Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#1076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Ledenko wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa to je i sam Dzeko reko a ne ja, valjda si vidio po prvih 10-15 minuta(dakle i uprkos golu) "koliko je sati", da cemo se mi tesko naigrati u ovom mecu ukoliko se nesto DRASTICNO ne promjeni, jednostavno vecini je blokada bila u glavi i samo je bilo pitanje kada ce padati golovi, onakav furiozan start rijetko se kad vidja!
Izdržiš prvih 20 minuta i qrac bi Portugalci onako letali po terenu.
Ma ja, a onda ga odmah mozes komotno fasovati u 23. minuti, to nije problem, tad te nece naguzit! PA nemamo mi bolan odbranu ko Italija, jesi ti normalan! :lol: :lol: :roll: Pa da je teren kakav treba u Zenici bio i da je ono samo jedna tekma, dakle bez revansa da se igra, ista bi ti prica bila, navalili bi isto kao i u Lisabonu, ljudi su BOLJI I KOMPLETNIJI pomiri se s tim, jel to tesko shvatit mater mu??? Nije, nego ti volis da karas u zdrav mozak ljude! Cuj izdrzati one nalete 20minuta, pa ti bas nisi dobar, u Francuskoj ih isto nismo izdrzali, u Rumuniji, koji su losiji protivnici(bar ona ekipa Francuske je losija od onog prekjuerasnjeg Portugala) od Portugala, a ti bi da mi ne primimo gol od Portugala 20minuta, koji igra viktorije sa nama! :lol: :lol: :roll: :roll:
Korisničkoime

#1077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

shalla wrote:Btw, da se nadovežem na ova dva lijepa posta gore na temu "šta dalje". Jedno ime zaboravljate a nikako ga ne bi trebali zaboraviti a to je Ermin Bičakčić. Odbrana nam je deficitarna a momak je član bundesligaša. Ne može vala ne biti kvalitet pa makar... I ja bih definitivno obavio razgovore sa ovim što bi mogli igrati za nas (Seferović, Hajrović, Hadžić i sl.), da vidimo na koga se može računati...
Navedoh već momka treba ga pratiti kroz mladu makar oporavio se od povrede a igra stopera pa ako ne sad odmah onda za 1-2 godine ali da imamo taj neki normalan tok da na vrijeme polako počinjemo mlađe uvoditi u A-tim a ne na vrat na nos bacati ih u vatru.
Ledenko

#1078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

BHF_Manijak wrote:
Ledenko wrote: A da ne pišem o tome kako je sva naša taktika spremana danima pala u vodu nakon 7 minuta zbog gluposti golmana.
:lol: :lol: :lol: :lol:

NENADJEBIV!!! :roll: Koja bolan taktika, ta sto cemo izaci i ko picke stajati i cekati sta ce Protugalci napraviti, odakle ce opaliti!? Smijesan postajes fakat, cuj taktika a asi se usrali, za poluvrijeme dva puta centar presli i jednom u drugom, ali naravno i za to je kriv Begovic! Opet ti ponavljam, jebo ekipu kojoj se sve raspadne nakon sto primi gol, to je odlika nizerazrednih a mi to nismo
Dečko, ne razumiješ da nam se igra raspala zato što nam je najbitnije bilo ne primiti gol prvih 20 minuta. Pošto si simpatizer Želje (navijač ide na utakmice, a ne piše na ovom forumu u vrijeme utakmica) onda gledaj to tako da bi Željo puno bolje prošao u Izraelu oba puta da nije bilo ranih golova.
Korisničkoime

