FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
StupskaBitanga
#1076 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Imal Božo-a????
jrl ga ko vidio
Jel na putu do Sarajeva
jrl ga ko vidio
Jel na putu do Sarajeva
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1077 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
socijalista zna, a nece da podijeli informaciju sa sirokim narodnim masama
- Socijalista
#1078 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
plain vanilla wrote:socijalista zna, a nece da podijeli informaciju sa sirokim narodnim masama
- GandalfSivi
#1079 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ma zna koliko i ja, lozi nas bezze...plain vanilla wrote:socijalista zna, a nece da podijeli informaciju sa sirokim narodnim masama
-
45cents
#1080 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Prvo se izvinjavam što upadam u korespondenciju, ali ovo je opšti i navijački stav koji vlada na Forumu kojeg sam tako poželio komentarisati ... "Realizam" udario na sve strane... 20 godina "opozicije" opominje SDP da budu aktivniji... itd. itd...GandalfSivi wrote: Problem nastaje u onom momentu kada nema alternative. Ja je ne vidim, a jako sumnjam da i ti vidis nesta bolje. Ali hajde da ti dam sansu.
Radio sam sa jednim takvim, 4 ili 5 godina.... Ubio me njegov "realizam" sve dok nisu sve maske pale i dok nije pokazao pravo lice modernog i profesionalnog "turbo-Bošnjaka" (džamija samo ako koristi karijeri, profesionalno pokazivanje vjerskog opredjeljenja, skorojevičko slizavanje sa viđenijim facama, itd.)
Neise, napraviću nekoliko ofirnih paralela - ofirnih jednako toliko koliko je ofirno čuti da mlad čovjek i obrazovan ne vidi alternativu u bilo kojoj situaciji.
Dakle, ako uzmemo neke lekcije iz novije prošlosti i primjenimo ih u sadašnju "bezizlaznu situaciju", onda bi J.B. Tito na Neretvi napravio sporazum sa Jurom Francetićem i izvukao ranjenike na tertoriju NDH? Takođe bi napravio sporazum sa Staljinom, kako bi ostao uvaženim članom Socijalitičke internacionale?
Nikada situacija nije bezizlazna, a posebno što to ovaj put nije bio slučaj sa SDP-om. Naravno, ostaje otvoreno pitanje šta se želi postići i po koju cijenu. Koliko god sada diskutovali hoće li pući koalicija između dva HDZ-a, duž naredne 4 godine stalno će biti prisutan visoki rizik pucanja početne SDP koalicije (ne trebamo se lagati, svi vidimo da je spojena od nespojivog).
Nema bezizlaznih situacija...
- plain vanilla
#1081 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ma nije proslo vrijeme ozne, zna on nesto..pa se dvoumi da li da kaze ili da ispisemo jos 20 stranica cekajuciGandalfSivi wrote:Ma zna koliko i ja, lozi nas bezze...plain vanilla wrote:socijalista zna, a nece da podijeli informaciju sa sirokim narodnim masama
-
StupskaBitanga
#1082 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Mislim da svi znamo šta će Cviko odlučiti
Vraća se u studentski grad:D
Vraća se u studentski grad:D
Last edited by StupskaBitanga on 21/12/2010 23:30, edited 1 time in total.
- Socijalista
#1083 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Vrlo jednostavno:
Bozo bi a nesmije. Raguz je definitivno ZA.
-
StupskaBitanga
#1084 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
i na kraju hoce li se on i Raguž dogovoriti i pristatiSocijalista wrote:Vrlo jednostavno:
- plain vanilla
#1085 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
sto ne smije?Socijalista wrote:Vrlo jednostavno:
- GandalfSivi
#1086 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije problem sto si se ti ubacio u raspravu, problem je sto mi nisi dao odgovor...45cents wrote:Prvo se izvinjavam što upadam u korespondenciju, ali ovo je opšti i navijački stav koji vlada na Forumu kojeg sam tako poželio komentarisati ... "Realizam" udario na sve strane... 20 godina "opozicije" opominje SDP da budu aktivniji... itd. itd...GandalfSivi wrote: Problem nastaje u onom momentu kada nema alternative. Ja je ne vidim, a jako sumnjam da i ti vidis nesta bolje. Ali hajde da ti dam sansu.
Radio sam sa jednim takvim, 4 ili 5 godina.... Ubio me njegov "realizam" sve dok nisu sve maske pale i dok nije pokazao pravo lice modernog i profesionalnog "turbo-Bošnjaka" (džamija samo ako koristi karijeri, profesionalno pokazivanje vjerskog opredjeljenja, skorojevičko slizavanje sa viđenijim facama, itd.)
