BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Russs

#1076 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Russs »

mayab wrote:
oplakahhhhhh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kenan-sa

#1077 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

k1 na Moja tv
Last edited by Kenan-sa on 23/01/2011 12:54, edited 1 time in total.
Kenan-sa

#1078 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Evo Moja tv ubacila i K1...jedan nedefinisan kanal,ali je jos u experimentalnoj verziji,mozda ga neko i bude gledao..
kazu iz Moje tv da ce naknadno uvoditi nove domace i strane tv kanale,sto je dobro,alii prioritet svih prioriteta im treba biti uvodjenje sportskih kanala...prije svih sportklub,arenesport.Nadam se da ce od toga ubrzo nesto i biti...
mousstapha

#1079 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by mousstapha »

Ja mislim da sportklub ima iste vlasnike kao i Telemach, sto je vjerovatno dobar razlog da Sportklubovi budu ekskluzivitet u ponudi Telemacha. Nadam se da grijesim i da ce se ipak pojaviti u ponudi mojeTV.

S arenom je druga situacija, ali oni traze dodatno placanje za ostale kanale.
Distortion

#1080 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Distortion »

Telecom mora nesto da mjenja, vjerovatno ce ostavit iste cijene ali povecat limit jer kako god skontam pa nisu ludi da nam uvedu flat rate bez obzira sto konkurencija radi. Pomalo mi je nevjerovatno da nam daju flat :D

Izgleda da ovi iz telecoma citaju sa-x forum.

Nesto se mora mjenjat jer ce raja sigurno ici s bh telecoma ako ne dobijemo nesto bolje od ovih bijednih 8 GB.

Ajd da i to vidimo...
A_I_

#1081 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by A_I_ »

Distortion wrote:Telecom mora nesto da mjenja, vjerovatno ce ostavit iste cijene ali povecat limit jer kako god skontam pa nisu ludi da nam uvedu flat rate bez obzira sto konkurencija radi. Pomalo mi je nevjerovatno da nam daju flat :D

Nesto se mora mjenjat jer ce raja sigurno ici s bh telecoma ako ne dobijemo nesto bolje od ovih bijednih 8 GB.

Ajd da i to vidimo...
Ako daju vise od 15GB za 35KM(koliko im kosta srednji paket), fkt cu pomisliti da imaju potencijal za promjenu nabolje kao ISP provajder. S tim recenim, jaaako sam skeptican da ce se takvo nesto i dogoditi s onolikim procentom uhljupa medju uposlenim.
Trenutno svi u Sa imaju flat za te pare osim HSa koji za 10KM manje daje 18GB a za tih 35KM daje 30GB.
Telecom, umjesto da napreduje, sve vise se priblizava jadnom EPNu po azurnosti obnavljanja internet ponude .
Tiger 033

#1082 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Tiger 033 »

Na jednom forumu procitah lik pise da ima provjerene informacije iz BHt-a i da u moju tv dolaze kanali DOMA TV,arena sport-ovi i RTL-televizija (P.S. RTL-plus vec imaju u ponudi)...navodno s NovomTV tj. Doma TV u ovoj sedmici potpisuju ugovor za distribuciju ovog programa. :?:
alibaba_i_30_godina

#1083 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

A_I_ wrote:
Distortion wrote:Telecom mora nesto da mjenja, vjerovatno ce ostavit iste cijene ali povecat limit jer kako god skontam pa nisu ludi da nam uvedu flat rate bez obzira sto konkurencija radi. Pomalo mi je nevjerovatno da nam daju flat :D

