini N/FSBiH glasaju za novi Statut. Skupština FSRS je zadovoljna što su FIFA i UEFA prihvatili amandmane koje su tražili iz ovog saveza, te nije bilo razloga da Skupština danas ne prihvati Statut.
Sada je jasno da će se 26. maja na dugo očekivanoj Skupštini N/FSBiH usvojiti Statut, što znači da će suspenzija našem Savezu biti ukinuta odnosno da će reprezentacija BiH neometano nastaviti kvalifikacije, već 3. maja u Bukureštu.
Izvor: SC sport.ba
Kako se i očekivalo Skupština Fudbaskog saveza Republike Srpske jednoglasno je prihvatila novi Statut N/FSBiH
Komitet za normalizaciju je odradio dobar posao
Konačno
Piše: SportCentar
24.05.2011 u 15:10 sati.
Kako se i očekivalo Skupština Fudbaskog saveza Republike Srpske jednoglasno je prihvatila novi Statut N/FSBiH, te naložila delegatima iz RS da u četvrtak na Skupštini N/FSBiH glasaju za novi Statut. Skupština FSRS je zadovoljna što su FIFA i UEFA prihvatili amandmane koje su tražili iz ovog saveza, te nije bilo razloga da Skupština danas ne prihvati Statut.
Sada je jasno da će se 26. maja na dugo očekivanoj Skupštini N/FSBiH usvojiti Statut, što znači da će suspenzija našem Savezu biti ukinuta odnosno da će reprezentacija BiH neometano nastaviti kvalifikacije, već 3. maja u Bukureštu.
Izvor: SC sport.ba
-
Corola
#1098 Re: Komitet za normalizaciju
Ivica napusta posao samo onda kad bas mora.
Ima tu jos posla u konacnom ciscenju pogani iz saveza.
Dao im je popravni ove godine, ali iducu bi trebao ih oboriti.Bez prava na ponavljanje.
Ima tu jos posla u konacnom ciscenju pogani iz saveza.
Dao im je popravni ove godine, ali iducu bi trebao ih oboriti.Bez prava na ponavljanje.
-
north
#1099 Re: Komitet za normalizaciju
Znači trebalo bi da je sve završeno, svaka čast Osimu odradio je lavovski posao..... Aferim
Gledam prilog kad danas ulazi u skupštinu FSRS, gledaju u njega primitivci ko u boga, tako i treba primitivci, nikad im veća fudbalska veličina nije došla u B.Luku, niti će ikad doći
Sad samo da se u četvrtak to i potvrdi, a onda će biti dosta zanimljivih dešavanja, prvo repka u VI mjesecu, a onda poslije i naši klubovi u euro takmičenjima
Gledam prilog kad danas ulazi u skupštinu FSRS, gledaju u njega primitivci ko u boga, tako i treba primitivci, nikad im veća fudbalska veličina nije došla u B.Luku, niti će ikad doći
Sad samo da se u četvrtak to i potvrdi, a onda će biti dosta zanimljivih dešavanja, prvo repka u VI mjesecu, a onda poslije i naši klubovi u euro takmičenjima
- ultima_palabra
#1100 Re: Komitet za normalizaciju
Na neki način falilo mu je u karijeri i životu da nešto učini za BiH i njen fudbal (mislim od osamostaljenja)... sad je uradio i to
Ako je suditi po onom intervjuu u SB, on će završiti svoju misiju u četvrtak... dalje je do nas.
Ako je suditi po onom intervjuu u SB, on će završiti svoju misiju u četvrtak... dalje je do nas.