#1079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Gandalf wrote:U fudbalu nema svetih krava - ko je loš klupa, ako bude još lošiji, nogatrans - međutim ovo nezalaganje u reprezentaciji može proći jer, mi nemamo u BIH nigdje La Masiju koja će u 2-3 godine izbacit' 2 kompletna tima kvalitetnih igrača - zato se neki na terenu mogu i zajebavat', ne trčat', gubit' lopte, raspravljat' se sa sudijama, pravit' neke šukove publici, jer znaju da su im alternative presmiješne i da su za naše uslove nezamjenjivi - vjerovatno zbog tog i furaju furku superstara, a sa takvim pristupom, imaćemo mi još Lisabosnkih noći u budućnosti.
Vidim ideš na taj fazon oni kao super zvijezde pa se glupiraju mislim da griješiš. Želja otići na EP je mislim kod svih njih bila veća nego kod nas obadvojice zajedno ima tu 101 faktor koji utiče na tok tekme. Mislim da nas je naša neko to spomenu copy-paste taktika ukopala ljudi se prilagodili i uz dva igrača kao Ronaldo i Nani poraz nam je bio neizbježan. Nemoj zaboraviti to su isti oni igrači koji su gorili protiv Francuske i zaista se borili u drugoj protiv B.rusije nema logike sad da odjednom stanu jer izigravaju super zvijezde.
LSD

#1080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

@Ledenko

Ti odmah sa Barcelonom porediš, ni manje ni više :lol: :lol: odvadi malo majstore...mi imamo to što imamo u odbrani, nemamo Alvesa, Puyola,Piquea,Abidala....uostalom, nemam više volje se raspravljati....jest Beg je kriv za sve, jebat ga i vozdra...ha ja
jeza u ledja

#1081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Dobro nije Begovic za sve kriv al je onda Lulic. :D
Hajmo sad svi na njega kamareeeee!! :razz:
Comrad

#1082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Comrad »

Ledenko wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa to je i sam Dzeko reko a ne ja, valjda si vidio po prvih 10-15 minuta(dakle i uprkos golu) "koliko je sati", da cemo se mi tesko naigrati u ovom mecu ukoliko se nesto DRASTICNO ne promjeni, jednostavno vecini je blokada bila u glavi i samo je bilo pitanje kada ce padati golovi, onakav furiozan start rijetko se kad vidja!
:lol: :lol: :lol:
Portugalci zabili 3 gola trce ko ludi, zabise 5 golova trce ko ludi, zabise sesti opet ko zivotinje napadaju...do zadnje sekunde oni su jeli onaj teren.

Cuj izdrzis 20 min :lol:
Ledenko

#1083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

LSD wrote:@Ledenko

Ti odmah sa Barcelonom porediš, ni manje ni više :lol: :lol: odvadi malo majstore...mi imamo to što imamo u odbrani, nemamo Alvesa, Puyola,Piquea,Abidala....uostalom, nemam više volje se raspravljati....jest Beg je kriv za sve, jebat ga i vozdra...ha ja
Pa eto kad je jača ekipa protiv slabije u bitnijoj utakmici u kojoj joj igra samo pobjeda i skoro od sudčevog zvižduka vodi 1:0, odigrala neriješeno? Ne pada mi mnogo njih na pamet, uglavnom takve utakmice završe sa 3-4 razlike.
LSD

#1084 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Ledenko wrote:
LSD wrote:@Ledenko

Pa eto kad je jača ekipa protiv slabije u bitnijoj utakmici u kojoj joj igra samo pobjeda i skoro od sudčevog zvižduka vodi 1:0, odigrala neriješeno? Ne pada mi mnogo njih na pamet, uglavnom takve utakmice završe sa 3-4 razlike.
Dobro
oridjidji

#1085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

East_side wrote:Dajte molim vas :-)

Kada je Štark svirao onaj faul, odmah sam pomislio: "ovo je ona pozicija iz koje Ronaldo haman u svakom kolu primere zabija golove, nešto poput penala za njega..."

I da je Begović stajao bliže sredini gola, siguran sam da opet ne bi stigao onu KOMETU...

Pa bi onda bilo "imao je loptu na ruci, kako je nije skin'o, trebao je sa obje ruke ono braniti a ne sa jednom..." itd itd itd... :-)

Nego, mnogo je važnije pitanje čime mi sada/za naredni ciklus raspolažemo kada je igrački kadar u pitanju. :roll:

Krenimo redom, i logično, đe' luben'ca !? :mrgreen:

Golmani: Prvi izbor je, ipak, i dalje Begović! :thumbup: Obzirom na duži "rok trajanja" golmana (za razliku od ostalih pozicija), ne bih se složio da je Hasagić 'ugrožen' godinama. :wink: Tako da i za narednih, minimalno 5-6 godina imamo jako dobru rezervu za Begovića uz još par ovih "rotirajućih" golmana (Avdukić, Šehić... Alaim :mrgreen: ).

