Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

Jack Be Nimble

#1076 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

uzmimerikardo wrote:http://www.youtube.com/watch?v=6MUsX9KN6JM&NR=1

Evo malo o mesu, pa se radujte mc-iju
Ovaj film govori da se ne treba radovati mc-iju, a ni maminom bosanskom loncu.
smoki_choko

#1077 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

Jack Be Nimble wrote:

kakve veze ima mamin bosanski lonac sa ovim filmom. de nam molim te objasni
Mjesanac

#1078 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Mjesanac »

frngla wrote:fakat ne znam zasto se pojedini bune :S drago bi mi bilo da se otvori da ne budemo crna ovca u svemu... ko voli cevape, burek, malo na kasiku bujrum, ko voli mc nek ide u isti i cao... cemu tolika hampa :)

tacno tako, a 90 posto onih koji dizu "hampu" je bilo 2 puta kod tetke u Njemackoj, a ovdje pokusavaju stvoriti dojam da su svjetski ljudi :D
pepermint

#1079 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by pepermint »

Mjesanac wrote:
frngla wrote:fakat ne znam zasto se pojedini bune :S drago bi mi bilo da se otvori da ne budemo crna ovca u svemu... ko voli cevape, burek, malo na kasiku bujrum, ko voli mc nek ide u isti i cao... cemu tolika hampa :)

tacno tako, a 90 posto onih koji dizu "hampu" je bilo 2 puta kod tetke u Njemackoj, a ovdje pokusavaju stvoriti dojam da su svjetski ljudi :D

hahaha :)
Jack Be Nimble

#1080 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

Food INC pokazuje kako hrana u supermarketu nije ono sto je nekada bila. Nacin kako se zivotinje uzgajaju, pa onda kolju je jednostavno ne zdravo za okolis a i na kraju za nas ljude. Srecom u BiH jos se moze od poljoprivrednika kupiti meso, jaja, paradajz, salata itd. U zadnje tri godine ja ne kupujem meso, povrce i voce u supermarketu. Sta god da kupujem od hrane uvijek nastojim da kupim proizvod koji nije presao vise od 500km da bi dosao u moje ruke.
GOLFER

#1081 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by GOLFER »

Jack Be Nimble wrote:Food INC pokazuje kako hrana u supermarketu nije ono sto je nekada bila. Nacin kako se zivotinje uzgajaju, pa onda kolju je jednostavno ne zdravo za okolis a i na kraju za nas ljude. Srecom u BiH jos se moze od poljoprivrednika kupiti meso, jaja, paradajz, salata itd. U zadnje tri godine ja ne kupujem meso, povrce i voce u supermarketu. Sta god da kupujem od hrane uvijek nastojim da kupim proizvod koji nije presao vise od 500km da bi dosao u moje ruke.
zato mslimani ne bi trebali imati problema, Muslimani su duzni da jedu halal hranu a posebno meso...
Jack Be Nimble

#1082 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

GOLFER wrote:
Jack Be Nimble wrote:Food INC pokazuje kako hrana u supermarketu nije ono sto je nekada bila. Nacin kako se zivotinje uzgajaju, pa onda kolju je jednostavno ne zdravo za okolis a i na kraju za nas ljude. Srecom u BiH jos se moze od poljoprivrednika kupiti meso, jaja, paradajz, salata itd. U zadnje tri godine ja ne kupujem meso, povrce i voce u supermarketu. Sta god da kupujem od hrane uvijek nastojim da kupim proizvod koji nije presao vise od 500km da bi dosao u moje ruke.
zato mslimani ne bi trebali imati problema, Muslimani su duzni da jedu halal hranu a posebno meso...
Kako je halal meso razlicito od drugog mesa?
GOLFER

#1083 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by GOLFER »

Jack Be Nimble wrote:
GOLFER wrote:
Kako je halal meso razlicito od drugog mesa?
Moja porodica jede meso zivotinja koje su zgajane na prirodan nacin, i zaklane (pstena im krv iz tijela) u ime Boga. sustini halal meso podrazumjeva prirodnu i zdravu hranu bez nekakvih hemikalija i mikseva sa kengurima i stokom koja je pomrla negdje u Argentini...
sarajevsko_pivo

#1084 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Slike pleasssssssssssseeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
5 0 5

#1085 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

Jack Be Nimble wrote:

Ma nek jede ko sta voli. Dobro je da bar ima izbora. U nekim drzavama moze jesti samo smece.

Sad, nekoliko slika (before and after junk food) za one koji vole McD, onako za dobrodoslicu :)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pa sad ti vidi jel' bolji hamburger u McD ili Image
dobar,ti?

#1086 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by dobar,ti? »

Jel' to moze od jednog hamburgera mjesecno u mcdonalds-u da se udeblja tako strasno, vau pa to je nevjerovatno. Sta pricate ba pa nece ljudi svaki dan jest tamo, odem nekad kad pozelim pojest nesto na brzinu. Necu se u mcdonalds-u hranit, isto kao sto se sad ne hranim u cevabdzinicama i fastfood-ovima kojih ima milion po gradu.
ha ya :-)
Cholina_Lokica

#1087 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cholina_Lokica »

Nidje veze, ako ti je ovo do McD a ne do ljudi, jbg onda, usra ti i sefa i stanicu :-)
Mene bi npr. mogli iskoristiti kao dokaz da se od junk fooda ne deblja, da pobijem sve ove teorije i slike :-) :mrgreen:
Jack Be Nimble

#1088 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

505 je su li sve ove osobe jele McD? Gdje ti je dokaz? A uostalom i nije vazno.

