Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#1076 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

I lajcak, probudjen i pun samopouzdanja, ulece klizecim startom nakon svog puta oko svijeta oko 8 dana i stopira pokusaj vlade boljeg nam entiteta da uknjizi pc-kao "srpsko" vlasnistvo na mala vrata i pravnim sredstvima zavrsi ono ste radovan k. zapoceo vojnim. :D miroslav je pravi hadzialagic
Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak ocijenio je da predloženi Nacrt zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju ima iste proceduralne i suštinske nedostatke kao i zakon koji je visoki predstavnik poništio 2000. godine, zbog čega bi trebalo da bude uklonjen sa dnevnog reda Narodne skupštine Republike Srpske (RS).

"Zakon bi trebalo da bude uklonjen sa dnevnog reda Narodne skupštine RS sve dok ne bude u skladu sa standardima utvrđenim u Kominikeu Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira u septembru 2000. godine. Nacrt se ne pridržava osnovnih preduslova za donošenje zakona o restituciji, koje je uspostavio Savjet za implementaciju mira nakon poništenja sličnog zakona u RS, od strane visokog predstavnika", ocijenio je Lajčak.

Visoki predstavnik u pismu, koje je poslao predsjedniku Narodne skupštine RS, premijeru RS i svim poslanicima, navodi da su razlozi za zabrinutost, između ostalog, nepostojanje bilo kakve prateće fiskalne analize u pogledu procjene troškova restitucije, uključujući troškove administracije i plaćanja zahtjeva za naknadu, te nepostojanje utvrđenih granica odgovornosti za pojedinačne i zajedničke zahtjeve za naknadu.

"Bez ovakve prateće analize, nemoguće je procijeniti budžetske implikacije za RS, te je shodno tome nemoguće utvrditi da li će zakon omogućiti stvarnu i pravednu nakandu za sve podnosioce zahtjeva", navodi se u pismu.

Lajčak je ocijenio da je zakonom predviđeni rok od jedne godine za podnošenje zahtjeva relativno kratak kao i da su kategorije potencijalnih podnosilaca zahtjeva, koji imaju pravo na naknadu prema ovom zakonu, ograničene između ostalog na pljenidbe od 6. decembra 1946. godine, a da zakon ograničava i korisnike na sadašnje građane zemalja nasljednica bivše SFRJ.

Visoki predstavnik smatra da će se ovi standardi najbolje poštovati kroz okvir koji će definisati međuresorna komisija za restituciju.

Dnevnim redom sjednice Narodne skupštine RS, koja je u toku, predviđeno je razmatranje Nacrta zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Vlada RS uputila je taj akt u proceduru kao Prijedlog, ali ga je uoči usvajanja dnevnog reda, preimenovala u Nacrt, s ciljem dobijanja što kvalitetnijeg zakonskog teksta.

Ministar pravde RS Džerard Selman izjavio je danas da RS, prema sadašnjim rješenjima može da primijeni zakon u potpunosti, pošto je predviđeno da se određena imovina oduzeta nakon 6. decembra 1946. godine vrati u naturalnoj ili novčanoj restituciji.

Selman je precizirao da bi u slučaju novčane restitucije novac bio isplaćivan u periodu od 10 godina, u 10 jednakih rata.
vee-jay

#1077 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by vee-jay »

treci put wrote:
nokia6170 wrote:ja bi volio da forumasi kao sto su cogni, behavac, sarajevcac i njima slicni (koji podrzavaju ovdje na forumu i dodika i brane rs i dejtonsko uredjenje bosne kao sveto slovo)...odgovore prvo na samo tri pitanja:

1. da li su genocid i etnicko ciscenje oblici fasizma?

2. da li je politika ratne rs, odnosno zvanicno utvrdjenih 6 ratnih ciljeva rs-a od strane narodne skupstine rs-a, bila fasisticka?

3. da li su borci koji su ratovali u vojsci rs-a ratovali za fasizam, ustvari fasisti, u skladu sa naprijed dva postavljena pitanja..odnosno kako roditelji u republici srpskoj objasnjavaju u ime cega i za sta su ratovali od 1992-1995. godine i da li svojoj djeci govore o ratnoj politici i ciljevima republike srpske iz tog vremena, tj. da su bili u sluzbi 6 ratnih ciljeva republike srpske, prvenstveno prvog ratnog cilja koji je insistirao na prisilno-nasilnom etnickom razdvajanju srba od ostala dva naroda u bosni i hercegovini.

