Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ma ja, neka je

#1076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

veljaca wrote:U srijedu na BHT-u u dodatku Dnevnika 3 - cuh od Bojana Bajica - koji je visoko rangirani clan NS jednu konstataciju " .... Bosnjaci shvataju da je RS realnost ....".
Pedja Kojovic wrote:
veljaca

Mnogo me ljudi pitalo slicno pitanje kao i vi. Ja nazalost nisam gledao tu emisiju i ne znam o cemu je bila rijec i u kojem je kontekstu Bojan to rekao. Danas popodne cu ga vidjeti i pitati i onda cu vam, ako vam moje objasnjenje u nastavku nije dovoljno, odgovoriti.
pedja, vozdrica...ehjah, hajde nam molim te objasni (iako neznas kontekst) u kakvom okviru smatras da bi bosnjaci trebali shvatiti da je PoliticidnoGenocidnaStvorevina realnost? koji kontekst stavlja ovu tvrdju u mogucnost? eto, bez BB, daj svoje misljenje kako to da bosnjaci shvataju realnost necega sto ih je otjeralo sa njihovig ognjista, pobilo clanove porodice i opljackalo kroz "udruzeni zlocinacki poduhvat", tj. Genocid...jedina realnost je da se sve ovo dogodilo, realnost postojanja i opstanka PoliticidnoGenocidneStvorevine i u tom kontekstu me zanima, kako da bosnjaci prihvate tu realnost...
Pedja Kojovic wrote: Generalno govoreci...
Ako se Miloradu Dodiku obracate kao premijeru RS-a, sto on i jestem to znaci da vi njegovu funkciju i ono sto ona predstavlja prihvatate kao realnost. Ako u drzavnom parlamentu ne usvajate zakone jer za njih ne glasaju poslanici iz RS-a to znaci da prihvatate realnost da se i oni u odlucivanju pitaju.
Prihvatanje realnosti ne znaci da se vi slazete ili pristajete na nju, ali znaci da ste na neki nacin svjesni da stvari tako stoje.
realnost je bila i nacisticka njemacka i fasisticka italija pa se napredni ljudi nisu zalagali za "tu realnost", nego su se zalagali za bolje sutra, sto je na kraju i doslo...vi mi nekako dodjete kao salvation army, pricate o socijalnim problemima ali ne zelite da adresirate glavni problem jer su vam omogucili da pricate o socijali i igrate se dusebriznika, a sve na kraju u cilju politike realiteta da narodu kroz hljeb koji im doturate proturite i pricu o politici realiteta...
Pedja Kojovic wrote: Vjerovatno je mnogima iz RS- a tesko prihvatiti kao realnost da je RS administrativna jedinica u okviru BiH.
Najjednostavnije receno. Ako postojanje zida, recimo, ne prihvatite kao realnost onda cete pokusati da prodjete kroz njega kao da ga nema.

p.k.
ah, pedja, nije ne prihvatanje zida problem, mi ga vidimo, jasnije nego st bi vi voljeli, problem je sto nas vi navikavate da je taj zid realnost, sa ono malo socijalne price sto sam gore pomenuo...mi znamo kako poci na zid, medjutim Vasa Stranka sve vice :"evo ba hljeba, gdje ces na zid, pusti to, to je nesto sto nije za tebe, vidis da si gladan"...

hajde damalo poredimo izjave tihica i BB vezano za nesto sto srbija donese bez termina Genocid...
pazi sada...

tihic:
U proteklom ratu bilo je zlocina nad Srbima i Hrvatima i to ne samo kada je rijec o BiH vec i o drugim državama, te u tom smislu BiH, ciji su Srbi konstitutivni narod, treba da radi na deklaraciji ili slicnom dokumentu koji ce jasno osuditi sve zlocine bez obzira na broj, etnicku ili vjersku pripadnost žrtava"

BB
Vjerujem da ce donošenje ove deklaracije otvoriti proces medjusobnog priznavanja svih zlocina pocinjenih uime triju naroda u Bosni i Hercegovini te da ce kao posljedica toga uslijediti nove deklaracije, jer svaka nevina žrtva rata, bez izuzetka, zaslužuje da bude spomenuta

huh? ma slabo ba doslo iz iste kuhinje...jadan pokusaj iskrivljenja krivice i postavljanja sviju u istu ravan, nesto sto sam ti ranije rekao za sta se zalazete..."mir, mir,...niko nije kriv"...

ako vas do sada nisu procitali, drago mi je da sam uspio barem nekome otvoriti oci...to je ipak Njihova Stranka...

