veljaca wrote:U srijedu na BHT-u u dodatku Dnevnika 3 - cuh od Bojana Bajica - koji je visoko rangirani clan NS jednu konstataciju " .... Bosnjaci shvataju da je RS realnost ....".
pedja, vozdrica...ehjah, hajde nam molim te objasni (iako neznas kontekst) u kakvom okviru smatras da bi bosnjaci trebali shvatiti da je PoliticidnoGenocidnaStvorevina realnost? koji kontekst stavlja ovu tvrdju u mogucnost? eto, bez BB, daj svoje misljenje kako to da bosnjaci shvataju realnost necega sto ih je otjeralo sa njihovig ognjista, pobilo clanove porodice i opljackalo kroz "udruzeni zlocinacki poduhvat", tj. Genocid...jedina realnost je da se sve ovo dogodilo, realnost postojanja i opstanka PoliticidnoGenocidneStvorevine i u tom kontekstu me zanima, kako da bosnjaci prihvate tu realnost...Pedja Kojovic wrote:
veljaca
Mnogo me ljudi pitalo slicno pitanje kao i vi. Ja nazalost nisam gledao tu emisiju i ne znam o cemu je bila rijec i u kojem je kontekstu Bojan to rekao. Danas popodne cu ga vidjeti i pitati i onda cu vam, ako vam moje objasnjenje u nastavku nije dovoljno, odgovoriti.
realnost je bila i nacisticka njemacka i fasisticka italija pa se napredni ljudi nisu zalagali za "tu realnost", nego su se zalagali za bolje sutra, sto je na kraju i doslo...vi mi nekako dodjete kao salvation army, pricate o socijalnim problemima ali ne zelite da adresirate glavni problem jer su vam omogucili da pricate o socijali i igrate se dusebriznika, a sve na kraju u cilju politike realiteta da narodu kroz hljeb koji im doturate proturite i pricu o politici realiteta...Pedja Kojovic wrote: Generalno govoreci...
Ako se Miloradu Dodiku obracate kao premijeru RS-a, sto on i jestem to znaci da vi njegovu funkciju i ono sto ona predstavlja prihvatate kao realnost. Ako u drzavnom parlamentu ne usvajate zakone jer za njih ne glasaju poslanici iz RS-a to znaci da prihvatate realnost da se i oni u odlucivanju pitaju.
Prihvatanje realnosti ne znaci da se vi slazete ili pristajete na nju, ali znaci da ste na neki nacin svjesni da stvari tako stoje.
ah, pedja, nije ne prihvatanje zida problem, mi ga vidimo, jasnije nego st bi vi voljeli, problem je sto nas vi navikavate da je taj zid realnost, sa ono malo socijalne price sto sam gore pomenuo...mi znamo kako poci na zid, medjutim Vasa Stranka sve vice :"evo ba hljeba, gdje ces na zid, pusti to, to je nesto sto nije za tebe, vidis da si gladan"...Pedja Kojovic wrote: Vjerovatno je mnogima iz RS- a tesko prihvatiti kao realnost da je RS administrativna jedinica u okviru BiH.
Najjednostavnije receno. Ako postojanje zida, recimo, ne prihvatite kao realnost onda cete pokusati da prodjete kroz njega kao da ga nema.
p.k.
hajde damalo poredimo izjave tihica i BB vezano za nesto sto srbija donese bez termina Genocid...
pazi sada...
tihic:
U proteklom ratu bilo je zlocina nad Srbima i Hrvatima i to ne samo kada je rijec o BiH vec i o drugim državama, te u tom smislu BiH, ciji su Srbi konstitutivni narod, treba da radi na deklaraciji ili slicnom dokumentu koji ce jasno osuditi sve zlocine bez obzira na broj, etnicku ili vjersku pripadnost žrtava"
BB
Vjerujem da ce donošenje ove deklaracije otvoriti proces medjusobnog priznavanja svih zlocina pocinjenih uime triju naroda u Bosni i Hercegovini te da ce kao posljedica toga uslijediti nove deklaracije, jer svaka nevina žrtva rata, bez izuzetka, zaslužuje da bude spomenuta
huh? ma slabo ba doslo iz iste kuhinje...jadan pokusaj iskrivljenja krivice i postavljanja sviju u istu ravan, nesto sto sam ti ranije rekao za sta se zalazete..."mir, mir,...niko nije kriv"...
ako vas do sada nisu procitali, drago mi je da sam uspio barem nekome otvoriti oci...to je ipak Njihova Stranka...
eto, pedja, nadam se da ces mi dati one odgovore, iako sve sumnjam, ti nekako adresiras zednog sa veknom hljeba a gladnog pospes vodom...