Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
kamen spoticanja

#1076 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by kamen spoticanja »

pozitivka wrote:
kamen spoticanja wrote:
pozitivka wrote:ponovno sam u dilemi ?!?
Da li mogu vjerovati u stav onih koji od vjernika naplaćuju i predvodjenje u dzematu, a mogu iskljucivo (po seriatu) usluge mektebske nastave i kupanje umrlih (gasuljenje) ????????????????????
pa prijavi se i volonterski predvodi...vjeruj niko se u IZ nece ljutiti :wink:
znam da nece ali o kakvim oni stavovima pricaju, samo gdje njih nema???
golemo ti je to sad sto rece...nisam siguran da si u pravu :wink:
a znaj da je islamski zakon da je red bolji od nereda :wink:
L.e.g

#1077 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by L.e.g »

kamen spoticanja wrote:
L.e.g wrote:
antonija wrote:Zvaničan stav
Rijaset ne preporučuje odlazak na "sumnjive aktivnosti" Mekkija Torabija

Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.
Piše: A. Panjeta
Foto: Sarajevo-x.com

"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.

"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.
Zaboli me ona stvar sta Rijaset kaze, nece meni niko govorit ista da radim a sta ne.... :x :x :x
evo vidis,sad ne valja ni sto su iznijeli stav :roll: :-)
joj drzave blentave :-)
Ja nisam ni trazio da iznose svoj stav, sto se mene tice mogu skupa svi da nastave turneju po napacenim zemljama :dance:
kamen spoticanja

#1078 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

L.e.g wrote:
Ja nisam ni trazio da iznose svoj stav, sto se mene tice mogu skupa svi da nastave turneju po napacenim zemljama :dance:
dobro prenijet cu u centralu da za tebe sutra ne iznesu stav :-) i nek idu u napacene zemlje...moze ovako :D
L.e.g

#1079 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by L.e.g »

kamen spoticanja wrote:
L.e.g wrote:
dobro prenijet cu u centralu da za tebe sutra ne iznesu stav :-) i nek idu u napacene zemlje...moze ovako :D

U kojoj si ti centrali???

Zar stvarno slusas upute IZ, KC, PC i ostalih skracenica?
kamen spoticanja

#1080 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

L.e.g wrote:
kamen spoticanja wrote:
L.e.g wrote:

U kojoj si ti centrali???

Zar stvarno slusas upute IZ, KC, PC i ostalih skracenica?
:lol:
smajlikojiseudaraletvomuglavu :roll:
pozitivka

#1081 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

Bit ce najbolje da FETVA-I-EMIN g. Ljevakovic iznese stav po pitanju sta to hodze mogu naplatiti od svojih usluga, a sta ne. Uzgred budi receno: Ne zauzimam branilacki stav za Torabija, ali o Ljevakovicevim fetvama dovoljno govori i ona sto visi na oglasnoj ploci u haremu dzamije u dzamiji Dobrinjske gazije - AFERIM NEMA DALJE. I kako uvazeni g. Ljevakovic komentira Torabijevu izjavu "ne lijecim ja, Allah lijeci, ja sam samo odabran da budem posrednik". Ah, da problem su mali zeleni ET-iji od kojih on dobiva poruke.
kamen spoticanja

#1082 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

pozitivka wrote:Bit ce najbolje da FETVA-I-EMIN g. Ljevakovic iznese stav po pitanju sta to hodze mogu naplatiti od svojih usluga, a sta ne. Uzgred budi receno: Ne zauzimam branilacki stav za Torabija, ali o Ljevakovicevim fetvama dovoljno govori i ona sto visi na oglasnoj ploci u haremu dzamije u dzamiji Dobrinjske gazije - AFERIM NEMA DALJE. I kako uvazeni g. Ljevakovic komentira Torabijevu izjavu "ne lijecim ja, Allah lijeci, ja sam samo odabran da budem posrednik". Ah, da problem su mali zeleni ET-iji od kojih on dobiva poruke.
de mu onda postavi pitanje na rijaset.ba....pa kad dobijes odgovor budi ljubazna i podijeli ga s nama...utusi vala vise i ti i torabi i ljevakovic i mali zeleni i i iz...znas li da je 6.novembra koncert mercan dede-a u sarajevu :)
pozitivka