eto, pedja, nadam se da ces mi dati one odgovore, iako sve sumnjam, ti nekako adresiras zednog sa veknom hljeba a gladnog pospes vodom...
ma ja, neka je

#1077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

pedja, evo da i graficki podrzim svoje misljenje o Vasoj Stranci...

http://i923.photobucket.com/albums/ad80 ... igpile.jpg

09. Apr. 2010. 20:55 Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» ma ja, neka je
Last edited by Anonymous on 09/04/2010 20:58, edited 1 time in total.
Reason: 09. Apr. 2010. 20:55 Banned user for reason “krsenje pravila foruma” » ma ja, neka je
ma ja, neka je

#1078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

alternativni wrote:
ma ja, neka je wrote: pedja, vozdrica...ehjah, hajde nam molim te objasni (iako neznas kontekst) u kakvom okviru smatras da bi bosnjaci trebali shvatiti da je PoliticidnoGenocidnaStvorevina realnost?
Smatram ja da je taj entitet realnost. Nije fer sto on postoji, ali je realnost. Nije fer ni postojanje Izraela, ali je realnost. Nije fer sto je Bush napao Irak pod izgovorom oruzja za masovno unistenje, ali je Sadam objesen zbog tog nepostojeceg oruzja. To je realnost.
Negdje je na ovom forumu vec pisana Arafatova recenica: Uzmi, Alija. I meni su nudili, pa ja nisam htio, nego hocu sve. Na kraju sam ostao bez ista. Uzmi, Alija, dok ti nude, jer ces i ti na kraju ostati bez ista.

Ali kao sto rece predsjednik Komsic: Što se tiče mog ličnog stava, ja bih sutra prvi digao ruku za ukidanje RS-ali i FBiH, i to iz hiljadu razloga, međutim, jedno su moj lični stav i želja, a drugo je šta je realno moguće.

E sad, to sto ti mrzis NS zbog stranacke boje ili neceg desetog, to je tvoj problem... Ali PC je realnost... i bit ce jos neko vrijeme... Bas kao sto je i Sjeverna Koreja realnost...
dobro, hajde da i tebi postavim pitanje, kada si se vec javio...obrati paznju na ono BOSNJACI...jesi li bosnjak?, dalje, jesi li iz Vase Stranke?
drugo, pazi meni je jasno da vas ima, pa i Pedodick to isto smatra...medjutim pravo je pitanje onako kako sam ga postavio i evo tebi ponovio...hajd' noge junacke da vas guzica ne usere....odgovori i objasni molim te...
Bosnolog

#1079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

alternativni wrote:
ma ja, neka je wrote: pedja, vozdrica...ehjah, hajde nam molim te objasni (iako neznas kontekst) u kakvom okviru smatras da bi bosnjaci trebali shvatiti da je PoliticidnoGenocidnaStvorevina realnost?
Smatram ja da je taj entitet realnost. Nije fer sto on postoji, ali je realnost. Nije fer ni postojanje Izraela, ali je realnost. Nije fer sto je Bush napao Irak pod izgovorom oruzja za masovno unistenje, ali je Sadam objesen zbog tog nepostojeceg oruzja. To je realnost.
Negdje je na ovom forumu vec pisana Arafatova recenica: Uzmi, Alija. I meni su nudili, pa ja nisam htio, nego hocu sve. Na kraju sam ostao bez ista. Uzmi, Alija, dok ti nude, jer ces i ti na kraju ostati bez ista.

Ali kao sto rece predsjednik Komsic: Što se tiče mog ličnog stava, ja bih sutra prvi digao ruku za ukidanje RS-ali i FBiH, i to iz hiljadu razloga, međutim, jedno su moj lični stav i želja, a drugo je šta je realno moguće.

E sad, to sto ti mrzis NS zbog stranacke boje ili neceg desetog, to je tvoj problem... Ali PC je realnost... i bit ce jos neko vrijeme... Bas kao sto je i Sjeverna Koreja realnost...
Te velikosrpske ubleh mozes prodavati uz gusle i brlju polupisenim cobanima,genocidni ausvic je genocidno cedo velikosrpstva koje nikada necemo prihvatiti,..ona je privremeno zlocinacko genocidna kategorija koja ce nestati demokratski putem ,kombinacijom snage novca,lobija,i generacijkom primjenom kosovskog recepta uz nametanja odnosno usvajanja kontinuiteta promjena s ciljem jacanja drzave uz pomoc MZ od promjene jednoetickog diskriminirajuceg imena,obiljezja do reorganizacije BiH uz novi demokratski i ravnopravni ustav.Taj bi aparthejd mogao nestati na isti nacin kako je nastao ukoliko dode do ogranicenog sukoba i mini bosanske oluje .Sukob je veoma lahko isprovocirati na x nacina,...mada se i ovako mozemo nadiravati do sudnjeg dana,.... svakako vrijeme radi za BiH i probosanske snage :wink:

Pedja Kojovic je napisao/la:

Mnogo me ljudi pitalo slicno pitanje kao i vi. Ja nazalost nisam gledao tu emisiju i ne znam o cemu je bila rijec i u kojem je kontekstu Bojan to rekao. Danas popodne cu ga vidjeti i pitati i onda cu vam, ako vam moje objasnjenje u nastavku nije dovoljno, odgovoriti.
Generalno govoreci...
Ako se Miloradu Dodiku obracate kao premijeru RS-a, sto on i jestem to znaci da vi njegovu funkciju i ono sto ona predstavlja prihvatate kao realnost :mrgreen: . Ako u drzavnom parlamentu ne usvajate zakone jer za njih ne glasaju poslanici iz RS-a to znaci da prihvatate realnost da se i oni u odlucivanju pitaju.
Prihvatanje realnosti ne znaci da se vi slazete ili pristajete na nju, ali znaci da ste na neki nacin svjesni da stvari tako stoje.
Vjerovatno je mnogima iz RS- a tesko prihvatiti kao realnost da je RS administrativna jedinica u okviru BiH.
Najjednostavnije receno. Ako postojanje zida, recimo, ne prihvatite kao realnost onda cete pokusati da prodjete kroz njega kao da ga nema.
:lol: :lol: :lol:

p.k.
Peda ova ti je konstatacija samo jos jedan dokaz i potvrda svih tvrdnji forumasa da ste vi nista drug nego velikosrpsko kukavicije jaje koje treba da legalizira Karadzicev genocidni ausvic i spasi Dodika i taj genocidni brlog od totalnog kolapsa i nadolazeceg bankrota,prodavajuci ubleha navinim glasacima.Bajic radi za istu SANU kuhinju ali kao spasilac osudene genocidne tvorevine kao finalni sminker i trgovac...vase price mi lice na onu pricu nije govno vec se Cuko pokakio,....jer u vasoj palamudodemagogiji nekako ljepse zvuci za uho,....

Vi ste samo nova ambalaza i novi dresovi sa novim likovima u ulozi legalizacije nepravde,i zla.Od vas nista biti nece a svi ti glasovi koji ce biti vama dati su izgubljeni glasovi,onih koji bi trebali ojacati socijaldemokratsku partiju koja u Karadzicevom brlogu ima toliko predstvanika da svi mogu stati u jedan mini bus a glasaca u par autobusa i to uglavnom povratnika,....Izbjegavajuci da nazovete stvari pravim imenom sami sebi kopate jamu u vecem i jacem dijelu BiH gdje ste imali veliku mogucnost da konacno postanete ozbiljna stranka,.....

Dodbro je i drago mi je da ste konacno objelodanilo vase politikanstvo koje ste umotavali u razne ambalaze, ali nikako da sakrijete ono sto namjeravate prodati jer to svakim danom sve vise tukne,.....

Zapamtite nema prosperiteta niti bolje buducnosti za gradane BiH dok se ista ne uredi na pravdi i izbrisu rezultati zla,agresije i posljedica genocida,.....do tada mozete da farbate ali ste dzaba krecili,....Vas treba do kraja javno ogoliti i razotkriti,....Vi pod kvazi gradanskom strankom prodajete velikosrosku ideologiju legalizacije fasizma i aparthejda,....vi ste najveca sramota i podvala demokratije u BiH,..Vasa filijala je u beogradskom SANU stabu ali ona druga finalna faza poput Tadiceve nasminkane i novopakovane Srbije iste zlocinacko velikosrpske cudi,....
Banja Luka

#1080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Postovani gospodine Kojovicu,
ovaj forum, kao i onaj na banjaluka.com i pitanja koja Vam ljudi tamo postavljaju, pokazuju u kakvoj drzavi zivimo. Vama svaka cast na snazi i volji, ali ja sam davno digao ruke. Danas izadjem na izbore, glasam, necu da prebacujem sebi sto su na vlasti ovi koji su na vlasti, ali iskreno, ne nadam se vise da ce se nesto promijeniti. Nekada sam na dan izbora ostajao po cijelu noc i cekao rezultate. Posljednjih godina, nakon sto obavim gradjansku duznost ja zaboravim i da se odrzavaju izbori.

