Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
burek_in_space

#1076 Re: Dino Merlin 2011

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote: Ali ne onako ofirno, hebem li ga. Kako neko može isticati da je "profesor klavira", a ne znati uvjerljivo SIMULIRATI sviranje tog instrumenta?
Ja stvarno mislim da je to upravo i bila namjera kada su smishljali koreografiju, da se ide na taj neki pomalo otkacheni stil, ali je to mach sa dvije oshtrice, kako ce glasachi to shvatiti.
breuer

#1077 Re: Dino Merlin 2011

Post by breuer »

Pera Trta wrote:
Komrad wrote:Pa rijetko ko na uroviziji pjeva i svira uzivo..
Uglavnom se radi na matricu i playback
Ali ne onako ofirno, hebem li ga. Kako neko može isticati da je "profesor klavira", a ne znati uvjerljivo SIMULIRATI sviranje tog instrumenta?
kako ce znat simulirat majke ti nije fudbaler :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1078 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Dini se može oprostiti...njega još niko do sada nije optužio da zna svirati bilo šta :D
Komrad

#1079 Re: Dino Merlin 2011

Post by Komrad »

burek_in_space wrote:
Pera Trta wrote: Ali ne onako ofirno, hebem li ga. Kako neko može isticati da je "profesor klavira", a ne znati uvjerljivo SIMULIRATI sviranje tog instrumenta?
Ja stvarno mislim da je to upravo i bila namjera kada su smishljali koreografiju, da se ide na taj neki pomalo otkacheni stil, ali je to mach sa dvije oshtrice, kako ce glasachi to shvatiti.
veseli stil... ono je koreografija a ne sviranje i simuliranje istog
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1080 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Mah, bolje reći samo razlog da se neuspjela pjevačica i hanuma Dininog svirača pojavi na sceni.
Komrad

#1081 Re: Dino Merlin 2011

Post by Komrad »

Pera Trta wrote:Mah, bolje reći samo razlog da se neuspjela pjevačica i hanuma Dininog svirača pojavi na sceni.
Korekografija... je u pitanju .. a jos nju lijepo vidjet
burek_in_space

#1082 Re: Dino Merlin 2011

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote:Mah, bolje reći samo razlog da se neuspjela pjevačica i hanuma Dininog svirača pojavi na sceni.
E jbg, ja to stvarno ne znam, niti ulazim u te relacije.
fatamorgana

#1083 Re: Dino Merlin 2011

Post by fatamorgana »

Pera Trta wrote:
Komrad wrote:Pa rijetko ko na uroviziji pjeva i svira uzivo..
Uglavnom se radi na matricu i playback
Ali ne onako ofirno, hebem li ga. Kako neko može isticati da je "profesor klavira", a ne znati uvjerljivo SIMULIRATI sviranje tog instrumenta?
Znači profesorica klavira, citiram, "neuvjerljivo SIMULIRA sviranje tog instrumenta" onda to dođe kao tzv. "imitacija skaja"?
Pera Trta

#1084 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Pa valjda kada si virtuoz u nečemu i kada fušeriš trebaš to znati tako raditi da laici ne primijete da foliraš.
Komrad

#1085 Re: Dino Merlin 2011

Post by Komrad »

Pera Trta wrote:Pa valjda kada si virtuoz u nečemu i kada fušeriš trebaš to znati tako raditi da laici ne primijete da foliraš.
Koreografija
fatamorgana

#1086 Re: Dino Merlin 2011

Post by fatamorgana »

Komrad wrote:
Pera Trta wrote:Pa valjda kada si virtuoz u nečemu i kada fušeriš trebaš to znati tako raditi da laici ne primijete da foliraš.
Koreografija
Znači ona se namjerno pretvara, da nevješto simulira sviranje klavira, a sve radi željenog scenskog efekta, ako
je to u pitanju, onda je to razumljivo i opravdano!
Komrad

