Bosanska dolina piramida
-
ljuspica
#1076 Re: Bosanska dolina piramida
da bila sam i ja tamo 4-5 dana tek kad je iznajmljena...znamo li se? super ako se znamo 
- automatic
#1077 Re: Bosanska dolina piramida
bilo i dobro nekad preko noći navuć kakvih ishabanih blokova gore na to brdo i fino utabati, a onda za mjesec dana čiribu-čiriba eto vidite da tu ima nešto - kameni zidovi, folovi golovi... ma ima da izradimo pola planete sa našim balkanskim mentalitetom 
-
Sherlock
#1078 Re: Bosanska dolina piramida
RAMIZ Prvi.muzicar_iz_parka wrote:Ja sam čuo da se u piramidi krije nacrt novog ustava koji će zadovoljiti sve strane u BiH.
Autor je navodno zadnji faraon za sada nepoznatog imena.
To je davno uspostavljeno.
-
temohpab
#1079 Re: Bosanska dolina piramida
A sad si bila tamo je l'? Nije prijateljicaljuspica wrote:da bila sam i ja tamo 4-5 dana tek kad je iznajmljena...znamo li se? super ako se znamo
-
Modest Musorgski
#1080 Re: Bosanska dolina piramida
evo malo novih vijesti i za jedne i za druge, pa bujrum - pljujte il' se veselite 
http://udruga-kameleon.hr/tekst/4646/
- hrastov žižak
#1081 Re: Bosanska dolina piramida
SEMIR MASON ALAHAMI!
-
temohpab
#1082 Re: Bosanska dolina piramida
Modest Musorgski wrote:evo malo novih vijesti i za jedne i za druge, pa bujrum - pljujte il' se veselite
strasna otkrica, najjace mi je kad semir u ovoj emisiji sa NG prica o tunelima pa kad kaze da je tunele neko ocistio od bilo kakvih ostataka i onda ih zatrpo
Stvarno moras biti mentol da njemu vjerujes
-
žuti
-
plekoptera
#1085 Re: Bosanska dolina piramida
Ne razumijem zasto raspravljati o piramidama... prije 30 godina ljudi su tvrdili da nema piramida nigdje sem u Egiptu pa sad ih ima i u Kini, Juznoj Americi, i eto sad neko kaze nema i odmah NEMA
..odite tamo i vidite, ljudskih je ruku djelo..al nasi glupi ministri ZE-DO kantona "Narod zna" i "Drzava za konja" da nas jasu dok mogu
ne znaju da iskoriste potencijal za turizam... druge zemklje od nicega naprave nesto al samo kod nas na vlas dolaze ljudi bez vizije i zelje da rade za drustvo a ne samo za svoje interese 
-
JimMorrison
#1086 Re: Bosanska dolina piramida
Trebam tvoju pomoć jer drugi laprdaju. Zanima me da li u Visokom ima neka turistička agencija koja organizira obilazak piramida ili ako imaju barem neke brošure po kojima mogu tražiti te lokalitete. Idem u 10. mjesec tamo i crnjak mi je da sam bauljam okolo kao muha bez glave. Unaprijed hvala za info.plekoptera wrote:Ne razumijem zasto raspravljati o piramidama... prije 30 godina ljudi su tvrdili da nema piramida nigdje sem u Egiptu pa sad ih ima i u Kini, Juznoj Americi, i eto sad neko kaze nema i odmah NEMA..odite tamo i vidite, ljudskih je ruku djelo..al nasi glupi ministri ZE-DO kantona "Narod zna" i "Drzava za konja" da nas jasu dok mogu
![]()
![]()
![]()
ne znaju da iskoriste potencijal za turizam... druge zemklje od nicega naprave nesto al samo kod nas na vlas dolaze ljudi bez vizije i zelje da rade za drustvo a ne samo za svoje interese
- poznanik
#1087 Re: Bosanska dolina piramida
Prethodno provjeri da u blizini nema onih komaraca s Nila, navodno - privlače ih piramidalne građevine, valjda iz njih crpe neku energiju, šta li...JimMorrison wrote:... Zanima me da li u Visokom ima neka turistička agencija koja organizira obilazak piramida ili ako imaju barem neke brošure po kojima mogu tražiti te lokalitete. Idem u 10. mjesec tamo i crnjak mi je da sam bauljam okolo kao muha bez glave. Unaprijed hvala za info.