#1083 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

kamen spoticanja wrote:
pozitivka wrote:Bit ce najbolje da FETVA-I-EMIN g. Ljevakovic iznese stav po pitanju sta to hodze mogu naplatiti od svojih usluga, a sta ne. Uzgred budi receno: Ne zauzimam branilacki stav za Torabija, ali o Ljevakovicevim fetvama dovoljno govori i ona sto visi na oglasnoj ploci u haremu dzamije u dzamiji Dobrinjske gazije - AFERIM NEMA DALJE. I kako uvazeni g. Ljevakovic komentira Torabijevu izjavu "ne lijecim ja, Allah lijeci, ja sam samo odabran da budem posrednik". Ah, da problem su mali zeleni ET-iji od kojih on dobiva poruke.
de mu onda postavi pitanje na rijaset.ba....pa kad dobijes odgovor budi ljubazna i podijeli ga s nama...utusi vala vise i ti i torabi i ljevakovic i mali zeleni i i iz...znas li da je 6.novembra koncert mercan dede-a u sarajevu :)
ZNAM I IDEM ALI MERDJAN DEDE NIJE TEMA OVOG FORUMA
BTW - IMAM SVE NJEGOVE ALBUME STO CE RECI DA SAM FAN
pozitivka

#1084 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

pozitivka wrote:
kamen spoticanja wrote:
ZNAM I IDEM ALI MERDJAN DEDE NIJE TEMA OVOG FORUMA
BTW - IMAM SVE NJEGOVE ALBUME STO CE RECI DA SAM FAN
ZA TORABIJA MOZDA JESAM DOSADNA ALI TO JE I TEMA FORUMA, AKO NEMAS BOLJI KOMENTAR...A TI NEMOJ NI KOMENTIRATI.
Brus Lee

#1085 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Brus Lee »

hrasno38 wrote:
antonija wrote:Zvaničan stav
Rijaset ne preporučuje odlazak na "sumnjive aktivnosti" Mekkija Torabija

Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.
Piše: A. Panjeta
Foto: Sarajevo-x.com

"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.

"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.
Sto? Jel nekom bilo gore nakon odlaska kod Torabija? To otprike isto zvuci kao kad zakleti ateista, koji sa gnusanjem odbacuju dzamiju i crkvu, kad mu je gusto kaze "boze pomozi" ili "boga mi". Ovdje je najjednostavnije pitanje "tko je taj koji ima pravo da drzi predavanje bilo kojem bolesnom covjeku koji trazi svaku mogucu sansu da ostane medju zivima". Sve drugo je suvisno.
Kazu da su dvije zene umrle ispred Zetre.
Brus Lee

#1086 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Brus Lee »

zonbirile wrote:koliko tek auta će u novembru teško paliti.Pa mufljuz očita štetočina.
I meni auto trokira kada prolazim pored Zetre, a potrosnja, samim tim, drasticno raste. :evil:
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1087 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by los merengues »

Pametnom i išaret dosta...
Do nekog novog gosta uzivajmo u neprevazidjenom alternativcu:ogulin Culibrk-oglo
Lijeci sve:od nervoze do kifoskolioze :lol: :lol: :lol: (samo ponesite limun)
ultima_palabra

#1088 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

pozitivka wrote: Uzgred budi receno: Ne zauzimam branilacki stav za Torabija.
:lol: :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#1089 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Evo sad je lavina krenula protiv Torabija...
"Šejtanske čarolije marokanskog vrača
Hutba
Hatib: Abdusamed Nasuf Bušatlić"