#1087 Re: Dino Merlin 2011

Post by Komrad »

fatamorgana wrote:
Komrad wrote:
Koreografija
Znači ona se namjerno pretvara, da nevješto simulira sviranje klavira, a sve radi željenog scenskog efekta, ako
je to u pitanju, onda je to razumljivo i opravdano!
Dakle ja nisam bio tamo pa ne znam
Ali poznajem Dinu i njegove pokrete.. cesto ga imitiram u drustvu ... ono je klasicna koreografija
i Majino sviranje klavira, Dinino sviranje gitare i udaranje nogom od pod...
RtrnOfSalisbury

#1088 Re: Dino Merlin 2011

Post by RtrnOfSalisbury »

naso sam odaklen je mazno ono oooo: rikooooolaaaa, samo to mu je trebo otpojati kemica malovcic, ostalo neki dobar pjeeevac a on da svira gitaru i vice sito sito i sve bi bilo super, vako preozbiljno brate mili a neozbiljno u isto vrijeme. al morebit da ta negacija negacije dadne novu kvalitetu i klikne nesto novo. inacica je biljka uspjesnica
si tooo
shalla

#1089 Re: Dino Merlin 2011

Post by shalla »

Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru :wink:
Trebao si doći na koncert "moj je život moja pjesma" pa čuti da profesorica klavira, vidi čuda, zaista zna svirati klavir... Neuspjela pjevačica? Kad je prije okarakterisasmo kao neuspješnu, cura tek priprema album (meni je recimo njena pjesma "Nespretno" nešto jako lijepo i osvježavajuće u moru Ceca, Seka i sl). A okarakterisati jednog od najboljih producenata i aranžera na ovim prostorima kao "dininog svirača" je, hajmo reći ružno, eto nikako drugačije. Bogami kao da je Merlin kakav međed pa mu je ovaj svirač :-)
Ljudi dragi koliko je mržnje i podlosti u vama, ja ne mogu da vjerujem. Pa nije ni čudo što se dešava ovoliki broj pucnjava, ranjavanja i ubistava u državi u kojoj su ljudi toliko ojađeni, isfrustrirani i zavidni nekom iole uspješnom pa to je nevjerovatno... Mene nekad stid reći da sam iz Bosne kad pročitam komentare poput tvog a Bogami i od podosta drugih ljudi...

Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačije :cry:
samko1974

#1090 Re: Dino Merlin 2011

Post by samko1974 »

shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru :wink:
Trebao si doći na koncert "moj je život moja pjesma" pa čuti da profesorica klavira, vidi čuda, zaista zna svirati klavir... Neuspjela pjevačica? Kad je prije okarakterisasmo kao neuspješnu, cura tek priprema album (meni je recimo njena pjesma "Nespretno" nešto jako lijepo i osvježavajuće u moru Ceca, Seka i sl). A okarakterisati jednog od najboljih producenata i aranžera na ovim prostorima kao "dininog svirača" je, hajmo reći ružno, eto nikako drugačije. Bogami kao da je Merlin kakav međed pa mu je ovaj svirač :-)
Ljudi dragi koliko je mržnje i podlosti u vama, ja ne mogu da vjerujem. Pa nije ni čudo što se dešava ovoliki broj pucnjava, ranjavanja i ubistava u državi u kojoj su ljudi toliko ojađeni, isfrustrirani i zavidni nekom iole uspješnom pa to je nevjerovatno... Mene nekad stid reći da sam iz Bosne kad pročitam komentare poput tvog a Bogami i od podosta drugih ljudi...

Već mnogo puta ispričana priča, u hrvatskoj i srbiji i govno ukivaju u zvijezde jer je njihovo, samo se u Bosni ne prašta ni najmanji uspjeh... O Bože dragi, tužno i nikako drugačije :cry:
:thumbup: imas pravo u potpunosti! :thumbup:
Cheguevarax

#1091 Re: Dino Merlin 2011

Post by Cheguevarax »

samko1974 wrote:
shalla wrote:Pera trta, u želji da ne dobijem ban ću ti samo kulturno reći da lupaš podjednako kao i ona po klaviru :wink:

:thumbup: imas pravo u potpunosti! :thumbup:
Ako ces gledati sa strane i promatrati kako ima mrznje prema Merlinu, onda nisi u pravu. Mislim jesi da ga ljudi mrze. Evo zasto.

