KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nebitan32

#1076 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Nebitan32 »

Opština Srebrenica objavila konkurs za prijem pripravnika

Opština Srebrenica raspisala je konkurs za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom i srednjoškolaca koji će sticati radnu praksu u Opštini i javnim institucijama čiji je osnivač Opština Srebrenica.

-Primićemo 15 kandidata sa završenom visokom i višom stručnom spremom i 20 srednjoškolaca koji će sticati radno iskustvo u periodu od šest mjeseci. Pripravnici visoke i više stručne spreme imaće rješeno finansiranje u narednih godinu dana, izjavio je Ćamil Duraković, zamjenik načelnika opštine Srebrenica.

Prema prvim podacima, za obavljanje pripravničkog staža budući zaposlenici primaće naknadu u iznosu od 600 KM, dok će srednjoškolci biti plaćeni 400 KM na mjesečnom niovu.

-Pravilnik koji je u izradu tretiraće uglavnom deficitarna zanimanja. Biće formirana komisija čiji će članovi odlučiti ko će uživati ove pogodnosti i sa sigurnošću vam tvrdim da neće biti diskriminacije. Prioritet će imati kandidati koji žive na području opštine Srebrenica, dodao je Duraković.

Projekat sticanja pripravničkog radnog staža i radne prakse za srednjoškolce realizuju i u partnerstvu finansiraju Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, UNDP i Opština Srebrenica.

Konkurs možete preuzeti putem donje poveznice

http://www.prijateljisrebrenice.org/ima ... 202012.pdf
Nebitan32

#1077 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Nebitan32 »

BRATUNAC

Јавни конкурс за пријем 30 приправника

http://opstinabratunac.com/
sorted

#1078 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by sorted »

I naravno Dzej wrote:
splend wrote:jel zna neko kad izlazi ovaj federalni program za pripravnike??
Uskoro. Usvojila im je Vlada program rada
Hajd' kad bude nek napise i ovdje ko prvi sazna... :)
sorted

#1079 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by sorted »

dupli
Last edited by sorted on 26/03/2012 22:37, edited 1 time in total.
sorted

#1080 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by sorted »

trodupli
MASTER_NO1

#1081 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Pozdrav ja bih imao jedno pitanje.
Po zanimanju sam magistar politologije ( nedavno sam magistrirao) interesuje me gdje bih mogao odraditi pripravnički staž u Sarajevskom kantonu .. Neko je ovdje pomenuo ZOI. i sl (mislim kakve veze ima ZOI s politolozima, ali naravno SUPER ako može) Interesuje me da li neko zna koje su to institucije u kojima bi mogao stazirati a da ne treba bas neka aman štela kao što traze za opstine i sl.?? Ja bih radio gdje bilo (privatne javne inst. nije bitno gdje) samo nek je validan osnov za konkurs.
amko76

#1082 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Preporučujem put preko kreveta poput ove manekenke i još nekih koje znam kao najpouzdaniji i najsigurniji. :mrgreen:

Ali pošto si muško, teško...
LaCici

#1083 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by LaCici »

sancho wrote:Pozdrav ja bih imao jedno pitanje.
Po zanimanju sam magistar politologije ( nedavno sam magistrirao) interesuje me gdje bih mogao odraditi pripravnički staž u Sarajevskom kantonu .. Neko je ovdje pomenuo ZOI. i sl (mislim kakve veze ima ZOI s politolozima, ali naravno SUPER ako može) Interesuje me da li neko zna koje su to institucije u kojima bi mogao stazirati a da ne treba bas neka aman štela kao što traze za opstine i sl.?? Ja bih radio gdje bilo (privatne javne inst. nije bitno gdje) samo nek je validan osnov za konkurs.
Drzavne zaboravi ako nemas stelu. U svakoj instituciji treba "bas neka aman stela", a u ZOI-u pogotovo.
malena 88

#1084 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by malena 88 »

Zna li neko kad će biti Javni poziv za poslodavce za zapošljavanje pripravnika preko BIRO-a?
kokuz_sa

#1085 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

malena 88 wrote:Zna li neko kad će biti Javni poziv za poslodavce za zapošljavanje pripravnika preko BIRO-a?
pa nema mjesec i po da su izasli rezultati proslog poziva za poslodavce :roll:
malena 88

