Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Loulou

#1076 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Loulou »

minjonja wrote:evo ima ovaj klip kako maca pokusava spasit svog prijatelja. ne znam turski, al cini mi se kao da je nisu uspjeli spasit, vec je ukocena bila kad je vet u kutiju stavlja.

Baš sam maloprije gledala taj video. Divno i tako žalosno, istovremeno :(

Nešto slično:
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... telja.html
bijela

#1077 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by bijela »

Loulou wrote:
minjonja wrote:evo ima ovaj klip kako maca pokusava spasit svog prijatelja. ne znam turski, al cini mi se kao da je nisu uspjeli spasit, vec je ukocena bila kad je vet u kutiju stavlja.

Nešto slično:
ja sad krenula ovo da postiram...
A71

#1078 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by A71 »

Osobe koje imaju potrebu da smrskaju njuškicu jednoj bebi NIKADA ne ostaju samo na tome. Imaju potrebu da to ponove jer im to pričinjava zadovoljstvo. Zato svi treba da posmatramo ljude u svojoj okolini i ako primjetimo nešto obavezno prijaviti. I već je odavno naučno dokazano da oni koji muče životinje shvate jedan dan da im to više nije dovoljno i eskaliraju- počnu to činiti i ljudima, prema FBI statistikama više od 90% masovnih ubica su u djetinjstvu mučili i ubijali životinje.
cupo_mo

#1079 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by cupo_mo »

Loulou wrote:

Nešto slično:
i ja sam gledao taj klip i kada sam ga kuci pokazao komentar je bio "Sigruno joj je bio/bila neko vrlo drag"
hadzun

#1080 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by hadzun »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... a-dobrinji

sad ce se i na dobrinji pojavit monstrumi. :dance:
:run:
vox-populi

#1081 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

hadzun wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... a-dobrinji

sad ce se i na dobrinji pojavit monstrumi. :dance:
:run:
Ne citam sund literaturu a ni vijesti, sta pise ukratko mrski ABA3?
minjonja

#1082 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

i eto jos jedan slucaj... :(

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100828063
Kako saznajemo, snimak doslovnog iživljavanja nad životinjama načinila su dvojica mladića iz Konjica, kojima je očito "zanimljivo" iživljavati se nad nesretnim životinjama.

Kao što se može vidjeti na snimku, bul terijer doslovno trenira na mnogo manjem i vezanom psu. Grize ga i neprestano obara na zemlju, a kada slabiji pas počne cviliti od boli, mladići likuju i nastavljaju napuckavati bul terijera. Na snimku se također čuje kada jedan od mladića govori kako bi trebali dovesti još jednog psa "da pokaže svoje sposobnosti".

"Al' je rastavi, brate", čuje se na snimku kako govori jedan od mladića posmatrajući kako nemoćni pas leži na zemlji dok ga drugi terijer grize.

Cijeli snimak koji traje preko četiri minute je zaista potresan, i preporučujemo onima sa slabijim stomakom da ne gledaju.

Napominjemo, prije nekoliko mjeseci na portalu Sarajevo-x.com objavljen je također potresni snimak brutalnog iživljavanja na životinjama. Članovi brojnih udruženja ljubitelja životinja protestvovali su tada u Sarajevu tražeći da se se počne provoditi državni zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, te odredbe Federalnog krivičnog zakona koje se tiču nasilja nad životinjama, posebno jer se radi o uvjetima koje BiH mora ispuniti u okviru Evropskog partnerstva.

Također, još tada je zatraženo da nadležni prošire istrage u vezi s nezakonitim borbama pasa da bi organizatori bili kažnjeni najvećom mogućom zatvorskom kaznom, međutim od tada pa sve do danas ništa nije urađeno.

Nezakonite borbe pasa dešavaju se svaki dan u svim dijelovima BiH i na stotine životinja u BiH pate, drže se u nehumanim uslovima i iskorištavaju za borbe pasa u kojima mnogi od njih smrtno stradaju ili bivaju ubijeni nakon poraza.
klip ne smijem i necu da gledam... koliko godina mora da prodje da bosanci i hercegovci osude ovakav zlocin... u nekom idealnom drustvu ovo bi bilo na vijestima i novinama... svi oni koji znaju nesto o ovim monstrumima bi ih prijavili policiji i oni bi otisli u zatvor na duge staze. a kod nas? pffff, to je samo ker, pa sta.

nedavno izasla kod hotela na ilidzi i u mom smjeru ide neki momcic sa nekim psom. prvo mi se pas ucini poznatim i sjetim se da je onaj king sa pocetka teme iste rase, tad pogledah momka, ali stigoh samo krajickom oka da ga vidim, i lici mi na kemicu, samo duzu kosu ima. mozda jeste on, mozda nije. ako jeste, bijesna sam sto mu psa nisu oduzeli, ako nije on, nadam se da se zavukao u neku misju rupu i da nece izlaziti jos dugo iz nje.
Been

#1083 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Been »

Mene samo interesuje šta rade roditelji tih balavaca ?! Gdje su, šta rade, čime se bave, osim što ne odgajaju svoj okot ?! Inače, psihički profil ovih sadista u budućnosti ide u pravcu prerastanja u kategoriju psihopata i ubica, što je opasno po okolinu, pa me zanima kad će država ove idiote pokupiti i smjestiti negdje kao što to rade u civilizovanim društvima ?
Pikaboo

#1084 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Evo nas opet,stara tema i sve uzasniji dogadjaji.Nece se u Bosni nista promjeniti sto se tice odnosa prema zivotinjama.Nemoze se sadisticka krv ni transfuzijom ukloniti.Mi cemo opet malo lupati po forumu dok nas prvi bijes ne mine i cekati nova klanja.Nemam hrabrosti pogledati video.
heckler

#1085 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by heckler »

Been wrote:Mene samo interesuje šta rade roditelji tih balavaca ?! Gdje su, šta rade, čime se bave, osim što ne odgajaju svoj okot ?! Inače, psihički profil ovih sadista u budućnosti ide u pravcu prerastanja u kategoriju psihopata i ubica, što je opasno po okolinu, pa me zanima kad će država ove idiote pokupiti i smjestiti negdje kao što to rade u civilizovanim društvima ?