-
JimMorrison
#1088 Re: Bosanska dolina piramida
E jeste zafrkani vi Bosanci i Hercegovci. Imate toliko potencijala u državi i umjesto da to iskoristite na vlastiti profit, vi zatirete mogučnost zarade u startu. Egipatske piramide godišnej posjeti 100 milijuna ljudi. Svako od njih potroši u egiptu u prosjeku 500-600 eura. To je oko 100 milijardi maraka. Zamislite da se toliko para dobijete vi. Mogli biste se tući nogama u guzicu od sreće. Štoviše, vaša piramida je najveća na svijetu pa biste lako mogli preoteti egipćanima goste, a ktome biste mogli dobiti i one goste koji su već prije bili u Egiptu tijekom zadnjih desetljeća. To znači da biste mogli okrenuti 500 milijardi maraka u par godina. Da sam ja Bosanac i Hercegovac, ja bi bio najveći zagovornik piramida, a ne bi mi palo napamet da ih zatirem.poznanik wrote:Prethodno provjeri da u blizini nema onih komaraca s Nila, navodno - privlače ih piramidalne građevine, valjda iz njih crpe neku energiju, šta li...JimMorrison wrote:... Zanima me da li u Visokom ima neka turistička agencija koja organizira obilazak piramida ili ako imaju barem neke brošure po kojima mogu tražiti te lokalitete. Idem u 10. mjesec tamo i crnjak mi je da sam bauljam okolo kao muha bez glave. Unaprijed hvala za info.
-
sumirprimus
#1089 Re: Bosanska dolina piramida
al ti nisi mi,ti si đimi pejđ...
- alibegoa
#1090 Re: Bosanska dolina piramida
Sve bi ovo mogli da ima piramida, budala koje dolaze gledati brdo vjerujući da vide piramidu ipak nema toliko.JimMorrison wrote:E jeste zafrkani vi Bosanci i Hercegovci. Imate toliko potencijala u državi i umjesto da to iskoristite na vlastiti profit, vi zatirete mogučnost zarade u startu. Egipatske piramide godišnej posjeti 100 milijuna ljudi. Svako od njih potroši u egiptu u prosjeku 500-600 eura. To je oko 100 milijardi maraka. Zamislite da se toliko para dobijete vi. Mogli biste se tući nogama u guzicu od sreće. Štoviše, vaša piramida je najveća na svijetu pa biste lako mogli preoteti egipćanima goste, a ktome biste mogli dobiti i one goste koji su već prije bili u Egiptu tijekom zadnjih desetljeća. To znači da biste mogli okrenuti 500 milijardi maraka u par godina. Da sam ja Bosanac i Hercegovac, ja bi bio najveći zagovornik piramida, a ne bi mi palo napamet da ih zatirem.poznanik wrote:Prethodno provjeri da u blizini nema onih komaraca s Nila, navodno - privlače ih piramidalne građevine, valjda iz njih crpe neku energiju, šta li...JimMorrison wrote:... Zanima me da li u Visokom ima neka turistička agencija koja organizira obilazak piramida ili ako imaju barem neke brošure po kojima mogu tražiti te lokalitete. Idem u 10. mjesec tamo i crnjak mi je da sam bauljam okolo kao muha bez glave. Unaprijed hvala za info.
-
JimMorrison
#1091 Re: Bosanska dolina piramida
Tako je, u tome je stvar. Umjesto da se Semiru i ostalim znanstvenicima omogući maksimalne uvjete istraživanja da se otkrije sve što je moguće pa da se jednom to stavi ad-acta (ili ima piramida ili nema). Ovako se posjetioce koji dolaze u Visoko svrstava u budale pa naravno da neće biti ni biznisa.alibegoa wrote: Sve bi ovo mogli da ima piramida, budala koje dolaze gledati brdo vjerujući da vide piramidu ipak nema toliko.
