FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sandblasted

#1076 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

studeni76 wrote:Inače i Sloboda odigrala poštenu utakmicu u Banovićima?! Rezultat iste se znao prije nekih 10-ak mjeseci :lol:
Držite se vi Radničkog i šetanja izmedju druge sjever i dna prve FBiH lige ;)
Ostatak ti je korisnik objasnio
studeni76

#1077 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

korisnik.1 wrote:
studeni76 wrote:Inače i Sloboda odigrala poštenu utakmicu u Banovićima?! Rezultat iste se znao prije nekih 10-ak mjeseci :lol:

Lakrdija od suđenja u Gračanici 15 žutih i 2 crvena kartona, jedna slomljena ključna kost. Zrnić Danijel je i u Lukavcu isto ovako uništio igru, ali srećom po Slobodu jedna lopta je završila u mreži. Delegiranje jasno ukazuje ko se favorizira a nakon lakrdije od suđenja u Čapljini prošlo kolo, isto se ponovilo i jučer.
Gle čuda, prošle godine u isto vrijeme (23 kolo) je jedan drugi sudija napravio lakrdiju od jedne druge super vazne utakmice. E tada je sve bilo OK, pljuvali ste koliko ste mogli po domaćinu. Kad ono sve se vrati nakon godine i sad je sudija kriv a ovaj domaćin je super dobar. Ko vas ne zna.... 8-)
sandblasted

#1078 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

studeni76 wrote:
korisnik.1 wrote:

Lakrdija od suđenja u Gračanici 15 žutih i 2 crvena kartona, jedna slomljena ključna kost. Zrnić Danijel je i u Lukavcu isto ovako uništio igru, ali srećom po Slobodu jedna lopta je završila u mreži. Delegiranje jasno ukazuje ko se favorizira a nakon lakrdije od suđenja u Čapljini prošlo kolo, isto se ponovilo i jučer.
Gle čuda, prošle godine u isto vrijeme (23 kolo) je jedan drugi sudija napravio lakrdiju od jedne druge super vazne utakmice. E tada je sve bilo OK, pljuvali ste koliko ste mogli po domaćinu. Kad ono sve se vrati nakon godine i sad je sudija kriv a ovaj domaćin je super dobar. Ko vas ne zna.... 8-)
Mene zaboli ona stvar vala,samo mi je krivo što nam je takva liga,što se sve zna,a niko iz saveza da reaguje. Slobodi je i najviše godio x u Gračanici,tako da se mi nemamo šta bunit.
korisnik.1

#1079 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

studeni76 wrote:
korisnik.1 wrote:

Otkud ti to da je neko pljuvao po domaćinu ? Ja koliko se sjećam da ste prvi gol primili iz polukontre, onda sudija svirao penal za vas da povedete za 2-1, isto tako za Vitez na 2-2, niko se nije bunio ni kod jednog penala. Kakvu je lakrdiju to sudija napravio ? Oba crvena opravdana, start sa leđa bez lopte šta drugo svirati. Barem su se Gračanlije pokazale kako treba za razliku od vaših navijača koji su igrače Viteza ganjali po stadionu i razbili im autobus.
Da ne dužimo, ovo je tema FK Slobode, tako da žalbe iz historije uputi negdje drugo.
sandblasted

#1080 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

Eto nas ;)
omega369

#1081 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by omega369 »

neka vas dole. ljepse je bez vas
Logovan

#1082 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

sandblasted wrote:Eto nas ;)
Jbg, nažalost. :D
sandblasted

#1083 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

omega369 wrote:neka vas dole. ljepse je bez vas
I meni bi bila prpa da znam da će moj tim ić na gostovanje pred 8k navijača,bolje u veliku obarsku ić nego u tz,razumijem ja vas :)
todd_smith

#1084 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Pa i meni bi bilo drago da sam jedan od vas.

Mislim napokon imati priliku da gledas pravi fudbalski tim barem 1 godisnje nije mala stvar.
PrtiBeeGee

#1085 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Druga liga druga liga smiju nam se svi, svjesni nisu da cemo se opet vratiti a kada se a kada se opet vratimo M...e cemo M...e cemo da vam ...... :wink: OD SLJEDECE SEZONE WELCOME TO HELL
ultima_palabra

#1086 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Ironično da vam je GOŠK pomogao nakon onoga prije dvije godine.
SaPnA

#1087 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by SaPnA »

todd_smith wrote:Pa i meni bi bilo drago da sam jedan od vas.