Hvala unaprijed na odgovorima
Sigurno da je ponašanje vodstva RS tokom rata imalo neka obelezja fazisma tačnije nacizma ali,i sam rat i sve što se dešavalo u tih nekoliko godina jeste samo jedan od mnogih istorijskih događaja u BiH koji jesu taj rat uzrokovali.Iako za tadašnje vodstvo RS moze da se kaze da je nacističko ne znači da je sve sto je to vodstvo uradilo - nacističko.Takođe smatram da borba za opstanak teritorija BiH naseljenih u većini Srbima u zajedničkoj drzavi sa Srbijom,odnosno stvaranje RS jeste bila legitimna i potrebna.
Hmmm, ako kazes sigurno znaci da si siguran, dakle ne "mislis" nego "znas" - da je vodstvo RSa bilo nacisticko. Mislim, da se razumijemo, nacizam kao politicka ideologija je nesto potpuno drugacije od svih politickih demokratskih ideologija u kojima danas zivimo. Po definiciji nacizam je osnovan na superiornosti jedne rase nad drugim rasama, i to ne samo fizicki nego i moralno i kulturalno. Nacizam dijeli covjecanstvo na vise i nize rase, proglasavajuci sebe visom rasom. Nacizam zabranjuje sve alternativna ideologije i demokratiju. Nacizam sebi uzima pravo da se teritorijalno siri na stetu drugih drzava, da uzme druge teritorije sa stanovnistvom svoje rase i organizira ratnu ekonomiju.

E sad kad ja ovo napisano jedanput, dvaput procitam ja imam samo jednu misao u glavi -> sta ova ovakva ideologija moze da uradi nesto neprincipijelno samoj sebi - tj. kako ti pises NEnacisticko? Stvarno ne kontam tu logiku? Pa nije Hitler bio dobar covjek (tj. dobar nacista) zato sto je bio vegeterijanac i imao lijepog cuku. Ili Karadzic zato sto je bio pjesnik. U nacizmu je ili jesi ili nisi. Tako je bilo u tridesetim-cetrdesetim u Njemackoj i tako je bilo u RS-u/Srbiji devedesetih (a da nije pobjedio Tadic na izborima bilo bi tako i dan danas).

I onda na kraju te tvoje izjave ti sebi cak dajes za pravo da izjavis -> da borba za opstanak teritorija BiH naseljenih u većini Srbima u zajedničkoj drzavi sa Srbijom,odnosno stvaranje RS jeste bila legitimna i potrebna <-. I samom to izjavom odobravas/podrzavas nacizam. Pa to je ludilo!!!

Ja sam danas procitao na e-novinama prva dva dijela knjige Peter Maassa. Stvarno nezamisliv i nevjerovatan sav taj mehanizam mrznje izgradjen u ime Srpstva i RSa. Da je Armija BiH to kojim slucajem u moje ime uradila, ja bih se stidio do kraja svoga zivota i vjerovatno bi mi BiH bila u potpunosti svijedna. A kamoli da mi padne na pamet da branim to sto je u moje ime izvrseno.
zavrzlama

#1078 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by zavrzlama »

vee-jay wrote:
treci put wrote:
nokia6170 wrote:ja bi volio da forumasi kao sto su cogni, behavac, sarajevcac i njima slicni (koji podrzavaju ovdje na forumu i dodika i brane rs i dejtonsko uredjenje bosne kao sveto slovo)...odgovore prvo na samo tri pitanja:

1. da li su genocid i etnicko ciscenje oblici fasizma?

2. da li je politika ratne rs, odnosno zvanicno utvrdjenih 6 ratnih ciljeva rs-a od strane narodne skupstine rs-a, bila fasisticka?

3. da li su borci koji su ratovali u vojsci rs-a ratovali za fasizam, ustvari fasisti, u skladu sa naprijed dva postavljena pitanja..odnosno kako roditelji u republici srpskoj objasnjavaju u ime cega i za sta su ratovali od 1992-1995. godine i da li svojoj djeci govore o ratnoj politici i ciljevima republike srpske iz tog vremena, tj. da su bili u sluzbi 6 ratnih ciljeva republike srpske, prvenstveno prvog ratnog cilja koji je insistirao na prisilno-nasilnom etnickom razdvajanju srba od ostala dva naroda u bosni i hercegovini.

