BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
romanovero
#1076 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
oprosti im PAPEEEEEEEE!!!
sve te grube riciiiiii
sve te grube riciiiiii
-
LSD
#1077 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Rumuni su imali svega dva šuta na naš gol...prvi i odmah gol
, drugi kad je neko šutirao pravo u Hasagića ovome ispala lopta iz ruku ali srecom odbranio je nekako šut Mutua koji je pritrcao.
S druge strane, mi smo imali šuteve u prvom : Džeko šutira snažno ali nekako po sredini - golman brani, Misimović po precku- golman vadi i još par pokušaja Misketa i Medunjanina koji su blokirani...Pjanić dva slobodnjaka - neprecizno...u drugom: šut Džeke koji nekako blokira i amortizuje njihov stoper i tako olakšava golmanu da odbrani, šut Lulića sa lijeve strane nakon što smo izbaci komplet odbranu ali lopta pogađa vanjski dio mreže...Miske šutira "na prvu" iz možda naše najbolje akcije na asistenciju Lulića sa lijeve strane, ali preko gola...Pjanić zamalo preko gola.
Naše golove namjerno nisam racunao...u kornerima 11-0 za BiH...posjed lopte 65-35%...šta reci nego da su bili razbijeni totalno.
Šta su radili rumuni
igrali bunker i cekali na kontru - klasika...valjali su se i na 1-1...i tek kad su primili drugi gol, ko nešto krenuli da izjednace, ali vec je bila 83 minuta... i ono što su napadali zadnjih 5-6 minuta je bilo na ho-ruk bez neke kombinatorike vec nabijaj loptu pa može da se Mravac ili Spahić zayebu u procjeni.
Lulić je pojeo onog njihovog nesretnika na lijevom beku...Džeki su se citavu tekmu po dvojica tovarila na leđa, ali opet je nekako zabio gol (ušao je s loptom u gol).
S druge strane, mi smo imali šuteve u prvom : Džeko šutira snažno ali nekako po sredini - golman brani, Misimović po precku- golman vadi i još par pokušaja Misketa i Medunjanina koji su blokirani...Pjanić dva slobodnjaka - neprecizno...u drugom: šut Džeke koji nekako blokira i amortizuje njihov stoper i tako olakšava golmanu da odbrani, šut Lulića sa lijeve strane nakon što smo izbaci komplet odbranu ali lopta pogađa vanjski dio mreže...Miske šutira "na prvu" iz možda naše najbolje akcije na asistenciju Lulića sa lijeve strane, ali preko gola...Pjanić zamalo preko gola.
Naše golove namjerno nisam racunao...u kornerima 11-0 za BiH...posjed lopte 65-35%...šta reci nego da su bili razbijeni totalno.
Šta su radili rumuni
Lulić je pojeo onog njihovog nesretnika na lijevom beku...Džeki su se citavu tekmu po dvojica tovarila na leđa, ali opet je nekako zabio gol (ušao je s loptom u gol).
Last edited by LSD on 26/03/2011 22:49, edited 2 times in total.
- shalla
#1078 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Oridjidji, sve je to ok ali bolan ovi rumuni nisu 2x odigrali nesto smisleno, nigdje igre nigdje nicega, samo nabijanje lopte prema naprijed i cekanje greske. To ja pokusavam da kazem, nismo mi njih izdominirali nasom extra igrom koliko njihovom katastrofalnom igrom...
Al eto, ocigledno ispadam nepatriota pa necu vise. Al sam uvjeren 100% da ce nas sa ovakvom igrom satrati svaki drugoplasirani koji nas zapadne u barazu...
Al eto, ocigledno ispadam nepatriota pa necu vise. Al sam uvjeren 100% da ce nas sa ovakvom igrom satrati svaki drugoplasirani koji nas zapadne u barazu...
- Charuga
- Globalni moderator
#1079 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
TAKO JE ..Plavih_11 wrote:Eh kad bi zavrsili ko i Srbija sinoc ..
- madner
#1080 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Daleko najbolje je bilo kako smo se branili posjedom lopte na kraju. To je evolucija u ozbiljnu i zajebanu ekipu.