Mislim napokon imati priliku da gledas pravi fudbalski tim barem 1 godisnje nije mala stvar.
de nam reci koji da znamo :-?
sandblasted

#1088 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

jeст вaм прпa хaхaхa
Logovan

#1089 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

PrtiBeeGee wrote:Druga liga druga liga smiju nam se svi, svjesni nisu da cemo se opet vratiti a kada se a kada se opet vratimo M...e cemo M...e cemo da vam ...... :wink: OD SLJEDECE SEZONE WELCOME TO HELL
Djesi hell sta ima?
PrtiBeeGee

#1090 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Logovan wrote:
PrtiBeeGee wrote:Druga liga druga liga smiju nam se svi, svjesni nisu da cemo se opet vratiti a kada se a kada se opet vratimo M...e cemo M...e cemo da vam ...... :wink: OD SLJEDECE SEZONE WELCOME TO HELL
Djesi hell sta ima?
aBd vidimo se uskoro :wink:
PrtiBeeGee

#1091 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

ultima_palabra wrote:Ironično da vam je GOŠK pomogao nakon onoga prije dvije godine.
Pa ja sad gdje god da kiksa Jedinstvo to je ili nam je neko pomogao ili je Sloboda kupila utakmicu !!! Pametno nema sta :thumbup:
korisnik.1

#1092 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Sloboda - Podgrmeč 3:0 (2:0)

U okviru 24. kola Prve lige Crveno - crni su na Tušnju slavili pobjedu protiv Podgrmeča.

Image

Stadion Tušanj. Gledalaca: 3.000. Sudija: Mateo Musa (Mostar). Pomoćnici: Boris Bilješko (Novi Travnik) i Igor Puzović (Travnik). Delegat: Ljuban Frljić (Livno). Posmatrač: Besim Dervišbegović (Orašje). Četvrti sudija: Dragan Stojić (Mostar). Žuti kartoni: Efendić (Sloboda), Jusović (Podgrmeč). Crveni karton: Jusović (drugi žuti, 14'). Strijelci: 1:0 - Krpić (7' - penal), 2:0 - Mehidić (23'), 3:0 - Husić (81').

SLOBODA: Hadžić, Salihović, Omić, Efendić, Redžepi (od 46. Kapić), Mujkić (od 46. Husić), Jahić, Moranjkić, Mehidić, Krpić (od 69. Huseinbašić), Mehanović. Šef stručnog štaba: Miroslav Blažević.

PODGRMEČ: Abdihodžić, Karić, Šehović, Muzgonja, Čulov, Stambolija, Medžedović (od 55. Omanović), Jusović, Jurič (od 46. Krantić), Hodžić (od 46. Rizvan), Podunavac. Šef stručnog štaba: Benjamin Ključanin.

Crveno - crni su rutinski izašli na kraj sa Sanjanima i iskoristili kisk Jedinstva, te konačno preuzeli lidersu poziciju na tabeli.

Od prvog minuta krenuli smo oštro i odlučno da što prije slomimo otpor gostiju. Već u šestoj minuti Tušanj se radovao. Mehidić sjajno prodire po lijevoj strani, u šesnaestercu ga obara Jusović i to je penal za naš tim. Krpić je bio siguran za svoj sedmi gol ove polusezone.

Uslugu našem timu pravi Jusović u 14. minuti kada je zbog prigovora dobio drugi žuti karton.

Nakon par propuštenih šansi, Mehidić u 23. minuti postiže gol utakmice. Sjajno je sa 20 metara oprobao svoju ljevicu, a lopta laserski trese donji desni ugao Abdihodžića.
Crveno - crni su mogli do povećanja vodstva da je Redžepi bili prisebniji, ali je prečka bila saveznik Podgrmeča.
U drugom poluvremenu Blažević pravi dvostruku izmjenu. Na odmor šalje Redžepija i Mujkića, a u vatru ubacuje Husića i Kapića. Iako se očekivalo da naši fudbaleri do vrha napune mrežu gostiju, to se nije desilo. Kao da su se zadovoljili sigurnim rezultatom, igrali su u brzini manje i nesvjesno dali šansu Podgrmeču da se razigra.
U par navrata Sanjani su imali dobre polukontre, no odbrana našeg tima je na visini zadatka. Mehidić je s druge strane nekoliko puta sjajno šutirao ga golu gostiju, ali je Abdihodžić bio siguran.
Tek kada je Blažević ljut zbog opuštanja njegovih fudbalera naredio da se krene ofanzivno, Crveno - crni su ubacili u brzinu više. U 81. minuti Husić postiže svoj prvijenac za naš klub. Sjajno se snašao na vrhu šesnaesterca i iz poluvoleja matirao Abdihodžića.