Hvala unaprijed na odgovorima
Sigurno da je ponašanje vodstva RS tokom rata imalo neka obelezja fazisma tačnije nacizma ali,i sam rat i sve što se dešavalo u tih nekoliko godina jeste samo jedan od mnogih istorijskih događaja u BiH koji jesu taj rat uzrokovali.Iako za tadašnje vodstvo RS moze da se kaze da je nacističko ne znači da je sve sto je to vodstvo uradilo - nacističko.Takođe smatram da borba za opstanak teritorija BiH naseljenih u većini Srbima u zajedničkoj drzavi sa Srbijom,odnosno stvaranje RS jeste bila legitimna i potrebna.
Hmmm, ako kazes sigurno znaci da si siguran, dakle ne "mislis" nego "znas" - da je vodstvo RSa bilo nacisticko. Mislim, da se razumijemo, nacizam kao politicka ideologija je nesto potpuno drugacije od svih politickih demokratskih ideologija u kojima danas zivimo. Po definiciji nacizam je osnovan na superiornosti jedne rase nad drugim rasama, i to ne samo fizicki nego i moralno i kulturalno. Nacizam dijeli covjecanstvo na vise i nize rase, proglasavajuci sebe visom rasom. Nacizam zabranjuje sve alternativna ideologije i demokratiju. Nacizam sebi uzima pravo da se teritorijalno siri na stetu drugih drzava, da uzme druge teritorije sa stanovnistvom svoje rase i organizira ratnu ekonomiju.

E sad kad ja ovo napisano jedanput, dvaput procitam ja imam samo jednu misao u glavi -> sta ova ovakva ideologija moze da uradi nesto neprincipijelno samoj sebi - tj. kako ti pises NEnacisticko? Stvarno ne kontam tu logiku? Pa nije Hitler bio dobar covjek (tj. dobar nacista) zato sto je bio vegeterijanac i imao lijepog cuku. Ili Karadzic zato sto je bio pjesnik. U nacizmu je ili jesi ili nisi. Tako je bilo u tridesetim-cetrdesetim u Njemackoj i tako je bilo u RS-u/Srbiji devedesetih (a da nije pobjedio Tadic na izborima bilo bi tako i dan danas).

I onda na kraju te tvoje izjave ti sebi cak dajes za pravo da izjavis -> da borba za opstanak teritorija BiH naseljenih u većini Srbima u zajedničkoj drzavi sa Srbijom,odnosno stvaranje RS jeste bila legitimna i potrebna <-. I samom to izjavom odobravas/podrzavas nacizam. Pa to je ludilo!!!

Ja sam danas procitao na e-novinama prva dva dijela knjige Peter Maassa. Stvarno nezamisliv i nevjerovatan sav taj mehanizam mrznje izgradjen u ime Srpstva i RSa. Da je Armija BiH to kojim slucajem u moje ime uradila, ja bih se stidio do kraja svoga zivota i vjerovatno bi mi BiH bila u potpunosti svijedna. A kamoli da mi padne na pamet da branim to sto je u moje ime izvrseno.
svaka cast odlican post :thumbup:
dallton

#1079 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Moguća revizija presude Međunarodnog suda pravde
Toma Fila, izjavio da se u Karadžićevoj optužnici krije velika opasnost za Srbiju...
05.11.2008. 10:12

Statusna konferencija u pretpretresnom postupku protiv prvog predsjednika RS i ratnog zločinca Radovana Karadžića bit će održana 19. januara, dan ranije nego što je prethodno bila zakazana, saopćio je Haški tribunal.

Uvidom u raspored suđenja konstatirano je da su 20. januara sve sudnice u Tribunalu zauzete drugim postupcima, naveo je u obrazloženju svoje odluke pretpretresni sudija Ijan Bonomi (Iain Bonomy).

U međuvremenu je Toma Fila, beogradski advokat i odnedavno savjetnik zamjenika premijera Srbije Ivice Dačića, izjavio da se u Karadžićevoj optužnici krije velika opasnost za Srbiju.

- U njoj se spominje utjecaj policije Srbije na događaje u Srebrenici. Najvažnije je da se pokuša dokazati da Karadžić nema nikave veze s onim što se tamo desilo. I da to nije učinjeno s njegovim znanjem i odobrenjem. Ako bi se to utvrdilo, ne bi bilo opasnosti za našu državu - kazao je Fila za "Večernje novosti".