Veliki pozdrav, zelim Vam puno uspjeha, mada ne vjerujem u njega.
cyprus

#1081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

@Bosnolog, ti kako pričaš, čovjek bi rekao da Bošnjaci mogu ukinut Republiku Srpsku :roll:
vs84sa

#1082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vs84sa »

Bosnolog kad si toliki patriota otidji lijepo u banjaluku pa tako pricaj, otidji tamo na drinu gdje su postavili srpsku zastavu i usli u BiH pa je skini, otidji u neum okupaj se pa zapali hrvatsku zastavu pored onog grafita "odavde do irana nece biti muslimana", pa onda dodji ovdje palamudi o nekakvim ukidanjima... ne treba ti pedja evo ja ti iz centra sarajeva kazem, koji sam ovdje proveo cijeli rat, da je RS realnost koju je tvoj, ne moj predsjednik potpisao.

i jos nesto, NEMA UKIDANJA niti PODJELE BIH dok to USA, EU ne odobri, tako ti stvari stoje, sve ostalo su sitni politicki interesi. naravno da politicari iz RS-a nikad nece sebi ukinuti stolice na kojima sjede, isto ko i nasi u federaciji. 20 godina dobro od toga zive, nije niko lud da reze granu na kojoj sjedi.

ova tema je najbolji pokazatelj na kakvu pricu padaju biraci u ovoj zemlji, evo jos jednom ponavljam da je treba rasclanit na dvije nove teme - ekonomska pitanja i "velika" politicka pitanja. dajem glavu da na ovoj ekonomskoj nebi bilo 10 postova do izbora a ovdje se nacitah 44 stranice iz supljeg u prazno...
elffas

#1083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by elffas »

cyprus wrote:@Bosnolog, ti kako pričaš, čovjek bi rekao da Bošnjaci mogu ukinut Republiku Srpsku :roll:
Fino ti covjek kaze:
mada se i ovako mozemo nadiravati do sudnjeg dana
Kao sto neko gore napisa, takodje sam od onih omrazenih, kojim ukidanje tog entiteta i nije bas prvi prioritet. Iako me se isti i te kako tice, tamo sam rodjen, sva imovina i djedovina mi je tamo, za razliku od nekih, mislim da bas i nemamo tu mogucnost da sve stoji , dok se ne promijeni ime, ukinu entiteti i ispune svi ostali "prioriteti"... Za mene i mnoge u slicnoj situaciji je puno bitnija SUSTINA, npr :entitet se zove republika srpska, ali kada ja kao Bosnjak, musliman imam mogucnost da budem tu, radim , otvorim firmu , obnovim kucu, dzamiju, ne osjecam se ugrozeno ,mislim da je u tom slucaju ona sve manje srpska, a sve vise bosnjacka...

Ili ti @Bosnolog mislis da bi ipak bilo bolje da je sve pod rucnom jos od 95-te, da cekamo Hareta da je ukine, jerbo se ti mozes "naduravati do sudnjeg dana"?

Meni kao Bosnjaku je zaista potrebna pobjeda jedne stranke kao NS, tj ljudi koji ce sagledati realnost, postaviti prioritete, onako kako to narod hoce, te pokusati promijeniti stvari, korak po korak i zajedno sa svojim normalnim komsijom uspostaviti dijalog oko stvari koje muce obojicu...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Hajd' sviju vam kako mislite ukinuti RS,kao i kako "oni" misle otici iz BiH???

Jel' toliko problematicno shvatiti da bi se postiglo jedno ili drugo kroz organe vlasti ove drzave MORA se dobiti vecina od sva tri naroda i oba entiteta.

Jel toliko tesko shvatiti da bez pristanka sva tri naroda nema sanse da se ukine RS??

Jel'tesko shvaiti da se cak ni preko usvajanja novog ustava,preko nekog novog "Dejtona",ne mozes ukinuti RS bez pristanka velike vecine politickih partija iz RS-a????

U stvari prostoji nekoliko promila teorijske sanse da se moze ukinuti novim ratom i oruzijem,uz vrlo vjerovatno novih 100.000 poginulih.. :-)

Jel' to izbor!!!! :( :oops:

I napokon,ako ste vec za ideju ukidanja RS-a ,i te Haretove ublehaske demagogije,daj nam objasnite NA KOJI NACIN MISLITE UKINUTI RS.

Samo molim bez demagogije i stranackih pamfleta i politickih govora,daj te mi konkretan odgovor.

Ja imam prijedlog,hajde da skinemo ove idiote sa vlati,i hajmo ubrzanim koracima ka EU,tada vise nisu bitne ni trenutne drzavne granice,a da ne pricam o "bitnosti" nekih tamo entitetskih i regionalnih granica.

