Hvala ti, probat cu. Imal ko ideju za akumulator i struju mozda?shlauf wrote:Začepljeno crijevo koje odvodi kondez iz klime pa voda prodire u unutrašnjost. Potrebno samo propuhati odvod i sve će onda biti OK.
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
adis204
#1076 Re: Renault Megane all about
-
adis204
#1077 Re: Renault Megane all about
Bio sam kod Bunje bez najave i obavio za par minuta. Digli su mi auto na platformu, prosuli vodu, ocistili, odmah su znali o cemu se radi. Usluga besplatna. Dao sam im na kafu. Guma pro mi je trazio rezervaciju termina i rekao da "se tesko ista moze za 10 min"shlauf wrote:Začepljeno crijevo koje odvodi kondez iz klime pa voda prodire u unutrašnjost. Potrebno samo propuhati odvod i sve će onda biti OK.
-
goran16v
#1078 Re: Renault Megane all about
Za klimu je vrlo moguce da pusta na nekoj od racvi za odvod kondenza iz sistema. Imao slican slucaj u Astri.adis204 wrote:Pozdrav, cijenio bih koji savjet ako je neko upucen.
Imam vode, nekog kondenza pod nogama suvozaca kad klima radi. Natapa mi tapiseriju. Kapa negdje ispod filtera kabine, pa sljeva preko centralne konzole do gume pod nogama.. Ima li kakvih narodnih lijekova.
I drugo, mijenjao sam akumulator prije par dana jer nisam mogao da upalim uopste. Prvi simptomi su trajali jedno 2 mjeseca , dok nije crko, kao zmirenje elektronike na jutarnjem paljenju, Kao los solarni digitron, dok nadodju brojevi Sad nakon promjene akumulatora, ista stvar, opet jutros vidim u izmaglici mi kilometraza, dok ne "nadodje". Kontam da mi se ne desava isti scenario. Je li se moze desiti da negdje "gubi" struju, a ustvari svi potrosaci se iskljuce cim izvadim karticu?? Punjenje je uredu, provjereno.
- shlauf
#1079 Re: Renault Megane all about
Nisi u pravu. Kod Megana2 i Scenica2 dolazi do začepljenja izlazne cijevčice pa ju je potrrebno propuhati i time je riješen problem. Nikakve račve nisu u pitanju.goran16v wrote:Za klimu je vrlo moguce da pusta na nekoj od racvi za odvod kondenza iz sistema. Imao slican slucaj u Astri.adis204 wrote:Pozdrav, cijenio bih koji savjet ako je neko upucen.
Imam vode, nekog kondenza pod nogama suvozaca kad klima radi. Natapa mi tapiseriju. Kapa negdje ispod filtera kabine, pa sljeva preko centralne konzole do gume pod nogama.. Ima li kakvih narodnih lijekova.
I drugo, mijenjao sam akumulator prije par dana jer nisam mogao da upalim uopste. Prvi simptomi su trajali jedno 2 mjeseca , dok nije crko, kao zmirenje elektronike na jutarnjem paljenju, Kao los solarni digitron, dok nadodju brojevi Sad nakon promjene akumulatora, ista stvar, opet jutros vidim u izmaglici mi kilometraza, dok ne "nadodje". Kontam da mi se ne desava isti scenario. Je li se moze desiti da negdje "gubi" struju, a ustvari svi potrosaci se iskljuce cim izvadim karticu?? Punjenje je uredu, provjereno.
-
goran16v
#1080 Re: Renault Megane all about
U principu to je isti kvar, samo je pitanje gdje se zacepi...shlauf wrote:Nisi u pravu. Kod Megana2 i Scenica2 dolazi do začepljenja izlazne cijevčice pa ju je potrrebno propuhati i time je riješen problem. Nikakve račve nisu u pitanju.goran16v wrote:Za klimu je vrlo moguce da pusta na nekoj od racvi za odvod kondenza iz sistema. Imao slican slucaj u Astri.adis204 wrote:Pozdrav, cijenio bih koji savjet ako je neko upucen.