Prema Filinim riječima, kada bi se u presudama Radovanu Karadžiću ili generalu Momčilu Perišiću utvrdilo da je Srbija bila upletena u događaje u Srebrenici, moguće je da bi došlo čak i do revizije ranije presude Međunarodnog suda pravde, prema kojoj je Srbija oslobođena tužbe za genocid u BiH.
..bem ti ovakvog advokata, ja sam ovo napisao istog dana kad je izmjenjena optuznica izasla (post "Izmjenjena optuznica Karadzicu), on tek sad skontao...mala korekcija gornje izjave : ne spominje se samo policija srbije, nego i jna i njen pravni sljednik vojska jugoslavije (srbije i crne gore), obavjestajne sluzbe srbije, milosevic, simatovic, perisic, stanisic....komplet politicko vodjstvo srbije...

i jos jedan dodin pravni biser - izgleda da je vec unajmio odbranu anticipirajuci optuznicu za korupciju :D nek je odbrani sa srecom, trebat ce im :D
Dodik nije dao dokumentaciju
Umjesto toga, tim američke advokatske kancelarije "Dewey & LeBoeuf" stupio je u kontakt s Tužilaštvom BiH...
05.11.2008. 09:00

Iako je još prije više od sedam dana Milorad Dodik obećao visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku da će predati dokumentaciju koju od Republike Srpske traže SIPA i Tužilaštvo BiH, to se nije desilo, saznaje "Dnevni avaz".

Umjesto toga, tim američke advokatske kancelarije "Dewey & LeBoeuf" stupio je u kontakt s Tužilaštvom BiH.

Kako je kazao ministar pravde RS Džerard Selman, advokati su razgovarali s predstavnicima ove državne institucije "u vezi sa zahtjevima tog tužilaštva u određenim predmetima i istražnim radnjama".

- Advokatska kancelarija već je određenu dokumentaciju predočila Tužilaštvu - rekao je Selman agenciji Srna, ne precizirajući o kojoj se dokumentaciji radi.

Odgovarajući na pitanje koliko će Vladu RS koštati usluge "Dewey & LeBoeufa", Selman je odgovorio da ugovorom nije definiran fiksan iznos i da će on zavisiti od preduzetih pravnih radnji.

U Tužilaštvu BiH nisu nam mogli dati nikakve detalje u vezi sa susretom s američkim advokatima.

Ni u OHR-u nisu bili voljni komentirati ovaj događaj.

Najavljeno nam je, međutim, da će međunarodna zajednica reagirati na ovakvo ponašanje iz RS.
Real Khan

#1080 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Real Khan »

dallton wrote:
Moguća revizija presude Međunarodnog suda pravde
Toma Fila, izjavio da se u Karadžićevoj optužnici krije velika opasnost za Srbiju...
05.11.2008. 10:12

Statusna konferencija u pretpretresnom postupku protiv prvog predsjednika RS i ratnog zločinca Radovana Karadžića bit će održana 19. januara, dan ranije nego što je prethodno bila zakazana, saopćio je Haški tribunal.

Uvidom u raspored suđenja konstatirano je da su 20. januara sve sudnice u Tribunalu zauzete drugim postupcima, naveo je u obrazloženju svoje odluke pretpretresni sudija Ijan Bonomi (Iain Bonomy).

U međuvremenu je Toma Fila, beogradski advokat i odnedavno savjetnik zamjenika premijera Srbije Ivice Dačića, izjavio da se u Karadžićevoj optužnici krije velika opasnost za Srbiju.

- U njoj se spominje utjecaj policije Srbije na događaje u Srebrenici. Najvažnije je da se pokuša dokazati da Karadžić nema nikave veze s onim što se tamo desilo. I da to nije učinjeno s njegovim znanjem i odobrenjem. Ako bi se to utvrdilo, ne bi bilo opasnosti za našu državu - kazao je Fila za "Večernje novosti".

Prema Filinim riječima, kada bi se u presudama Radovanu Karadžiću ili generalu Momčilu Perišiću utvrdilo da je Srbija bila upletena u događaje u Srebrenici, moguće je da bi došlo čak i do revizije ranije presude Međunarodnog suda pravde, prema kojoj je Srbija oslobođena tužbe za genocid u BiH.
..bem ti ovakvog advokata, ja sam ovo napisao istog dana kad je izmjenjena optuznica izasla (post "Izmjenjena optuznica Karadzicu), on tek sad skontao...mala korekcija gornje izjave : ne spominje se samo policija srbije, nego i jna i njen pravni sljednik vojska jugoslavije (srbije i crne gore), obavjestajne sluzbe srbije, milosevic, simatovic, perisic, stanisic....komplet politicko vodjstvo srbije...

i jos jedan dodin pravni biser - izgleda da je vec unajmio odbranu anticipirajuci optuznicu za korupciju :D nek je odbrani sa srecom, trebat ce im :D
Dodik nije dao dokumentaciju
Umjesto toga, tim američke advokatske kancelarije "Dewey & LeBoeuf" stupio je u kontakt s Tužilaštvom BiH...
05.11.2008. 09:00

Iako je još prije više od sedam dana Milorad Dodik obećao visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku da će predati dokumentaciju koju od Republike Srpske traže SIPA i Tužilaštvo BiH, to se nije desilo, saznaje "Dnevni avaz".