Štoperi: Spahić sigurno može odraditi barem još jedan ciklus, baš kao i Papac. Da su normalne okolnosti (o tome nešto više kasnije), vjerovatno bi ova dvojica sačinjavali naš početni štoperski par. Imaju potrebno iskustvo i kvalitet. Za rezerve imamo solidnog Pandžu, Jahića (kojeg bi ipak više trebalo koristiti kao veznog destruktivca) i svakako da ovu poziciju moramo dopuniti nekim novim imenima, možda isprobati Cocalića, čak i Torlaka i OZBILJNO razmisliti i povratku Nadarevića koji, kao i Spahić ima 31 godinu. :wink:

Iskreno, mladi Bešić mi je ipak nepoznanica i ne bih donosio konačan sud o njemu na osnovu onih nekoliko minuta u Lisabonu.

Mravca DEFINITIVNO treba prekrižiti! ;-)

Lijevi bekovi:Maloprije, kad spomenuh Papca napisah "da su normalne okolnosti...". Mislio sam na to da ipak NEMAMO adekvatnu alternativu za poziciju lijevog beka (Lulić nema potrebni defanzivni kvalitet) i Papac se nekako nameće kao jedino rješenje :? Iskreno, više volim vidjeti Papca na poziciji lijevog beka i Pandžu na štoperu pored Spahića, nego Papca i Spahića kao štoperski duo uz Lulića na lijevom beku.

I u Parizu smo vidjeli da nam u ovakvoj postavi odbrana izgleda poprilično stabilno i čvrsto. Naravno, kada je Papac povrijeđen ili suspendovan, može i Lulić igrati beka, mada vala, po meni nije to to... Mislim da nam ova pozicija najozbiljnije škripi po pitanju alternativa. :-? ili griješim :?: koja još imena konkurišu za ovu poziciju, baš bih volio čuti...

Desni bekovi: Možda malo bolja situacija nego sa lijevim bekovima, ipak, ne baš idealna. Imamo vrlo dobrog Mujdžu. Međutim, zaradi parne kartone ili se povrijedi (kao sad) i eto ti belaja... :sad: Šta je sa Berberovićem, šta fali što igra u "cvajti"? :? Bez obzira u kakvoj je formi, ipak je čovjek prirodan desni bek, iskusan, već igrao za repku, nije prestar (30g) i sigurno je mnogo bolje alternativno rješenje od Zahirovića, čak i Jahića za ovu poziciju.

Maletića neću ni spominjati, frajer je suvišan kao i Mravac. :wink:

Defanzivni vezni igrači:Obzirom na Rahimićevih 35 godina i vjerovatno skoriji oproštaj, uz Zahirovića i Jahića, ja bih ovu poziciju dopunio s još makar jednim imenom, recimo Džakmićem. Džakmić možda nije vrhunski tehničar ali ipak zna napraviti pas. Tipična "krtica" koja može trčati svih 90 minuta. Jedan ovakav igrač nam UVIJEK mora igrati u prvih 11, nekada čak i dva. Jahić bi po meni mogao biti solidan naslijednik Rahimića. Zna čuvati loptu, dobar je u duelima i obzirom na njegov nedostatak brzine, mnogo bi bio sigurniji kao "predzadnji bedem" (ispred štopera), nego u zadnjoj liniji.

Centralni/ofanzivni vezni igrači: zayebali smo i Brazil čini mi se sa brojnošću igrača na ovoj poziciji :-) :lol: Misimović (može izgurati još makar jedan ciklus), Pjanić, Medunjanin, Salihović, Ibričić, Štilić (...). Kao prvo, uz neupitan kvalitet ovih igrača, treba se pomiriti sa činjenicom da niko od njih NE MOŽE igrati zadnjeg veznog, ni lijevog beka, ni krilo... bez obzira koliko se forsirali na ovim pozicijama. U prvih 11, po meni, SAMO DVOJICA od ovih navedenih mogu igrati. Sve iznad te brojke je stvaranje vlastitog manjka (korisnih) igrača na terenu, u šta smo se i uvjerili kada na terenu istovremeno imamo Misimovića, Medunjanina i Pjanića. Svi ovi igrači mogu igrati centralnog kao i ofanzivnog/isturenog veznog. Čak i Lulić može igrati AMF, u Laziu često trese mreže upravo sa ove pozicije. Za ove dvije pozicije definitivno "nema zime". :thumbup:

Lijeva i desna krila: Ne znam hoćete li se složiti, mislim da nikako ne trebamo forsirati formaciju sa krilima. Zašto? Na lijevom krilu bi imali samo Lulića koji NEMA centaršut, kao ni potrebne saigrače koji bi mu pružili podršku na ovoj poziciji.