Ajd da i to vidimo...
Ako daju vise od 15GB za 35KM(koliko im kosta srednji paket), fkt cu pomisliti da imaju potencijal za promjenu nabolje kao ISP provajder. S tim recenim, jaaako sam skeptican da ce se takvo nesto i dogoditi s onolikim procentom uhljupa medju uposlenim.
Trenutno svi u Sa imaju flat za te pare osim HSa koji za 10KM manje daje 18GB a za tih 35KM daje 30GB.
Telecom, umjesto da napreduje, sve vise se priblizava jadnom EPNu po azurnosti obnavljanja internet ponude .
Srednji paket je 30 KM i limit je 8 Gb. Meni u sustini i ne treba vise od 15-ak Gb, jer ne skidam nista toliko ... potreban mi je onaj osjecaj da mogu gledati sta hocu i kad hocu na youtube i slicnim stranicama bez potrebe za paznjom na limit.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1084 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

miop wrote:
Uuuu pa neznas JoseMujica, ubacenog elementa koji ima lijep nickname, a ustvari po zadatku siri nezadovoljstvo i ubacuje fraze tipa: "sto ovo karadjic ne pobi sve i ne zapali postu i citave familije ne pobi i tako to...."
Mujica ti je ovdje na zadatku, a da vidimo koliko ce trebati da padnu maske :D

Ma ja najlakše je oprobanom komunističkom metodologijom ocrnjivati ljude...strani plaćenici rade po zadatku itd.

Na bihnetu sam od dial-up-a ...tada sam uzeo bihnet jer nije bilo opcija.....sad imam opcije

moj prvi pick bio bio LOL xDSL ali na žalost nisu došli do moje zgrade

e sad vidi ovo:

plaćam 53 KM mjesečno ADSL 20G (brzina 4xxx/2xxx sa limitom od 20GB)
Telemach paket na istoj brzini bez limita (flat) košta 25 KM mjesečno

nisam ja plaćenik nego budala...bar tako ove brojke govore :x
Kenan-sa

#1085 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Tiger 033 wrote:Na jednom forumu procitah lik pise da ima provjerene informacije iz BHt-a i da u moju tv dolaze kanali DOMA TV,arena sport-ovi i RTL-televizija (P.S. RTL-plus vec imaju u ponudi)...navodno s NovomTV tj. Doma TV u ovoj sedmici potpisuju ugovor za distribuciju ovog programa. :?:
To sa arenu sport-ove je extra,a Doma tv kakve je to televizija,opet neka žlj? Sto se sportkluba tice ne znam ko su njegovi vlasnici,pretpostavljam oni u Beogradu i mislim da se moze on uvesti u Moju tv da ima interesa kod ove kuce..
Tiger 033

#1086 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Tiger 033 »

Kenan-sa wrote:
Tiger 033 wrote:Na jednom forumu procitah lik pise da ima provjerene informacije iz BHt-a i da u moju tv dolaze kanali DOMA TV,arena sport-ovi i RTL-televizija (P.S. RTL-plus vec imaju u ponudi)...navodno s NovomTV tj. Doma TV u ovoj sedmici potpisuju ugovor za distribuciju ovog programa. :?:
To sa arenu sport-ove je extra,a Doma tv kakve je to televizija,opet neka žlj? Sto se sportkluba tice ne znam ko su njegovi vlasnici,pretpostavljam oni u Beogradu i mislim da se moze on uvesti u Moju tv da ima interesa kod ove kuce..
DomaTV=Nova TV ciji su i vlasnici( http://www.mportal.com.hr/Default.aspx? ... 44&id=4625 )...Sportklub se NEce najvjerovatnije uvesti jer ekskluzivitet ima MID EUROPA PARTNERS=Telemach.
kone

#1087 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

miop wrote:Uuuu pa neznas JoseMujica, ubacenog elementa koji ima lijep nickname, a ustvari po zadatku siri nezadovoljstvo i ubacuje fraze tipa: "sto ovo karadjic ne pobi sve i ne zapali postu i citave familije ne pobi i tako to...."
Mujica ti je ovdje na zadatku, a da vidimo koliko ce trebati da padnu maske :D
Druze,u ovom tvom slucaju i po tvojoj prici se mogu zakljuciti samo dvije stvari:
prva je da si TI placenik ovdje,a druga da si dobar komad budale...Trece ne postoji...