Umjesto toga, tim američke advokatske kancelarije "Dewey & LeBoeuf" stupio je u kontakt s Tužilaštvom BiH.

Kako je kazao ministar pravde RS Džerard Selman, advokati su razgovarali s predstavnicima ove državne institucije "u vezi sa zahtjevima tog tužilaštva u određenim predmetima i istražnim radnjama".

- Advokatska kancelarija već je određenu dokumentaciju predočila Tužilaštvu - rekao je Selman agenciji Srna, ne precizirajući o kojoj se dokumentaciji radi.

Odgovarajući na pitanje koliko će Vladu RS koštati usluge "Dewey & LeBoeufa", Selman je odgovorio da ugovorom nije definiran fiksan iznos i da će on zavisiti od preduzetih pravnih radnji.

U Tužilaštvu BiH nisu nam mogli dati nikakve detalje u vezi sa susretom s američkim advokatima.

Ni u OHR-u nisu bili voljni komentirati ovaj događaj.

Najavljeno nam je, međutim, da će međunarodna zajednica reagirati na ovakvo ponašanje iz RS.
Ako vas zanima, Lajčak je "otpremio" Dodikov pravni tim na kulturan način do đavola, a oni su jedva čekali da krenu na put :D Naime, zahvalio im je na posjeti, ali je naglasio da on nema mandat razgovarati preko posrednika nego isključivo direktno sa lokalnim zvaničnicima... Međutim, ovo nije spriječilo pravne vukove da uredno naplate svoje usluge...iz RS kasice-prasice :D
shana_majka

#1081 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 04:45, edited 1 time in total.
dallton

#1082 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

shana_majka wrote:@dalton, ako je na "babu", onda je "zajeban igrac"... :-D ;-)
Mislis na oca filu filotu ili? Nazalost, sin se prodao za slavu...a fila je stekao slavu braneci najteze slucajeve u bivsoj jugi, jest doduse da ih j 80% izgubio, ali :D
dallton

#1083 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Ako vas zanima, Lajčak je "otpremio" Dodikov pravni tim na kulturan način do đavola, a oni su jedva čekali da krenu na put :D Naime, zahvalio im je na posjeti, ali je naglasio da on nema mandat razgovarati preko posrednika nego isključivo direktno sa lokalnim zvaničnicima... Međutim, ovo nije spriječilo pravne vukove da uredno naplate svoje usluge...iz RS kasice-prasice :D
Ako se ne varam , miroslav je njih otpratio s dovidjenja i prijatno u vezi drzavne imovine, ali su se oni sad aktivirali u vezi istrage SIPAe o dodinim malverzacijama.
Maraschino

#1084 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Maraschino »

Sve u svemu, nesto se desava a nesto ce se i izroditi. :D
Real Khan

#1085 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Real Khan »

dallton wrote:

Ako se ne varam , miroslav je njih otpratio s dovidjenja i prijatno u vezi drzavne imovine, ali su se oni sad aktivirali u vezi istrage SIPAe o dodinim malverzacijama.
Onda neka odu do SIPE...usput se mogu žaliti Upravi vodovoda i kanalizacije, jer smatram da im jedino tamo može priča "piti vode". Šta će koji klinac Lajčaka uznemiravati :D
nokia6170

#1086 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nokia6170 »

Ovo sto radi Milorad Dodik ismijava samu Republiku Srpsku i sve njene isntitucije i poreske obveznike Republike Srpske. Kao sto sam ranije naglasavao...suma sumarum Dodikove vladavine ce da bude degradacija svih institucija RS-a i on i dalje grabi tom linijom...dok sami gradjani i dalje srvsasavaju na svaki Dodikov potez...samo da im se ne desi nezeljena trudnoca bojim se.

