kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#1076 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

zovemsecrveni wrote: Ja sam bio ubijeđen da je šarena laža nešto poput lijevka, pa onaj široki dio nasloniš na lice i gledaš u rupicu i tamo vidiš razne boje. Otprilike kao KALEIDOSKOP.

Image
+1 :D

onda kad sam malo porasla sam pocela misliti da je sareno lizalo :D
Mr. Brightside

#1077 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

kad sam bio mali nisam mogao ni slutiti da ce dvojica od tri najbolja prijatelja postati uspjesni programeri :D
hurmasica

#1078 Re: kad sam bio mali

Post by hurmasica »

zovemsecrveni wrote:
sheilak wrote:
Ajlin wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je sarena laza neko veliko, sareno lizalo
svi smo :D
Nismo! :)
Ja sam bio ubijeđen da je šarena laža nešto poput lijevka, pa onaj široki dio nasloniš na lice i gledaš u rupicu i tamo vidiš razne boje. Otprilike kao KALEIDOSKOP.

Image

Dedo je svaki petak išao na pijacu i obećavao da će mi donijeti šarenu lažu. :D

kad sam bila mala zamisljala sam da je sarena laza nesto poput sarene cigre :D a onda sam zaista i dobila sarenu lazu, moju prvu ozbiljniju djeciju knjigu koju i dan danas imam, mada je sva isarana i ofucana :D
sheilak

#1079 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

E, kad smo kod kaleidoskopa. :-D

Ja sam bila fascinirana time. Gledala sam satima, dok ne bih dobila glavobolju. Nakon sto bi me prisilili da odlozim (polaaaaako :D ) kaleidoskop na stol, vidjela bih razne svijetlece figure, ornamente, boje jos dugo, dugo. Mantalo mi se u glavi, ali svejedno.

Uglavnom, mazali su crnim kreonom onaj dio koji ide na oko, pa bi mi redovno ostajao okrugli trag oko ociju. :lol: (To su iz zeze radili, btw. :D )
Imala sam i jednu slicnu igracku, nesto poput malog dvogleda u kojeg bi se stavljale plocice sa 3D slikama, nesto kao malo kino. Slicice su bile sa zekama, njihovim kucicama, prijateljima. Kao ziva slikovnica. Stvarno super. :)
krompir i riza

#1080 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

sheilak wrote:E, kad smo kod kaleidoskopa. :-D

Ja sam bila fascinirana time. Gledala sam satima, dok ne bih dobila glavobolju. Nakon sto bi me prisilili da odlozim (polaaaaako :D ) kaleidoskop na stol, vidjela bih razne svijetlece figure, ornamente, boje jos dugo, dugo. Mantalo mi se u glavi, ali svejedno.

Uglavnom, mazali su crnim kreonom onaj dio koji ide na oko, pa bi mi redovno ostajao okrugli trag oko ociju. :lol: (To su iz zeze radili, btw. :D )
Imala sam i jednu slicnu igracku, nesto poput malog dvogleda u kojeg bi se stavljale plocice sa 3D slikama, nesto kao malo kino. Slicice su bile sa zekama, njihovim kucicama, prijateljima. Kao ziva slikovnica. Stvarno super. :)
Ja baš htio pitati za ovu igračku, jel još neko imao ovo :-D kod mene je doduše bio otvor za samo jedno oko i sličice su se mijenjale klikanjem na jedno dugmence sa strane.
A kaleidoskop me fascinirao kao malo šta poslije u životu, razbio sam ga jednom da vidim odakle dolaze te boje-više mi ga nisu htjeli kupiti :-? sad bih ga ponovo kupio da znam da negdje ima :)
Suzie Q

#1081 Re: kad sam bio mali

Post by Suzie Q »

u izbjeglištvu smo dobili na korištenje neku staru kuću. čula sam jedan dan mamu kako nekome objašnjava da je kuća na četiri vode.
ta kuća nije imala kupatilo, unutra je bila samo jedna česma u kuhinji, još jedna je bila u podrumu i jedna ispred kuće.
a ja sam danima obilazila oko kuće i po kući da nađem četvrtu vodu...to mi je dugo bila misterija :lol: :lol: :lol:
clansman

