Uploaded with ImageShack.us
--------------------------------------tulio wrote:SAD je isto kao i BiH, Jugoslaviju stvorio i održavao kreditima i zaštitom od SSSR-a. Jedna od grešaka vanjske politike SAD-a, ali je tada tako procjenjeno.zonbirile wrote:istini za volju udrobljeno je i stvarana i prva i druga.
yah...quasar wrote:Mislim da je vec vecina svjesna da je mijesanje NATO u Libiji ispalo kontraproduktivno i da je donijelo potpuni haos koji ce da nastane u gradjanskom ratu bez konca i kraja. Libijski narod je osudjen na ono sto je dobio i Iracki.
Demokratiju i slobodu (od bezbjednosti i buducnosti) u zamjenu za naftu. Sad niti likvidacija Gadafija vise ne moze donijeti mir.
Zao mi je tih ljudi, a jos mi je vise zao nasih firmi koje ovo nece moci prezivjeti i porodica koje ovise od tih firmi.
Obzirom da ovdje ima uvijek onih koji tvrde da je bitna pravda, naglasavam da to ne postoji, osim u filmovima. I neka odu porodicama radnika iz HG i -E- i nek im kazu da nema veze sto su ostali bez posla, jer bitna je pravda...
Tek cete da vidite posljedice po nas. Jos ima malo rezervi pa par mjeseci mogu na aparatima izdrzati.
Netacno. Intervencija nema veze sa sprjecavanjem Gadafija da ugusi demokratiju. Cilj napada americke, britanske, francuske i danske avijacije i mornarice je sprovedba Rezolucije UN broj 1973 ako se ne varam, koja govori o zastiti civilnog stanovnistva u Libiji od napada vladinih snaga. Nesto slicno poput NATOovih intervencija u BiH i Srbiji onomad. Dakle, apsolutno nikakve veze sa demokracijom niti uvodjenjem iste.quasar wrote:Moram malo da te korigujem.
Ovdje je ipak rijec o tome da je opravdano koristiti silu protiv druge zemlje jer oni hoce kao da uguse demokratiju, a to se ne smije. U tome je prica o demokratizaciji bomabama. Inace u svemu se slazem.
Ma ja bola!Erzsebet wrote:Sam Gadafi je nekoliko dana pre nego što će potpisati predlog o novoj definiciji terorizma odgovorio na ovo pitanje optuživši „imperijaliste” za raspad Jugoslavije. Deo svog prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 23. septembra 2009. pukovnik je posvetio bivšoj Jugoslaviji i zatražio istragu o poslednjim balkanskim rat...ovima. „Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto ju je Hitler uništio, a onda je ponovo razbijena na isti hitlerovski način. Jugoslovenska federacija, miroljubiva država koju je napravio heroj mira Tito, izgrađena je kamen po kamen, a kad je Tito umro vi ste došli u bivšu Jugoslaviju i rasturili je komad po komad zbog sopstvenih imperijalističkih interesa. Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona ikada bila pretnja bilo kome? Bilo kada?”, upitao je libijski vođa.
ja bi ih samo pito, ove protestante, a sta mislite za Jovana Divjaka, Ejuba Ganica ili mozda Ratka Mladica, kako bi nam se slozile karte
A sad je kao glavni motiv da oni sacuvaju svijet od novog genocida, pa ce malo da se gadjaju sa 10.000 metara.jeza u ledja wrote:Netacno. Intervencija nema veze sa sprjecavanjem Gadafija da ugusi demokratiju. Cilj napada americke, britanske, francuske i danske avijacije i mornarice je sprovedba Rezolucije UN broj 1973 ako se ne varam, koja govori o zastiti civilnog stanovnistva u Libiji od napada vladinih snaga. Nesto slicno poput NATOovih intervencija u BiH i Srbiji onomad. Dakle, apsolutno nikakve veze sa demokracijom niti uvodjenjem iste.quasar wrote:Moram malo da te korigujem.
Ovdje je ipak rijec o tome da je opravdano koristiti silu protiv druge zemlje jer oni hoce kao da uguse demokratiju, a to se ne smije. U tome je prica o demokratizaciji bomabama. Inace u svemu se slazem.
Da podsjetim, ni napadi na Irak i Afganistan nisu imali cilj sprovodjenje demokracije, to je samo George Bush dodao kao slatkis da raja progutaju pricu. Zvanicni cilj napada na Irak su bili WMD, a napada na Afganistan Al-Qaeda.
tulio wrote:, a ja bi radije SAD nego Ruse ili ne daj bože Kineze..
Apsurdno ili se radi o manipulaciji istig naroda,.....