Ova pobjeda bila je očekivana, a do kraja meča svi na Tušnju su isčekivali vijesti iz Bihaća.
Tamo je GOŠK pred kraj meča poveo 1:2, ali su Bišćani na kraju uspjeli ugrabiti bod.
Bilo kako bilo, Crveno - crni su postali novi lideri tabele, a slavlje na Tušnju je moglo početi!

Proljetni dio: 9 utakmica, 8 pobjeda 1 poraz, gol razlika 25:4
Mislim da nećemo ispustiti ovo prvo mjesto, za očekivati je što veći broj navijača u Kaknju a onda puniti Tušanj opet.
Tyke

#1093 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

I ponovo vise navijaca-gledalaca na Tusnju, nego na ostalim stadionima PL BiH i 1. lige FBiH. Sta tek kada (inshAllah) udjemo u PL!?

Nazalost, jos puno utakmica je do kraja pa se ne smijemo plaho zanositi, sve se ovo moze promijeniti u samo jednoj utakmici i odluciti putnika u PL. Sada je sve u nasim rukama, i ako nismo kupovali utakmice, vrijeme bi bilo da pocnemo i ne rizikujemo nista. :D

PS. Sumnjive su mi i odluke unutar Jedinstva, smjena trenera, pa otkaz igracu...
korisnik.1

#1094 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Za nas je ova utakmica protiv Rudara prelomna, a za Jedinstvo naredna kada će gostovati također Rudaru. Mi ukoliko savladamo Rudar ostale ekipe ćemo proći lagano. Možda nam Branitelj zasmeta, ali ove ostale kući i Gradina u gostima su sve 3+ razlike. Ukoliko Jedinstvo kiksa ovu utakmicu protiv Banovića uz našu pobjedu u Kaknju, onda su sve dileme riješene.

Što se tiče gledalaca sve je to posljedica napretka. Ćiro daje svoj doprinos, ova pojačanja svoj a između ostalog svaku utakmicu kući dobijamo sa po 3+ razlike, a ne kao prethodnih godina na ho-ruk 1-0 ili 2-1.
Galamdzija

#1095 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Galamdzija »

Sa ovakvom ekipom, strucnim stabom, navijacima, navijacima i sponzorima Sloboda bi ove sezone bila blizu sa bodovima Olimpika ili Veleza.

Mi smo i dalje u prednosti i sa bodom iz Kaknja ukoliko Jedinstvo ne dobije u Banovicima koji su medju glavnim kandidatima za ispadanje. Rudar dugo vremena nije primio zgoditak na svom stadionu, fakat su negostoljubivi lol. Da li se neko od Tuzlaka sjeca kada smo ih u Kaknju dobili 2-0 one sezone kada je rahmetli Huka vodio Slobodu i kada smo 9 puta zaredom dobili u proljetnom dijelu prvenstva i te sezone zavrsili na 4 ili 5 mjestu tj. kada su otkazali play off sbog toga sto Velez nije mogao igrati na BB-u? Jucer sam prosao istocnom stranom pa primjetih da nema vise nijedne barake i sve izgleda spremno za nastavak izgradnje stadiona. Da hoce brzo naci lovu i raspisati tender. U gradu se prica da ce u Slobodu uci "zlatni" sponzor ukoliko se plasiramo u PL.
shake69

#1096 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Galamdzija wrote:Sa ovakvom ekipom, strucnim stabom, navijacima, navijacima i sponzorima Sloboda bi ove sezone bila blizu sa bodovima Olimpika ili Veleza.