Gradjani RS-a bi sebi trebali postaviti samo jedno pitanje: Zasto i cemu sluzi advokatski tim kojeg je Vlada RS-a unajmila i debelo placa njihove usluge zastupanja?

Analogno prethodnom, zasto i cemu onda postoji Pravobranilastvo Republike Srpske ?...zasto gradjani RS-a placaju dvije institucije da brane interese Republike Srpske..Pravobranilastvo kao ustavna i zakonska institucija nadlezna za te poslove i sada ovu neku advokatsku kucu, ili bilo koju drugu advokatsku kucu?

I sutra kada se bude postavilo pitanje postojanja i reforme sudskog sistema u cijeloj BiH, ukljucujuci i RS, nemojte kukati kako RS-u politicari iz Sarajeva podmecu nogu sa ciljem dominacije i centralizacije i ukidanja same Republike Srpske....jer upravo na ovom primjeru vam vas omiljeni premijer pokazuje koliko vjeruje vlastitim institucijama i koliko uopste institucije RS-a trebaju RS-u i njenom narodu.

Umjesto da Pravobranilastvo RS-a stiti interese Republike Srpske, vas voljeni premijer Dodik sam je pokazao ovim potezom kako Pravobranilastvo niti je sposobno da brani interese RS-a, niti da u tom Pravobranilastvu sjede ljudi koji znaju kvalitetno raditi svoj posao.

Aferim Dodo, samo naprijed :bih:
Šapat

#1087 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Šapat »

A ni advokatski tim nije nista bolji.
Sve je to mazanje ociju ljudima u RS kako bi ostali u ubjedjenju da Dodik radi samo ispravne stvari i da mu je stalo i do RS i do ljudi koji u njoj zive.

Na njihovu zalost, Dodiku niti je stalo do RS (ma koliko on tvrdio da jeste), a jos manje mu je stalo do ljudi, tj. srba koji zive u RS (o ostalima da i ne pricamo).
Oni njemu sluze samo i iskljucivo za ostvarivanje dnevno politickih ciljeva, a koji se u njegovom slucaju svode na malverzacije sa entitetskim parama (sto ce reci - kradju naveliko), dok mu price o RS, srbima, otcjepljenju, referendumima, ugrozenosti na 1001 nacin, samostalnosti, principijelnosti, itd. itd. sluze samo kao pokrice za pozadinske privatne poslove.

Jos samo da to i narod u to nesretnoj RS shvati i Dodo ce imati priliku da isporba svoje zastitare. Mada, ako se pogleda u istoriju i nacine kako srbi rijese takve stvari, mislimda ce upravo ti "zajebani" zastitari biti prije Dode u bijegu. Al' o tom po tom...
Real Khan

#1088 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Real Khan »

Šapat wrote:A ni advokatski tim nije nista bolji.
Sve je to mazanje ociju ljudima u RS kako bi ostali u ubjedjenju da Dodik radi samo ispravne stvari i da mu je stalo i do RS i do ljudi koji u njoj zive.

Na njihovu zalost, Dodiku niti je stalo do RS (ma koliko on tvrdio da jeste), a jos manje mu je stalo do ljudi, tj. srba koji zive u RS (o ostalima da i ne pricamo).
Oni njemu sluze samo i iskljucivo za ostvarivanje dnevno politickih ciljeva, a koji se u njegovom slucaju svode na malverzacije sa entitetskim parama (sto ce reci - kradju naveliko), dok mu price o RS, srbima, otcjepljenju, referendumima, ugrozenosti na 1001 nacin, samostalnosti, principijelnosti, itd. itd. sluze samo kao pokrice za pozadinske privatne poslove.

Jos samo da to i narod u to nesretnoj RS shvati i Dodo ce imati priliku da isporba svoje zastitare. Mada, ako se pogleda u istoriju i nacine kako srbi rijese takve stvari, mislimda ce upravo ti "zajebani" zastitari biti prije Dode u bijegu. Al' o tom po tom...
:thumbup: Kada bude bježao, garant će zaboraviti isplatiti plate "zaštitarima"... a znamo ono "koliko para - toliko muzike" :D
vee-jay

#1089 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by vee-jay »

Od kada je RSa, od tada je stalno imala sefove koji su radili protiv nje. Samo sto ce ovaj biti prvi koji ce letjeti radi svog kriminala a ne fasizma.