Desno krilo: Pjanić, Ibričić...? :shock: MA BJAAAŽI!

Napad: Džeko, Ibišević, Muslimović ( :?: ), uz još jedno/dva nova imena (vidjeti šta se može i kako s tim Seferovićem). Muslimović, ja stvarno ne znam šta je s tim likom :-) da je loš igrač, sigurno nije ali... za nadati se da će pronaći napokon neki klub :roll:

Neko spomenu tzv. "glistu" i igrača poput Olića. Bilo bi odlično da imamo jednog takvog uz Džeku ali šta je tu je...

Na Zeca više ne računati. :roll:

E sada, da sve ovo prenesem "na teren" i iznesem neku svoju zamisao naše dobitne kombinacije i postavke prvotimaca i rezervi u budućnosti:

--------------------------------------------------------(GK)Begović/Hasagić

(RB)Mujdža/Berberović---------(CB)Spahić/Cocalić------------------(CB)Pandža/Papac--------------(LB)Papac/Lulić(???)

-----------------------------------------------------------(DMF-striktno defanzicni zadaci - podrška zadnjoj liniji)
-------------------------------------------------------------Rahimić/Jahić/Zahirović

-------------------------(DMF/CMF - "pitbull" trkač - defanzivna prevaga na sredini
----------------------------terena i podrška playmakeru kada je naš posjed lopte)
---------------------------------Zahirović/Džakmić

-------------------------------------------------------------------------------(CMF - playmaker)
--------------------------------------------------------------------------Medunjanin/Salihović/Štilić

----------------------------------------(CMF/AMF - podrška playmakeru i priključivanje napadu iz drugog plana)
----------------------------------------------Misimović/Pjanić/Lulić/Ibričić

---------------------------------(CF)Džeko/Muslimović--------------(CF)Ibišević/Seferović(?)

Al' se ispisah! :mrgreen: :run:
Kao prvo adekvatnih zamjena za igrače u prvih 11 ima. Iznalaziti neka nova neprovjerena riješenja pored nekih starih solidnih riješenja u reprezentaciji je po meni malo neinteligentan pristup fudbalu. Neka stara riješenja u reprezentaciji koja su imala svoja dobra i loša izdanja, a definitivno nisu bili na rangu Mravca, a mogli su biti barem na klupi ove reprezentacije su Bajić, Berberović, Nadarević, Čustović, Grujić čak i izletnici poput Bartulovića i Krunića imali su odličnih predstava u dresu repke, a na njih niko nije obratio pažnju, makar da ih ode skautirati. Razumijem da svijet ostaje na mladima, ali kada čitave kvalifikacije može da bude u kadru reprezentacije jedan Maletić, Muslimović ili Mravac, onda mogu i ova pojedina imena.

Subašić koji je standardan u Dinamo Dresdenu igra na poziciji lijevog bočnog, iznimno borben i darovit igrač nije dobio prilike da zaigra za A tim iako je protiv Poljske bio uz Ognjena Vranjesa nas najbolji pojedinac. Zar nije mogao biti i na klupi puno prije. Zasto bi se jedan Papac trosio u utakmici protiv Luksemburga ili jedan Mujdza, kada takav igrac moze da se proba u tome slabom meču ili nekom drugom prijateljskom, dok ne zavrijedi povjerenje selektora?

Čak i Berberović koji je imao promjenjivih predstava u dresu repke, mogao je u ovim kvalifikacijama biti barem na klupi, jer mu nije strana igra na poziciji desnog beka, ali jok nije. Umjesto njega je upadao Maletić. Smješno. Kod Ćire kada nismo imali Lulića i Mujdžu na poziciji lijevog i desnog beka su igrali Salihović i Ibričič i to više nego solidno. Salihović izuzetno dobro zna da odigra u veznom redu. Pogotovo po lijevoj strani, čak i izuzetno dobro obavlja posao u defanzivi ove kvalifikacije nije ni imao prilike da igra, što zbog povreda, što zbog suspenzije.

