braca wrote:Nisam citao sve prethodne stranice, ali ne mogu da odolim a da ne pripomenem onu odvratnu njušku gazde i one zene mu tamo u radnji "Camel" kod Slatkog coseta, rado bih usao u radnju i povremeno kupio svasta nesto, imaju odlicnih stvari, ali kada vidim onoga nadrkanog kretena, nije mi ni na kraj pameti da šopingujem sa svojim novcem, a da me gleda mrsko, onako ispod oka i prepotentno. Papak jedan arogantni i odvratni.
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
pofalicki92
#1076 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
-
ma_hajde_jadan
#1077 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
iceman ze wrote:Prodavnica "Guliver" u BBI, kupio cipele, poslije mjesec dana pukli savovi na desnoj cipeli, placene su preko 100 KM.
Prodavnica "Sport Life" kod Trznice, kupio sportsku torbu Nike, poslije prvog puta nosenja, nisam ni stigao do hotela, pukla na savu duzine 20 cm, placena 80 KM.
Prodavnca "Alpina" u Merkatoru Dobrinja, kupio poluduboke cipele, poslije 1 sezone, odvojio se djon, placene preko 100 KM.
Prodavnica "Multimedia" na D.Malti, kupio SONY TV, neispravan, naknadno mi poslali pismenu garanciju. Kada sam reklamirao, rekao serviser da je kvar usljed mehanickog udara u ekran, prevaren sam za 600 KM. Poklonio tv, u humanitarne svrhe.
Kozmeticarska firma "Oriflame", mama prevarena od prodavca robe, na taj nacin sto je doticna falsifikovala isprave (maminu pristupnicu), i narucivala robu Oriflamea u mamino ime. Stvar je dobila i sudski epilog, dzaba se ja na 3 str. odgovora na tuzbu Oriflemea, pozivao na Zakon o zastiti potrosaca. Stvar rjesena tako sto je stetu namirila predmetna prodavacica, nakon nasih telefonskih poziva i ubjedjivanja. Sramota za pravosudje, kada nisu u stanju prepoznati i sankcionisati ocigledan kriminal.
Danas se stvari generalno prave, pogotovo tehnologija-to vise i ne servisiram, sa rokom trajanja. Nije niko vise lud da ti nesto proda i da te nema narednih 10 godina, moras se vratiti cim prije. Sto se tice te torbe, ne znam jesi li je nosio nazad jer sve radnje imaju pravilo reklamacije robe i duzni su ti zamijeniti proizvod. A za njih znam 100% iz licnog iskustva.
-
ma_hajde_jadan
#1078 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
braca wrote:Nisam citao sve prethodne stranice, ali ne mogu da odolim a da ne pripomenem onu odvratnu njušku gazde i one zene mu tamo u radnji "Camel" kod Slatkog coseta, rado bih usao u radnju i povremeno kupio svasta nesto, imaju odlicnih stvari, ali kada vidim onoga nadrkanog kretena, nije mi ni na kraj pameti da šopingujem sa svojim novcem, a da me gleda mrsko, onako ispod oka i prepotentno. Papak jedan arogantni i odvratni.
Eh to znam takodjer, kupovina vesa mi se pretvorila u preznojavanje i knedlu u grlu "ljubaznoscu" navedenog cice. Odgovor na svako moje pitanje je bilo klimanje glavom uz pogled iza mene, ama da je papak rekao JOK ili JAH pa bi i baksis dobio..
- basicm
#1079 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Tako vam je kad imate posla sa slovencima. Najveci fuseraj dolazi od njih, a evo sami ste naveli Planiku, Gorenje...
-
Melami
#1080 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Pozdrav svima.
Nakon sto je u Kladionici ''petica plus'' izvucen jack pot radnica je uzela listic i rekla da nije dobitni i bacila listic u kantu za smece. Nakon poziva centrali, oni nazvali radnicu, ona rekla sta je rekla i oni rekli da se treba zaliti policiji. Policiji upucena zalba i nista. nakon izvjesnog vremena dolazi vlasnica izdatog prostora i preuzima dobitnu nagradu. Doticna gospodja uopte nije bila u kladionici prije toga, tako da nije mogla ni igrati bingo.
Nisam pisao u prvom licu jer se meni licno nije to desilo, vec dobrom poznaniku.