Cuj sta rade. Pa cije gene mislis da ti nose u sebi? Roditelji nista lose u tome ne vide.

Ovu "djecu" treba porokati bez bismilleta. Nista dobro od njih nemoze izaci. Samo sadisti, silovatelji i ubice.
zvrk

#1086 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

iako se ne zna dokle je postupak protiv sarajevskih monstruma

bez pritiska na policiju i tuzilastvu

ovi idioti nece platiti ni kaznu a kamoli snositi strasnije posljedice

molim vas normalne da se ponovo aktivirate u pisanju mailova i zivkanju

mislim da negdje i na ovoj temi ima pismo prijave krivicnog djela

ako nema - nije ga tesko ponovo napraviti
minjonja

#1087 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

draga zvrk, nazalost se ne moze porediti prosli slucaj kemala i ovaj iz konjica jer je ovaj prvi bio dovoljno glup ili pametan da stavi video na FB. policija je lahko mogla usporediti je li to taj pas, aktivisti su u blizini nasli i napadnutog psa. znaci imali smo odnekle da pocnemo, a sad nemamo nista. em anonimac poslao klip, em se ne zna ko je postavio klip na youtube jer je izbrisan. ne znam jedino ako se vide face na klipu. nisam pregledala video tako da ne znam. nije kod nas to tako uznapredovalo da oni sad glas koji se cuje porede sa mogucim pociniocima. a ko su uopste moguci pocinioci? nece valjda sve ljude sa psom u konjicu ispitivati. nikakve sanse ne postoje da se neko uhapsi samo zbog datog klipa. jedino da neko ko ih licno zna prijavi policiji.
Cholina_Lokica

#1088 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100831059

idemo dalje... da hoce sta roknut da komplet ovu zemlju i stanovnike sravni pa da budemo rahat svi...
zateznistub

#1089 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zateznistub »

Dile wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100831059

idemo dalje... da hoce sta roknut da komplet ovu zemlju i stanovnike sravni pa da budemo rahat svi...
Sav se tresem od ovog videa, nađite je ja cu joj presuditi
*mima*

#1090 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by *mima* »

Woooow.......koji monstrumi.......sta ce tek da radi kad poraste........fuj....nevjerovatno..... :x :(
Pasiflora

#1091 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pasiflora »

Ja nekako imam osjecaj da ovi sadisti uvijek zavrse kao i njihove jadne zrtve.
Ima Boga pa da je kao zrno graska - sto bi nas narod rekao...
Sto god da je uradila, ona mora zivjeti sa tim, u svom ludilu... nadam se pati!
Cholina_Lokica

#1092 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

sve fina, jadna djecica...
GAU 8

#1093 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by GAU 8 »

sitno wrote:Ja nekako imam osjecaj da ovi sadisti uvijek zavrse kao i njihove jadne zrtve.
Ima Boga pa da je kao zrno graska - sto bi nas narod rekao...
Sto god da je uradila, ona mora zivjeti sa tim, u svom ludilu... nadam se pati!
Dovoljno je što je bila još i glupa da se snimi.
Navukla je gnjev cijelog svijeta na sebe, biće obilježena kao monstrum cijeli život..

evo je na www.digg.com

http://digg.com/news/offbeat/crazy_pupp ... ing_girl_4
HAVANA

#1094 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by HAVANA »

:shock: :evil: Ko ovo rodi,odgoji...?
amar007

#1095 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by amar007 »

Pikaboo

#1096 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Ja se ne skidam sa FB i ostalih foruma od kako je ovaj clanak izasao.Nema TV kuce u Americi kojoj nisam poslala ovaj video.Covjece zadavila bi je kad bi je uhvatila!
Cyrax

#1097 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cyrax »

amar007 wrote:http://img31.imageshack.us/img31/8607/45234234.jpg

Oko ovog se bas podigla prasina :-)
"...radi ocuvanja svog zdravlja i ostalih,bacio sam sve u rijeku,naravno i roditelji su to rekli a i susjedi..." - Nisu samo braco i seka sociopate nego citavo mjesto.Bolje da ne napisem sta bi volio da im se svima desi iako bi im i ja dosta stvari sa merakom radio.
michio

#1098 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by michio »

A dosta čudan svijet su ti vlasnici pasa. Zašto bi iko bacao štenad u rijeku ?
shuriken

#1099 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by shuriken »

u 90% sela na svijetu tako se rjesavaju nezeljenog okota
oduvijek
meni je to grozno, ali to je tako, ma koliko se sad internet zajednica ibretila

a koliko se ibreti mozete saznati ako proguglate "girl throws puppies into river"
amar007

#1100 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by amar007 »

Inace ovaj tarankula je sigurno iz Bugojna, znam mu nick sa par domacih foruma, 1991 godiste cini mi se. Mail mu je lako naci preko googlea, eto da vidimo sad ta udruzenja za zastitu zivotinja.. :oops:
Post Reply