Mi smo i dalje u prednosti i sa bodom iz Kaknja ukoliko Jedinstvo ne dobije u Banovicima koji su medju glavnim kandidatima za ispadanje. Rudar dugo vremena nije primio zgoditak na svom stadionu, fakat su negostoljubivi lol. Da li se neko od Tuzlaka sjeca kada smo ih u Kaknju dobili 2-0 one sezone kada je rahmetli Huka vodio Slobodu i kada smo 9 puta zaredom dobili u proljetnom dijelu prvenstva i te sezone zavrsili na 4 ili 5 mjestu tj. kada su otkazali play off sbog toga sto Velez nije mogao igrati na BB-u? Jucer sam prosao istocnom stranom pa primjetih da nema vise nijedne barake i sve izgleda spremno za nastavak izgradnje stadiona. Da hoce brzo naci lovu i raspisati tender. U gradu se prica da ce u Slobodu uci "zlatni" sponzor ukoliko se plasiramo u PL.
Vrlo lijepo za cuti. Meni nije jasno zasto se ne razgovara s firmom "Sirbegovic" i s tim istokom napravite sve sto treba da Tusanj ugosti i reprezentaciju!? Covjek ima operativu da to napravi pa taman mu pod zakup dali cijelu tribinu. Pricalo se da je odbijen od Zelje, u prici o obnovi Grbavice, ali ne znam detalje.
korisnik.1

#1097 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Mislim da bi taj posao dobila neka tuzlanska građevinska firma, gdje bi se odradilo i sponzorstvo ujedno. Uglavnom sve bi se vrlo brzo trebalo znati, a najkasnije do polovine ljeta bi se ujedno i krenulo sa radom, u zavisnosti ako Sloboda uđe u PL.

Dr. Denis Bećirović upriličio prijem za delegaciju našeg kluba

Image

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović ugostio je danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine delegaciju našeg kluba.
Delegaciju su činili predsjednik Kluba Azmir Husić, sekretar Ekrem Ibrić i Sabahudin Saša Vugdalić.
"Smatram da mogući plasman FK Sloboda u Premijer fudbalsku ligu Bosne i Hercegovine neće biti samo veliki uspjeh za Slobodu i grad Tuzlu nego i poklon svim istinskim ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini. Stoga iskreno želim da fudbaleri, šef Stručnog štaba, vrijedni radnici FK Sloboda i posebno navijači koji Slobodu iskreno i vjerno bodre nastave put ka ponovnom plasmanu u Premijer fudbalsku ligu BiH. Tuzla je bila i ostala jedan od najjačih sportskih centara u BiH, a Sloboda jedan od najpoznatijih brendova Tuzle", rekao je, između ostalog, dr. Denis Bećirović. Članovi rukovodstva ovog sportskog kolektiva, zahvaljujući se na podršci i prijemu, istakli su da je u FK Sloboda stvorena atmosfera timskog rada u kojem se vrednuje isključivo kvalitet.

Na kraju sastanka, dr. Bećirović je delegaciji FK Sloboda poželio uspješan nastavak borbe za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH, te čestitao veliki jubilej – 95. godišnjicu ovog kluba.

Ujedno, fin sažetak (iako štur, ali taman) je objavio jedan sportski portal, o periodu Slobode januar 2013 pa do danas, kad smo bili u velikim problemima. Tekst je malo duži

Dvojac Husić-Blažević Slobodu vodi u elitu
Nakon samo devet kola u drugom dijelu sezone Sloboda je zauzela prvu poziciju i nezaustavljivo maršira ka povratku u elitu...
Prije nešto više od godinu dana, Sloboda iz Tuzle nalazila se u teškoj, rekli bismo, skoro bezizlaznoj situaciji, bez predsjednika, bez Upravnog odbora, bez igrača i trenera...Tim sa Tušnja strepio je za svoju budućnost ali su najvjerniji navijači stvar odlučili u svoje ruke i brzo organizovali sastanak na kojem će se tražiti riješenje za izlazak iz krize. U tim trenucima, klub iz "Rudarske" preživljavao je samo od mjesečne tranše u iznosu od 7500 KM koju je dobijao od Opštine Tuzla.

Iako su "crni oblaci" bili nad Tušnjem, na pomenutom sastanku u sali BKC-a pojavio do tada malo poznati Azmir Husić, u Tuzli tada poznatiji kao "Amerikanac" koji je u međuvremenu vodio niželigaša iz predgrađa Tuzle, NK Slogu iz Simin Hana. Na sastanak u BKC-u, Husić je došao kao simpatizer Slobode kako bi podržao inicijativu za spas kluba, a isti je napustio kao tada, još uvijek neimenovani predsjednik. Navijači i simpatizeri Slobode upravo su u Husiću vidjeli čovjeka koji može spasiti klub sa Tušnja. Nedugo zatim, na dugoočekivanoj Skupštini kluba, Husić je i zvanično imenovan predsjednikom.