PS:Mislim da si ipak ovo prvo,jer cisto sumnjam da si toliko glup....Pozdravi u firmi ko uSpita :roll:
iceman2010

#1088 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
antidroid wrote:ide sigurno
napravljeni su novi paketi (cijena nema jos zvanicno) i mislim da ce to biti nase zadnje kukanje na telecom adsl.
Morat cemo se vratiti kuknjavi o papiru na kojem je racun ispisan :D :D
info mi rece prijateljica nocas nakon poduzeg ispitivanja :D
Posto ce, nakon objave promjena paketa, forum biti zatrpan postovima predstavnika dva potpuno suprotna tabora:

1. Oni koji ce svaku promjenu predstavljati kao fenomenalnu i konacnu.
2. Oni koji ce svaku promjenu popljuvati kao nikakvu.

Kako jos ne znamo sta ce u tim promjenama biti, red je da napisem sta se od BHT-a ocekuje da bi sustigao konkurenciju:

1. FLAT. Makar i onaj sa definisanim maksimumom 100GB+.

2. Brzina. BHT godinama ima samo 3 brzine u ponudi 1, 2 i 4 Mb/sec. 1 Mbps nije vise dovoljno za kvalitetno surfanje, da ne spominjem torrent-e. Sa druge strane LOL jos od decembra (prakticno, mada zvanicno ide od 01.02.2011.) na xDSL-u (identicna tehnologija) nudi 3, 6 i 15 Mb/sec. Ocigledno je da najsporiji i najjeftiniji xDSL paket potpuno parira najbrzem i najskupljem BHT ADSL-u. Ni ostali previse ne zaostaju, narocito Telemach.

3. Cijena. Trenutne BHT ADSL i MojaTV cijene su daleko iznad konkurencije, ako se izuzme MojaTV scenario sa masovnim telefoniranjem na BHT fiksnu mrezu.
Mislim da je sada cijena MTV phone vise nego prihvatljiva.
Ja imam informacije da svi G paketi postaju flat i da cijena MTV full pada za nekih 20 KM. Plus se prica da brzina u downstream-u ide na 2048 kbps.

Informacije su neprovjerene. Ovo cisto da me neko ne drzi za rijec, mada bi moj izvor trebao biti pouzdan :-D
kone

#1089 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kone »

Eh ako tako bude,ide od mene iste sekunde prijava na moju tv :)....Mislim ako padne cijena full paketa sa paketom midi 30 i uvedu se sve arene(1,2,3,4)...Vec imaju jako dobar izbor tv kanala,samo im je jos sport nedostajao...

@kenane,ne treba ti uopste sportklub,jer ako budu stvarno uveli sve cetiri kanala arenasporta,na njima imas sve sto te zanima...
MyCore

#1090 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by MyCore »

kone wrote:Eh ako tako bude,ide od mene iste sekunde prijava na moju tv :)....Mislim ako padne cijena full paketa sa paketom midi 30 i uvedu se sve arene(1,2,3,4)...Vec imaju jako dobar izbor tv kanala,samo im je jos sport nedostajao...

@kenane,ne treba ti uopste sportklub,jer ako budu stvarno uveli sve cetiri kanala arenasporta,na njima imas sve sto te zanima...
Ako planiras da ti dodju u naredne pola godine , savjetovao bih ti da se odmah prijavis, na kraju krajeva uvijek ih mozes odbiti zbog kasnjenja ako se predomislis u medjuvremenu
kurty

#1091 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

MyCore wrote:
Ako planiras da ti dodju u naredne pola godine , savjetovao bih ti da se odmah prijavis, na kraju krajeva uvijek ih mozes odbiti zbog kasnjenja ako se predomislis u medjuvremenu
ovo je super prijedlog :thumbup:
Kenan-sa

#1092 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

kone wrote:Eh ako tako bude,ide od mene iste sekunde prijava na moju tv :)....Mislim ako padne cijena full paketa sa paketom midi 30 i uvedu se sve arene(1,2,3,4)...Vec imaju jako dobar izbor tv kanala,samo im je jos sport nedostajao...