-
direstraits0078
#1081 Re: Renault Megane all about
Racva, racva.
-
DZONPI
#1082 Re: Renault Megane all about
Imam Reno Scenic dizel i u zadnje vrjeme kad stojim recimo cekam na semaforu ili slicno auto se trese ko centrifuga,cim pocnem vozit sve se vrati u normalu,pa reko prije nego sto odem u garazu sta bi moglo bit jer ja sam laik mogu mi rec sta bilo.Pito jednog onako usput kaze nista to je do goriva .
-
Tuzla111
#1083 Re: Renault Megane all about
Malo ga treba ocistiti, pogotovo ako ti pokazivac obrtaja varira kad stojis na semaforu. Moze biti zaprljana usisna grana za zrak a moze i fuel injectors. a moze i do goriva biti.DZONPI wrote:Imam Reno Scenic dizel i u zadnje vrjeme kad stojim recimo cekam na semaforu ili slicno auto se trese ko centrifuga,cim pocnem vozit sve se vrati u normalu,pa reko prije nego sto odem u garazu sta bi moglo bit jer ja sam laik mogu mi rec sta bilo.Pito jednog onako usput kaze nista to je do goriva .
-
direstraits0078
#1084 Re: Renault Megane all about
Pogledaj nosace motora, posebno glavni hidraulicni kod nekoga ko ima iskustva s tim.
- fidoremilienko
#1085 Re: Renault Megane all about
Mada nije tema, zna li iko pouzdano gdje se nalazi filter goriva kod Lagune 2, 1.9dCi. Jel ispod rezervoara ili je u sklopu pumpe za gorivo, ili je negdje naprijed?
- shlauf
#1086 Re: Renault Megane all about
Filetr goriva se nalazi odmah pored poklopca gdje sipaš tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla. Ptvo se mora skinuti plastika pored blatobrana (jedna žabica) i onda kad se skine vidječeš filetr goriva. U zavisnosti od snage motora filteri se razlikuju. Tako npr. od 74 i 79 KW filter se mijenja zakjedno sa kućištem a od 88 KW samo uložak koji je dosta jeftin za razliku od ova dva naprijed pomenuta.fidoremilienko wrote:Mada nije tema, zna li iko pouzdano gdje se nalazi filter goriva kod Lagune 2, 1.9dCi. Jel ispod rezervoara ili je u sklopu pumpe za gorivo, ili je negdje naprijed?

74 i 79 KW

88 KW
- fidoremilienko
#1087 Re: Renault Megane all about
Tacno tako, nasao sam.shlauf wrote:Filetr goriva se nalazi odmah pored poklopca gdje sipaš tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla. Ptvo se mora skinuti plastika pored blatobrana (jedna žabica) i onda kad se skine vidječeš filetr goriva. U zavisnosti od snage motora filteri se razlikuju. Tako npr. od 74 i 79 KW filter se mijenja zakjedno sa kućištem a od 88 KW samo uložak koji je dosta jeftin za razliku od ova dva naprijed pomenuta.fidoremilienko wrote:Mada nije tema, zna li iko pouzdano gdje se nalazi filter goriva kod Lagune 2, 1.9dCi. Jel ispod rezervoara ili je u sklopu pumpe za gorivo, ili je negdje naprijed?
74 i 79 KW
88 KW
I ide samo filter
-
misaoni
#1088 Re: Renault Megane all about
Kakav vam se čini novi model, ako će ovo stvarno biti njegov izgled:
http://www.carlander.ba/automobili/rena ... rankfurtu/
http://www.carlander.ba/automobili/rena ... rankfurtu/
- Better Man
#1089 Re: Renault Megane all about
Meni izgleda kao mješavina aktuelnog i novog Clia i meni lično se sviđa. Mislim da je ovo malo napucanija verzija tipa GT Line. Bile su još neke slike još 2011 godine koje se nisu puno razlikovale od ovih.
