maco, javlja li se perut od tog šampona? Čula sam i ja dobrih stvarčica o njemu...BJB wrote: Koje si koristila? One u bijelim bocicama ili one polulitrenjace?
One sto na njima pise 4+4, za fine hair, damaged hair, velike flashe 500ml- to isprobaj.
I ne diraj kosu..
A meni se kosa ufrcka dok spavam a ravna je totalno..Budem k'o dijete od 2 godine cupava i onda kad je pocesljam, nije to to..
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- yellow cat
#1076 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- bez_ideje
#1077 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma razumijem ja tebe apsolutno......mene samo "zulja" sto ne odstampaju transparentno-testirano tako i tako .Ako ne testiras na zivotinjama (sto je plus),kako onda testiras,cime meni mozes garantovati da je to proslo neki mjerodavan test......isto kao dermatoloski testirano...i sta ? nikakvog poblizeg objasnjenja....kakav je rezultat testa...
-
BJB
#1078 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moja mati s vremena na vrijeme ima perut, al' otkako koristi Indolu nema je..E sad je l; jos nesto promijenila, en znam..yellow cat wrote:maco, javlja li se perut od tog šampona? Čula sam i ja dobrih stvarčica o njemu...BJB wrote: Koje si koristila? One u bijelim bocicama ili one polulitrenjace?
One sto na njima pise 4+4, za fine hair, damaged hair, velike flashe 500ml- to isprobaj.
I ne diraj kosu..
A meni se kosa ufrcka dok spavam a ravna je totalno..Budem k'o dijete od 2 godine cupava i onda kad je pocesljam, nije to to..![]()
Znam jer joj stavljam viklere.
Ne znam, riskiraj, mislim da se neces pokajati..Meni je najvaznije da nemam osjecaj kasnije kao da nisam isprala kosu kako treba i da mi kosa ojaca i bude zdrava..Ponekad stavim i balzam, a imam i onu masku njihovu..Sve mi pase osim shampona za volumen kose, on mi isusi kosu i necu ga vise uzimati..
A od onih u bocicama od 250ml, onaj bijelo zeleni for DAmaged hair i sampon i balzam su super...
Balzam za ofarbanu kosu sam dala jednoj prijateljici jer je moja kosa postajala nekako preteska od njega, gotovo masna, a posto ona ima lavlju grivu-kaze da je njoj to najbolji balzam u zivotu..Mislim da ga uzima sada u USK..
- yellow cat
#1079 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
[quote="BJB"
maco, javlja li se perut od tog šampona? Čula sam i ja dobrih stvarčica o njemu...
[/quote]
Moja mati s vremena na vrijeme ima perut, al' otkako koristi Indolu nema je..E sad je l; jos nesto promijenila, en znam..
Ne znam, riskiraj, mislim da se neces pokajati..Meni je najvaznije da nemam osjecaj kasnije kao da nisam isprala kosu kako treba i da mi kosa ojaca i bude zdrava..Ponekad stavim i balzam, a imam i onu masku njihovu..Sve mi pase osim shampona za volumen kose, on mi isusi kosu i necu ga vise uzimati..[/quote]
probaću, što da ne..ionako često mijenjam šampone, mada H&S uvijek imam u pričuvi..
maco, javlja li se perut od tog šampona? Čula sam i ja dobrih stvarčica o njemu...
Moja mati s vremena na vrijeme ima perut, al' otkako koristi Indolu nema je..E sad je l; jos nesto promijenila, en znam..
Ne znam, riskiraj, mislim da se neces pokajati..Meni je najvaznije da nemam osjecaj kasnije kao da nisam isprala kosu kako treba i da mi kosa ojaca i bude zdrava..Ponekad stavim i balzam, a imam i onu masku njihovu..Sve mi pase osim shampona za volumen kose, on mi isusi kosu i necu ga vise uzimati..[/quote]
probaću, što da ne..ionako često mijenjam šampone, mada H&S uvijek imam u pričuvi..
-
BJB
#1080 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kakva ti je kosa? Mislim, ej l' masna, gusta, tanka?