....Osim toga, zar nije čudno i paradoksalno da takvo “blago” i takvog berićet-insana, pusti njegova matična država, Maroko, da dođe u Bosnu i Hercegovinu, a da ne liječi oboljele u svojoj državi. Da je uistinu ono za šta se predstavlja, on bi u svojoj državi i njenom okruženju imao šta raditi kada bi živio hiljadu godina i oni ga za brdo zlata ne bi dali. Međutim, istina je da on nije dobro došao u rođenoj državi, kao što više nije dobrodošao ni u Hrvatskoj gdje je najprije okušao svoju iscjeliteljsku sreću, niti u SAD-u gdje je dobio zvaničnu zabranu, što je i sam priznao, rekavši da bi mu američka administracija oduzela pasoš i poslala ga na Gvantanamo. ...
http://www.saff.ba/index.php?option=com ... &Itemid=82
because_of_you

#1090 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

"Na kraju ćemo navesti još jednu veliku obmanu i prevaru Mekkija Turabija, u koju smo se lično uvjerili. Naime, dječak koji je došao kod Turabija u invalidskim kolicima, Alen Cufaj, vjerovatno poznat svima iz medija, na čudo svih prisutnih, navodno po prvi put ustaje iz kolica. Majka ushićena vrišti od sreće, tvrdeći da prvi put ustaje i hoda uz njenu pomoć!!! To je jedan od najvećih dokaza da Turabi čini “čuda”.
Majka dječaka Alena Cufaja, koji je u tom trenutku ustao iz kolica, javno tvdi da Alen prije toga nije hodao, niti je imao tretmane u Fojnici i sl.

Međutim, šta je istina? Dječak Alen Cufaj odavno je poznat terapeutima na sarajevskoj Pedijatriji – gdje je dolazio na fizikalnu terapiju – koji odgovorno tvrde da Alen, na isti ovaj način koji su ljudi imali priliku vidjeti, hoda već pet godina, a također je bio na rehabilitaciji u Fojnici tri puta, i zgražavaju se nad činjenicom da neko može izvesti takvu prevaru!
Allahu ekber, koje laži i obmane od strane Turabija, kojima je asistirala i dječakova majka!

Kakvu korist ima ovaj dječak i njegova majka? Turabi je obećao da će dijete imati besplatan tretman kod njega u Maroku. Kakvu korist od toga ima Turabi? Suvišno je i kazati da će ovaj dječak biti primjer kako on ”diže na noge čak i osobe iz kolica”, kako čuda pravi, dakle, bit će najbolji vid reklame za njegovo djelo.
Naš Gospodar kazao je u Kur’anu: ”I reci: ‘Došla je istina, a nestalo je laži; laž, zaista, nestaje!’" (Prijevod značenja El-Isra, 81.)" (preuzeto sa Minber-a)

Pametnom dosta.. Baš ne znam kakva je osoba majka dotičnog dječaka koja je imala obraza lagati o izliječenju :? :roll:
samo malo

#1091 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

sumayya wrote:"Na kraju ćemo navesti još jednu veliku obmanu i prevaru Mekkija Turabija, u koju smo se lično uvjerili. Naime, dječak koji je došao kod Turabija u invalidskim kolicima, Alen Cufaj, vjerovatno poznat svima iz medija, na čudo svih prisutnih, navodno po prvi put ustaje iz kolica. Majka ushićena vrišti od sreće, tvrdeći da prvi put ustaje i hoda uz njenu pomoć!!! To je jedan od najvećih dokaza da Turabi čini “čuda”.
Majka dječaka Alena Cufaja, koji je u tom trenutku ustao iz kolica, javno tvdi da Alen prije toga nije hodao, niti je imao tretmane u Fojnici i sl.

Međutim, šta je istina? Dječak Alen Cufaj odavno je poznat terapeutima na sarajevskoj Pedijatriji – gdje je dolazio na fizikalnu terapiju – koji odgovorno tvrde da Alen, na isti ovaj način koji su ljudi imali priliku vidjeti, hoda već pet godina, a također je bio na rehabilitaciji u Fojnici tri puta, i zgražavaju se nad činjenicom da neko može izvesti takvu prevaru!
Allahu ekber, koje laži i obmane od strane Turabija, kojima je asistirala i dječakova majka!