- Šibicar
#1081 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne može buraz,moraju se prvo namiriti vlastiti prohtjevi.pirmin wrote: I meni je to velika zagonetka pa se stalno pitam da li je moguce da smo tolika fukara da ne mozemo
napraviti makar jedan stadion sa urednom podlogom i tribinama na kojem bi igrala reprezentacija.![]()
-
extraordinary
#1082 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
shalla wrote:Oridjidji, sve je to ok ali bolan ovi rumuni nisu 2x odigrali nesto smisleno, nigdje igre nigdje nicega, samo nabijanje lopte prema naprijed i cekanje greske. To ja pokusavam da kazem, nismo mi njih izdominirali nasom extra igrom koliko njihovom katastrofalnom igrom...
Ovi isti Rumuni su se odbranili od toliko jačih reprezentacija na ovaj isti način da je to smiješno. Grčka i Rumunija su najodvratniji bunkeraši u fudbalu, i drago mi je da smo ih napokon počeli tući.
-
udrch
#1083 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
LSD wrote:Rumuni su imali svega dva šuta na naš gol...prvi i odmah gol, drugi kad je neko šutirao pravo u Hasagića ovome ispala lopta iz ruku ali srecom odbranio je nekako šut Mutua koji je pritrcao.
Šta su radili rumuniigrali bunker i cekali na kontru - klasika...valjali su se i na 1-1...i tek kad su primili drugi gol, ko nešto krenuli da izjednace, ali vec je bila 83 minuta... i ono što su napadali zadnjih 5-6 minuta je bilo na ho-ruk bez neke kombinatorike vec nabijaj loptu pa može da se Mravac ili Spahić zayebu u procjeni.
-
internazionale
#1084 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
da imaš pojma o fudbalu znao bi da je najvažnije uraditi dobru drenažu ispod travnjaka (što je za naše terene, izuzev donekle koševa, misaona imenica)shalla wrote: To se nazalost iz aviona vidi...
Jebemu majku jel problem uloziti pare u taj mrtvi travnjak, pa mujdza je gurne naprijed ona odskoci 52 puta i skrene u aut, popizdio sam 20x veceras zbog terena
pošto si ti jedan pametni teletabis ti moReš i valjkom travnjak urediti
- Baltazar_khan
#1085 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
u prevodu, odigrali smo ko barcelonaLSD wrote:Rumuni su imali svega dva šuta na naš gol...prvi i odmah gol, drugi kad je neko šutirao pravo u Hasagića ovome ispala lopta iz ruku ali srecom odbranio je nekako šut Mutua koji je pritrcao.
Šta su radili rumuniigrali bunker i cekali na kontru - klasika...valjali su se i na 1-1...i tek kad su primili drugi gol, ko nešto krenuli da izjednace, ali vec je bila 83 minuta... i ono što su napadali zadnjih 5-6 minuta je bilo na ho-ruk bez neke kombinatorike vec nabijaj loptu pa može da se Mravac ili Spahić zayebu u procjeni.
- pirmin
#1086 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Mnogo ce jos ovdje krvi pasti za drugo mjesto.
Svi osim Luxova imaju sanse.
- shalla
#1087 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nisi napisao na moj post (bez zavaravanja, daleko je ovo od dobre igre) "ucini svijetu uslugu, zazvalji zolju i pritisni ono crveno dugme"??????jutarnji wrote:De ne izmisljaj, ne znam sto ti treba suplja prica, al` bez mene momak.shalla wrote:@ jutarnji:
jok eto, sam sam sebi rekao da se raznesem zoljomcyprus wrote:Realno, izdominirali smo ih.....`fala qrcu da si i ti jednom napisao objektivan post.
Pa sto bih ja majke ti onako odreagovao pa mi je mod obrisao dio posta pa sam onda i ja obrisao ovo za IQ jer nisam zelio da ulazim u neke infantilne prepiske...
Ne kontam ko je ovdje lud al eto, ako nisi mene kvotirao sa tom recenicim onda ti se izvinjavam...
-
romanovero
#1088 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
samo, Miske je fudbalski Allah,dozvolicete mi da se tako izrazim,cak i sa onolkim guzovima!

