Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1076 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PipiDugaDevetka »

between wrote:Znaci nisam jedina koja zabusava :D ja sam 31+5 pa nikako da odem.Nego je li neko isao u Vojnicko na vjezbe?
Neko ko ne zna o kakvim se vježbama radi svašta bi pomislio.
:lol: :lol: :lol:
Pridružujem se čestitkama @ganjeti, a sreću želim i @Felidaei!
between

#1077 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

PipiDugaDevetka wrote:
between wrote:Znaci nisam jedina koja zabusava :D ja sam 31+5 pa nikako da odem.Nego je li neko isao u Vojnicko na vjezbe?
Neko ko ne zna o kakvim se vježbama radi svašta bi pomislio.
:lol: :lol: :lol:

Pa da nisam trenutno lijena mogla sam ispred napisati u domu zdravlja :D
Alhemicarkaa

#1078 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Gdje su moje trudnice? Nešto ste mi se uspavale.
Da ne iščitavam sad sve redom, možda je bilo priče o banana jastuku, onaj za dojenje i trudnice. Meni piba već velika, i nekako mi visi kad spavam na boku, pa bi mi baš trebao, u onom Baby centru u BBI je 80 KM :? to mi baš skupo. Znate li gdje se ima jeftinije naći?
wewa

#1079 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Alhemicarkaa wrote:Gdje su moje trudnice? Nešto ste mi se uspavale.
Da ne iščitavam sad sve redom, možda je bilo priče o banana jastuku, onaj za dojenje i trudnice. Meni piba već velika, i nekako mi visi kad spavam na boku, pa bi mi baš trebao, u onom Baby centru u BBI je 80 KM :? to mi baš skupo. Znate li gdje se ima jeftinije naći?
probaj u prodavnici posteljina na M. Dvoru preko puta tramvajske, kod Mutvaka.
imaju Odejin program i za trudnice/dojilje, mislim da je 60 KM.
Alhemicarkaa

#1080 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

wewa wrote:
Hvala wewa, :kiss: sutra se dajem u potragu.
Baš sam se pitala gdje si ti, baš volim čitati tvoje postove ;-)
aristocat

#1081 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

http://happybabyclub.com/

Zene ga hvale

Ja imam neki za dojenje sto sam dobila u prosloj trudnoci, nije kao ovaj, nekakav je fiksan pa nije iskoristiv za spavanje....haman razmisljam i o ovom :D

Pozz svim bembelim
Alhemicarkaa

#1082 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Gledala sam taj, i zvala ali se niko ne javlja :?
wewa

#1083 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Alhemicarkaa wrote:
wewa wrote:
Hvala wewa, :kiss: sutra se dajem u potragu.
Baš sam se pitala gdje si ti, baš volim čitati tvoje postove ;-)
ako si u novom gradu, javi pa da ti kazem gdje ces otici ;)

a ja bila hasta, pa apstinirala od neta i evo me nazad :) :kiss:
putujucidzindas

#1084 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

i meni bi trebao. hajde javite gdje da pogledam
Alhemicarkaa

#1085 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Mobilna sam, pa sam se mislila baš zadati u potragu, imam ličnog šofera, mamu :-D Kontala sam pogledati i u onoj radnji u VFu, rekli su mi da tu ima. Međutim, htjela bih što jeftinije proći, kako sam na bolovanju, nema TO i prevoza, pa se treba i stisnuti, a potrebe se samo uvećavaju.

Čim si tu, znači da više nisi hasta :-D
wewa

#1086 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

Alhemicarkaa wrote:Mobilna sam, pa sam se mislila baš zadati u potragu, imam ličnog šofera, mamu :-D Kontala sam pogledati i u onoj radnji u VFu, rekli su mi da tu ima. Međutim, htjela bih što jeftinije proći, kako sam na bolovanju, nema TO i prevoza, pa se treba i stisnuti, a potrebe se samo uvećavaju.