"UKINIMO" RS. ulaskom u EU !!!!!! :thumbup: :bih:
Last edited by -LIBERO- on 10/04/2010 00:21, edited 2 times in total.
BSn

#1085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BSn »

Pitanje koje se tice obicnog covjeka, nadam se odgovoru: Sta mislite uraditi po pitanju zdravstva?
Hocemo li se za svoj novac moci lijeciti gdje zelimo, da li ce se i dalje kapati u dzep doktorima za operacije, kako kontate natjerati sestre i doktore da rade svoj posao, a ne da ispijaju kafe po cijele dane i da pacijenti cekaju na preglede po pola godine i duze?

Mozda pitanje nije interesantno za odgovoriti, jer nije o politickim ublehama, ukidanju entiteta, bajkama o EU i slicno, no nadam se da ste mislili o ovome. Ako dobijem odgovor na ovo pitanje sanse da glasam za vas rastu na 50%.
SBBBiH ima koncept za ovo, al' ne glasam za desnicu, a socijalisti ovo ne spominju nikad.
stari grad Visegrad

#1086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stari grad Visegrad »

Zar stvarno mislite da bi neko napisao kako da se ukone rs (odnosno stvori normalna drzava) na ovom forumu?
Vi ispitujete kako, kako, a evo odgovora: lahko.
BSn

#1087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BSn »

stari grad Visegrad wrote:Zar stvarno mislite da bi neko napisao kako da se ukone rs (odnosno stvori normalna drzava) na ovom forumu?

Meni nije jasno zasto vi mislite da se NS zalaze za ukidanje entiteta?
stari grad Visegrad

#1088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

BSn wrote:Pitanje koje se tice obicnog covjeka, nadam se odgovoru: Sta mislite uraditi po pitanju zdravstva?
Hocemo li se za svoj novac moci lijeciti gdje zelimo, da li ce se i dalje kapati u dzep doktorima za operacije, kako kontate natjerati sestre i doktore da rade svoj posao, a ne da ispijaju kafe po cijele dane i da pacijenti cekaju na preglede po pola godine i duze?

Mozda pitanje nije interesantno za odgovoriti, jer nije o politickim ublehama, ukidanju entiteta, bajkama o EU i slicno, no nadam se da ste mislili o ovome. Ako dobijem odgovor na ovo pitanje sanse da glasam za vas rastu na 50%.
SBBBiH ima koncept za ovo, al' ne glasam za desnicu, a socijalisti ovo ne spominju nikad.
Imam plan kako razviti neku opstinu i omoguciti bolji i kvalitetniji zivot ljudima. Jedino sto trebam jeste da me ta opstina zaposli.
Pa izvolite, ako ima zainteresovanih nek mi se jave sa pp.
cyprus

#1089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

BSn wrote:Pitanje koje se tice obicnog covjeka, nadam se odgovoru: Sta mislite uraditi po pitanju zdravstva?

Pa SDP ima u svom programu svojih 5 politika, od kojih je jedna vezana za zdravstvo :) . Uskoro slijedi prezentacija tih politika...
Last edited by cyprus on 09/04/2010 23:59, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#1090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

BSn wrote:
stari grad Visegrad wrote:Zar stvarno mislite da bi neko napisao kako da se ukone rs (odnosno stvori normalna drzava) na ovom forumu?

NS se ne zalaze za ukidanje entiteta vec za ocuvanje genocidne tvorevine.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

stari grad Visegrad wrote:
BSn wrote:

NS se ne zalaze za ukidanje entiteta vec za ocuvanje genocidne tvorevine.

Klasicni vid desnicarskog banalizovanja stvari.

NS se ne zalaze za ocuvanje RS-a niti za odvajanje RS-a,a niti za ukidanje istog entiteta.
NS se zalaze da napokon pocnemo raditi stvari,svi zajedno,oko kojih se mozemo sloziti. Da se smanje nacionalisticke tenzije,da se pokrene privreda,da se smanji administracija,da se ljudski gleda na politiku i da se na ljudskim principima odnosi prema ljudima..jednostavno da se cijelo drustvo pokrene u tom nekom pozitivnom smislu.

Jer je po logici stvari interes i Bosnjaka i Srba i Hrvara i sviju ostalih da zivimo u normalnom,pravednijem i socijalno osjetljivijem drustvu!!!

Il je mozda varijanta da ostanemo jos uvijek u rovovima da precizno zacrtanim linijama,ali sada u "rovovima" koje su iskopali vladajuci politicari i svoje narode poput zivog stita stavili ispred sebe u "vjekovnoj borbi za nacionalni interes",dok se oni pajdaski dogovore oko povecanja plata i raspodjele drzavne imovine i frimi.