- Charuga
- Globalni moderator
#1089 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Znaci jedan manje (Rumunija). Ako pobijedimo Albaniju kuci i sa njima imamo pozitivan skor i to ce biti jos jedan manje. Ako Bjelorusija protiv nas bude igrala kao veceras protiv Albanije nebi trebalo biti problema a igrali su katastrofalno lose. Prvi udarac u okvir gola imali su u 75. minuti a ni to nije bio udarac nego dodavanje.
S obzirom da imamo utakmicu manje postoji neka nada ..
S obzirom da imamo utakmicu manje postoji neka nada ..
-
rufas
#1090 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kako vas vise nije stid
Da je ostalo O:1 ovde bi se ispisalo 20ak stranica plus,na pljuvanje i omalozavanje repke i trenera nam,a da ne pisem o savezu itd.
Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.
Pjanic izvodi slobodne udarce,vjerovatno da pokloni loptu navijacima.
Da smo izgubili ,ne bih se ni javio,pomislio bih nema se motiva i gotovo.
Mogli smo ih ubiti sa krila,ali svaki put traljavo.
Hoce ljudine kroz sredinu,gdje je ciganija bila najjaca,a to je trener kriv,za prvo poluvrijeme.
Bez obzira na gol,ja bih ibisu preporucio biciklizam,tu bi imao vise uspjeha.
Ako ces kritikovat samo kada gubimo,od repke nema nista.
Dzaba nam sve,i da budemo drugi,baraz necemo proc,sudije i njihove gazde nam nisu naklonjeni,da ga jebes.
A,prvo mjseto nam davno izmaklo,i da smo bili malo ozbiljniji bili bi vec sada na drugom
Igra nam je i dalje ko kurton,napalimo se,navlacimo se kao neki favoriti,a na kraju puknemo.
Sada ce igraci otici na "popravak" da se malo opuste,hebo te kao da smo prvi u grupi,a jednoj albaniji se gleda u ledja.
Dirljivo.
Nema sta
Da je ostalo O:1 ovde bi se ispisalo 20ak stranica plus,na pljuvanje i omalozavanje repke i trenera nam,a da ne pisem o savezu itd.
Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.
Pjanic izvodi slobodne udarce,vjerovatno da pokloni loptu navijacima.
Da smo izgubili ,ne bih se ni javio,pomislio bih nema se motiva i gotovo.
Mogli smo ih ubiti sa krila,ali svaki put traljavo.
Hoce ljudine kroz sredinu,gdje je ciganija bila najjaca,a to je trener kriv,za prvo poluvrijeme.
Bez obzira na gol,ja bih ibisu preporucio biciklizam,tu bi imao vise uspjeha.
Ako ces kritikovat samo kada gubimo,od repke nema nista.
Dzaba nam sve,i da budemo drugi,baraz necemo proc,sudije i njihove gazde nam nisu naklonjeni,da ga jebes.
A,prvo mjseto nam davno izmaklo,i da smo bili malo ozbiljniji bili bi vec sada na drugom
Igra nam je i dalje ko kurton,napalimo se,navlacimo se kao neki favoriti,a na kraju puknemo.
Sada ce igraci otici na "popravak" da se malo opuste,hebo te kao da smo prvi u grupi,a jednoj albaniji se gleda u ledja.
Dirljivo.
Nema sta
-
ketronsd1
#1091 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kako bi opisu tekmu da smo mi bili u polozaju Rumuna.shalla wrote:Oridjidji, sve je to ok ali bolan ovi rumuni nisu 2x odigrali nesto smisleno, nigdje igre nigdje nicega, samo nabijanje lopte prema naprijed i cekanje greske. To ja pokusavam da kazem, nismo mi njih izdominirali nasom extra igrom koliko njihovom katastrofalnom igrom...
-
s_bjelava
#1092 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bravo majstoremadner wrote:Daleko najbolje je bilo kako smo se branili posjedom lopte na kraju. To je evolucija u ozbiljnu i zajebanu ekipu.
Jos samo da Pape utjera Pjanica utjera u sisu pa da puca sa 45 metara iz slobodnog udarca.