Čim si tu, znači da više nisi hasta :-D
putujucidzindas wrote:i meni bi trebao. hajde javite gdje da pogledam
pa eto, imate Odeju u Sarajevu - trenutno je njihova roba u onoj radnji na M. Dvoru, a ako nema u radnji ima u skladistu ;) i zasigurno znam da su jeftiniji od onog u BBI, bar kad je jastuk za dojenje u pitanju.

ma haman sam k'o nova :lol:
LaCici

#1087 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Je li neko imao problema sa povisenim leukocitima u urinu tokom trudnoce? Radila sam nalaz i leukociti su mi 12-15 uz nesto bakterija. S obzirom da kod ginekologa idem sljedece sedmice da mi vidi nalaz, zna li neko sta znace ovi poviseni leukociti ( je li znak neke upale ili...) i kako to srediti. Pretpostavljam da bih trebala piti caj od brusnice i bila sam uzela nedavno u apoteci medjutim vrecica od 100 g je bila 11 KM. :shock: Ima li gdje jeftinije uzeti brusnicu? Naravno, ne onu u kesicama.
putujucidzindas

#1088 Re: Trudnjače i porodilje online

Ne znam ti bas nesto pomoci oko tih nalaza, ali koliko se sjecam u Badem Butiku je brusnica bila dosta jeftinija. Imas i u marketima, mislim da je Seti proizvodjac, isto nije bila ni blizu skupa kao ta u apoteci.

U apoteci Dina na Cengic Vili imas odlican preparat - sirup od brusnice, koji pravi gospodja Amra iz Hadzica, koji jeste skuplji- mislim da je flasa 1/4 l oko 20 KM, ali traje dosta dugo.Pravljen je od meda i brusnice. Ja sam ga koristila vise puta, kad god sam imala problema i prije trudnoce i sad. Stvarno je odlican
Alhemicarkaa

#1089 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

LaCici, imaš neku manju upalu, ako ne osjećaš tegobe (peckanje i bol pri mokrenju), ništa strašno, ali definitivno trebaš pristupiti liječenju. Brusnica u apoteci je bezobrazno skupa, naročito ako uzmeš u obzir da u toj mješavini ima najmanje brusnice, a ostalo je jabuka, hibiskus, umjetne boje i sladila. Ja sam za te upale uvijek više zagovornik uvinog čaja, ali ne znam koliko je on zgodan za trudnice, navodno može izazvati kontrakcije.
Kupi ili brusnicu u vrećicama (seti, franck, podravka i sl) ili brusnicu u refuzi, sušenu. Znam da ima u Mercatoru, a vjerovatno i u ostalim većim tržnim centrima!
LaCici

#1090 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Nemam nikakvih drugih tegoba, nista me ne boli niti pece. Pretpostavila sam i ja da je neka blaza upala, tako da cu probati sa cajevima dok ne odem na pregled. Uvin caj znam da ne smijem, ali brusnicu cu onda potraziti u Badem butiku i definitivno taj sirup od dr Amre, jer sam kod nje isla prije par godina i uzimala vec neke preparate, bas sam bila zadovoljna. Samo me podsjetite gdje ono dodje Badem butik?
Aurora_25

#1091 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Aurora_25 »

LaCici, i ja sam u trudnoci imala povisene leukocite 20-25. Doduse, nekako sam otpocetka imala blago povisene, da bi se pri kraju povecavali. Ni mene apsolutno nista nije boljelo. Urinokulture uvijek sterilne. Kad bih otisla doktoru, obicno bude receno, to je normalno u trudnoci.. i to nista ne utice na bebu. To mi je bilo najvaznije. Zato nisam nista od antibiotika pila, ali jesam dosta caja od brusnice. U apoteci su meni rekli da ne smijem dok sam trudna piti cistu brusnicu, vec su mi dali caj u vrecicama (30% brusnica ostalo jabuka i hibiskus cini mi se). To sam pila. I kao sto rekoh nikakvu bol nisam osjecala. Da bi, nakon poroda (carski rez - zbog visokog pritiska) pritisak ostao, ledja me pocela boljeti, odem doktoru, upala bubrega. VIse od 2 mj. je proslo, ja i dalje mucim muku s bubrezima, ledja me svaki dan bole, nisam u stanju da uzivam u majcinstvu. Popila antibiotike, morala prestati dojiti i opet nista.. Moj ti je savjet, dobro se posavjetuj sa doktorom. Ne mora biti uopste nista, a moze biti svasta. Meni je doktor rekao kao beba ti je pritiskala organe, eto biva nesto se ispomjeralo, valja se to sad sve vratiti u normalu. Glupost! Gledam ostale oko sebe niko nema probleme kao ja.. A kad ce prestati samo dragi Bog zna. Nego i usput da upitam da nema ko kakav savjet za mene? Cula sam za tu g-đu Amru, je li bas tako dobra? Ima li pomoci meni, da odem?
Trudnice i porodilje, zelim vam da uzivate u najljepsem periodu zivota. Sretno!
LaCici