Al' jok bitno je vaziti o ukidanju RS-a ili o odcjepljenju od BIH ,treba plemena zavaditi sto vise,da bi se talovi lakse radili.
Eto Haris je dobio izbore na paroli UKIDANJE RS-a,a Mile je dobio izbore na paroli NEZAVISNA RS!!!! :lol: :roll:

I koji je od njih ostvario promil svojih parola i politickih planova??
BSn

#1092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BSn »

cyprus wrote:

Pa SDP ima u svom programu svojih 5 politika, od kojih je jedna vezana za zdravstvo :) . Uskoro slijedi prezentacija tih politika...

Cekam ja SDP da se oglasi o bitnim stvarima, vise mi postaje naporno njihovo bavljenje fels-politikom desnicara.To smo shvatili, to znamo, red je da se ozbiljno posvete onoj prvoj rijeci iz naziva stranke.

Lako je njima kad znaju da imaju moj glas na nizim nivoima. E, na entitetskom ce se morati uozbiljiti za taj glas. :D

Ne pada mi napamet iscitavati programe stranaka o onim temama o kojima one najmanje pricaju, sto ce reci da su im i najmanje bitne i da su tu samo da bi mi procitali. Jos je rano za detaljno upoznavanje sa programima. Red je prvo da privuku glasaca, pa da se on onda bavi detaljnom analizom.
Bosnolog

#1093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

vs84sa wrote:Bosnolog kad si toliki patriota otidji lijepo u banjaluku pa tako pricaj, otidji tamo na drinu gdje su postavili srpsku zastavu i usli u BiH pa je skini, otidji u neum okupaj se pa zapali hrvatsku zastavu pored onog grafita "odavde do irana nece biti muslimana", pa onda dodji ovdje palamudi o nekakvim ukidanjima... ne treba ti pedja evo ja ti iz centra sarajeva kazem, koji sam ovdje proveo cijeli rat, da je RS realnost koju je tvoj, ne moj predsjednik potpisao.

i jos nesto, NEMA UKIDANJA niti PODJELE BIH dok to USA, EU ne odobri, tako ti stvari stoje, sve ostalo su sitni politicki interesi. naravno da politicari iz RS-a nikad nece sebi ukinuti stolice na kojima sjede, isto ko i nasi u federaciji. 20 godina dobro od toga zive, nije niko lud da reze granu na kojoj sjedi.

ova tema je najbolji pokazatelj na kakvu pricu padaju biraci u ovoj zemlji, evo jos jednom ponavljam da je treba rasclanit na dvije nove teme - ekonomska pitanja i "velika" politicka pitanja. dajem glavu da na ovoj ekonomskoj nebi bilo 10 postova do izbora a ovdje se nacitah 44 stranice iz supljeg u prazno...

Tihicu jesli li to ti???????

Treba traziti odlazak OHR-a i MZ iz BiH sve ce se mnogo brze rijesiti a do tada ce da velikosrbi koriste poluge dobijene u Deytonu da se izivljavaju nad svojom i nasom sudbinom,da ignorisu dan drzavnosti i da katance skupstinska vrata na sred Marin Dvora pred tvojim ocima,.....sve ce biti tako dok se ne prede na tajane akcije specijalno propagandnih rabota i raspamecivanja istih,....a do tada imat cemo to sto imamo danas bez obzira ko dosao na vlast.....

Stvari koje od mene trazis kao pojedinca govore mnogo vise o tebi sta zagovaras a to je legalizacija i zelja onih za koga navijas,Ako si Bosnjak onda si Tihicevog ideoloskog slijepila,mada bi ja prij rekao da si ti neko drugi ili neuki vizionar.Dobro bi bilo da kazes to sto mislis onima koji nisu iz Sarajeva i jos traze svoje po masovnim grobnicama da prihvate te tvoje velikosrpske i anti BH ublehe,.....

I jos nest ja nisam trazio ukidanej GTRS vec promijenu diskriminacisjkog imena,obiljezja i krsnih slava,tog dijela BiH cime to imate pravdati a promjena tih stvari bi svakako relaksirala odnose u BiH i mnoge stvari krenule ka boljoj i zajednickoj buducnosti,...Medutim odbijanej promjene diskriminirajuceg imena govori o stvarnoj podvali NS i njene velikosrpske misije u novopakovanoj ambalazi zvana NS....... :wink:
Last edited by Bosnolog on 10/04/2010 00:31, edited 1 time in total.
stari grad Visegrad

#1094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

-LIBERO- wrote:

Klasicni vid desnicarskog banalizovanja stvari.