Stavljam penis na panj da će se vrlo skoro utvrditi nedvojbeno da piramide postoje. Ovo što ja vidim je meni sasvim dovoljno da vjerujem kao i stotinama znanstvenika koji surađuju na projektu. Uskoro kad se dodatno otkopa i nađe dodatne neoborive dokaze, onda će nevjerni tome biti u manjini.
Nažalost, u međuvremenu će stranci pokupovati zemljište u visokome, dobit će koncesiju na piramidu za male pare (je će to službeno/zvanično biti brdo u vrijeme dodjele koncesije). Na kraju svega ćete vi u Bosni ostati kratkih rukava. Kao što našu naftu crpe talijanski Agip i "hrvatska" INA koja je u vlasništvu mađara, tako će i vaše resurse netko ukrasti. Netko drugi će se bogatiti na vaš račun. Valjda je to sudbina nas balkanaca, da nas guze svi redom kroz čitavu povijest.
-
RtrnOfSalisbury
#1092 Re: Bosanska dolina piramida
drago plecko doso na forum ... unatoc :
pitanje bil se isplatio bizmis sa one kosulje na kopcanje ozada ...alibegoa wrote:
Sve bi ovo mogli da ima piramida, budala koje dolaze gledati brdo vjerujući da vide piramidu ipak nema toliko.
-
SprecoM
#1093 Re: Bosanska dolina piramida
U našem narodu ima poznata uzrečica: "Budala mi govori"! Tom uzrečicom uzvraćaju na etiketiranje (izjavu): "Ti si budala"! Verbalni dueli se najčešće rješavaju intelektualnom metodom: "Pesničenje"! Ko ima jače pesnice, obično ima i jače argumente i pobjednik je u dokazivanju!
Preliminarni rezultati [uredi]
Prva istraživanja su vršena u tunelu koji se nalazi nedaleko od Visočice, na Ravnama, a gdje su pronađeni obrađeni blokovi pješčara teški do 5 tona za koje se pretpostavlja da su obrađeni ljudskom rukom. Ispitivanjem je utvrđen je procenat kisika od 20,9 što potvrđuje tezu o ventilacijskim sistemima unutar tunela. U tunelima postoje raskršća pod uglom od 90 stepeni koja se podudaraju sa stranama svijeta: istok-zapad, sjever-jug.
Analizom geodetskog zavoda BiH zaključeno je da su dužine svih stranica po 364 m, te obrazuju jednakostranični trougao s po 60 stepeni na svakom uglu. Potvrđeno je da je sjeverna strana orijentirana prema kosmičkom sjeveru, odnosno postoji odstupanje od geografskog sjevera za 21'. U katastarskom uredu Općine Visoko je potvrđeno da geodetski vrhovi tri piramide (Piramida Sunca, Mjeseca i Bosanskog zmaja) čine jednakostranični trougao od po 60 stepeni, gdje nije bilo odstupanja ni za jednu minutu, a potvrđeno je pomoću satelitskim snimcima.
Na sjeveroistočnoj strani piramide Sunca su trećeg dana istraživanja (17. april 2006.) pronađeni očuvani obrađeni kameni blokovi breče što je najozbiljniji dokaz postojanja Bosanske piramide Sunca. Istraga je na Visočici je tek počela, dok se istraživanja na ostale dvije, navodne, piramide tek očekuje.
Do sada još ne protumačena pojava ultrazvuka na pojedinim lokacijama je otkrivena.[1][2]
----
U uvodnom dijelu je očito da neko piše s predumišljajem i propagandnim ciljem (bez argumenata). Svatko ko počinje koristiti atribute i epitete uz riječi pokazuje da nema naučni pristup ni valjane argumente, već nastoji epitetima djelovati na neukog čitaoca!
Preliminarni rezultati [uredi]
Prva istraživanja su vršena u tunelu koji se nalazi nedaleko od Visočice, na Ravnama, a gdje su pronađeni obrađeni blokovi pješčara teški do 5 tona za koje se pretpostavlja da su obrađeni ljudskom rukom. Ispitivanjem je utvrđen je procenat kisika od 20,9 što potvrđuje tezu o ventilacijskim sistemima unutar tunela. U tunelima postoje raskršća pod uglom od 90 stepeni koja se podudaraju sa stranama svijeta: istok-zapad, sjever-jug.