- yellow cat
#1081 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
gusta i te kako, a sama kosa tj dlaka nekako mekana..BJB wrote:Kakva ti je kosa? Mislim, ej l' masna, gusta, tanka?
-
BJB
#1082 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Joj, sad ne znam, ako ti je gusta i ima je puno i ako je farbas, probaj onu liniju za ofarbanu kosu, opet ako je meka-tanka je dlaka-imaju super shampon za fine hair(iako je to vise za rijedju kosu). Mozda da probas taj ili onaj za damaged hair-zlu ne trebalo.. 
Sto ti je kad Vaga konta sta da uzme, zato ja imam uvijek 3-4 njihova shampona..
Najbolje, zarovi se u njihovu rafu u CM-u, stagod da proberes neces se pokajati..
http://www.indola.com/typo3/Start.html?id=124
Sto ti je kad Vaga konta sta da uzme, zato ja imam uvijek 3-4 njihova shampona..
Najbolje, zarovi se u njihovu rafu u CM-u, stagod da proberes neces se pokajati..
http://www.indola.com/typo3/Start.html?id=124
- yellow cat
#1083 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
zadaću se malo, taj fine hair neću
, vjerovatno ću vidjeti taj za farbanu kosu..čula sam da su im i maske ok.
-
BJB
#1084 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ako budes kliknula na link,otvorice ti se njihov novi (izgleda) website, i tamo imas sliku dvominutne maske koja preporodi kosu. A i balzami su im super..One u kutijama ja jos nisam isprobala, a hocu, znam sebe..
- yellow cat
#1085 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
za nju sam i čula, ako se ne varam,ministarka ju je hvalila..vidjeću sutra..još ako čijepo mirišu, mojoj sreći nema kraja.

-
Mariella
#1086 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
http://www.collegefashion.net/beauty-an ... rly-klix/Cholina_Lokica wrote:Kakvo vam je to pranje bez sampona?znam da ste stavljale lnk, al' mrsko mi traziti
Pa nek' neko ukratko opise
Evo link, pa tu ima sve objasnjeno o cemu se radi. A spominje se i ovo, ako te zanima
http://www.youtube.com/watch?v=-iEUvUzO0q0
Ako uopste hoces jos volumena i kovrca
- male_okice
#1087 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
male_okice wrote:haha ja htjedoh isto pitati...vidjela sam da su kod nas u DM dosli samponi i regeneratori i bas je veliko ono pakovanje, a treba mi novi sampon, opet trazim iskustva jer sta ako kupim pola litre sampona a on mi ne odgovaraMa.Le.Na wrote:da li je neko korsitio one Syoss proizvode..?iskustva iskustva molim
kupila...morala sam...reko da probam i to cudo. Kupila sam onaj repair therapy (narandzasta slova) samo sampon, nisam balzam jer balzama imam jos puno. Inace su dosle 4 vrste kod nas u konzum sa pratecim balzamima. Eh sad cijena 6,70 (cini mi se tako nekako) za 500ml sampona i nije skupo imajuci u vidu da su npr garnier fructis ili nivea duplo manji a 5 i nesto, ali opet skupo ako se npr uporedi sa cijenom afrodita sampona. Kvalitet: fino pjeni,kosa je mehka i fino mirise, negativna strana je sto je kosa nekako sva naelektrisana kad se osusi, i svukud leta, i netom kad sam oprala kosu tjeme me malo skakljilo, ali to je prestalo kako se kosa pocela susiti. Uglavnom nije neko otkrice godine ali nije ni los sad, mada bih stvarno voljela da ima neko manje pakovanje. Nastavicu prati malo duzi period pa cu vidjeti ovo je bilo tek prvo pranje barem kad 4-5 puta operem vidjecu kakav efekat daje.
-
mimsy
#1088 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma Afrodita zakon,od ovih skupih me svrbi tjeme 
- Partizzanka
#1089 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ovdje je 500ml na snizenju bude 12 km
inace je 20km
ali meni je syoss dobar! jest malo jak ali dobar
ah vec sam napisala sve
inace je 20km
ali meni je syoss dobar! jest malo jak ali dobar
ah vec sam napisala sve
-
zamzija
#1090 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da li je iko probao da ispira kosu sa kiselom / mineralnom vodom ?