#1082 Re: kad sam bio mali

Post by clansman »

Ridjobrki wrote:Kad sam ja bio mali:

- mogao sam se satima i danima igrati LEGO kockicama. Bio sam lak za čuvanje: daš mi kockice i sve što trebaš je ne zaboraviti me tu i tamo nahraniti.
- bojao sam se mnogo stvari a najviše dvije:
1. Zvuka aviona (sredinom osamdesetih su vojni avioni u niskom letu bili normalna pojava na koju sam ja reagovao bijegom kući neovisno o tome koliko se ista nalazila od mjesta igranja u tom momentu)
2. One scene iz Odiseje u svemiru kad majmun baca one kosti (ta scena se koristila u špici neke emisije koja je često išla, ja moje dreke...)
- igrao sam se doktora sa curicama iz komšiluka. Bio bijen od matere zbog toga. Stari se iz nekog razloga nije ni naljutio...
- želio FMP ili Rogov BMX a kupilo mi jebeni UNIS-ov Pony. Ubjedljivo najružniji bicikl na tržištu.
- imao čitav repertoar dječijih pjesmica uključujući neprevaziđene evergreene ''Ja sam mali poštar'' i ''Vjetrić piri, muda mi se klate''. Imao stalni angažman i bio omiljen među gostima bašte ''Dva jelena''. Sladoleda i sokova bilo k'o u priči...
- imao mali autić na pedale, zeleni Moskvič. Ako želite da vam dijete dobro razvije noge kupite mu metalni autić na pedale ruske proizvodnje. Ah da, imao je čak i svjetla na bateriju od 9V koja nisu radila jer mi nisu htjeli stalno kupovati baterije (šta će ti svjetla po danu?). Kad su svjetla radila izlazio sam iz autića svakih 10m vožnje da ih vidim kako cool svijetle. Jednom me mama poslala po kilu limuna i lola ode autićem. U grad. Preko autobusne! Znam da sam se taj dan pitao što mama pije vode i šećera kad ima soka u kući...

A dobre emisije, naumpašće meni toga još...

a ridjobrki oplakao sam al nevidjeno...svaka cast...
Ridjobrki

#1083 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

clansman wrote:

Blagodarim... :lol: :lol: :lol:
AdnaZ

#1084 Re: kad sam bio mali

Post by AdnaZ »

e ja sam mislila da je šarena laža jedan veliki balon od sapunice, i kada ga uzmeš on pukne, zato i jest misteryyy a mama je često bratu govorila da idu kod teta Žmire, mene nije htjela da vodi i ja sam ostajala plačući, dugo dugo nisam skontala ko/šta je 'teta Žmira'
ljubav_aha

#1085 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

jexy wrote:
KID wrote:- najdraže mi je bilo kupiti Kraš Expres - pa ga nasuti u njegov crveni poklopac - i lizati...sve dok me mama ne vidi... :D
Hahaha, same here...
kusala sam Kras Ekspres kasikom :D :lol:
super.nova

#1086 Re: kad sam bio mali

Post by super.nova »

Kad sam bila mala mislila sam da u svakoj curici raste beba, koja je jako jako mala i kad djevojcica naraste, naraste i beba u stomaku i spremna je da izadje :) al mi nikad nije bilo jasno kako kod komsinice srednjih godina koja se nije udavala beba u stomaku nije narasla :-D

kad je stari prvi put otisao na poslovni put, mi smo ga pratili na aerodrom, gledala sam kako ulazi u avion...sve dok se nije vratio svaki put kad bih vidjela avion na nebu, trcala sam i mahala mu jer sam mislila da je stari unutra :)
d.a.d.a.