Analizom geodetskog zavoda BiH zaključeno je da su dužine svih stranica po 364 m, te obrazuju jednakostranični trougao s po 60 stepeni na svakom uglu. Potvrđeno je da je sjeverna strana orijentirana prema kosmičkom sjeveru, odnosno postoji odstupanje od geografskog sjevera za 21'. U katastarskom uredu Općine Visoko je potvrđeno da geodetski vrhovi tri piramide (Piramida Sunca, Mjeseca i Bosanskog zmaja) čine jednakostranični trougao od po 60 stepeni, gdje nije bilo odstupanja ni za jednu minutu, a potvrđeno je pomoću satelitskim snimcima.
Na sjeveroistočnoj strani piramide Sunca su trećeg dana istraživanja (17. april 2006.) pronađeni očuvani obrađeni kameni blokovi breče što je najozbiljniji dokaz postojanja Bosanske piramide Sunca. Istraga je na Visočici je tek počela, dok se istraživanja na ostale dvije, navodne, piramide tek očekuje.
Do sada još ne protumačena pojava ultrazvuka na pojedinim lokacijama je otkrivena.[1][2]
----
U uvodnom dijelu je očito da neko piše s predumišljajem i propagandnim ciljem (bez argumenata). Svatko ko počinje koristiti atribute i epitete uz riječi pokazuje da nema naučni pristup ni valjane argumente, već nastoji epitetima djelovati na neukog čitaoca!
-
pretresnov
#1094 Re: Bosanska dolina piramida
Šta je to "Bosanac i Južni Bosanac"???? A da, to je kao Hrvat i Dalmatinac...JimMorrison wrote:E jeste zafrkani vi Bosanci i Hercegovci. Imate toliko potencijala u državi i umjesto da to iskoristite na vlastiti profit, vi zatirete mogučnost zarade u startu. Egipatske piramide godišnej posjeti 100 milijuna ljudi. Svako od njih potroši u egiptu u prosjeku 500-600 eura. To je oko 100 milijardi maraka. Zamislite da se toliko para dobijete vi. Mogli biste se tući nogama u guzicu od sreće. Štoviše, vaša piramida je najveća na svijetu pa biste lako mogli preoteti egipćanima goste, a ktome biste mogli dobiti i one goste koji su već prije bili u Egiptu tijekom zadnjih desetljeća. To znači da biste mogli okrenuti 500 milijardi maraka u par godina. Da sam ja Bosanac i Hercegovac, ja bi bio najveći zagovornik piramida, a ne bi mi palo napamet da ih zatirem.poznanik wrote:Prethodno provjeri da u blizini nema onih komaraca s Nila, navodno - privlače ih piramidalne građevine, valjda iz njih crpe neku energiju, šta li...JimMorrison wrote:... Zanima me da li u Visokom ima neka turistička agencija koja organizira obilazak piramida ili ako imaju barem neke brošure po kojima mogu tražiti te lokalitete. Idem u 10. mjesec tamo i crnjak mi je da sam bauljam okolo kao muha bez glave. Unaprijed hvala za info.
Hajd ti lijepo odi sebi pravi piramidu tamo kod Zagreba, ima jedna zove se Piramida Kockice (poznata i kao Sljeme), kad je spojiš na karti sa piramidom Mjeseca dobiješ pravu crtu. To je siguran znak da postoji neka energija i da su obje napravili ljudi. Jer priroda znači ne vaja takve oblike, prave crte i to.
-
SprecoM
#1095 Re: Bosanska dolina piramida
I nekoliko uvodnih članaka (aktuelnostti)...