Neise, napraviću nekoliko ofirnih paralela - ofirnih jednako toliko koliko je ofirno čuti da mlad čovjek i obrazovan ne vidi alternativu u bilo kojoj situaciji.
Dakle, ako uzmemo neke lekcije iz novije prošlosti i primjenimo ih u sadašnju "bezizlaznu situaciju", onda bi J.B. Tito na Neretvi napravio sporazum sa Jurom Francetićem i izvukao ranjenike na tertoriju NDH? Takođe bi napravio sporazum sa Staljinom, kako bi ostao uvaženim članom Socijalitičke internacionale?
Nikada situacija nije bezizlazna, a posebno što to ovaj put nije bio slučaj sa SDP-om. Naravno, ostaje otvoreno pitanje šta se želi postići i po koju cijenu. Koliko god sada diskutovali hoće li pući koalicija između dva HDZ-a, duž naredne 4 godine stalno će biti prisutan visoki rizik pucanja početne SDP koalicije (ne trebamo se lagati, svi vidimo da je spojena od nespojivog).
Nema bezizlaznih situacija...
- Socijalista
#1087 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Cova falsifikator ce mu bojim se nesto ponuditi...samo sta i hoce li uopce. Meni je ovo ionako paradoksalno, bas je situacija ustegnutaStupskaBitanga wrote:i na kraju hoce li se on i Raguž dogovoriti i pristatiSocijalista wrote:Vrlo jednostavno:
- slobodni armirach
#1088 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ti ko da si sa njima Bozom, Zlajom, Martnom, Lijanom..,nedje u kafani, laptop pred vama i pratite razvoj situacije na forumu,Socijalista wrote:Vrlo jednostavno:
- Socijalista
#1089 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To ti je sad vaganje, na jednu stranu platformom SDP-a Hrvatski narod dobija, na drugoj strani se boji da ce ispasti p***a i ko biva biti izdajica...dok Raguz veli: JA Premijerplain vanilla wrote:sto ne smije?Socijalista wrote:Vrlo jednostavno:
- plain vanilla
#1090 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
de poruci raguzu nek bude pametanSocijalista wrote:To ti je sad vaganje, na jednu stranu platformom SDP-a Hrvatski narod dobija, na drugoj strani se boji da ce ispasti p***a i ko biva biti izdajica...dok Raguz veli: JA Premijerplain vanilla wrote:sto ne smije?Socijalista wrote:Vrlo jednostavno:
pa jaci je od ljubica
- Socijalista
#1091 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
slobodni armirach wrote:ti ko da si sa njima Bozom, Zlajom, Martnom, Lijanom..,nedje u kafani, laptop pred vama i pratite razvoj situacije na forumu,Socijalista wrote:Vrlo jednostavno:
Bozo bi a nesmije. Raguz je definitivno ZA.![]()

- GandalfSivi
#1092 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Meni Raguz fakat nije jasan u svemu tome. Pa on je skoro pa plakao pred kamerama kada su ga fizicki (bukvalno) izbacili iz HDZ-a.plain vanilla wrote:
de poruci raguzu nek bude pametan
pa jaci je od ljubica
- plain vanilla
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1094 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
i prigodna numera...plain vanilla wrote:
-
Alfa_Ze
#1095 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
I bar do daljnjeg odlazi u OPOZICIJU !!cyprus wrote: Ja mislim da je kvota 1.03 da će Božo se ipak dosjetit nečega što nije u platformi, a ''što je jako važno"![]()
Nažalost
- plain vanilla
#1096 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
chmoljo, sto nisi organizovao kladionicu bolan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1097 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Đe će komunjara voditi kladionicu?plain vanilla wrote:chmoljo, sto nisi organizovao kladionicu bolan
- GandalfSivi
#1098 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nego, haj vi cekajte, a ja odoh prema prvoj kafani, pa cu se ubaciti s vremena na vrijeme da vidim ima li kakvog habera u sitni sat 
- Socijalista
#1099 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
sve je lapo lapo, ovisice puno od sutrasnjeg sastanka...ukoliko ga bude.plain vanilla wrote:chmoljo, sto nisi organizovao kladionicu bolan
- plain vanilla
#1100 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Chmoljo wrote:Đe će komunjara voditi kladionicu?plain vanilla wrote:chmoljo, sto nisi organizovao kladionicu bolan![]()
pa lakse tebe da angazujemo nego koga iz SDA