#1086 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by malena 88 »

izasli su ali samo za sarajevski kanton, ali je sad opet trebao za Federaciju, tako su meni rekli na BIRO-u
Mezopotamija

#1087 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

Jesu li koga zvali za testiranje u Centralnoj? Mene danas zvali, haman 5 testova nekih :-)
agent_zero

#1088 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by agent_zero »

Mezopotamija wrote:Jesu li koga zvali za testiranje u Centralnoj? Mene danas zvali, haman 5 testova nekih :-)

A kad je to bio konkurs i gdje je objavljen? :-) :twisted:
rogerthat

#1089 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by rogerthat »

Raja, zna li iko kada izlazi ovaj konkurs za pripravnike, u Federalnom zavodu su rekli početkom aprila, neko ovdje piše da je izašao samo za sarajevski kanton, međutim, nije još? :-)
Ako neko ima bilo kakvu informaciju??? :thumbup: :bih:
Mezopotamija

#1090 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

agent_zero wrote:
Mezopotamija wrote:Jesu li koga zvali za testiranje u Centralnoj? Mene danas zvali, haman 5 testova nekih :-)

A kad je to bio konkurs i gdje je objavljen? :-) :twisted:

Konkurs je bio objavljen 5.marta, na Konkursi.ba(ja ga tamo nasla), a izasao je i u "Osobodjenju" ako ne grijesim, mislim cak i na stranici konkursi u BiH za 5. Eto, nadam se da sam ti zadovoljila radoznalost :D
Mezopotamija

#1091 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

Ne mogu da ne "promahalam" malo, kad vec spomenu ove konkurse, konkretno evo ima konkurs na ovoj stranici konkursi u bih za 5 gdje BH Telecom trazi strucnog saradnika za pravne poslove pazite traze diplomu VII stepen, iskustvo, bla bla i ostale neke k.maline, a primljena je cura sa zavrsenom srednjom skolom Obala gimnazija, bez ikakvog iskustva u oblasti pravnih poslova, a na njeno mjesto, inace je bila 6 mjeseci na mjestu strucnog saradnika za poreze(i za ovo mjesto je objavljen konkurs) primljen je momak koji je zavrsio srednju medicinsku skolu(jedino iskustvo mu je u dosjeima u policiji), ne kontam zasto uopste BHT objavljuje konkurse?
amko76

#1092 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Mezopotamija wrote:Ne mogu da ne "promahalam" malo, kad vec spomenu ove konkurse, konkretno evo ima konkurs na ovoj stranici konkursi u bih za 5 gdje BH Telecom trazi strucnog saradnika za pravne poslove pazite traze diplomu VII stepen, iskustvo, bla bla i ostale neke k.maline, a primljena je cura sa zavrsenom srednjom skolom Obala gimnazija, bez ikakvog iskustva u oblasti pravnih poslova, a na njeno mjesto, inace je bila 6 mjeseci na mjestu strucnog saradnika za poreze(i za ovo mjesto je objavljen konkurs) primljen je momak koji je zavrsio srednju medicinsku skolu(jedino iskustvo mu je u dosjeima u policiji), ne kontam zasto uopste BHT objavljuje konkurse?
Da se stvori privid transparentnog i zakonitog zapošljavanja.

Nisu jedini kojima je sinula ta ideja.

Ja se ponekad pitam čemu školovanje za određene poslove, kad se u 98% slučajeva zapošljavaju tako nigdje veze :-)

Ta praksa nam je već došla glave u svim sferama života. Za 20 godina smo upropastili sve što se moglo upropastiti. Šta uopće funkcioniše kod nas?
Mezopotamija

#1093 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

amko76 wrote:
Mezopotamija wrote:Ne mogu da ne "promahalam" malo, kad vec spomenu ove konkurse, konkretno evo ima konkurs na ovoj stranici konkursi u bih za 5 gdje BH Telecom trazi strucnog saradnika za pravne poslove pazite traze diplomu VII stepen, iskustvo, bla bla i ostale neke k.maline, a primljena je cura sa zavrsenom srednjom skolom Obala gimnazija, bez ikakvog iskustva u oblasti pravnih poslova, a na njeno mjesto, inace je bila 6 mjeseci na mjestu strucnog saradnika za poreze(i za ovo mjesto je objavljen konkurs) primljen je momak koji je zavrsio srednju medicinsku skolu(jedino iskustvo mu je u dosjeima u policiji), ne kontam zasto uopste BHT objavljuje konkurse?