Slazem se da je arena sport(1,2,3,4) nesto sto bi preporodilo Moju tv,jer sportskih kanala na Mojoj tv jednostavno nema,izuzmemo li eurosport 2..
kurty

#1093 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Kenan-sa wrote: Slazem se da je arena sport(1,2,3,4) nesto sto bi preporodilo Moju tv,jer sportskih kanala na Mojoj tv jednostavno nema,izuzmemo li eurosport 2..
Najjaca stvar na ES2.. Mnogo puta mi se desilo da gledam jedan sport, ili jednu utakmicu, a komentatori komentarisu drugi sport ili drugu utakmicu... obicno je to kad repriziraju "emisiju", a ton od druge "misije"...
Prebacim neku noc, i bilijar na ES2, kad dreknu se komentator "gooooooo..borusija je povela" :lol: :lol: :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1094 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Entropio »

Uh, ako uvedu Arena Sport 1,2,3,4 postali bi fakat jos bolji. I jos da povecaju brzinu interneta na 2mbps.
emcha13

#1095 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by emcha13 »

ma nema šta bit ili flat ili odjavljujem se ja pa nemere to tako mislim kakvu ponudu ima lol u odnosu na ove.. mislim da im je vrijeme da taj flat uvedu jer njih možda malo više košta a 2 x korisnika će se priključiti na adsl i svi oni koji su se htjeli odjaviti neće se odjaviti .. ako gledate ljudi iz BH TELECOMA ovo molim vas dajte nam FLAT ako želite zadržati korisnike :sax:
HomeArt

#1096 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

emcha13 wrote:ma nema šta bit ili flat ili odjavljujem se ja pa nemere to tako mislim kakvu ponudu ima lol u odnosu na ove.. mislim da im je vrijeme da taj flat uvedu jer njih možda malo više košta a 2 x korisnika će se priključiti na adsl i svi oni koji su se htjeli odjaviti neće se odjaviti .. ako gledate ljudi iz BH TELECOMA ovo molim vas dajte nam FLAT ako želite zadržati korisnike :sax:
Definitivno je potvrđeno ide FLAT na sve ADSL pakete, jedino se ne zna sta ce biti sa MojomTV, vaga se od 4k do 8k, vjerovatno razlika u paketima.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1097 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

HomeArt wrote:
emcha13 wrote:ma nema šta bit ili flat ili odjavljujem se ja pa nemere to tako mislim kakvu ponudu ima lol u odnosu na ove.. mislim da im je vrijeme da taj flat uvedu jer njih možda malo više košta a 2 x korisnika će se priključiti na adsl i svi oni koji su se htjeli odjaviti neće se odjaviti .. ako gledate ljudi iz BH TELECOMA ovo molim vas dajte nam FLAT ako želite zadržati korisnike :sax:
Definitivno je potvrđeno ide FLAT na sve ADSL pakete, jedino se ne zna sta ce biti sa MojomTV, vaga se od 4k do 8k, vjerovatno razlika u paketima.
Šta 4k i 8k?
Distortion

#1098 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Distortion »

Jel' pouzdan izvor u vezi tog flat ratea? Da se ne radujem unaprijed...
iceman2010

#1099 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

HomeArt wrote:
I ja sam danas cuo da pripremaju i prosirenje ponude (pakete sa vecim brzinama). Pretpostavljam da si mislio na 4 i 8 Mbps? Mislim da je to ipak malo previse za MTV. Ja sam cuo da ide na 2Mbps. FLAT ide sigurno. Sada znam 100%. Vidio sam tekst gdje traze prijedloge za nazive novih paketa (umjesto G). Samo ne znam hoce li od 1.februara kako sam informacije imao ranije. Moguce da ipak bude malo kasnije.
iceman2010

#1100 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Distortion wrote:Jel' pouzdan izvor u vezi tog flat ratea? Da se ne radujem unaprijed...
Da. 100%. Ide flat i to, nesluzbeno, svi G paketi postaju flat sa istim brzinama i cijenama, uvode se novi sa vecim brzinama, u MTV paketima brzina ide na 2 Mbps i pada cijena MTV full, net i premi paketa. Full pada za otprilike 20 KM.

Informacije su nesluzbene i nemoraju biti 100% tacne, ali flat ide 100%. Provjereno. Ranije sam imao informaciju da ide od 1.februara, ali je moguce prolongiranje. Jos uvijek nije iskljuceno da starta i od 1.februara.
Locked