#1087 Re: kad sam bio mali

Post by d.a.d.a. »

Kad sam bila mala...druzila sam se najvise sa dvijema rodicama, al' bilo je tu jos curica iz komsiluka. Cesto smo se igrale 'pjevacica' i to na pijesku iza kuce, svako je imao svoju pjesmu i fino ode na 'pozornicu' i otpjeva i otplese :) I jednog dana dosjetili smo se kao da napravimo koncert i uzmemo fino list papira i napisemo: Koncert kod Ede na przini(pijesku) :D , pobrojimo imena, napisemo ulaz: 2 KM i zalijepimo na banderu :D . Par ljudi je stalo da procita, ono misle nesto bitno :lol: . Naravno, niko nije dosao, a mi se pitale zasto nikoga nema :oops: :D
Suzie Q

#1088 Re: kad sam bio mali

Post by Suzie Q »

ljubav_aha wrote:
jexy wrote:
KID wrote:- najdraže mi je bilo kupiti Kraš Expres - pa ga nasuti u njegov crveni poklopac - i lizati...sve dok me mama ne vidi... :D
Hahaha, same here...
kusala sam Kras Ekspres kasikom :D :lol:
ja sam i cedevitu lizala ali samo kad mama ne vidi
otherside

#1089 Re: kad sam bio mali

Post by otherside »

kad sam bila mala polupala sam cijelu skoljku jaja o zid :D
mislilo dijete da su to ping-pong loptice :D i cudila se kako se nijedna ne vraca nazad :shock:
tata gledao utakmicu u drugoj sobi al' kad je mama dosla vise mu nije bilo do lopte :D
Last edited by otherside on 04/08/2011 17:55, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#1090 Re: kad sam bio mali

Post by novi.dan.nova.nafaka »

otherside wrote:kad sam bila mama polupala sam cijelu skoljku jaja o zid :D
mislilo dijete da su to ping-pong loptice :D i cudila se kako se nijedna ne vraca nazad :shock:
tata gledao utakmicu u drugoj sobi al' kad je mama dosla vise mu nije bilo do lopte :D
Hajde, pošto su naša djeca mala a ne mogu postirati na forumu, da ja ispričam nešto iz našeg iskustva:
nedavno sam ja čuvao njih dvojicu, i u neka doba vidim nema ih u dnevnoj sobi, ušutjeli se. To inače ne miriše na dobro jer se sprema neki nestašluk. Ja ti 'vamo-tamo po stanu kad ono: njih dvojica ušli u kupatilo, prostrli deku na pod, izvadili makaze iz nesesera i stariji šiša mlađeg - rupa na glavi veličine pesnice... 8-)
Na kraju je malac završio sa frizurom od 1 cm. :-D
edit: sva sreća da supruga nije bila previše ljuta kad se vratila.
otherside

#1091 Re: kad sam bio mali

Post by otherside »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Hajde, pošto su naša djeca mala a ne mogu postirati na forumu, da ja ispričam nešto iz našeg iskustva:
nedavno sam ja čuvao njih dvojicu, i u neka doba vidim nema ih u dnevnoj sobi, ušutjeli se. To inače ne miriše na dobro jer se sprema neki nestašluk. Ja ti 'vamo-tamo po stanu kad ono: njih dvojica ušli u kupatilo, prostrli deku na pod, izvadili makaze iz nesesera i stariji šiša mlađeg - rupa na glavi veličine pesnice... 8-)
Na kraju je malac završio sa frizurom od 1 cm. :-D
:lol: dobro si me podsjetio :lol:
kupili moji bratu nove farmerke a meni nista. on se naravno, poceo folirati i izazivati me.
ja donesem makaze, uhvatim srednji dio farmerki (koje su bile na njemu) i odsjecem fin komad :D
plakao je cijeli dan :D i ja sam pustila koju suzu kad me je mama uhvatila :D
krompir i riza

#1092 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

Kad sam bio mali, fasov'o sam zbog Štulića :-? pjev'o ''usne vrele višnje'' posebno naglašavajući one bezobrazluke jer mi je stariji buraz rekao da se tako pjeva :lol: bilo mi je malo lakše kad je i on fasov'o ,što jes' jes' :D
hurmasica

#1093 Re: kad sam bio mali

Post by hurmasica »

clansman wrote:
Ridjobrki wrote:Kad sam ja bio mali:

- mogao sam se satima i danima igrati LEGO kockicama. Bio sam lak za čuvanje: daš mi kockice i sve što trebaš je ne zaboraviti me tu i tamo nahraniti.
- bojao sam se mnogo stvari a najviše dvije:
1. Zvuka aviona (sredinom osamdesetih su vojni avioni u niskom letu bili normalna pojava na koju sam ja reagovao bijegom kući neovisno o tome koliko se ista nalazila od mjesta igranja u tom momentu)
2. One scene iz Odiseje u svemiru kad majmun baca one kosti (ta scena se koristila u špici neke emisije koja je često išla, ja moje dreke...)
- igrao sam se doktora sa curicama iz komšiluka. Bio bijen od matere zbog toga. Stari se iz nekog razloga nije ni naljutio...
- želio FMP ili Rogov BMX a kupilo mi jebeni UNIS-ov Pony. Ubjedljivo najružniji bicikl na tržištu.
- imao čitav repertoar dječijih pjesmica uključujući neprevaziđene evergreene ''Ja sam mali poštar'' i ''Vjetrić piri, muda mi se klate''. Imao stalni angažman i bio omiljen među gostima bašte ''Dva jelena''. Sladoleda i sokova bilo k'o u priči...
- imao mali autić na pedale, zeleni Moskvič. Ako želite da vam dijete dobro razvije noge kupite mu metalni autić na pedale ruske proizvodnje. Ah da, imao je čak i svjetla na bateriju od 9V koja nisu radila jer mi nisu htjeli stalno kupovati baterije (šta će ti svjetla po danu?). Kad su svjetla radila izlazio sam iz autića svakih 10m vožnje da ih vidim kako cool svijetle. Jednom me mama poslala po kilu limuna i lola ode autićem. U grad. Preko autobusne! Znam da sam se taj dan pitao što mama pije vode i šećera kad ima soka u kući...

A dobre emisije, naumpašće meni toga još...

imao je i moj brat to zeleno auto na pedale, samo je on vrlo brzo svijetla razbio, a za par mjeseci auto je bilo ulupljeno i izgrebano.
bas me zanima ko je proizvodio ta auta i gdje su se mogla kupiti.
Logovan

#1094 Re: kad sam bio mali

Post by Logovan »

:lol: :lol: :lol: :lol:

NO COMMENT :D :D
AC_grom_DC

#1095 Re: kad sam bio mali

Post by AC_grom_DC »

....
Last edited by AC_grom_DC on 04/08/2011 17:53, edited 1 time in total.
AC_grom_DC

#1096 Re: kad sam bio mali

Post by AC_grom_DC »

imao sam svoju sopstvenu fudbalsku ligu . ja sam predstavljao svih osamnaest klubova.
u hodniku sam organizovao europsko prvenstvo u košarci a u dvorištu prvenstvo svijeta u atletici.
pravio sam šešire od kartona, pištolje od drveta i oblačio mamine čizme da što više ličim na kapetana Mikija, rendžera Nevade. :)
kad mi je stari kupio biciklo ,dovuko ga ja predveče i onda sam ga ja cijelu noć vozio po hodniku , držeći ga za guvernalu i govorio rnnn, rnnnnn.....
nije još ni svanulo kako treba iskrao sam se iz stana i cijeli dan se vozio sve do sumraka , što je imalo za posljedicu da sam piš'o mokraću koja je pekla ko živa vatra.
strip ''priča o velikom bleku'' kojeg su posjedovala samo tri dječaka na planeti :) (meni ga dao amidža) sam dao jednom komšiji za 10 krugova biciklom, a onda sam, kada sam završio vožnju gotovo umro od tuge za stripom.
al što sam se mariso ljudi moji...uf.....tu me nije trebalo zvati...sam bi dolazio....
i evo...
ozbiljno razmišljam da opet počnem
Last edited by AC_grom_DC on 04/08/2011 17:55, edited 1 time in total.
AC_grom_DC

#1097 Re: kad sam bio mali

Post by AC_grom_DC »

....
Last edited by AC_grom_DC on 04/08/2011 17:53, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#1098 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Dobro je ba, shvatili smo i prvi put.. :D :D :D
VenomousV

#1099 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

Ridjobrki wrote:Dobro je ba, shvatili smo i prvi put.. :D :D :D
:lol: :lol: :lol:
AC_grom_DC

#1100 Re: kad sam bio mali

Post by AC_grom_DC »