Dino Merlin je obicni prevarant. Evo i zasto.
1. More pjesama je ukrao. Ne mogu se drugacije izraziti jer je neke uzeo i minutazu. Ja razumijem kad neko ukrade dio, aranzman, muziku itd. Al on je isao do te mjere da je uzimao muziku, tekst, aranzman i cak minutazu.
2. Iskoristio je nacionalizam da svoje ciljeve ostvari. Dobio od telekoma lovu i kupio stan u Engleskoj, jahtu. Dok naravno kod nas raja jedva prezivljava cojek se voza. Eto i to sad oko Eurosonga, mi smo to platili preko pretplate. Umjesto da se napravilo takmicenje, njemu je dato pravo bez da je ikoga se pitalo da ide Dino Merlin. Ko to odlucuje, Maja i onaj cvikeras? Ako je iko zasluzio da ide, onda to nije Merlin. Vece mi je pravo imao Igor Vukojevic. Momak je extra i zbog nacionalizma je diskrimiran bio u zadnjih par takmicenja.
3. Najmanje je od muzike zaradio. Sve njegove pare su vecinom dosle od sponzorstva. Od Alije, BH telecoma i ljudi koji su njega podrzavali. (On nije klasa kao sto je Bregovic, Colic itd)
4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali), kad je psovo Boga drugim muzicarima. Mislim dovoljno je pogledati emisiju bilo koju gdje on prica da se vidi i izvuce more patetike iz nje.
5. Itd... ima jos 1000 stvari.

On i ne zasluzuje nista bolje osim da ga ljudi blate. Meni je zaista zao sto nismo svi svjesni toga i ne kazemo i njemu i vecini da nas ne pravi budalom, ali mi smo kao mentalitet navikli da nas nasadjuju, ne zato sto neki hoce, nego sto im mi dozvolimo.

A sto se tice muzicara bh, sarajevskih itd... samo cu reci, daleko smo mi od Beograda, Serbije, pa cak i Hrvatske, sto se tice sviraca, muzicara... pogledajte posljednji kocert Zdravka Colica na Kosevu, pa onda recite ko su muzicari.
BiH-x

#1092 Re: Dino Merlin 2011

Post by BiH-x »

ladyblue18 wrote:Eh da prije nego sto se tema usije, odmah da vam skrenem paznju da se drzite iskljucivo teme a to je vecerasnja emisija i pjesma koju cemo cuti.
100 puta do sada prezvakana teme o Merlinu, njemu kao plagijatoru, i tekstovima pjesama, ismijavanje i ostalo, nece ici.
:sax:
Zlata M.

#1093 Re: Dino Merlin 2011

Post by Zlata M. »

Cheguevarax wrote: 4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali), kad je psovo Boga drugim muzicarima. Mislim dovoljno je pogledati emisiju bilo koju gdje on prica da se vidi i izvuce more patetike iz nje.

On i ne zasluzuje nista bolje osim da ga ljudi blate.
:shock: :shock:

... je l' ti sad lakse ?! :-?

... necu nista 'po svom', nek' odluci slucaj. Evo chupkam ruzine latice (znas ono 'voli me ... ne voli me'), pa kako bude.
Ko mi se, poslije ovog posta, zapravo - gadi ?!
... evo pocinjem :
Merlin ..... @[email protected][email protected]......@ti.......(joj, koliko latica ! :-) ) )............
...5 minuta kasnije :
.....Merlin........@ti ....

Ti !!!
Definitivno. :)

edit :
... i evo ti i pjesmica !

Zaplesi, otkaci se ... izadji van, kupi kakvom djetetu kesicu bonbona, telefoniraj ... zivot je lijep ! :)
Last edited by Zlata M. on 27/02/2011 13:00, edited 1 time in total.
Pera Trta

#1094 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Ja sam otvorio temu, ne mrzim Merlina, podržavam ga, sviđa mi se i pjesma sama, samo ističem stvari koje mi se NE sviđaju, u nadi da će se do konačnog nastupa popraviti. Kao što znamo, rijetko nastup na finalnom takmičenju ima mnogo sličnosti sa onim na domaćem predstavljanju.
leo karan