NS se ne zalaze za ocuvanje RS-a niti za odvajanje RS-a,a niti za ukidanje istog entiteta.
NS se zalaze da napokon pocnemo raditi stvari,svi zajedno,oko kojih se mozemo sloziti. Da se smanje nacionalisticke tenzije,da se pokrene privreda,da se smanji administracija,da se ljudski gleda na politiku i da se na ljudskim principima odnosi prema ljudima..jednostavno da se cijelo drustvo pokrene u tom nekom pozitivnom smislu.

Jer je po logici stvari interes i Bosnjaka i Srba i Hrvara i sviju ostalih da zivimo u normalnom,pravednijem i socijalno osjetljivijem drustvu!!!

Il je mozda varijanta da ostanemo jos uvijek u rovovima da precizno zacrtanim linijama,ali sada u "rovovima" koje su iskopali vladajuci politicari i svoje narode poput zivog stita stavili ispred sebe u "vjekovnoj borbi za nacionalni interes",dok se oni pajdaski dogovore oko povecanja plata i raspodjele drzavne imovine i frimi.

Al' jok bitno je vaziti o ukidanju RS-a ili o odcjepljenju od BIH ,treba plemena zavaditi sto vise,da bi se talovi lakse radili.
Eto Haris je dobio izbore na paroli UKIDANJE RS-a,a Mile je dobio izbore na paroli NEZAVISNA RS!!!! :lol: :roll:

I koji je od njih ostvario promil svojih parola i politickih planova??
Klasican primjer demagogije.

NS ne nudi nista novo, isto g samo drugo pakovanje.
Niti jedna drzava Evrope nema entitete, a zasto? Vjerovatno zato sto takvo rjesenje ne daje zdravo i napredno drustvo, sto se i potvrdilo za ovih 14 godina u BiH.
RS ce se svakako jednog dana nestati, bilo kako i bilo kojim putem, bez ili sa Haretom, nebitno, jer je NELOGICNA tvorevina. Ako je tebi logicna onda ti je i hitlerova Njemacka logicna. Hi H.

Ne vjerujem da NS donosi promjene, vec nastavak natezanja. To isto ko da gradis kucu sa lopovima pa se stalno natezes. A dogovoris se o onome sto je "moguce dogovorit". :lol:

Drzava treba biti jaka ekonomski i pravno, te da obezbjedi socijalnu i ekonomsku sigurnost svakom GRADJANINU ali to se ne moze desiti kada su "nacije" diskrimirane u "tudjem" entietu.
Bosnolog

#1095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

elffas wrote:
cyprus wrote:@Bosnolog, ti kako pričaš, čovjek bi rekao da Bošnjaci mogu ukinut Republiku Srpsku :roll:
Fino ti covjek kaze:
mada se i ovako mozemo nadiravati do sudnjeg dana
Kao sto neko gore napisa, takodje sam od onih omrazenih, kojim ukidanje tog entiteta i nije bas prvi prioritet. Iako me se isti i te kako tice, tamo sam rodjen, sva imovina i djedovina mi je tamo, za razliku od nekih, mislim da bas i nemamo tu mogucnost da sve stoji , dok se ne promijeni ime, ukinu entiteti i ispune svi ostali "prioriteti"... Za mene i mnoge u slicnoj situaciji je puno bitnija SUSTINA, npr :entitet se zove republika srpska, ali kada ja kao Bosnjak, musliman imam mogucnost da budem tu, radim , otvorim firmu , obnovim kucu, dzamiju, ne osjecam se ugrozeno ,mislim da je u tom slucaju ona sve manje srpska, a sve vise bosnjacka...

Ili ti @Bosnolog mislis da bi ipak bilo bolje da je sve pod rucnom jos od 95-te, da cekamo Hareta da je ukine, jerbo se ti mozes "naduravati do sudnjeg dana"?

Meni kao Bosnjaku je zaista potrebna pobjeda jedne stranke kao NS, tj ljudi koji ce sagledati realnost, postaviti prioritete, onako kako to narod hoce, te pokusati promijeniti stvari, korak po korak i zajedno sa svojim normalnim komsijom uspostaviti dijalog oko stvari koje muce obojicu...
Problem je diskriminirajuceg imena,obiljezja i svega sto se propovjeda kao i brisanja prefiksa bosanski,.....Ta blaza je samo meksa ambalaza pakiranja istog genocidnog brloga sto je mnogo opasnija podvala od one Dodikove koju nam ti kao i mnogi drugi ovdje na ovom forumu pokusavate bezuspjesno proturiti,.,...... :wink:
Bosnolog