Evo od ovog je pocelo.jeza u ledja wrote:Netacno. Intervencija nema veze sa sprjecavanjem Gadafija da ugusi demokratiju. Cilj napada americke, britanske, francuske i danske avijacije i mornarice je sprovedba Rezolucije UN broj 1973 ako se ne varam, koja govori o zastiti civilnog stanovnistva u Libiji od napada vladinih snaga. Nesto slicno poput NATOovih intervencija u BiH i Srbiji onomad. Dakle, apsolutno nikakve veze sa demokracijom niti uvodjenjem iste.quasar wrote:Moram malo da te korigujem.
Da podsjetim, ni napadi na Irak i Afganistan nisu imali cilj sprovodjenje demokracije, to je samo George Bush dodao kao slatkis da raja progutaju pricu. Zvanicni cilj napada na Irak su bili WMD, a napada na Afganistan Al-Qaeda.
Koliko ti imas lica...? Do jucer si odbacivao "naftu" kao motiv vojne intervencije, sad je vec skriveni motiv br.1...jeza u ledja wrote:Nisam ja kriv sto ti ne razumijes sta sam ja napisao, a na sto sam prvi pokusavas da repliciras.
Fino sam napisao: zvanicni motiv intervencije je sprjecavanje pokolja stanovnistva od strane Gadaffijevih trupa, do kojeg bi navodno neminovno doslo ulaskom istih u Bengazi.
Nezvanicni, i ociti motiv je: zastita evropskih interesa slobodnog protoka nafte.
Treci motiv bi mogao biti sto se vec spominjalo igranje sa novim igrackama US Army.
Kao sto rekoh - motiv NIJE 'demokratizacija' zemlje, a nije niti likvidacija Gadaffija i uspostavljanje nekog demokratskog rezima. To je motiv koji imaju demonstranti, ne Zapad.
Stvari nisu banalne, vec krucijalne, ali ti ili ne razumijes, ili se pravis lud. Dakle, ni zvanican ni nezvanican motiv za napad na Gadaffija nije demokratizacija zemlje. Zvanicno - civili, nezvanicno - nafta. Ne treba valjda crtati?
Ti si htio da se raspravljas, ti si htio pricu oblikovati pod "intervencija zbog gusenja demokratije" i onda kada te ispravim ti pises o nekoj demagogiji. Nije u pitanju gramatika ili sintaksa ovdje.
Solidne drzave ne priznaju pravo vladajuceg rezima da politicku opoziciju gusi u krvi. Basta.nosara wrote: Inace, ostajem pri stavu da je ovo zvjerski udar na jednu solidnu drzavu i agresorsko mijesanje u njene unutrasnje poslove...
polusvijet wrote:Solidne drzave ne priznaju pravo vladajuceg rezima da politicku opoziciju gusi u krvi. Basta.nosara wrote: Inace, ostajem pri stavu da je ovo zvjerski udar na jednu solidnu drzavu i agresorsko mijesanje u njene unutrasnje poslove...
Pobijen sam, nema sta, ovaj video je reprezentativan i krunski dokaz da je i na zapadu isti k**** po pitanju politickih prava i sloboda te mogucnosti izrazavanja istih. U tom slucaju i ja biram Gadafija, ima stil stare skole, zna instrumentalizovati idolopoklonstvo, ako nista garantuje dobru zabavu, za kruh cemo lako.nosara wrote:
Solidne drzave ne priznaju pravo vladajuceg rezima da politicku opoziciju gusi u krvi. Basta.
Jos pure, sine...
Nece, da su sacekali jos sedmicu Bengazi bi pao i stvar bi bila gotova.arzuhal wrote:Ukoliko zaštitnici civila ne dođu čizmom u Tripoli, Gadafi će pomest Nacionalno vijeće.
Ti si tipicni produkt ovog vremena...polusvijet wrote:Pobijen sam, nema sta, ovaj video je reprezentativan i krunski dokaz da je i na zapadu isti k**** po pitanju politickih prava i sloboda te mogucnosti izrazavanja istih. U tom slucaju i ja biram Gadafija, ima stil stare skole, zna instrumentalizovati idolopoklonstvo, ako nista garantuje dobru zabavu, za kruh cemo lako.nosara wrote:
Solidne drzave ne priznaju pravo vladajuceg rezima da politicku opoziciju gusi u krvi. Basta.
Jos pure, sine...
Zivio Gadafi dole represivna USA!
unproforgohom
Jel' ti to mene matereti pokusavas diskreditirati nazivajuci me "sine" i "produktom ovog vremena?nosara wrote: Ti si tipicni produkt ovog vremena...
Video je prvi na koji sam naletio i nije krunski dokaz za bilo sta, samo ilustracija kako se "civilizovani" rezimi ne libe pustat krv nenaoruzanim prosvjednicima...
Kako bi prosla organizovana oruzana pobuna, e to mozemo samo zamislit... A bit ce i toga, kad-tad...