Kažu da je super kosa nakon tog ispiranja. Nešto kontam 1,5 kiseljaka je marka, vrijedi kupiti pa isprobati
Kažu da je super kosa nakon tog ispiranja. Nešto kontam 1,5 kiseljaka je marka, vrijedi kupiti pa isprobati
-
Gospoda Ministarka
#1091 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja za kosu odnedavno koristim mineralna ulja od Selectiva (ja mislim da se tako zove) za jacanje kose, imaju takoder i za podsticaj rasta kose. Dvije ampule kostaju 3,5 KM (sto je naravno dva pranja) ali kosa bude famozna. Preporucujem.
-
zamzija
#1092 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A to kupuješ - gdje ?
-
Gospoda Ministarka
#1093 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ima svagdje, ja kupujem u dm-u.zamzija wrote:A to kupuješ - gdje ?
Razlika je drasticna majke mi.
-
Beboni
#1094 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pozdrav!
Može li mi neko preporučiti frizera koji zna kako ošišati kovrđavu kosu? Treba mi neko ko će znati šta da uradi s mojom kosom kad me vidi, da me ošiša prema obliku lica, gustini kose itd. Naime, imam veoma gustu, kovrđavu kosu i već neko vrijeme pokušavam naći odgovarajuću frizuru koja se relativno lako održava, ali frizeri uglavnom nemaju nikakvo rješenje osim da je samo skrate i da je ne šišaju mnogo jer je šteta
Uglavnom, moja se "frizura" uvijek svede na to da kosu skupim u rep, jer mi tada ne smeta, ali to onda ispada samo rješenje do sljedećeg pranja...i tako u krug
Hvala!
Može li mi neko preporučiti frizera koji zna kako ošišati kovrđavu kosu? Treba mi neko ko će znati šta da uradi s mojom kosom kad me vidi, da me ošiša prema obliku lica, gustini kose itd. Naime, imam veoma gustu, kovrđavu kosu i već neko vrijeme pokušavam naći odgovarajuću frizuru koja se relativno lako održava, ali frizeri uglavnom nemaju nikakvo rješenje osim da je samo skrate i da je ne šišaju mnogo jer je šteta
Hvala!
-
*mima*
#1095 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hoš je ispravljat?
-
Beboni
#1096 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ne bih je ispravljala. Dosta cura je uništilo kosu stalnim ispravljanjem. A nemam ni vremena, imam bebu
Zato mi i treba nešto što se lako održava, a još lakše nosi pušteno 
-
*mima*
#1097 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa nemas bas izbora szto se tice frizura ako kovrdjava..............uh.....sta bih dala da mi je kovrdjava
-
zamzija
#1098 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Joj super, već sam mislila da ćeš reći da negdje to naručuješ. Znači jeftino i dostupno, tnxGospoda Ministarka wrote:Ima svagdje, ja kupujem u dm-u.zamzija wrote:A to kupuješ - gdje ?
-
Gospoda Ministarka
#1099 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma jeste vraga jeftino, perem kos 2x sedmicno = 4x3,5 = 14 KMzamzija wrote:Joj super, već sam mislila da ćeš reći da negdje to naručuješ. Znači jeftino i dostupno, tnxGospoda Ministarka wrote:Ima svagdje, ja kupujem u dm-u.zamzija wrote:A to kupuješ - gdje ?
- bez_ideje
#1100 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
samo da prijavim da je eksperiment-pranje bez sampona izveden......daklem samo regeneratorom.....
Kosa jeste divna i zacudjujuce cista
,al su mi se kofrdje malo opustile,sad sam onako valovita......
Vidjet cemo koliko ce "drzati" do iduceg pranja....pa cu vidjet isplati li se ovaj fazon provodit
Kosa jeste divna i zacudjujuce cista
Vidjet cemo koliko ce "drzati" do iduceg pranja....pa cu vidjet isplati li se ovaj fazon provodit