MINISTRICA TURIZMA ĐURIĆ: “MI PODRŽAVAMO PROJEKT FONDACIJE”
U prvoj posjeti arheološkim lokacijama na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i ujedno prvoj posjeti Visokom, boravila je 3. septembra 2012. ministrica turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Branka Đurić. Ona je, sa svojim domaćinom voditeljem…
JAY WAKEFIELD NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA
Američki istraživač megalitnih struktura i petroglifa Jay Stuart Wakefield je, u pratnji svog domaćina dr. Semira Osmanagića, boravio u periodu 14.-17. septembar 2012. u Visokom u posjeti Bosanskoj dolini piramida. Wakefield je u svojim knjigama dešifrirao petroglife na američkom tlu…
BELGIJSKA TELEVIZIJA VIER NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA
Belgijska komercijalna TV “Vier” koja se na flamanskom jeziku emitira na kablovskoj televiziji u Briselu, snima serijal pod naslovom “Alternativne turističke destinacije u Europi”. Tako su ovih dana boravili u Bosni i Hercegovini gdje rade snimanja na tri lokacije: u…
POSJETE BOSANSKIM PIRAMIDAMA I DALJE TRAJU
Septembarski dani i ugodno vrijeme prilika su turistima da posjete Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne. Sve veći broj turističkih agencija iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja uvrštava Bosansku dolinu piramida u svoje programe. To je bio slučaj…
MINISTRICA TURIZMA ĐURIĆ: “MI PODRŽAVAMO PROJEKT FONDACIJE”
U prvoj posjeti arheološkim lokacijama na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i ujedno prvoj posjeti Visokom, boravila je 3. septembra 2012. ministrica turizma i okoliša u Vladi Federacije BiH Branka Đurić. Ona je, sa svojim domaćinom voditeljem…
JAY WAKEFIELD NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA
Američki istraživač megalitnih struktura i petroglifa Jay Stuart Wakefield je, u pratnji svog domaćina dr. Semira Osmanagića, boravio u periodu 14.-17. septembar 2012. u Visokom u posjeti Bosanskoj dolini piramida. Wakefield je u svojim knjigama dešifrirao petroglife na američkom tlu…
BELGIJSKA TELEVIZIJA VIER NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA
Belgijska komercijalna TV “Vier” koja se na flamanskom jeziku emitira na kablovskoj televiziji u Briselu, snima serijal pod naslovom “Alternativne turističke destinacije u Europi”. Tako su ovih dana boravili u Bosni i Hercegovini gdje rade snimanja na tri lokacije: u…
POSJETE BOSANSKIM PIRAMIDAMA I DALJE TRAJU
Septembarski dani i ugodno vrijeme prilika su turistima da posjete Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne. Sve veći broj turističkih agencija iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja uvrštava Bosansku dolinu piramida u svoje programe. To je bio slučaj…
-
JimMorrison
#1096 Re: Bosanska dolina piramida
Nisam rekao Bosanac i Južni Bosanac, nego Bosanac i Hercegovac. Kao što je čovjek iz Hrvatske Hrvat, a čovjek iz Srbije je Srbin, tako je Bosanac i Hercegovac onaj koji je iz Bosne i Hercegovine, zar ne?pretresnov wrote: Šta je to "Bosanac i Južni Bosanac"???? A da, to je kao Hrvat i Dalmatinac...
- alibegoa
#1097 Re: Bosanska dolina piramida
Misliš Semiru i ostalim Torabijima...JimMorrison wrote:Tako je, u tome je stvar. Umjesto da se Semiru i ostalim znanstvenicima omogući maksimalne uvjete istraživanja da se otkrije sve što je moguće pa da se jednom to stavi ad-acta (ili ima piramida ili nema). Ovako se posjetioce koji dolaze u Visoko svrstava u budale pa naravno da neće biti ni biznisa.alibegoa wrote: Sve bi ovo mogli da ima piramida, budala koje dolaze gledati brdo vjerujući da vide piramidu ipak nema toliko.
Stavljam penis na panj da će se vrlo skoro utvrditi nedvojbeno da piramide postoje. Ovo što ja vidim je meni sasvim dovoljno da vjerujem kao i stotinama znanstvenika koji surađuju na projektu. Uskoro kad se dodatno otkopa i nađe dodatne neoborive dokaze, onda će nevjerni tome biti u manjini.
A ovo za penis ćemo da pribilježimo samo nemoj da "vrlo skoro" bude "SoonTM" (between now and infinity)
Ja vrlo dobro pamtim da je Semir kada se tek pojavio u Visokom obećao otkopavanje piramide za jednu godinu.