-
direstraits0078
#1090 Re: Renault Megane all about
Lupaju gluposti na ovoj stranici, kakav 1.4 16v kad se ne ugradjuje ni u Megane 3??? Tekst im je pisao neki srednjoskolac kojem je bosanski predavala neka ispicutura ili nervni bolesnik. 
- johntra
#1091 Re: Renault Megane all about
Pa ne spominje se nigdje 1,4 motor... 
-
goran16v
#1092 Re: Renault Megane all about
Sve ultimativni autoriteti, vide i sto ne pise! 
-
direstraits0078
#1093 Re: Renault Megane all about
Ajd to je izmijenio, ali zasto nije izmijenio i ove nebuloze, pas s maslom ne bi pojeo ovakve recenice:
Renault Megane četvrte generacije najvjerovatnije svoju službenu premijeru imat će na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu. O Renault Megane četvrte generacije malo je toga poznato, a osim kompjutorski generiranih slika malo je toga poznato. Novi Megane treabao bi pratiti dizajnerski smjer koji je Renault započeo sa manjim Clio modelom.
Također, na istom sajmu premijeru bi trebao imati i drugi francuski konkurent, Peugeot 308. Koji je bio prvi???
Ali neka se javio G16v, pa makar.
benzinski 0.9-litreni 3-cilindrični tCe motor, koja bi mogla zamjeniti
Pa ako vec koristis google translate, potrudi se jos malo da slozis rijeci po padezima, rodovima i broju.
Ali hajd, kad nema bolje i ovo je ozbiljan uspjeh. KompjutOrski generiRane slike.
Renault Megane četvrte generacije najvjerovatnije svoju službenu premijeru imat će na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu. O Renault Megane četvrte generacije malo je toga poznato, a osim kompjutorski generiranih slika malo je toga poznato. Novi Megane treabao bi pratiti dizajnerski smjer koji je Renault započeo sa manjim Clio modelom.
Također, na istom sajmu premijeru bi trebao imati i drugi francuski konkurent, Peugeot 308. Koji je bio prvi???
Ali neka se javio G16v, pa makar.
benzinski 0.9-litreni 3-cilindrični tCe motor, koja bi mogla zamjeniti
Pa ako vec koristis google translate, potrudi se jos malo da slozis rijeci po padezima, rodovima i broju.
Ali hajd, kad nema bolje i ovo je ozbiljan uspjeh. KompjutOrski generiRane slike.
-
goran16v
#1094 Re: Renault Megane all about
Autoriteti, lektori i recenzenti, 3 u 1! 
-
direstraits0078
#1095 Re: Renault Megane all about
Da ti nije ovaj vrli autor kakav rod pa mu se tako brownnoserski uvlacis? 
-
goran16v
#1096 Re: Renault Megane all about
Nije nego se cudim kako takav autoritet jos uvijek nije dobacio do UO Renaulta?!direstraits0078 wrote:Da ti nije ovaj vrli autor kakav rod pa mu se tako brownnoserski uvlacis?
-
direstraits0078
#1097 Re: Renault Megane all about
Mislis ovaj pohrvaceni Emir ili kako se vec zove?
Tesko. Jedino da se zabraunnouzuje nekome kao i ti. 
P.S. Eno je sad ispravio jos stvari u clanku.
G16v, da nisi ti taj Emir koji prica tecni hrvaCki? 
P.S. Eno je sad ispravio jos stvari u clanku.
- akcid
#1098 Re: Renault Megane all about
Vrijedi li ovaj Megane 8500 KM - h ttp://www.pik.ba/artikal/8580861/renault-mega ... 3-337-982/
- shlauf
#1099 Re: Renault Megane all about
Jure najveći lopov i prevarant sa vozilima i ti baš našao kod njega da gledaš koje auto da kupiš.akcid wrote:Vrijedi li ovaj Megane 8500 KM - h ttp://www. pik ba/artikal/8580861/renault-megane-2005-god-nov-nov-nov-063-337-982/
E svašta vala.
- hopi
#1100 Re: Renault Megane all about
ja link ne vidim, Jel jure kiseljak?