Pozz svima i sretno sa kladjenjem.
edit: iznos nagrade 6900KM(sesthiljadaidevetstotinakonvertibilnihmaraka)
Nakon sto je u Kladionici ''petica plus'' izvucen jack pot radnica je uzela listic i rekla da nije dobitni i bacila listic u kantu za smece. Nakon poziva centrali, oni nazvali radnicu, ona rekla sta je rekla i oni rekli da se treba zaliti policiji. Policiji upucena zalba i nista. nakon izvjesnog vremena dolazi vlasnica izdatog prostora i preuzima dobitnu nagradu. Doticna gospodja uopte nije bila u kladionici prije toga, tako da nije mogla ni igrati bingo.
Nisam pisao u prvom licu jer se meni licno nije to desilo, vec dobrom poznaniku.
Pozz svima i sretno sa kladjenjem.
edit: iznos nagrade 6900KM(sesthiljadaidevetstotinakonvertibilnihmaraka)
-
fijesta
#1081 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Prihvatite da se danas jednostavno prave takvi proizvodi da kratko traju.
Nije u pitanju neznanje Gorenja ili fušerenje Planike koje je izazvano javašlukom ili nemarom.
Gorenje i dalje ima znanje da napravi Veš mašinu koja bi trajala 50 godina. Ali jednostavno to se ne isplati industriji. Danas je Gorenje veš mašina projektovana na max 10 godina i to je to. Planika projektuje svoj asoritman na 2 godina stalnog nošenja i to je to.
Nalazimo se u potrošačkom društvu!
Nije u pitanju neznanje Gorenja ili fušerenje Planike koje je izazvano javašlukom ili nemarom.
Gorenje i dalje ima znanje da napravi Veš mašinu koja bi trajala 50 godina. Ali jednostavno to se ne isplati industriji. Danas je Gorenje veš mašina projektovana na max 10 godina i to je to. Planika projektuje svoj asoritman na 2 godina stalnog nošenja i to je to.
Nalazimo se u potrošačkom društvu!
- iceman ze
#1082 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Potrosacko drustvo u BiH i potrosacko drustvo u EU ili USA.
Imam robe, odjece i obuce iz USA (patike, hlace, sorc i sl.), vec nosim 4 sezone, i dalje je upotrebljivo( 70-100 % jeftinije u USA nego u BiH). Sportski sat Casio narucio iz USA, samo baterije promjenio, radi bezprijekorno (U BBI isti model 100 % skuplji; kazu prodavci na moju primjedbu....e kod nas ima garancija
). Trebam li napomenuti i da sam auto kupio u USA.......
nabavljam dijelove iz USA i do 200 % jeftinije nego u BiH.
Imam robe, odjece i obuce iz USA (patike, hlace, sorc i sl.), vec nosim 4 sezone, i dalje je upotrebljivo( 70-100 % jeftinije u USA nego u BiH). Sportski sat Casio narucio iz USA, samo baterije promjenio, radi bezprijekorno (U BBI isti model 100 % skuplji; kazu prodavci na moju primjedbu....e kod nas ima garancija
-
blugirl
#1083 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Koliko nesto kosta ako je 200% jeftinije?
-
azdralovic
#1084 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
pa ako je kod nas 100KM on od tamo dobije proizvod i posalju mu 100KM uz njegablugirl wrote:Koliko nesto kosta ako je 200% jeftinije?
-
Mr.Penguin
#1085 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
blugirl wrote:Koliko nesto kosta ako je 200% jeftinije?
- dust in the wind
#1086 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
mozda ce zvucati smijesno, ali prevareo sam se osjecala neki dan u vatri na grbavici. . gledas meni sve kao u onoj u gradu.pokusas naruciti nemaju nista. posalju te do vitrine sa kolacima i vidis da ima 8 vrsta.... bezveze, posebno sto se foliraju da su najbolji i najusluzniji. . a da ne kazem da su od sadoleda imali sumsko voce, cokoladu i vaniliju
-
leigh
#1087 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Pošta u Merkuru na Otoci. I ljudožderi bi te bolje primili od ženturače što tamo radi.