Ja sam se tada kladio u novac sa par Visočaka da od toga nema ništa, misliš da su me ikada isplatili?
-
SprecoM
#1098 Re: Bosanska dolina piramida
I još dva linka...
MISTERIJE IZ SUSJEDSTVA
Kakve tajne krije bosanska piramida sunca?
MISTERIJA
Tri piramide pronađene na Antarktiku?
MISTERIJE IZ SUSJEDSTVA
Kakve tajne krije bosanska piramida sunca?
MISTERIJA
Tri piramide pronađene na Antarktiku?
-
pretresnov
#1099 Re: Bosanska dolina piramida
Nije lijepo izdvajati riječi iz konteksta. Zato sam vratio moje riječi koje si ti izbrisao. Čovjek iz Srbije nije Srbin već Srbijanac. Prvo je etnička a drugo geografska pripadnost. Imate vi škole tamo u ZG?JimMorrison wrote:Nisam rekao Bosanac i Južni Bosanac, nego Bosanac i Hercegovac. Kao što je čovjek iz Hrvatske Hrvat, a čovjek iz Srbije je Srbin, tako je Bosanac i Hercegovac onaj koji je iz Bosne i Hercegovine, zar ne?pretresnov wrote: Šta je to "Bosanac i Južni Bosanac"???? A da, to je kao Hrvat i Dalmatinac...
Hajd ti lijepo odi sebi pravi piramidu tamo kod Zagreba, ima jedna zove se Piramida Kockice (poznata i kao Sljeme), kad je spojiš na karti sa piramidom Mjeseca dobiješ pravu crtu. To je siguran znak da postoji neka energija i da su obje napravili ljudi. Jer priroda znači ne vaja takve oblike, prave crte i to.
"Bosanac i Hercegovac" ne postoji i samo je jedna u nizu podvala kolonijalista s istoka i zapada. Reći "Bosanac i Hercegovac" je nakačeno na kolonijalni (nametnuti, neprirodni) naziv zemlje.
To je potpuno isto kao reći "Hrvat i Dalmatinac", "Srbijanac i Šumadinac" itd. Hercegovina je tek jedna od istorijskih oblasti Bosne, kao i Krajina, Posavina, Podrinje... A koju su okupatori pretvorili u administrativnu "pokrajinu" da bi mogli lakše vladati. Znaš ono, podijeli pa vladaj i sl. fazoni koje ne uče u školama u ZG...
- alibegoa
#1100 Re: Bosanska dolina piramida
Ja se slažem ali čisto radi ravnoteže da ubacim i off, upravo tako kao što su Rimljani Judeju prozvali Palestinompretresnov wrote:Nije lijepo izdvajati riječi iz konteksta. Zato sam vratio moje riječi koje si ti izbrisao. Čovjek iz Srbije nije Srbin već Srbijanac. Prvo je etnička a drugo geografska pripadnost. Imate vi škole tamo u ZG?JimMorrison wrote:Nisam rekao Bosanac i Južni Bosanac, nego Bosanac i Hercegovac. Kao što je čovjek iz Hrvatske Hrvat, a čovjek iz Srbije je Srbin, tako je Bosanac i Hercegovac onaj koji je iz Bosne i Hercegovine, zar ne?pretresnov wrote: Šta je to "Bosanac i Južni Bosanac"???? A da, to je kao Hrvat i Dalmatinac...
"Bosanac i Hercegovac" ne postoji i samo je jedna u nizu podvala kolonijalista s istoka i zapada. Reći "Bosanac i Hercegovac" je nakačeno na kolonijalni (nametnuti, neprirodni) naziv zemlje.
To je potpuno isto kao reći "Hrvat i Dalmatinac", "Srbijanac i Šumadinac" itd. Hercegovina je tek jedna od istorijskih oblasti Bosne, kao i Krajina, Posavina, Podrinje... A koju su okupatori pretvorili u administrativnu "pokrajinu" da bi mogli lakše vladati. Znaš ono, podijeli pa vladaj i sl. fazoni koje ne uče u školama u ZG...