Sam je tada kazao da se prihvatio teškog, preteškog posla, spasiti "brod koji tone". Uzeo je "vruće kestenje" u ruke. I nije mu dugo trebalo, odmah je počeo sa radom. Ekipa je sastavljena od domaćih i igrača iz okoline Tuzle. Za trenera je imenovan Smajil Karić. Iako je kao prvobitan cilj prošle sezone postavljen opstanak u ligi, Sloboda se do pred sam kraj sa Vitezom i Radničkim iz Lukavca borila za ulazak u ligu i prvenstvo ipak završila u vrhu tabele.

Premijer liga nije izborena, ali napravljen je ogroman pomak, "crni oblaci" nad Tušnjem počeli su se razilaziti a nada da će se Sloboda vratiti na staze stare slave, bivala je sve veća. Iako je velik dio sipmatizera "crveno-crnih" još uvijek bio pomalo skeptičan zbog krize u koju je klub upao od ispadanja iz Premijer lige, navijačka skupina "Fukare" bila je jedna od svjetlijih tačaka, iz utakmice u utakmicu, "Fukara" je bilo sve više, na svakoj utakmici davali su bezrezervnu podršku svom timu i vjerovali u bolje sutra. Šteta bi bilo ne pomenuti da je u međuvremenu osnovano i Udruženje građana simpatizera Slobode koji su na najbolji mogući način pomagali klubu, štampane su godišnje karte za pomoć klubu, tražile su se firme koje će biti sponzor "crveno- crnih". Možda i najbolji projekat udruženja je onaj pod nazivom "Sto firmi za Slobodu" kojim su željeli privući poduzetnike sa Tuzlanskog kantona da pomognu najvećem fudbalskom klubu u tom dijelu Bosne i Hercegovine i taj projekat je na putu da se pokaže kao pun pogodak.

Shvativši da ima odlične saveznike, Husić je pred početak ove sezone za cilj postavio prvo mjesto i povratak u Premijer ligu, ali je i javno zatražio pomoć od gradskih vlasti koje su do tada na najminimalniji mogući način pomagale Slobodu.

Igrači su počeli dobijati redovne plate, uposlenicima kluba je nakon 12 godina plaćeno penziono i zdravstveno osiguranje, u Njemačkoj je za potrebe kluba, Husić kupio moderni autobus koji je ofarban u klupske boje. Omladinskom pogonu Slobode priključeni su i mladi fudbaleri iz škole Fudbala "sedam" pa Sloboda danas u omladinskim kategorijama ima preko 600 polaznika što je impozantna brojka. Brzo je oformljena ekipa koja će hitati na prvo mjesto. Međutim, nije sve išlo tako lako, klub je prvi dio sezone završio tek na trećoj poziciji sa pet bodova zaostatka za vodećim Jedinstvom.

No, zima 2014. godine, donijela je nešto sasvim novo. Shvativši da se u Slobodi konačno radi transparentno i na pravi način, u cijelu priču uključila se Opština Tuzla sa nekoliko firmi koje su bliske Opštini. Upravni odbor je pojačan a finansijska pomoć od Opštine Tuzla postala je daleko veća. Svi su se aktivno odlučili uključiti u projekat "Premijer liga".

Ambiciozni Husić konačno je dobio punu podršku grada. Ubrzo je sam Husić otišao u Zagreb po jednog od najvećih trenera sa ovih prostora, Miroslava Ćiru Blaževića. Iako je Blažević "skup", predsjednik Slobode nije pitao za cijenu i Ćiru je uspio dovesti u Tuzlu.

Gradom "soli" zavladala je neviđena euforija. Sloboda je u gradu ponovo postala glavna tema i jedva se čekao nastavak sezone. Vrlo brzo su stigla i igračka pojačanja kojih se ne bi postidjeli niti najbolji klubovi iz Premijer lige. Klub je otputovao na pripreme u Sloveniju i spremno se čekao nastavak prvenstva.

Nakon samo devet kola u drugom dijelu sezone Sloboda je zauzela prvu poziciju i nezaustavljivo maršira ka povratku u elitu. Kolika je euforija zavladala Tuzlom, pokazala je i domaća utakmica sa Jedinstvom na kojoj je bilo pristutno oko nevjerovatnih 9000 gledalaca. Sloboda je postala najgledaniji tim u državi!