- bogumila
#1088 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Amko (svaki) i Heljic na Latinskoj (ili ti "Ratko" na Principovom, po starom). Najveci dahtaci za vratom kupaca na svijetu. Jedino sta mi je mrze od "diskretnog" pracenja musterija po radnji mi je taj njihov namjerno-smisljeni (valjda?) psiholoski pritisak otvorenim fizickim pracenjem na rastojanju od max.2m i ne libe se (ili se trude?) da im uhvatis pogled da vidis da te sumnjicavo gledaju. Dosao ti markiran, nemarkiran, sa velikom torbom ili u biciklistickim gacama i majci (u koje ocito ne mozes nista sakrit'), oni te prate bez obzira. Jos jedino da probam u kupacem. Al ne bi njih ni nudista zbunio, cak ni atrakcije radi. Ljudi imaju misiju. Plus kod Heljica je jedno 10% robe uvijek istekao rok trajanja, pa onda to elegantno prepakuju, bez datuma, npr. zuti sir izrezu na manje komadice i plastificiraju u svojoj reziji. Bez ikakvih podataka sa "originala". Cekam sta ce smisliti za mlijeko. Imam dobru ideju al necu da im kazem 
- knjizevnica1984
#1089 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
SimplyRed wrote:Po skolama se svasta moze naci. Isla sam jednom sestri da izvadim potvrdu za ovjerenje zdravstvene. Dosla u 15 do 8 ujutro. Haj da pitam mogu li ja podici umjesto nje. Nisam stigla ni da pozdravim direktoricu. Zagrmi zena k'o luda:"Tek je petnes' do 8! Dodji u 8!" "Ali ja bih samo da pitam mogu li ja..." "Cekaaaj!" I zatvori vrata. Ja k'o popisana, na sabahu. Pozove me u 5 do 8. Samo pokupila potvrdu i preko vrata.
Ooooooooooo, da! Ja ovih dana nešto trčkaram po školama, molim da me prime da volontiram. Booooooooooože me sačuvaj! sa žaljenjem priznajem da su direktorice puno veće gadure nego direktori! Ne znam da li je to što su već u fazi menopauze, a ja mlada
Strašno!
- testovi3
#1090 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
prodaja bicikala neusluzni su oni u capriolu u garazi do nebodera vranica
ja sam se licno uvjerio a cuo sam i losa iskustva ljudi o capriolu na vilsonovom setalistu
ja sam se licno uvjerio a cuo sam i losa iskustva ljudi o capriolu na vilsonovom setalistu
-
quarterback
#1091 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
capriolo je odron, ko je i malo ozbiljniji biciklista zaobilazi ih u sirokom luku
-
quarterback
#1092 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
nisi jedina, kada narucis obicni djus cesto donesu cijedjenu narandzu koja je duplo skupljadust in the wind wrote:mozda ce zvucati smijesno, ali prevareo sam se osjecala neki dan u vatri na grbavici. . gledas meni sve kao u onoj u gradu.pokusas naruciti nemaju nista. posalju te do vitrine sa kolacima i vidis da ima 8 vrsta.... bezveze, posebno sto se foliraju da su najbolji i najusluzniji. . a da ne kazem da su od sadoleda imali sumsko voce, cokoladu i vaniliju
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1093 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Vatra na Grbavici je obicno sra*e... Pored kad prolazis, od otvorenja smrde konjska go*na, a narocito ljeti kad je jos i basta tu... FUUUUJJJJJJ... Em nicega i nemaju, samo ka*inaski kolaci, najgori oni... BLJAK
-
sarajevonekad
#1094 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Nedavno sam imao loše isustvo sa jednim taksistom firme Sarajevo Taxi, koji vozi nekakav VW karavan teget boje, br, 207, i koji je stacioniran na ciglanama. Lik je srednje dobi,prosijede kose, i govori čaršijsko-rauberskim "dijalektom", čisto da ga ne zamijenite sa nekim drugim....
Čisto da upozorim sve one kojima ne leže oni malo manje otesani taksisti, i koji usput ne vole vraćat kusur...
s.
Čisto da upozorim sve one kojima ne leže oni malo manje otesani taksisti, i koji usput ne vole vraćat kusur...
s.
Last edited by sarajevonekad on 30/03/2013 18:41, edited 3 times in total.