Samo da se zna: Kad do tog dana dodje, narodu treba do tolike mjere ispirati sa tim saznanjima mozgove, dok konacno ne pocnu mozgovi raditi.
Real Khan

#1090 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Real Khan »

zagazaga wrote:
vee-jay wrote:Od kada je RSa, od tada je stalno imala sefove koji su radili protiv nje. Samo sto ce ovaj biti prvi koji ce letjeti radi svog kriminala a ne fasizma.

Samo da se zna: Kad do tog dana dodje, narodu treba do tolike mjere ispirati sa tim saznanjima mozgove, dok konacno ne pocnu mozgovi raditi.
neće nikad,kod njih je uvijek njihov ''heroj,nepravedno optužen'' a krivi su drugi jer samo smišljaju kako da njih, jadne,
zeznu,prevare,opljačkaju i dr.
Slažem se...pa, zar nismo već 100X utvrdili na ovom forumu kako je sve ovo u stvari proizvod jedne gnusne "antisrpskamasonskocionističkoislamističkofundamentalističke" urote protiv pravednih i miroljubivih koji inače ne bi ni mrava zgazili.
vee-jay

#1091 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by vee-jay »

Real Khan wrote:
zagazaga wrote:
vee-jay wrote:Od kada je RSa, od tada je stalno imala sefove koji su radili protiv nje. Samo sto ce ovaj biti prvi koji ce letjeti radi svog kriminala a ne fasizma.

neće nikad,kod njih je uvijek njihov ''heroj,nepravedno optužen'' a krivi su drugi jer samo smišljaju kako da njih, jadne,
zeznu,prevare,opljačkaju i dr.
Slažem se...pa, zar nismo već 100X utvrdili na ovom forumu kako je sve ovo u stvari proizvod jedne gnusne "antisrpskamasonskocionističkoislamističkofundamentalističke" urote protiv pravednih i miroljubivih koji inače ne bi ni mrava zgazili.
Pa jednom valjda hoce.
ljubav_aha

#1092 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

Maraschino wrote:Sve u svemu, nesto se desava a nesto ce se i izroditi. :D
koliko dugo traje polticka trudnoca :?:
behavac

#1093 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

ljubav_aha wrote:
Pa vidjecemo za 9 mjeseci hoce li biti produzetaka...
dallton

#1094 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

behavac wrote:
ljubav_aha wrote:
ma sigurno ce biti abortus, jer je legalan
Maraschino

#1095 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Maraschino »

dallton wrote:
behavac wrote:
ljubav_aha wrote:koliko dugo traje polticka trudnoca :?:
ma sigurno ce biti abortus, jer je legalan
Odgovor je... tacan :thumbup:
treci put

#1096 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by treci put »

vee-jay wrote:

Podrska RS-u i osuda zločina koji je počinilo vodstvo ,vojska, policija iste nije u koliziji.Vodstvo RS je prema Muslimanima-Bosnjacima i Hrvatima ,na teritoriji koje je kontrolisalo u cilju njihovog privremenog ili stalnog uklanjanja,preduzelo acije koje su potpuno neopravdane ,i nečovečne.Razmere zločina ,u atmosferi mrznje stvorenoj od vodstva RS putem medija i na druge načine nikog normalnog ne ostavljaju ravnodušnim.Zločini dodatno dobijaju na tezini jer su oni izvršeni iz čiste obesti i mrznje samo zato sto zrtva ne pripada istoj nacionalnosti kao zločinac.Često su se dešavali zločini daleko od linija fronta kao u Višegradu gde su lokalni zločinci zatvorili u dve kuće veći broj muslimana i kuće zapalili da bi zrtve umrle u većim mukama.Podsticanje ili tolerisanje ovakvih zločina od vlasti RS najgori je nacizam ali, pazljivija analiza bi pokazala da je u zločinima učestovao mali broj ljudi ,često su ista lica vršila zločine na širem prostoru kao u slučaju optuzenih iz Višegrada.
Tebi to izgleda nepravedno i neshvatljivo ali svi zločini počinjeni tokom rata od strane lica srpske protiv lica muslimansko-bošnjačke ili hrvatske nacionalnosti ni najmaju ne obavezuju RS na ustupke drugom entitetu kad je u pitanju ustavno uređenje između ostalog jer između činjenice postojanja RS i njenog statusa sa ratnim zločinima i čak samim ratom ne postoji uzročna veza.
and

#1097 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by and »

treci put wrote:
vee-jay wrote:

Podrska RS-u i osuda zločina koji je počinilo vodstvo ,vojska, policija iste nije u koliziji.Vodstvo RS je prema Muslimanima-Bosnjacima i Hrvatima ,na teritoriji koje je kontrolisalo u cilju njihovog privremenog ili stalnog uklanjanja,preduzelo acije koje su potpuno neopravdane ,i nečovečne.Razmere zločina ,u atmosferi mrznje stvorenoj od vodstva RS putem medija i na druge načine nikog normalnog ne ostavljaju ravnodušnim.Zločini dodatno dobijaju na tezini jer su oni izvršeni iz čiste obesti i mrznje samo zato sto zrtva ne pripada istoj nacionalnosti kao zločinac.Često su se dešavali zločini daleko od linija fronta kao u Višegradu gde su lokalni zločinci zatvorili u dve kuće veći broj muslimana i kuće zapalili da bi zrtve umrle u većim mukama.Podsticanje ili tolerisanje ovakvih zločina od vlasti RS najgori je nacizam ali, pazljivija analiza bi pokazala da je u zločinima učestovao mali broj ljudi ,često su ista lica vršila zločine na širem prostoru kao u slučaju optuzenih iz Višegrada.
Tebi to izgleda nepravedno i neshvatljivo ali svi zločini počinjeni tokom rata od strane lica srpske protiv lica muslimansko-bošnjačke ili hrvatske nacionalnosti ni najmaju ne obavezuju RS na ustupke drugom entitetu kad je u pitanju ustavno uređenje između ostalog jer između činjenice postojanja RS i njenog statusa sa ratnim zločinima i čak samim ratom ne postoji uzročna veza.
hajde nam malo pojasni kako to rs nema veze sa tim zločinima i kako ne postoji uzročna veza sa samim ratom?
zločine koji su činjeni u višegradu nisu činili pojedinci kojima je na uniformama pisalo lukić d.o.o nego vrs ili jna.
ako su oni bili manjina koji su neke stvari radili na svoju ruku zašto nisu u tome spriječeni od većine,zašto nisu uhapšeni i kažnjeni?
recimo,u dejtonu karadžić je slobodno šetao,nije se puno govorilo o zločinima...svak je nevin dok mu se ne dokaže krivica.
nakon dejtona imamo mali milion presuda koje govore šta se sve u rs-u radilo i skoro cijelo rukovodstvo je uhapšeno.postoji čak i presuda za genocid,a iz definicije genocida znamo da to nije baš pojedinačni eksces.
koliko veze nema rs sa tim zločinima i zločincima govori i podatak da vlasti rs-a finansiraju porodice optuženika za ratne zločine.
popajic

#1098 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by popajic »

@treci put
...jer između činjenice postojanja RS i njenog statusa sa ratnim zločinima i čak samim ratom ne postoji uzročna veza.
hoces reci;poznato je da je RS nastala mirnim,demokratskim putem ??? :-)
Ti kao da si ovih zadnjih 16 god. bio 20.000 milja pod morem,pa sad tek izronio !
De,kako po tebi nastade RS.
Maraschino

#1099 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Maraschino »

treci put wrote:
vee-jay wrote:

Ne bih se slozio da su u zlocinima ucestvovali ''mali broj ljudi''. Krajina je sistematski ciscena od nesrba. Vecina tog stanovnistva zavrsila je u jednom od logora (Omarska, Keraterm, Trnopolje...) cime se namece zakljucak da to ne moze izvesti mali broj ljudi. To se isto desavalo i u Podrinju samo sto vecina tih civila nije imala priliku da prezivi. Dakle nije to mali broj ljudi , to je, citav jedan SISTEM radio.

Na gore pomenuti nacin, ociscena je teritorija danasnje RS i stvoren prostor samo za jedan narod . To se zove - etnicko ciscenje i genocid. Samim time kako je nastala RS (kako sam opisao), ona mora dopustiti nesmetan povratak protjeranih, obezbijediti im nesmetan ulazak u posjed , obezbijediti im osnovnu egzistenciju, ukinuti diskriminaciju...to je minimalno sto trebaju uraditi za prezivjele a o mrtvima da i ne govorimo.
dallton

#1100 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Gledao sam danas svjedocenje radovana k. na sudjenju krajisniku i cuo sam apsolutno istu pricu koju i gornji post iznosi: to su bili pojedinacni zlocini, nisam ja nista potpisivao, problem je u prevodu, nisam ja bio u tom predsjednistvu, pc je nastala na politicki nacin a ne djelovanjem vojske...
Majke mi ovi koji zastupaju ovakva misljenja o stvaranju pca ko da su svi u istu skolu isli :D
Locked