#1092 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ok, hvala na savjetu. A vidis ja pijem cistu brusnicu, nije nikakva mjesavina. :roll:
Sto se tice dr Amre, ona je super, njoj ide jako puno ljudi. Inace je doktorica, mislim geneticarka a bavi se i biljkama. Naime, kod nje dodjes sa nalazima od doktora, ona ih pregleda i na osnovu njih ti smucka lijek od biljaka. Samo da te upozorim da nije bas jeftina, ja sam dosta para dala, ali je vrijedilo, zaista se osjeti da su to same biljke. Moras se i zakazati za termin da bi ti pogledala nalaze, bas ih detaljno procita i onda i poprica fino s tobom. Da ne bi okupirali temu ako te jos nesto interesuje o njoj javi se na pp. :wink:
Alhemicarkaa

#1093 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ako nekome treba, našla sam jastuk za 46 KM (ako se plaća gotovinom) u Beba centru u VF-u :-D
LaCici

#1094 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Super, ja sam bas kontala da kupim. :thumbup: Samo mi reci jel' mislis na stari VF na Koreji ili...? I kakav je, je li onaj sto se fino moze oblikovati kako ti hoces ili cvrsti sto ga ne mozes savijati po zelji?
Alhemicarkaa

#1095 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Stari VF, još ga nisam isprobala, ali po slici se može oblikovati, a i teta ga je lako smotala i zapakovala, nije se otimao :lol:
Ostao mi kod mame u autu, ne mogu da iščekam da ga uzmem. Ima mede po sebi i što je meni bitno, ima jastučnicu koja se može skidati i prati. :D
putujucidzindas

#1096 Re: Trudnjače i porodilje online

ja sam danas isla u prodavnicu pored Mutvaka, kaze teta nemaju vise :( Znaci, pravac VF
maajaa

#1097 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by maajaa »

Alhemicarka, je li slican Happy Baby jastuku? Ja sam mislila kupiti HB, ali niko se ne javlja na br telefona koji sam nasla na web stranici, pa ako je slican, onda bih i ja kupila taj sa medama :).

Ja od danas zvanicno ulazim u 4. mjesec :)
Alhemicarkaa

#1098 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ni meni se niko nije javljao na taj broj, doduše, ja sam pokušala jednom, i mišljenja sam da su neprofesionalni, em su ostavili samo broj mobitela, em na stranici nema nikakve adrese, sjedišta, ništa, sve mi to bilo sumnjivo. Znam da je u mojoj firmi nemoguće da se neko ne javi kupcu.
Izgledom je isti kao happybaby jastuk, isprobala sam ga i moram vam reči da ne znam kako sam živjela bez njega. Sad hoće i moja mama da ga kupi. :-) :lol: Mene je malo plašilo što mi je izgledao debel i da njime neću moći "poduprijeti" stomak, međutim, jako je fleksibilan i prilagođava se tijelu i položaju. Ja početak jastuka stavim ispod stomaka, provučem između nogu i kraj stavim iza leđa. Ma ko na oblacima. Ja sam oduševljena. Vidjela sam da su im ostala još tri čini mi se, ali mislim da je ista radnja i ona sa baby opremom kod primus balkana, na Socijalnom.
LaCici

#1099 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Super, hvala Alhemicarko za informacije, ako mi pokupuju ostale trudnjace ta preostala 3, otici cu u tu radnju na Socijalnom. :)
McP

#1100 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by McP »

LaCici wrote:Je li neko imao problema sa povisenim leukocitima u urinu tokom trudnoce? Radila sam nalaz i leukociti su mi 12-15 uz nesto bakterija. S obzirom da kod ginekologa idem sljedece sedmice da mi vidi nalaz, zna li neko sta znace ovi poviseni leukociti ( je li znak neke upale ili...) i kako to srediti. Pretpostavljam da bih trebala piti caj od brusnice i bila sam uzela nedavno u apoteci medjutim vrecica od 100 g je bila 11 KM. :shock: Ima li gdje jeftinije uzeti brusnicu? Naravno, ne onu u kesicama.

9.50 u apoteci Alta centar preko puta Merkatora... Puno ali eto koju marku jeftinije.
Post Reply