-
sarajevonekad
#1095 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Imam slično iskustvo s tom poštom.
leigh wrote:Pošta u Merkuru na Otoci. I ljudožderi bi te bolje primili od ženturače što tamo radi.
- Hemera
#1096 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
bogumila wrote:Amko (svaki) i Heljic na Latinskoj (ili ti "Ratko" na Principovom, po starom). Najveci dahtaci za vratom kupaca na svijetu. Jedino sta mi je mrze od "diskretnog" pracenja musterija po radnji mi je taj njihov namjerno-smisljeni (valjda?) psiholoski pritisak otvorenim fizickim pracenjem na rastojanju od max.2m i ne libe se (ili se trude?) da im uhvatis pogled da vidis da te sumnjicavo gledaju. Dosao ti markiran, nemarkiran, sa velikom torbom ili u biciklistickim gacama i majci (u koje ocito ne mozes nista sakrit'), oni te prate bez obzira. Jos jedino da probam u kupacem. Al ne bi njih ni nudista zbunio, cak ni atrakcije radi. Ljudi imaju misiju. Plus kod Heljica je jedno 10% robe uvijek istekao rok trajanja, pa onda to elegantno prepakuju, bez datuma, npr. zuti sir izrezu na manje komadice i plastificiraju u svojoj reziji. Bez ikakvih podataka sa "originala". Cekam sta ce smisliti za mlijeko. Imam dobru ideju al necu da im kazem
CM isto tako pušu za vratom u Titovoj
Danas,u Interexu kupujem pistacije,jedne jedine u pakovanju male gramaže cijena fino istaknuta 2,00KM,ima i ona veća od 8,45KM.
Na kasi cijena 2,85.
Reko hvala neću,jedna cijena na polici,drug ana kasi,nema smisla.
Prodavačica:Ali to nije do mene,možda ste uzeli pogrešne.
Reko uvijek kad trebate nekoga zavrnuti,objašnjenje je da je uzeto pogrešno.Da sam neka penzionerka senilna pa i nekako...ali....hvala doviđenja.
-
zara79
#1097 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
SARAZ obuća - Čaršija i Ferhadija, muz me pocastio cipelama (budu male i odem zamijeniti za broj vece). No kako nisu imali, djevojka mi ljubazno zamijeni za drugi model i ja ih tu vece obucem. Kad eto ti vraga, nakon nekoliko stotina metara (asfaltskog hoda, ne livadskog) raspade se plutana peta
I ja sutra odem tamo i druga djevojka opet vrlo ljubazna zamijeni za isti model. Valjda se nece ponoviti, rekoh i odem. Al skontam bolje da ih obucem sto prije u slucaju da se ponovo desi isto. I desi se na potezu od Skenderije do Čobanije. Nisam mogla vjerovati. Odem pravo tamo ljuta ko ris. Kaze cura ne mogu vam zamijeniti ponovo. Ama reko zovi gazdu, gazdaricu koga god hoces, ne ocekujem da ih nosim 10 godina, ali bar 5 puta da ih nosim bila bih prezadovoljna. I ona nazove nekog, ja cekaj, cekaj, ali zamijeni.
Elem, prodavacice veoma ljubazne, ali o kvalitetu je suvisno govoriti.
-
Anpa
#1098 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Pa naravno kad je made in Turkmenistan..
-
Lilyen
#1099 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Prijavi Udruženju potrošača. Gospodin koji radi tamo (nadam se još uvijek) efikasno rješava probleme ovog tipa.zara79 wrote:SARAZ obuća - Čaršija i Ferhadija, muz me pocastio cipelama (budu male i odem zamijeniti za broj vece). No kako nisu imali, djevojka mi ljubazno zamijeni za drugi model i ja ih tu vece obucem. Kad eto ti vraga, nakon nekoliko stotina metara (asfaltskog hoda, ne livadskog) raspade se plutana peta![]()
I ja sutra odem tamo i druga djevojka opet vrlo ljubazna zamijeni za isti model. Valjda se nece ponoviti, rekoh i odem. Al skontam bolje da ih obucem sto prije u slucaju da se ponovo desi isto. I desi se na potezu od Skenderije do Čobanije. Nisam mogla vjerovati. Odem pravo tamo ljuta ko ris. Kaze cura ne mogu vam zamijeniti ponovo. Ama reko zovi gazdu, gazdaricu koga god hoces, ne ocekujem da ih nosim 10 godina, ali bar 5 puta da ih nosim bila bih prezadovoljna. I ona nazove nekog, ja cekaj, cekaj, ali zamijeni.