#1095 Re: Dino Merlin 2011

Post by leo karan »

nakon nekoliko dana, mogu reci da mi je pjesma super
ima nesto zarazno
volim je slusat
karanana

#1096 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

Cheguevarax wrote: 4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali)
uh, pa ja ga tek sad, nakon ove ekskluzive iz prve ruke, i pocinjem postovati i zvati hadzijom.
shalla

#1097 Re: Dino Merlin 2011

Post by shalla »

Cheguevara, ja koliko znam mi tako saljemo predstavnika zadnjih 6-7 godina i odjednom je problem SAD, jer ide Merlin (nakon silnih zvijezda, deena, maje t. i sl)...
Pera trta, u pravu si, ima jos dosta prostora ovdje za poboljsanje (i sam sam to rekao) ali to je jedno a skroz drugo je oblatiti osobu koja je uz dinu i jos 3 osobe na sceni...
GOLFER

#1098 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

Cheguevarax wrote:
Ako ces gledati sa strane i promatrati kako ima mrznje prema Merlinu, onda nisi u pravu. Mislim jesi da ga ljudi mrze. Evo zasto.

1. More pjesama je ukrao. Ne mogu se drugacije izraziti jer je neke uzeo i minutazu. Ja razumijem kad neko ukrade dio, aranzman, muziku itd. Al on je isao do te mjere da je uzimao muziku, tekst, aranzman i cak minutazu.
2. Iskoristio je nacionalizam da svoje ciljeve ostvari. Dobio od telekoma lovu i kupio stan u Engleskoj, jahtu. Dok naravno kod nas raja jedva prezivljava cojek se voza. Eto i to sad oko Eurosonga, mi smo to platili preko pretplate. Umjesto da se napravilo takmicenje, njemu je dato pravo bez da je ikoga se pitalo da ide Dino Merlin. Ko to odlucuje, Maja i onaj cvikeras? Ako je iko zasluzio da ide, onda to nije Merlin. Vece mi je pravo imao Igor Vukojevic. Momak je extra i zbog nacionalizma je diskrimiran bio u zadnjih par takmicenja.
3. Najmanje je od muzike zaradio. Sve njegove pare su vecinom dosle od sponzorstva. Od Alije, BH telecoma i ljudi koji su njega podrzavali. (On nije klasa kao sto je Bregovic, Colic itd)
4. Fura se kao neki hadzija, kao neki lik u vjeru, a sve je to fol. Prvo jer ga znam licno, znam kad je radio grupnjake ( da dobro ste procitali), kad je psovo Boga drugim muzicarima. Mislim dovoljno je pogledati emisiju bilo koju gdje on prica da se vidi i izvuce more patetike iz nje.

On i ne zasluzuje nista bolje osim da ga ljudi blate. Meni je zaista zao sto nismo svi svjesni toga i ne kazemo i njemu i vecini da nas ne pravi budalom, ali mi smo kao mentalitet navikli da nas nasadjuju, ne zato sto neki hoce, nego sto im mi dozvolimo.

A sto se tice muzicara bh, sarajevskih itd... samo cu reci, daleko smo mi od Beograda, Serbije, pa cak i Hrvatske, sto se tice sviraca, muzicara... pogledajte posljednji kocert Zdravka Colica na Kosevu, pa onda recite ko su muzicari.
:-) :-) :-) :-)

Igore Vukojevicu sta ima sta se radi :dance:

gdje si nabavio te dinine grupljake imal sta da se skine na netu :-)

ahjd Igore doci ce vrijeme i na tebe da ides malo :lol:
VenOM__

#1099 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

GOLFER wrote:
Cheguevarax wrote:

:-) :-) :-) :-)

Igore Vukojevicu sta ima sta se radi :dance:

gdje si nabavio te dinine grupnjake imal sta da se skine na netu :-)

ahjd Igore doci ce vrijeme i na tebe da ides malo :lol:
:lol: :lol: :bih:
hedonism

#1100 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

Love in rewind mi je svakim danom sve draza :-D
Srpska pjesma :-?
i hej, ova Lena ista Kate Beckinsale :shock:
http://www.lena-meyer-landrut.de/#news_termine
Locked