Danas ovakve izmjene u tjelu vise utice nacin zivota a i ono sta se jede. U Americi 1920tih i 30tih se vise jelo nego sada, ali sada se trpa sa kokicama, cipsovima, cokoladicama dok se sjedi na poslu od 9-5. Na djeci se to najvise primjetiti. Oba roditelja rade sve vise i vise, djeca sama sebe hrane, dragi fejsbuk, playstation nemoj slucajno da bi izasao vani igrati se zmirke i tako se udebljaju. Slucaji dijabetesa kod djece su sve cesci i cesci.

Ja ne branim McD, vjerum u slobodu izbora i eto vama i svima drugima, samo nije vise McD (fast food) glavni uzrok naglog/ne zdravog debljanja. Ljudi su izgubili smisao za normalnu dijetu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1089 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

Cholina_Lokica wrote:Nidje veze, ako ti je ovo do McD a ne do ljudi, jbg onda, usra ti i sefa i stanicu :-)
:thumbup: :D :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1090 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by plain vanilla »

hajd sto se deblja, ali sto grudi rastu :shock: :shock:
Cholina_Lokica

#1091 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cholina_Lokica »

plain vanilla wrote:hajd sto se deblja, ali sto grudi rastu :shock: :shock:
Da ja onda pocnem jest' meso, i pocnem se hranit i McD :? :roll: :mrgreen:
ig78sa

#1092 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

Jel sad sigurno da dolazi Mcd :D Znaci nema vise rasprava hoce,nece?? :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1093 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by plain vanilla »

Cholina_Lokica wrote:
ne znam, ali svakoj su narasle :shock:
a u RL ces vidjeti mnogo debelih djevojaka s malim grudima
ima nesto u tom MCD :D
5 0 5

#1094 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

plain vanilla wrote:
Cholina_Lokica wrote:
ne znam, ali svakoj su narasle :shock:
a u RL ces vidjeti mnogo debelih djevojaka s malim grudima
ima nesto u tom MCD :D
Ima puno kemikalija. Pogotovo onih koji te prave ovisnim, pa tako svaki put kad prodjes pored McD nesto ti se bas jede hamburger, tamo. Jeo sam i ja ponekad u McD, ali sigurno ne cesto. Recimo jednom, dva puta godisnje. U svakom slucaju sada vise volim napraviti svoje hamburgere od svjezeg mesa koje sam ja izabrao u mesnici.

@ Jack Be Nimble:
Za ove slike gore, to je samo sala, ali naslov stranice gdje sam ih nasao je bio nesto kao "what junk food does to klix". Nemam nikakav dokaz, nije me ni briga. Ja mislim da je dobro da se otvori McD u Sarajevu. Neka dodje i BK i KFC. Zasto da ne. Neka svako izabere sta vise voli.

Usput, ko izdrzi pola sata ovog filma siguran sam da nikad nece uci u McD. Ali eto, svako ima izbor, mozda nema opravdanje, ali izbor da.
mrtva kokoš

#1095 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mrtva kokoš »

ja cu prvo da pojedem hamburger pa cu onda da pregledam film :mrgreen:
mig

#1096 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

505sCrtom wrote:
Ima puno kemikalija. Pogotovo onih koji te prave ovisnim, pa tako svaki put kad prodjes pored McD nesto ti se bas jede hamburger, tamo. Jeo sam i ja ponekad u McD, ali sigurno ne cesto. Recimo jednom, dva puta godisnje.
Ha?
Prolazim svaki dan pored nekoliko McDonald's-a, a svratim tamo jednom u 2,3 meseca :-)
5 0 5

#1097 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 5 0 5 »

@mig:

Super onda.
Cuba Libre

#1098 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cuba Libre »

Film je odličan. Moram priznati da sam bio jedan od onih koji je jedva cekao da McD dodje u nas grad, ali od danas...

Nije tu problem samo McD, vec i ostalih velikih americkih multinacionalnih korporacija koje snadbjevaju americke potrosace, pa i citav svijet. Hranu koju jedu ljudi i zivotinje nije vise ista. Genetski se modificiraju biljke, hrana za zivotinje, a na kraju mi to sve jedemo.

Zasto brane da se snimaju farme na kojima se uzgajaju krave, pilici, svinje itd? Zasto je zabranjeno skladistiti svoje sjeme biljaka u americi osim ako nije iz velike korporacije Monsanto? Zasto su krave poceli hraniti gmo kukurozom, a ne obicnim sijenom...

Pogledajte film pa ce vam biti sve jasnije. Zar vas stvarno ne interesuje sta vam spremaju u kuhinji i sta jedete*?

Jack Be Nimble

#1099 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Jack Be Nimble »

Cuba Libre wrote:
Kupi svoje meso, napravi svojom rukom hamburger velicine big mac-a, ispeci ga u svojoj tavi, stavi u teglu u kojoj nema zraka i trajace ti zauvijek kao big mac. Napravi duplo veci hamburger od istog mesa nakon 2 sedmice ces ga morati baciti.

Quarter pounder ubudjavi se prije big mac.
sarajevsko_pivo

#1100 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Ne bi me cudilo, kad bi od jednom od svega odustali, kao i 2001 godine. :lol:
Locked