Azmir Husić se međutim ne želi zaustaviti samo na plasmanu u Premijer ligu. Nekoliko puta, predsjednik Slobode koji ima privatni biznis u SAD-u je kazao da Tuzlake prava priča očekuje tek po povratku u elitu, kazao je da će se na Tušnju praviti milionski transferi. Pred nastavak sezone Upravni odbor Slobode "pojačao" je i Owen Howell, poduzetnik iz Engleske, a kako se šuška u tuzlanskim kuloarima, već su dovršeni pregovori i sa novim izuzetno jakim poduzetnikom, također iz inostranstva. Navodno je Husić pronašao "zlatnog" sponzora koji će u tim sa Tušnja uložiti novac u slučaju ulaska u društvo najboljih, a kako stvari stoje, bilo bi čudo da se to na kraju ne dogodi.

Nedavno su potpisani i znajačajni sponzorski ugovori sa Tuzlanskom pivaromi BSO osiguranjem koji su prepoznali sjajan projekat koji vodi Husić. Osim toga, Sloboda svake sedmice igra i prijateljske utakmice sa klubovima na Tuzlanskom kantonu. Sve je više i navijača sa cijelog kantona koji prate tim sa Tušnja, cilj ove agilne uprave Slobode je na Tušanj vratiti navijače sa cijelog kantona, koji je sa oko 600 000 stanovnika najmonogoljudniji u BiH.

Još jedna pozitivna strana ove priče je ta i da je konačno završena sjeverna tribina stadiona Tušanj, a prema informacija iz Tuzle, vrlo brzo će se krenuti i sa gradnjom istočne tribine kako bi se ostvario projekat novog, modernog, stadiona Tušanj, koji će Slobodi uistinu trebati, jer ukoliko se Sloboda nastavi razvijati ovim tempom, naredne godine u ovo vrijeme, "crveno-crni" će se boriti za izlazak u Evropu.

Lijepa priča o Slobodi koja je bila na rubu "provalije" a sada finansijski i organizaciono jedan od najjačih klubova u BiH je samo pokazatelj, da BH fudbal ima svjetlu budućnost, naravno uz ljude poput Husića koji imaju viziju i cilj.

Kada su ga pitali zbog čega ulaže u Slobodu, Husić koji je rođen u Bratuncu, kazao je kako je to njegova zahvalnost Tuzli koja je tokom rata primila brojne izbjeglice iz Podrinja.

Još nekoliko kola ostalo je do kraja sezone u 1. ligi FBiH, ukoliko se "crveno-crni" plasiraju u Premijer ligu, ne sumnjamo da će na Tušnju biti upriličeno ogromno slavlje, a naredne sezone, Sloboda bi vrlo lako mogla biti jedan od najjačih klubova u Premijer ligi BiH.

Ovaj tekst možda bi i najbolje bilo zaključiti rečenicom koju su navijači Slobode, popularne "Fukare" istakle parolom na utakmici sa Jedinstvom "Iz pepela se dižemo, historiju pišemo".[/code]
agnostic_front

#1098 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by agnostic_front »

Fino, bravo za Slobodu :thumbup:
Otkud Vudgalić na ovom sastanku, šta je on u Slobodi?
korisnik.1

#1099 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Tu je kao formalni sportski direktor i savjetnik Azmira Husića. Posredovao je kod dovođenja Ćire, a ima velike zasluge i za medijsku promociju. Prvenstveno ima zadatak naći investitora za nastavak gradnje stadiona, a spominjalo se da bi mogao isčačkati i neka sredstva od UEFA-e. Radi i na marketingu i sponzorima, te pored generalnog sponzora Tuzlanske pivare i zlatnog Bosna Sunce Osiguranja, govorka se da bi mogli dobiti još jednog jakog sponzora, tačnije banku, koja bi konzumirala Slobodin dug kroz sponzorstvo. Više informacija će biti na ljeto oko svega.
ps. u Slobodu ga je doveo Mato Đaković, član UO FK Slobode, a njegov kolega na OBN televiziji.
Tyke

#1100 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Prica se da je Konzum, ako se dobro sjecam, dobio da sponzorise istocnu tribinu, a da se objekte u sklopu tribine koristiti narednh 10 godina. Ne kogu se sjetiti da li je u pitanju Konzum ili neka slicna firma.
Post Reply