#1096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Ja svo vrijeme govorim da je promjena diskriminirajuceg imena i obiljezja prvi korak i minimum ka relaksaciji odnosa u BIH i okretanaj ka buducnosti,medutim ukidanjem prefiksa bosanskih gradova su samo dodatne provokacije i izivljavanje Dodika i njegovih fasista ,da ne govorim o zloupotrebi etnickog /entitetkog glasanja/.Vi nemate cime pravdati te stvari osim zeljom da se time negira BiH i nastavi velikosrsoko guslanje Iskljucivosti i aparthejdske segregacije nad druge dvije etnicke zajednice u tom dijelu BiH koji se svojata iskljucivo srpskim ......
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

@Bosnolog
Treba traziti odlazak OHR-a i MZ iz BiH sve ce se mnogo brze rijesiti
Po tebi odlaskom OHR-a i MZ (samo kako mislis da ode medjunarodna zajednica :D ,da ih izsutamo i otjeramo i ambasadore???) je put ka rjesenju RS-a??
cyprus

#1098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Bosnolog wrote:
Ja svo vrijeme govorim da je promjena diskriminirajuceg imena i obiljezja prvi korak i minimum ka relaksaciji odnosa u BIH i okretanaj ka buducnosti,medutim ukidanjem prefiksa bosanskih gradova su samo dodatne provokacije i izivljavanje Dodika i njegovih fasista ,da ne govorim o zloupotrebi etnickog /entitetkog glasanja/.Vi nemate cime pravdati te stvari osim zeljom da se time negira BiH i nastavi velikosrsoko guslanje Iskljucivosti i aparthejdske segregacije nad druge dvije etnicke zajednice u tom dijelu BiH koji se svojata iskljucivo srpskim ......
To nema veze sa onim što sam ja napisao. Dakle, da li misliš da Bošnjaci mogu ukinuti RS? Ako mogu, kako?
Bosnolog

#1099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
Bosnolog wrote:
To nema veze sa onim što sam ja napisao. Dakle, da li misliš da Bošnjaci mogu ukinuti RS? Ako mogu, kako?
Bosnajcima ukidanje GTRS je svakako zelja kao i Federacije,ukidanj iste bez rata je nerealno,promjena imena i jenoetnickih obiljezja je minimum koji traze i na kojem ce insistrirat.Ukidanje iste bez rata je generacijski proces,sa ratom je mnogo kraca i realnija opcija,..... poznavajuci lucidnost velikosrpske politike,ograniceni i kontrolisani rat je mnogo izgledniji u buducnosti ...

Ako me pitas da li je Bosnjaci mogu ukinuti vojno,... odgovor je potvrdan svakakao ,da li im je to prevashodan cilj,za to na nije potrebno ratovati,ako GTRS bude ignorisala jacanej drzave i pokusa secesiju onda imamo rat i ukidanje iste odnosno biti ce poderana u par nepovezanih enklava,do tada cekamo mig Amerike /odnosno MZ,....Odlaskom OHR-a sa nerijesenim ustavnim uredenjem sa ovakvim uredenjem imamo x scenarija sigurnih sukoba,.... :wink:
Bosnolog

#1100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

-LIBERO- wrote:@Bosnolog
Treba traziti odlazak OHR-a i MZ iz BiH sve ce se mnogo brze rijesiti
Po tebi odlaskom OHR-a i MZ (samo kako mislis da ode medjunarodna zajednica :D ,da ih izsutamo i otjeramo i ambasadore???) je put ka rjesenju RS-a??
Ambasade su jedno a OHR kao medijator i istureni odgan UN-a su potpuno druga prica.Odlaskom OHR- i drugih ogranaka te organizacije sa ovako neuredenom BiH imamo zasigurno rat.

Ambasadori vecine zemlja bi svakako bili povuceni zbog vojnog sukoba ,.....pa sto ocekujes da ce neko ostaviti Ambasadorsko osoblje i ambasadore u ratnoj zoni, :-) :-) ....neke zemlje bi zasigurno imale svoje predstavnike shodno njihovim interesima u BiH i regiji ,ali u smanejnom kapacitetu kozularnih predstvnika,......

Ja nisam rekao da treba isutati ambasadei iz BiH,....Namoj da mi stavljas stvari koje nisam rekao,.......

Odlazak OHR-a je zasigurno put brzeg rijesenja ali svakako krvavi,to odlicno zna MZ i zato ne povlace OHR- iz BiH ,oni su svakako najvise cuvaju GTRS i velikosrposkog divljanje po BiH u protivnom Dodik se ne bi imao iza koga kriti,vec bi ubirao plodove posijanog sjemena svih ovih godina,negiranja BiH i lajanja,mada se scenarija sukoba moze i sa prisustvom OHR iscenirati,odgovor na blokadu SIPE i drzavnih institucija bi bio uvod u rat,........ :dance:
Locked