LSD wrote:specifikacija wrote:
Baudelaire : Onaj sa Al-Jazeere predstavlja valjda nekakvog intelektualca, a ako je on u Srbiji intelektualac, onda to jasno govori u kakvom se stanju država nalazi.
Pazi protupitanja, znamo mi šta se dešavalo u ratu, ali pitanje je znate li vi? Mirjani svaka čast za kompletnu emisiju.
U svemu se slazem s tobom, ali, sto se tice boldiranog,
mislim da je aludirao na Srbiju i pokrete koji su se borili protiv tadasnjeg rezima.
Pokrete koji su se borili protiv toga opakog režima

, tako što su išli i zviždukali sa pištaljkama - sve dok se nisu umorili i dok Voždnu nije puko film pa zatvorio Vuka (koji je btw. deklarisani četnik) i njegovu energicnu suprugu, malo ih preslušali na "specijalnom tretmanu" i sva ta stvar sa tom navodonom "borbom opozicije" brzo ispukala kao balon.
Pola godine je ta opozicija zviždukala i hodala Knez Mihajlovom misleci ta tako mogu svrgnuti jedan tako jak i etabliran fašisticki režim (kojem su , usput receno,velika vecina građana slijepo vjerovala dok su im davali puni legitimitet na izborima) a glavi poklici im bili Bando Crvena

komedija živa u više cinova.
Da su vikali bando Velikosrpska, možda bi neko i povjerovao u te njihove demonstracije i šetenje.[/quote]
Sta ocekivati od ljudi koji zive utopljeni u besmisao mitologije iz cijeg mulja izvlace nadrealne slike neke velicine u koju i danas vjeruju. Obrazovni sistem, pravoslavna crkva, mediji (mislio sam da je B92 izuzetak, ali cini se da nije) u toj zemlji truju taj narod, a iznad svih institucija na pijedestalu ludila stoji SANU koja poput pokrivenog paranoika pokazuje smjernice! Njima je potrebna katarza u pravom smislu te rijeci. Oni jos nisu spremni da se suoce sa vlastitim zlocinima, i da iste prihvate. Jos uvijek se dozivljavaju kao zrtve. To je opasno za sve susjede, a pogotovo za one koji BiH, bez obzira na vjeroispovjest, dozivljavaju kao svoju zemlju.
Uzgred, svidio mi se komentar koji je postavljen sa foruma.hr