Što se tiće veznog reda u njemu imamo par dobrih igrača Pjanu, Salihovica, Meduljanina, Štilića, Zahirovića, Misketa, Ibričiča. Po meni se ovome spisku igrača u vezi trebali pridruziti u skorije vrijeme Stevanović i Višča, čak i Cocalića i Zebu treba pozvati i oprobati u reprezentaciji. Ovaj drugi je davno prevazišao naše prvenstvo i šteta što se zadovoljava igrom u Želji. Mislim da ima neprofesionalne navike, iako je uvijek imao dara to mu je najveca prepreka bila sto nije uspio do sada napraviti bolju karijeru. Možda čak i poslje ovih kvalifikacija U-21 selekcije, ako se završe s baražom ili plasmanom na Euro treba proširiti kadar sa par korisnih igrača iz toga tima.

Pored ovih navedenih igrača u Češkoj imamo barem 3-4 igrača koji bi trebali biti na širem selektorovom spisku. Mahmutović, Ljevakovic, Cajic, Ščuk, Milutinovic koji igraju u Češkoj nikada nisu ni pogledani. Dijaliba koji igra sa Pandzom u istom timu, nikad nije ni pogledan, iako igra u boljoj ligi recimo od jednog Maletica. Da negovorim o još bruku igrača koji igraju po manjim ligama od liga petice u Belgiji, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Holandiji, Rusiji, Hrvatskoj, Turskoj, Rumuniji i td, koji nikada viđeni nisu, a mogli bi pomoći širenju kadra.

Što se tiće napada, mi imamo dva napadača Džeku i Ibiševića. Muslimović nije odavno u takmičarskoj formi, a Zec nije pokazao dosta. I ovdje smo deficitarni. Svi se pozivamo na Seferovića, dobro je to, ali pitanje je dali taj momak želi igrati za selekciju naše zemlje. Rado bi kao trečeg napadača u našem timu vidio Bilbiju.

Mnogo je Bosanaca koji nisu skautirani nikada od Branka Grahovca, Stojana Vranjesa, Cocalica, Dzakmica, Amer Osmanagica, Alispahica, Denisa Boskaila, Kenan Hajdarevica, Bičakčič i drugih. Mozda ovi igraci nisu vrijedni paznje iako igraju u inostranstvu, ali ako je vec tako. Daj da potrazimo dobre igrace u nasoj premijer ligi, barem one koji mogu sjediti na klupi i koji bi izgarali u dresu BIH-a, nije da nema takvih. Ima ih sigurno i onih koje su ovo prvenstvo prerasli, a mi ne obračamo pažnju na njih. Nikada nisu dobili priliku da se dokazu u nacionalnom dresu.

Samo u ovih par nabrojanih igraca moze se naci sigurno jos solidnih 7 igraca za klupe, pored onih koji vec sjede tamo.
and

#1086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

nikad nećemo saznati šta bi se desilo da je avdukić branio?
Ledenko

#1087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

Comrad wrote:
Ledenko wrote:
:lol: :lol: :lol:
Portugalci zabili 3 gola trce ko ludi, zabise 5 golova trce ko ludi, zabise sesti opet ko zivotinje napadaju...do zadnje sekunde oni su jeli onaj teren.

Cuj izdrzis 20 min :lol:
Pametan si momak, al˙ o nogometu malo znaš. Ne bi oni trčali ko ludi (prema naprijed), da se izdržalo tih 20 minuta. Lako je ganjati kad vodiš 3 razlike, al˙ haj ti ispadni kad te jedan primljeni gol izbacuje iz takmičenja. Eto dobro pogledaj period utakmice od Misimovićevog gola do Ronaldovog gola i reci mi vidiš li to trčanje kao što vidiš u ostalih 75 minuta? Nema ga, povučeniji su, valjaju se po terenu, smušeni su jer im je prpa.
just principe