Imala sam sl.situaciju sa čizmama, ne mogu se sjetiti imena prodavnice u Koševskoj ulici se nalazi. Kad se sjetim napisaću da ljudi znaju gdje ne trebaju ići, jer bi mogli biti verbalno napadnuti, a moglo bi im se desiti i da fizički nasrnu na njih, kao što je ovaj na moju sestru.
- kockica_kockica
#1100 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
U danasnjem sistemu po sistemu daj jednog covjeka koji ce raditi sto vise poslova trgovac nije postavljen da bi svima govorio dobar da i dovidjenja ... Dakle ta osoba:Vitezanin wrote:XEROx wrote:Radim u trgovini tako da na neki nacin razumijem neke " dogadaje " sto su ovdje opisani barem sto se tice trgovine . Ako mislite da je lagano po citav dan govoriti i'l to vase " Dobar dan " " dovidjenja " i tako to varate se . Biti ljubazan ok to stoji to se mora biti ima fkt ljudi koji ama bas ne pripadaju trgovini i'l kad smo kod svega bilo cemu ... Ako mislite da su samo ljudi koji rade " nekulturni " " neljubazni " hahaha smijesni ste . kad se lijepo kulturno pozdravite s' nekim a on/ona vas pogleda ko ono s' visine . Ona u haljini a vi u radnoj odjeci pa konta maca daj ba . Veci su seljaci sto dolaze da kupuju .. Svakakve stoke moze uci u 8 sati radnog vremena . I sam sam " okusio " na kozi par puta te seljadije od naroda naseg ... Ne moze se covjeku objasnit' da je nestalo necega . Psuje od do , hoce da se obracuna fizicki . Daj ba i sta mi treba da uradimo / trgovci / da samo govorimo izvinite nema . Ok 1 al' sad da ja se sa seljakom peglam 30minuta da nema . Neka hvala imam drugog posla da zavrsim ... Nisu ni kupci zlatni jes' da su " KUPCI UVIJEK U PRAVU "
Ja razmijem tebe, ali u opisu tvoga posla jeste da ponavljaš Dobar dan x puta dnevno i da budeš ljubazan makar kupci bili najveći kreteni.
- istovara robu
- utovara robu
- prima robu bez zatvaranja radnje
- u isto vrijeme prati setace da nesto ne ukradu jer to onda ide iz njihovih dzepova ne sefovih
- iznosi robu iz magacina onima sto probaju i na kraju kazu da ce razmisliti
- prave obracune i nivelacije
- pripremaju izloge
- peru radnju barem dva puta dnevno (nekad i cesce)
- slazu robu u magacinu kad nema setaca i posmtraca, lopova i ostalih (najmanje je kupaca pravih)
Kao sto nabrojah imas tu vise radnih mjesta:
utovarivac i istovarivac
trgovac
magaciner
blagajnik
dizajner
cistacica itd...
A nas svijet je bezobrazan pa:
- natjera prodavacicu da iznese trenerku od 200 KM, 150 KM, 30 KK i 10 KM, pa u kabini zamjene kodove (kao d aje neko lud)
- kaze spakujte mi sve to, pa kad prodavacica zavrsi kaze, sad to lijepo sve vratite kupujem samo "xy" od 20 KM
- 16 puta dodje da nesto zamjeni, zutu za bijelu trenerku, plavu za crvenu majicu pa u krug...
- proba 16 pari raznih cipela i patika i nista ne uzme
- ocekuje da prodavacica bude usluzna nakon 10 sati rada i zatvorenih vrata od prodavnice, jer se njemu nadiglo da samo pogleda pri tome ne razmisljajuci o tome da ta osoba ima zivot mimo te radnje, da je 9 uvece, da ona/on ne moze zakljuciti blagajnu dok razgledas jer mora pratiti svaki tvoj korak zbog kradja koje se desavaju stalno pa umjesto da dobije 500 KM dobije 300KM jer je neko maznuo trenerku od 200 KM za svoj ceif...
O daaaaa.. Kupac je uvijek u pravu