Ja juce zamijenih gume. Konacno upravih volan nakon pet spura u posljednje tri godine. Svaka cast momcima u Blazuju - Servis Ferhatovic, od mene sve preporuke, iako su mrtvi Pitari
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Moderators: _BataZiv_0809, anex
pametnjakovicu pogledaj na stoku auta (ako imas auto uopce), il negdje pod haubom, imas naljepnicu sa dimenzijama tockova koje pasu tvom autu, kao i pritsak guma.drugi profil wrote:Ok.LeKo wrote:Kako ko i kako gdje, ja ovo ne bih generalizovao.drugi profil wrote:Po kojem pravilu?
Imas jednu felgu za auto, fabricku, a to sto se kupuju felge drugog radijusa da bi se ustedilo, nije pravilo, nego seoski obicaj.

nemam ja auto... i ne znam da citamranger wrote: pametnjakovicu pogledaj na stoku auta (ako imas auto uopce), il negdje pod haubom, imas naljepnicu sa dimenzijama tockova koje pasu tvom autu, kao i pritsak guma.
90% auta, narocito novijih je moguce kupiti u minimalno 2 dimenzije tockova... za moje konkretno pasu 15, 16, 17 a sportska verzija je standardno dolazila na 18kama (ne znam dal bi mogle i na moje). ja imam 15ke zimske, a ljetne su 16ke, gume na 16kama su 205 55 nisu fabricka dimenzija ali fino pise da mogu, a fabricka dimenzija je 205 50...
nije to nista seoski obicaj, nego za razlicitu eksploataciju auta proizvodjac preporucuje primjerenu dimenziju gume/felge.
evo kako je to kod bmw-a (ne mog):
e.. todrugi profil wrote:nemam ja auto... i ne znam da citamranger wrote: pametnjakovicu pogledaj na stoku auta (ako imas auto uopce), il negdje pod haubom, imas naljepnicu sa dimenzijama tockova koje pasu tvom autu, kao i pritsak guma.
90% auta, narocito novijih je moguce kupiti u minimalno 2 dimenzije tockova... za moje konkretno pasu 15, 16, 17 a sportska verzija je standardno dolazila na 18kama (ne znam dal bi mogle i na moje). ja imam 15ke zimske, a ljetne su 16ke, gume na 16kama su 205 55 nisu fabricka dimenzija ali fino pise da mogu, a fabricka dimenzija je 205 50...
nije to nista seoski obicaj, nego za razlicitu eksploataciju auta proizvodjac preporucuje primjerenu dimenziju gume/felge.
evo kako je to kod bmw-a (ne mog):
sad lijepo odhebi od mene sa tim tonom...
Nema veze, zeznuto je ako ti treba 95 a ima samo 85holowey wrote:85H vs 95H? trazio sam 85H a dobavljive su samo 95H, znam da se to odnosi na nosivost, ali kakva je razlika sto se tice upravljivosti i ostalih voznih karakteristika?
oki, tnxQler wrote:Nema veze, zeznuto je ako ti treba 95 a ima samo 85holowey wrote:85H vs 95H? trazio sam 85H a dobavljive su samo 95H, znam da se to odnosi na nosivost, ali kakva je razlika sto se tice upravljivosti i ostalih voznih karakteristika?
jah, to ono prvi macici u vodudrndalo wrote:Suti i uzivaj... Pa ti nama prenesi iskustva...
Cuj da proda gume na kojima ima 2 mm?!:-o :-SArmin_mo wrote:Sutra stavljam nove ljetne gume (Yokohama ili Uniroyal) pa nisam siguran sta cu sa starim gumama, zna li iko moze li se tu kakav dinar uzeti ili da ih bacim, 205/55/16 Good Year DOT 09, ima oko 2 mm sare ...
Ma nije to, Semperit je OK firma, nista posebno ne ocekuj, ali ni neke probleme. Prvih 100-200 km malo vise pripazi posto su nove, dok se ne "ugaze"pa nam prenesi iskustva...plemba wrote:jah, to ono prvi macici u vodudrndalo wrote:Suti i uzivaj... Pa ti nama prenesi iskustva...![]()
![]()
![]()
je l to tebi u gepeku trune nov rezervni gudjer 205 16? nisam znao da si gospodin tol'kiromeomoraprezivjeti wrote:Cuj da proda gume na kojima ima 2 mm?!:-o :-SArmin_mo wrote:Sutra stavljam nove ljetne gume (Yokohama ili Uniroyal) pa nisam siguran sta cu sa starim gumama, zna li iko moze li se tu kakav dinar uzeti ili da ih bacim, 205/55/16 Good Year DOT 09, ima oko 2 mm sare ...
poslano s moga Sonija Ze:-D
Ma nema guma rok trajanja ako nije u nekoj vlazi konstantno.Ako je nova natakari to i goni, sevap jedrugi profil wrote:Meni trune u gepeku nekoristena Michelinka. Godiste ko i auto. jbg. ko bi se zahebavao sa premontiravanjem stalno.