Kakvu korist ima ovaj dječak i njegova majka? Turabi je obećao da će dijete imati besplatan tretman kod njega u Maroku. Kakvu korist od toga ima Turabi? Suvišno je i kazati da će ovaj dječak biti primjer kako on ”diže na noge čak i osobe iz kolica”, kako čuda pravi, dakle, bit će najbolji vid reklame za njegovo djelo.
Naš Gospodar kazao je u Kur’anu: ”I reci: ‘Došla je istina, a nestalo je laži; laž, zaista, nestaje!’" (Prijevod značenja El-Isra, 81.)" (preuzeto sa Minber-a)

Pametnom dosta.. Baš ne znam kakva je osoba majka dotičnog dječaka koja je imala obraza lagati o izliječenju :? :roll:
O ovome sam neki dan pisao na temi. Alen hoda od kako mu je Ismet Gavrankapetanovic ugradio umjetne casice u koljena. Tesko hoda, ali hoda.
zonbirile

#1092 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

lijepa prošla vremena,kada CK SKJ osudi pojavu,naravno štetnu za našu društveno političku zajednicu,a onda se javljau pisam i telegrami podrške,radnika,seljaka i poštene inteligencije.Poslije osude IZ za očekivati je isti scenarij,izjave muftija od Bihaća do Goražda.Turabi sada bi mogao najebati,hvataj dok još možeš,šišaj ubrzano i briši.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1093 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pici »

ma šHa je ovo mjesec dana slab pritisak vode :x :evil: .....kako ovaj štanca i prodaje u Zetri šleperima ja se ne mogu ni okupat poštHeno :x :evil:
because_of_you

#1094 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

Ali bolje zvuči priča da je Turabi dignuo nepokretnog iz kolica :roll: :roll: :roll: Baš su ljudi danas postali FUJ...
zonbirile

#1095 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

iznad Sarajeva,bermudski trougao upozoravaju kontrolori leta.Hapsite mufljuza!!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1096 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pici »

juče gledam paketi i paketi se tovare i nose tubijeve vodurine iz pivare....pa da je kakav musliman nebi pajz sad iz pivare točiJo veĆ sa nekaka izvora....eno mu BaČevo....al jok......treba minderašima tala dat :evil:
zonbirile

#1097 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

pici wrote:juče gledam paketi i paketi se tovare i nose tubijeve vodurine iz pivare....pa da je kakav musliman nebi pajz sad iz pivare točiJo veĆ sa nekaka izvora....eno mu BaČevo....al jok......treba minderašima tala dat :evil:
-----------------------------------
pa ko ono reče da je bezalkoholna,ko prava piva?
narcisaa

#1098 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by narcisaa »

Baby Blu
sumayya wrote:Ali bolje zvuči priča da je Turabi dignuo nepokretnog iz kolica :roll: :roll: :roll: Baš su ljudi danas postali FUJ...
Djecak se zove Alen Cufaj. Ovdje je apel od prije 2 godine:
http://www.bosniaappeal.org/2008/11/pom ... -prohodam/
Dječak je poznat i na Ortopediji na Koševu.

http://www.nacional.hr/clanak/83716/pac ... nis-propao

P.S.
Danas nam dođe na vrata momak 30-tih godina obučen kao "hodžica", sa kapicom na glavi, naziva selam i traži pomoć jer ima epilepsiju, pokazuje nekakve "nalaze". Ja otvorila vrata i izgubila se, gledam tipa i Torabi mi pred očima. Kažem mu , izvini ali ja ti ne vjerujem i... ne dozvoli mi da završim rečenicu nego odmah osu salvu uvreda. Šta! Ne vjeruješ! Onda ne treba ni da živiš! :x Rekoh da ću policiju pozvati a lik ubrza korak i pobježe niz stubište. :x :evil:

Ovo je bh narod kojeg Torabi obmanjuje pa i sami pokušaju da rade isto kao i njihov GURU Torabi. :shock: :(
(ne)forumas

#1099 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by (ne)forumas »

Pametni ljudi kazu ko spasi jednog covjeka isto kao da je spasio cijeli svijet, a ko ubije jednog covjeka isto kao da je ubio cijeli svijet. Ako je samo jednom covjeku pomogao pa makar i placebo efektom vrijedi sve one guzve, frtutme i gungule gore na Zetri, njegova misija na Zemlji je ispunjena...
Locked