Ja se ponekad pitam čemu školovanje za određene poslove, kad se u 98% slučajeva zapošljavaju tako nigdje veze :-)

Ta praksa nam je već došla glave u svim sferama života. Za 20 godina smo upropastili sve što se moglo upropastiti. Šta uopće funkcioniše kod nas?
Upravo, ali to opet ne moze biti ni korektan privid, jer osim tacaka drzavljanin BiH i zdravstevno stanje, ne ispunjavaju nikakve uslove, ludilo i haos od drzave. Najbolje da za ove konkurse ponude neku aukciju pa ko vise plati - njegovo mjesto, to bi bilo nekako najpostenije.
amko76

#1094 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Mezopotamija wrote:
amko76 wrote:

Upravo, ali to opet ne moze biti ni korektan privid, jer osim tacaka drzavljanin BiH i zdravstevno stanje, ne ispunjavaju nikakve uslove, ludilo i haos od drzave. Najbolje da za ove konkurse ponude neku aukciju pa ko vise plati - njegovo mjesto, to bi bilo nekako najpostenije.
Kao što rekoh naša ekonomija haha, kultura hahaha, sport hahahaha, sigurnost pogledaj crnu hroniku :-) ...itd. U svim sferama života smo u kurcu. Sve smo upropastili čega smo se dotakli.

A za tu aukciju se slažem, bar bi bilo pošteno.
Mezopotamija

#1095 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

Kao što rekoh naša ekonomija haha, kultura hahaha, sport hahahaha, sigurnost pogledaj crnu hroniku :-) ...itd. U svim sferama života smo u kurcu. Sve smo upropastili čega smo se dotakli.[/quote]

Negdje sam pisala, da bas akteri iz crne hronike prosle sedmice, jedan od njih radi u Telecomu, jedan u ASI... strasno, situacija je tuzno komicna sto kaze jedna pjesma :D Da hoce nas neko vise poklopiti, da otvore vrata cini mi se da bi mi i u Srbiji bilo bolje :D
saskony

#1096 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

Mene jos nisu pozvali. Znas li o kakvim testovima je rijec i koliko ima prijavljenih kandidata?
Mezopotamija

#1097 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

saskony wrote:
Mene jos nisu pozvali. Znas li o kakvim testovima je rijec i koliko ima prijavljenih kandidata?

Pa jesi li dobio dopis na kucnu adresu? A testovi su: test opsteg znanja o CB, bankarstva i centralnog bankarstva, logike, te aktivnog poznavanja engleskog jezika. E ne znam koliko ima prijavljenih kandidata, msm kako bi ja to mogla znati :D
saskony

#1098 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

Mezopotamija wrote:
saskony wrote:

Pa jesi li dobio dopis na kucnu adresu? A testovi su: test opsteg znanja o CB, bankarstva i centralnog bankarstva, logike, te aktivnog poznavanja engleskog jezika. E ne znam koliko ima prijavljenih kandidata, msm kako bi ja to mogla znati :D
Hvala. Nisam dobila dopis... mislila sam da su te "danas zvali", pa da si mozda tako saznala... :D
amko76

#1099 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

Hehe nada umire posljednja :D
Mezopotamija

#1100 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

Pa jesi li dobio dopis na kucnu adresu? A testovi su: test opsteg znanja o CB, bankarstva i centralnog bankarstva, logike, te aktivnog poznavanja engleskog jezika. E ne znam koliko ima prijavljenih kandidata, msm kako bi ja to mogla znati :D[/quote]

Hvala. Nisam dobila dopis... mislila sam da su te "danas zvali", pa da si mozda tako saznala... :D[/quote]

No, no, ne vjerujem da to kazu kad zovu al' eto, meni sve sto su rekli je da se prijavilo MNOGO kandidata, pa da treba doci ranije da se zauzme mjesto :evil: Jesi li i ti ekonomiju zavrsila-koji smjer, ne kontam sto li nisu?
Post Reply