Pred nama je jos velikih ispita ali ovaj veceras je polozen sa solidnom osmicom.
Ako uzmemo bod ili pobijedimo u Rumuniji onda samo 90% u barazu.
- jutarnji
#1093 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja to nisam napisao.shalla wrote:Nisi napisao na moj post (bez zavaravanja, daleko je ovo od dobre igre) "ucini svijetu uslugu, zazvalji zolju i pritisni ono crveno dugme"??????
prihvatam izvinjenje, haj sad razguli i popusti me.shalla wrote:onda ti se izvinjavam...
-
extraordinary
#1094 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mi smo u najboljoj poziciji, jer imamo samo jedan kiks. Bjelorusija je svoju pobjedu nad Francuskom večeras anulirala, a imaju i remi sa Luksemburgom, dok su Rumuni kiksali kući protiv Albanije, a i mi ćemo da ih išamaramo na njihovom terenu. Albanci nisu još nikako igrali sa Francuzima, tu im odmah možeš dodati dva poraza, a realno, i mi ćemo da ih dobijemo na svom stadionu.pirmin wrote:
Mnogo ce jos ovdje krvi pasti za drugo mjesto.![]()
Svi osim Luxova imaju sanse.
-
Culé
#1095 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Baltazar_khan wrote: u prevodu, odigrali smo ko barcelona
Kad vec spominjes Barcelonu, ko je gledao sinoc utakmicu Spanija Ceska?
Jako je bila slicna utakmica ovoj nasoj vecerasnjoj. Spanci napadaju, Ceski se brane, 0:1, drugo poluvrijeme, 1:1, 2:1. Kad smo gubili 1:0 prvo mi je pala ta utakmica od sinoc na pamet.
Ovo meni izgleda jako optimisticno. Utakmica manje, 7 bodova. Pobjeda u Rumuniji bi nas lako mogla dovesti na drugo mijesto. I onda je samo pitanje 4 boda od Bijelorusije i 3 od Albanije.
1 France 5 12
2 Belarus 5 8
3 Albania 5 8
4 Bosnia 4 7
5 Romania 4 2
6 Luxem 5 1
- -danTe-
#1096 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
procitaj post od @LSD-a(stranica prije)...cinjenice...rufas wrote:
- shalla
#1097 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Odjebi od mene sa uvredama.internazionale wrote:da imaš pojma o fudbalu znao bi da je najvažnije uraditi dobru drenažu ispod travnjaka (što je za naše terene, izuzev donekle koševa, misaona imenica)shalla wrote: To se nazalost iz aviona vidi...
Jebemu majku jel problem uloziti pare u taj mrtvi travnjak, pa mujdza je gurne naprijed ona odskoci 52 puta i skrene u aut, popizdio sam 20x veceras zbog terena
pošto si ti jedan pametni teletabis ti moReš i valjkom travnjak urediti
Pod ulaganjem para u travnjak sam i mislio na kompletan posao (postavljanje drenaze, grijaca ispod busenja trave i sl) a ne samo da se posije trava...
To "moRes" se mozda koristi u tvom selu, ja otkako sam izasao iz one stvari zivim u Sarajevu pa mi je to nepoznata rijec...
Jos jednom, odjebaus od mene, postujem suprotna misljenja i argumentovanu raspravu ali uvrede nit razumijem nit prihvatam...
Last edited by shalla on 26/03/2011 23:20, edited 2 times in total.
- mrtva kokoš
#1098 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
kontam da sa jos 10 bodova mozemo do 2 mjesta...
- madner
#1099 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Sta vam je, pa necemo razmisljat o drugom mjestu. Utakmica manje od Le blue, dakle idemo na 2 poena razlike. To se moze stici.
- jutarnji
#1100 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ostatak nebuloza koje si napisao nije za komentara. Eto, jedino da te podsjetimo kako imamo i utakmicu manje sarufas wrote:hebo te kao da smo prvi u grupi,a jednoj albaniji se gleda u ledja.
Dirljivo
albancima, znaci, komotno dodaj 3 boda u susretu sa njima i gol razliku +5.