#1088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

Ledenko wrote: Pametan si momak, al˙ o nogometu malo znaš. Ne bi oni trčali ko ludi (prema naprijed), da se izdržalo tih 20 minuta. Lako je ganjati kad vodiš 3 razlike, al˙ haj ti ispadni kad te jedan primljeni gol izbacuje iz takmičenja. Eto dobro pogledaj period utakmice od Misimovićevog gola do Ronaldovog gola i reci mi vidiš li to trčanje kao što vidiš u ostalih 75 minuta? Nema ga, povučeniji su, valjaju se po terenu, smušeni su jer im je prpa.

rijetko kad se s tobom slazem ali upravu si..njih kad je prpa uhvatila tj kod rezultata 2-1 a i 3-2 meda nisu mogli.
Stvarno je steta za onaj prvi gol...Da se Beg bolje postavio mislim da bi odbranio ali otom potom ipak ja njega ne bi krivio za poraz kao nijednog naseg igraca..Portugal a i sudija je kumavao i okrenuo utakmicu u drugom pravcu
oridjidji

#1089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

Najveci porazi BIH-a reprezentacije

Argentina - Bosna 5:0

Bosnia - Spain

Portugal - Bosnia

Ako znate vece stavite ... :)
oridjidji

#1090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

Pobjede nad tada bolje rangiranim reprezentacijama

Sjecali se ko ove utakmice i jedne od rijetkih pobjeda nad uvijek losijom selekcijom Slovenije u kvalifikacionoj grupi za SP 1998 godine.

just principe

#1091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

Image

Image

a lopta mu haman po sredini ide :roll:
Ledenko

#1092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

Nije on kriv, ja sam!
ganjeta

#1093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Ti bi se bolje postavio i odbranio naravno, ipak si osvojio FISGOL :lol:
Ledenko

#1094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

ganjeta wrote:Ti bi se bolje postavio i odbranio naravno, ipak si osvojio FISGOL :lol:
Ne, ekipa je osvojila FISGOL, isto kao što nikad nećemo saznati da li bi se ova ekipa plasirala na EURO da se Begović nije zajebao.
ganjeta

#1095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Jeste zajebao je, i to 6 puta,dok je ekipa igrala vrhunski, čak su i disciplinovani bili, kompletni, prešli centar tri puta.Kad predješ na protivničku polovinu toliko puta plasman je zagrantovan.
hljebarnik

#1096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

Bez obzira na ostatak ekipe, koji je realno bio karina, on je ovo trebao odbraniti pa makar primio jos 10 golova. Garantujem zivotom da bi odbranio da je stao blize sredini ali eto.
ultrarajvoSA

#1097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultrarajvoSA »

Prvo ste krenuli sa Lulicem,pa je na red dosao i Susic, nakon njega prelazite na Begovica bas me zanima ko je slijedeci... mozdaa Dzeko ili Borce Sredojevic.

Polako ljudi, poraz naravno boli ali to nije razlog da serete na svakog igraca. Ljudi su pokusali, nisu uspjeli i idemo dalje. Portugal je velika reprezentacija i to ce pokazati na prvenstvu. Nama ostaje da se pripremamo za Brazil i da brzo zaboravimo onu kradju u Francuskoj i ovaj debakl u Portugalu. :bih:
Dead Man Walking

#1098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Dakle, prema vidjenju forumasa dolazimo do zakjucka da je prvi gol primio haman po sredini. Zanimljiva, i naravno, tacna konstatacija. :-)

Image

A kazu ne zna covjek postaviti zivi zid. Pa pogledajmo ugao koji pokriva zivi zid...

Image

E pitam ja vas, gdje je to Begovic trebao stajati?
Last edited by Dead Man Walking on 18/11/2011 01:46, edited 1 time in total.
ganjeta

#1099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Šta ti znaš, na FISGOLU je takva sredina, mora biti i u Lisabonu.
Ledenko

#1100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

Dead Man Walking wrote: A kazu ne zna covjek postaviti zivi zid. Pa pogledajmo ugao koji pokriva zivi zid...

Image

E pitam ja vas, gdje je to Begovic trebao stajati?
Tačno tu gdje si ti crtao taj ugao. Dovoljno da reaguje i desno i lijevo, a i da vidi loptu.
Post Reply